Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#42301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 15/01/2020 11:09

Covicu je bitan njegov kotar a bakiru njegov begovat (SA-ZE-TZ) u kojem bi on monarhisticki vladao. U tom smjeru idu i cilj je doci do ovoga za jedno 15-20 godina. Ni Evropa ni svijet se ne otimaju ovoj ideji jer bi onda imali usred Evrope jednu malu muslimansku enklavu koju bi bilo lako kontrolisati i kriviti za sva sranja. Tamo nas Bakir vodi.
Iskren da budem - ne razumijem ove teorije o "muslimanskim enklavama"!?

Imamo jednu "muslimansku enklavu" od Kosova, iza čije nezavisnosti stoje zapadne sile na čelu sa Amerikom.
Imamo jednu Albaniju koja jeste većinski muslimanska zemlja.

Znači, BiH u tom smislu nije uopšte izolovan slučaj. Čak smatram da ni EU ne gleda nabrojane države kao nekakve "muslimanske oaze", ili kakvu prijetnju po evropsku bezbjednot, osim desno-populistički pokreta na koje ni EU nije imuna.

Problem Bošnjaka, odnosno problem političkog izetbegovićevizma jesu uski ideološki aršini, jer SDA sprovodi nacionalnu politiku kao da je 19. a ne 21. vijek. Homogenizira Bošnjake na nekim tradicionalnim vrijednostima, promoviše priču o konstantnoj ugroženosti sa lijeva i desna, dok im biološki materijal, koji bi da zaštite, curi na sve strane u potrazi za boljom egzistencijom.

U tom smislu, Bošnjaci su danas u mnogo gorem položaju nego li prije 100 godina, odmah nakon formiranja SHS, kada su cijeli dijelovi Hercegovine kretali u izgnastvo, jer kao danas imaju one koji stoje na braniku njihovog političkog, ekonomskog i biološkog opstanka.
Styling

#42302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 15/01/2020 11:52
Styling wrote: 15/01/2020 11:09

Covicu je bitan njegov kotar a bakiru njegov begovat (SA-ZE-TZ) u kojem bi on monarhisticki vladao. U tom smjeru idu i cilj je doci do ovoga za jedno 15-20 godina. Ni Evropa ni svijet se ne otimaju ovoj ideji jer bi onda imali usred Evrope jednu malu muslimansku enklavu koju bi bilo lako kontrolisati i kriviti za sva sranja. Tamo nas Bakir vodi.
Iskren da budem - ne razumijem ove teorije o "muslimanskim enklavama"!?

Imamo jednu "muslimansku enklavu" od Kosova, iza čije nezavisnosti stoje zapadne sile na čelu sa Amerikom.
Imamo jednu Albaniju koja jeste većinski muslimanska zemlja.

Znači, BiH u tom smislu nije uopšte izolovan slučaj. Čak smatram da ni EU ne gleda nabrojane države kao nekakve "muslimanske oaze", ili kakvu prijetnju po evropsku bezbjednot, osim desno-populistički pokreta na koje ni EU nije imuna.

Problem Bošnjaka, odnosno problem političkog izetbegovićevizma jesu uski ideološki aršini, jer SDA sprovodi nacionalnu politiku kao da je 19. a ne 21. vijek. Homogenizira Bošnjake na nekim tradicionalnim vrijednostima, promoviše priču o konstantnoj ugroženosti sa lijeva i desna, dok im biološki materijal, koji bi da zaštite, curi na sve strane u potrazi za boljom egzistencijom.

U tom smislu, Bošnjaci su danas u mnogo gorem položaju nego li prije 100 godina, odmah nakon formiranja SHS, kada su cijeli dijelovi Hercegovine kretali u izgnastvo, jer kao danas imaju one koji stoje na braniku njihovog političkog, ekonomskog i biološkog opstanka.
Albanija i Kosovo se ne smatraju "muslimanskim enklavama" jer su stanovnici tih zemalja prije svega Albanci/Kosovari, a onda sve ostalo. Tu je orgromna razliak izmedju njih i Bosnjaka u BiH. Drugo, Bakir zeli da formira svoj begovat u kojem bi imao apsolutnu vlast.
Škobo Habu

#42303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 15/01/2020 12:08 Albanija i Kosovo se ne smatraju "muslimanskim enklavama" jer su stanovnici tih zemalja prije svega Albanci/Kosovari, a onda sve ostalo. Tu je orgromna razliak izmedju njih i Bosnjaka u BiH. Drugo, Bakir zeli da formira svoj begovat u kojem bi imao apsolutnu vlast.
Mislim da ti dosta uopšteno promatraš cijelu stvar.

Kosovari su, u mnogo čemu, možda više religozno nastrojeni od Bošnjaka. Više su u tom smislu tradicinalno nastrojeni.
Daleko patrijahalniji odgoj i plemenska svijest, još uvijek.
Toga imaš i u Albaniji. Pogotovo plemenska svijest glede - krvne osvete.

Sa druge strane, nije tačno da je kod Albanaca sve u nacionalnoj svijesti. Postoje animoziteti između pravoslavnih, katolika i muslimana. Nije sve tako bajkovito kako ti to predstavljaš.
jazzer

#42304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

bunk wrote: 12/01/2020 12:21 Ako cemo bit tako agresivni onda bih zabranio i difovcima,islamskim pedagoskim akademcima i 99% svrsenika privatnih faksova..
Onda SDA dibidus ostae bez glasaca.
Styling

#42305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 15/01/2020 12:27
Styling wrote: 15/01/2020 12:08 Albanija i Kosovo se ne smatraju "muslimanskim enklavama" jer su stanovnici tih zemalja prije svega Albanci/Kosovari, a onda sve ostalo. Tu je orgromna razliak izmedju njih i Bosnjaka u BiH. Drugo, Bakir zeli da formira svoj begovat u kojem bi imao apsolutnu vlast.
Mislim da ti dosta uopšteno promatraš cijelu stvar.

Kosovari su, u mnogo čemu, možda više religozno nastrojeni od Bošnjaka. Više su u tom smislu tradicinalno nastrojeni.
Daleko patrijahalniji odgoj i plemenska svijest, još uvijek.
Toga imaš i u Albaniji. Pogotovo plemenska svijest glede - krvne osvete.

Sa druge strane, nije tačno da je kod Albanaca sve u nacionalnoj svijesti. Postoje animoziteti između pravoslavnih, katolika i muslimana. Nije sve tako bajkovito kako ti to predstavljaš.
Animoziteti postoje, ali su oni prije svega Albanci i sutra da im neko zaprijeti svi bi k'o jedan brnaili drzavu. Kod nas to nije slucaj. Srbi maju RS, Hrvati nemaju ambicija u Bosni i zele Hercegovinu sto Bakiru ostavlja odrijesene ruke da sebi organizuje fildzan u Bosni.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#42306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Styling wrote: 15/01/2020 12:36
Animoziteti postoje, ali su oni prije svega Albanci i sutra da im neko zaprijeti svi bi k'o jedan brnaili drzavu. Kod nas to nije slucaj. Srbi maju RS, Hrvati nemaju ambicija u Bosni i zele Hercegovinu sto Bakiru ostavlja odrijesene ruke da sebi organizuje fildzan u Bosni.
i kako to promijeniti, zaustaviti? zaboravljamo činjenicu da je u tim sredinama, bakirova stranka ubjedljivo najjača glede nehrvatskih, odnosno nerspskih stranaka. dakle, taj bošnjački narod koji živi u tim sredinama, hercegovina, rs, želi sda i u najvećoj mjeri glasa za sda, što jeste poražavajuće, ali mi koji tu ne živimo, možda to i ne razumijemo.
Škobo Habu

#42307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Kao prvo, zar se SDA ne predstavlja kao državotvorna stranka?

Kao drugo, Bošnjaci, kao politički organizam, nisu polarizirani oko jedne stranke, već više njih.
U tom smislu Bakir može biti samo lider onoga dijela Bošnjaka koji mu je dao glas.
Styling

#42308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 15/01/2020 12:49

Kao drugo, Bošnjaci, kao politički organizam, nisu polarizirani oko jedne stranke, već više njih.
U tom smislu Bakir može biti samo lider onoga dijela Bošnjaka koji mu je dao glas.
Kako kada se Bakir predstavlja kao vodja Bosnjaka. Ako izdominira i poubija ove manje stranke, bice vodja, svidjalo se to nekome ili ne.
Roccohljup

#42309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Pravda za majoriziranog zlatka :D
U toku diskusije o izboru članova zajedničkih komisija delegat Zlatko Miletić (DF) požalio se kako ga predsjedavajuća Kluba delegata iz reda hrvatskog naroda Lidija Bradara ne konsultuje ni o čemu, odnosno da ga uopće nije pitala o tome u kojoj komisiji želi da bude.

Istakao je da se ne žali kako bi liječio svoje komplekse već da je on čitav život radio u sigurnosnom sektoru te da je logično da bude u komisijama koje se bave poslovima vezanim za sigurnost.

"Ubijeđen sam da se radi o diskriminaciji. Vjerskoj, etničkoj ili političkoj", kazao je Miletić dodajući da postoji mogućnost da se sve radio i izbog mržnje HDZ-a prema DF-u najavljujući da će biti suzdržan prilikom glasanja.
drug_profi

#42310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 15/01/2020 12:49

I Čelik se predstavlja kao predsjedavajući pa to nije...
Sagledaj poteze koje vuku, izmakni se iz lonca pa ce ti biti jasno.
A Bakir svakako pokusava da ugusi opoziciju koaliranjem.
Styling

#42311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 15/01/2020 13:03 Pravda za majoriziranog zlatka :D
U toku diskusije o izboru članova zajedničkih komisija delegat Zlatko Miletić (DF) požalio se kako ga predsjedavajuća Kluba delegata iz reda hrvatskog naroda Lidija Bradara ne konsultuje ni o čemu, odnosno da ga uopće nije pitala o tome u kojoj komisiji želi da bude.

Istakao je da se ne žali kako bi liječio svoje komplekse već da je on čitav život radio u sigurnosnom sektoru te da je logično da bude u komisijama koje se bave poslovima vezanim za sigurnost.

"Ubijeđen sam da se radi o diskriminaciji. Vjerskoj, etničkoj ili političkoj", kazao je Miletić dodajući da postoji mogućnost da se sve radio i izbog mržnje HDZ-a prema DF-u najavljujući da će biti suzdržan prilikom glasanja.
Hrvati majoriziraju Hrvata :shock:
kritikos

#42312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Delegati iz RS-a i HDZ-a odbili raspravljati o Strategiji odbrane Srbije i posljedicama za BiH
Hajde Željko, sad pokaži puni kapacitet svog ulaska u vlast sa SNSD, HDZ i SDA. Glasao si za VM. Sad ih iznutra koriguj i upravi na pravi put kao koalicioni partner uz SDA i SBB u formi proboš(nj)anskog bloka.
Last edited by kritikos on 15/01/2020 13:36, edited 2 times in total.
klixoris

#42313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klixoris »

kritikos wrote: 15/01/2020 11:43 Aktivnosti u 2020:

Komšić čestitao Milanoviću
Komšić čestitao skijašici
Komšić podržao Bećirevića za Srebrenicu
Komšić posjetio radnike Zenicatransa
Komšić brani Džaferovića

Uglavnom, teške državničke obaveze punih 15 dana, a coolira opasno oko priče za Kanton Sarajevo jer eto kao nema vremena jadan da se bavi kojekakvom Republikom Sarajevo, hajte molim vas! :lol:
Pa ne znam, Senade, kako bi ti uglavio Kanton u ovako nakrcan kalendar ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#42314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Škobo Habu wrote: 15/01/2020 10:42
KatarinaKosaca wrote: 12/01/2020 12:24
Nego, ne reče nam nitko šta bi bilo da je Čović u Predsjedništvu? Kanton bi bio spašen, ali BIH već vrlo upitna :D
Baš je sarajevski kanton Čoviću meta njegova političkog interesovanja. :roll:

Čoviću je bitan federalni i državni nivo, kantoni od nacionalnog značaja su neupitni, a što se tiče NATO puta, pa i on bi pristao na onako revidirani dokument, samo što mu ne bi trebalo godinu dana za pristanak.
Pa i kažem da nije. DF bi bio u Kantonu, i Vlada FGR, a Čović bi i dalje sistematski sa Dodikom razvaljivao BIH. Preko ovlaštenja koja ima, ambasadora i međunarodnih kontakata.
Roccohljup

#42315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 15/01/2020 13:23
Roccohljup wrote: 15/01/2020 13:03 Pravda za majoriziranog zlatka :D

Hrvati majoriziraju Hrvata :shock:
nema brate goreg vakta
no kad udari brat na brata....... :D :D
Škobo Habu

#42316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

KatarinaKosaca wrote: 15/01/2020 13:36
Pa i kažem da nije. DF bi bio u Kantonu, i Vlada FGR, a Čović bi i dalje sistematski sa Dodikom razvaljivao BIH. Preko ovlaštenja koja ima, ambasadora i međunarodnih kontakata.

Ne može Čović tek tako sa pozicije Presjedništva BiH razvaljivati državu kako hoće kada se na nivou te institucije sve odluke donose kompromisom.

Da je to tako lako, pa Željko bi nas do sada sam vratio na pozicije Republike BiH.
Mislim da se uloga Presjedništva u funkcionisanju BiH debelo precjenjuje.
kluz franjo

#42317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Meni je ova skupina pravo smiješna...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/miletic ... /200115098
Miletić: Pet državnih delegata sam ranije kriminalistički obrađivao, ovo je apsurd
Da bi koalirao sa DF-om, prvo te Miletić mora "kriminalistički obraditi".
kritikos

#42318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

OHR protumačio: Danijela Kristić je predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo
Komšiću!
Sistem vrijednosti?
Pa majku mu, tvoje tri ručice su dovele do ovog!
kluz franjo

#42319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

28.12.2019
"Odgovorno tvrdim da je sve ovo što smo danas uradili po zakonu", kaže Bibija Kerla.
Kamper

#42320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

Spinovanje budali radovanje.

Cuj nemaju veze moje politicke odluke nego me podrzite kao zenu. :D

I Seka je zena, Elena Causesku isto, Marija Antoaneta takodjer...
Styling

#42321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

kluz franjo wrote: 15/01/2020 16:06
28.12.2019
"Odgovorno tvrdim da je sve ovo što smo danas uradili po zakonu", kaže Bibija Kerla.
I kada pomislim da ovakvi mediokriteti i poluobrazovane osobe koie su sa par stotina glasova usle u Skupstinu odlucuju o sudbiti 750 000 ljudi, dodje mi da se bacim s tornja....Fahrinog.
kluz franjo

#42322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Kamper wrote: 15/01/2020 16:28 ...

...
Cijeli dan razmisljam da napisem nesto sto ce da mi olaksa bar malo tovar na ledjima koji nosim zahvaljujuci politici.
Evo imam ja jednu ideju, ali ...
...ostajem vjerna DF-u i svom predsjedniku Zeljku Komsicu.
E hebiga Bibo. Ništa onda. Nastavi sa tovarom na leđima.
madner

#42323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Slazem se da je pljuju ispod nivoa, to sto nema ideala ne znaci da ne treba imati neki kriterij.
Kamper

#42324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

madner wrote: 15/01/2020 16:48 Slazem se da je pljuju ispod nivoa, to sto nema ideala ne znaci da ne treba imati neki kriterij.
Naravno, odvradno je ali mi se gadi i ovo sakrivanje iza “ja sam zena” pa mogu sta hocu a od vas ocekujem da me podrzite jer sam, opet ponavljam, zena.
Dr Arsla

#42325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Styling wrote: 15/01/2020 16:37
kluz franjo wrote: 15/01/2020 16:06
28.12.2019
I kada pomislim da ovakvi mediokriteti i poluobrazovane osobe koie su sa par stotina glasova usle u Skupstinu odlucuju o sudbiti 750 000 ljudi, dodje mi da se bacim s tornja....Fahrinog.
Kojih 750 000 :? Odvadi i to puno
Post Reply