Poklapanje Balkana od strane vecih naroda, nacija i drzava

Locked
Sanjarko

#1 Poklapanje Balkana od strane vecih naroda, nacija i drzava

Post by Sanjarko »

Prosirena ili Velika Rumunija i Rumuni kao buduci gospodari Balkana? Da li je moguce ovo da se desi nekada u buducnosti kada se prepolovi populacija Hrvata, Bosnjaka, Srba, Crnogoraca i Bugara.

Svim navedenim narodima bivse Jugoslavije se treba populacija da se prepolovi u buducnosti i Bugarima isto tako a Rumunima ce populacija da ide na 15 miliona. Navedenih naroda osim Rumuna ce biti populacijski oko 9,5 miliona. Znaci skoro 50% manje od Rumuna.

Rumunija se razvija itd., veoma dobro i nije nemoguce da nekada u buducnosti pokusaju izaci i na Jadransko more bilo silom ili milom.

Pisao sam neke stvari u vezi Rumuna i mogucnosti da Rumuni i Rumunija se prosire na ove prostore nekada u buducnosti ali nemogu da postavim u vezi toga nista jer sam pisao u jednom drugom radu o tome nesto.

Dok se mi ovdasnji narodi medzusobno svadzamo i glodzemo previdismo neke stvari.

Nevjerujem da ce biti bilo sta u vezi ovoga ali eto da cujem razmisljanja u vezi ovoga.

Pa sta misle forumasi o ovome sto mi je juce nampalo i prije nekada.

Izvor: Moj bivsi blog na blogspot.com

PS. Malo su podatci zastarili jer niko nije toliko migriranje stanovnistva sa Balkana mogao predvidjeti. Pisana tema i blog sa starim podatcima i po sjecanju tih podataka. Ima na temi demografija predvidzanje UN-a za Balkan koliko ce koja drzava da ima stanovnika.
Last edited by Sanjarko on 15/01/2020 10:38, edited 1 time in total.
Loki2k9

#2 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Loki2k9 »

Presmijesno. Rumuni bjeze iz Rumunije i drzava dozivljava depopulaciju. Ovo je ravno skoro kao Veliki Egipat na Balkanu.
Ramzess Veliki

#3 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Ramzess Veliki »

Ne mogu trenutno da mislim o Rumuniji jer sam vrlo zabrinut sto Madjarska nema more. :mastakazes:
Haman2

#4 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Haman2 »

Daleka buducnost o kojoj je tesko razmisljati.
Sanjarko

#5 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Sanjarko »

Ma ne kontam ja u vezi Rumunije bas ovo uopste. U gadnoj su situaciji ovdasnji narodi. Kad im se u buducnosti prepolovi populacija a ako se slucajno desi radi necega raspad NATO saveza i EU u sto nevjerujem bas da ce se desiti, biti ce ovdasnji narodi i drzave zreli/e za ubiranje, za poklapanje od strane vecih naroda i nacija i drzava koje su imale svojevremeno pretenzija na ove prostore prvenstveno izlazak na Jadransko more.

Naci ce se izmedzu vecih naroda, nacija i drzava ovdasnji narodi, nacije i drzave i to izmedzu Italije i Italijana na zapadu, Njemaca pa cak i Poljaka na sjeveru, Rumuna i Rumunije na istoku i Turske i Turaka na jugoistoku.

Nece nas, ovdasnjih naroda biti puno, maksimalno sveukupno 10 miliona u koje nisam Albance ubrojao i svih ovdasnjih naroda ce biti pojedinacno po par miliona i to Hrvata oko 2 miliona, Bosnjaka ispod miliona ili oko milion, Srba oko 3 miliona, Bugara isto oko 3 miliona, mislim ako se dobro sjecam i Albanaca treba sveukupno da bude slicno kao i Srba i Bugara. Za Makedonce ne znam.

Dok Italijana i Njemaca treba da bude oko 60 miliona, Poljaka ne znam tacno, Rumuna oko 15 miliona, dok Turska treba da zadrzi trenutnu populaciju na oko 80 miliona od toga Turaka ne znam koliko ce biti tacno. Procjene kazu oko 50-60 mozda miliona, ali ja to sa sigurnoscu nemogu da utvrdim tacno.

Znaci vrtim i vrtio sam sta bi bilo, kad bi bilo scenario, u slucaju nekog buduceg preslagivanja odnosa u svijetu ako bi se zbog necega raspao NATO savez i ako bi se raspala EU.

Kazem ovi narodi su prije imali pretenzija na ove prostore, ko zna hoce li opet imati.
Last edited by Sanjarko on 15/01/2020 11:20, edited 2 times in total.
Sanjarko

#6 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Sanjarko »

Loki2k9 wrote: 15/01/2020 04:33 Presmijesno. Rumuni bjeze iz Rumunije i drzava dozivljava depopulaciju. Ovo je ravno skoro kao Veliki Egipat na Balkanu.
Citaj dalje boze Vikinga i smijeha.
Sanjarko

#7 Re: Poklapanje Balkana od strane vecih naroda, nacija i drzava

Post by Sanjarko »

Ubio se tekst za Informer-a, Blic-a i slicnih novina a blizu sam i JD-u po nacinu pisanja. Ali je li ovo toliko nevjerovatno i nemoguce da se desi? :zoka:
Last edited by Sanjarko on 15/01/2020 11:38, edited 1 time in total.
Maraschino

#8 Re: Poklapanje Balkana od strane vecih naroda, nacija i drzava

Post by Maraschino »

Sva ta nenaseljena mjesta koja ovdasnje stanovnistvo napusta misleci da su bezperspektivna naselit ce neko drugi kome je to dovoljno. Tko, to samo Bog zna ali prostori nece ostati pusti. Tako je bilo i tako ce biti.
Sanjarko

#9 Re: Prosirena ili Velika Rumunija

Post by Sanjarko »

Ramzess Veliki wrote: 15/01/2020 04:41 Ne mogu trenutno da mislim o Rumuniji jer sam vrlo zabrinut sto Madjarska nema more. :mastakazes:
*Ramize* ne bi se bunio da te kakva pripadnica ovih naroda poklopi ili? :mrgreen:
Locked