STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Locked
Hank Paldum

#3901 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 14/01/2020 23:23
Hank Paldum wrote: 14/01/2020 23:18
hAZNADAR wrote: 14/01/2020 22:58

Pa buduci da se Nestor Makhno se borio i protiv Crvene Armije i boljsevika - tesko da bi zastupao FGR.

Jedna interesantna stvar kod jugoslovena je ufuranost da su dobri momci/cure ma kakvi da su, samo eto sto livo YU.
Dok normalan svijet dokazuje djelima i stavovima svoju pamet, kulturu, toleranciju, znanje, objektivnost, moral, emancipaciju,..... Jugosloven se ufura da je u svemu top samo zato sto je Jugosloven. :D
Dok normalan svijet dokazuje djelovima i stavovima sve to nabrojano Jugoslovenu je dovoljno na Breninom koncertu u Hrvatskoj mahati jugoslavenslom zastavom i odmah je pametniji i moralniji.
jel vi sanjate te jugoslovenske zastave? mislim, ok je to, sanjajte slobodno, ali ne treba gubiti kontakt sa realnoscu. u zagrebu niko ne mase jugoslovenskim zastavama. a pravo da ti kazem, ti sto idu na brenine koncerte su uglavnom seljaci, a od takvih ce slabo biti jugosloven.
Pa prije mjesec je jugoslovenska zastava bila na Breninom koncertu, nisu je seljaci širili na koncertu Seje Kalača
Edin H.

#3902 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Edin H. »

Bloo wrote: 14/01/2020 20:39 Da se hoće pojaviti neki bosanski Nestor Makhno da zastupa nas FGRovce...tek tada biste vidjeli čija majka prede vunu u LGBTQIA+ bojama
Pa buduci da se Nestor Makhno se borio i protiv Crvene Armije i boljsevika - tesko da bi zastupao FGR.

Jedna interesantna stvar kod jugoslovena je ufuranost da su dobri momci/cure ma kakvi da su, samo eto sto livo YU.
Dok normalan svijet dokazuje djelima i stavovima svoju pamet, kulturu, toleranciju, znanje, objektivnost, moral, emancipaciju,..... Jugosloven se ufura da je u svemu top samo zato sto je Jugosloven. :D
Dok normalan svijet dokazuje djelovima i stavovima sve to nabrojano Jugoslovenu je dovoljno na Breninom koncertu u Hrvatskoj mahati jugoslavenslom zastavom i odmah je pametniji i moralniji.
Hajd' ti Hank u Zagreb na koncert, a ja cu na ovaj.

Hajvan

#3903 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hajvan »

Tempo wrote: 14/01/2020 23:35
jel moguce da si toliko blesav i da ne znas ko nam je napravio drzavu?

nakon pada bobovca, bosna je pala pod tursku vlast i bila je turski vilajet sve dok nas nisu predali/prodali austriji 1878.
tek je u mrkonjic gradu 1943 godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. nakon 463 godine. alo, nakon 463 godine. siguran sam da je to ujedno i ginisov rekord.

nije.
pitaj hrvate

:lol:
Tempo
ZeModerator

#3904 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hajvan wrote: 14/01/2020 23:47
Tempo wrote: 14/01/2020 23:35
jel moguce da si toliko blesav i da ne znas ko nam je napravio drzavu?

nakon pada bobovca, bosna je pala pod tursku vlast i bila je turski vilajet sve dok nas nisu predali/prodali austriji 1878.
tek je u mrkonjic gradu 1943 godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. nakon 463 godine. alo, nakon 463 godine. siguran sam da je to ujedno i ginisov rekord.

nije.
pitaj hrvate

:lol:
joj dobro si... :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#3905 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 14/01/2020 23:44
jel vi sanjate te jugoslovenske zastave? mislim, ok je to, sanjajte slobodno, ali ne treba gubiti kontakt sa realnoscu. u zagrebu niko ne mase jugoslovenskim zastavama. a pravo da ti kazem, ti sto idu na brenine koncerte su uglavnom seljaci, a od takvih ce slabo biti jugosloven.
Pa prije mjesec je jugoslovenska zastava bila na Breninom koncertu, nisu je seljaci širili na koncertu Seje Kalača
ma jok, prividja ti se, a i nije realno. eto, napravi experiment kad odes u zagreb. mahni negdje jugoslovenskom zastavom pa ces vidjeti kako ce to naici na odobravanje zagrepcana. odmah ces dobiti podsmjeh, a malo kasnije i šalicu vrućeg šamara. ako budes imao srece mozda ces prenociti na rebru.
piupiu

#3906 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by piupiu »

CPT wrote: 14/01/2020 21:56
piupiu wrote: 14/01/2020 15:21 Ne može, feudalne prćije, free for all, nula bodova odgovornosti.
Tako je svuda. Od HR do SAD. Znas ono "The rich get richer and the poor get poorer". Trump igra golf, RNC baca pare kroz prozor a u drzavi gladni spavaju na cesti kao u africka plemena..
Tako to vide pravi marksisti. :D :lol:

Ne, nije svuda isto. U Americi ili Australiji je mnogo gore nego u Švedskoj ili u Njemačkoj. U temeljima prve dvije je rajndovski egoizam, u temeljima druge dvije napredne socijaldemokratske ideje. Renski kapitalizam više liči na samoupravljanje, nego na kapitalizam. Evropa je, koliko god skretala udesno, još uvijek izgradjena na temeljima socijalističkih ideja, i na njima funkcioniše. Eto, ta Slovenija u kojoj ti živiš je još uvijek socijalistički raj u odnosu na svaku ne-evropsku državu, osim, možda, Novog Zelanda. I Evropska unija u kojoj živiš je jedna malo veća Jugoslavija. Znači, sve se može kad se hoće. :D
Nije to pocelo sa ratom i nije rat poceo zbog toga. Granice su bile zacrtana prije devedesetih samo sto Bosnjaci nisu znali za njih. Granice su zacrtali Srbi u Beogradu i nemaju veze sa nebulozama o "ENV". Zacrno je zbog nacionalnih interesa Srba kojeg su spremni braniti (Vulin.press) Bar oni to tako vide. Nije smetao Abdic ali jeste Alija iako su "isti". Samo odnos do "nacionalnog interesa Srba" je bio drugaciji.
Ne znam čemu ta analiza. Etno-nacionalno-vjerska organizacija društva je ono što nam opći s mamama zadnjih 25 godina, i Dozer o tome priča. Je l' nam nacionalizam dohakao? Jeste. Jesmo mogli ući u Evropu umjesto u rat? Jesmo, nudili su nam. Nije bitno to šta je htio Alija, a šta Fikret, etnonacionalizam (pa makar tudji) nas je doveo ovdje gdje smo sada. Nije bitno čiji. I to naš sadašnji niti opravdava, niti ga čini boljim, niti će ga učiniti uspješnijim.
Tempo
ZeModerator

#3907 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

piupiu wrote: 14/01/2020 23:54
piupiu wrote: 14/01/2020 15:21 Ne može, feudalne prćije, free for all, nula bodova odgovornosti.
Tako je svuda. Od HR do SAD. Znas ono "The rich get richer and the poor get poorer". Trump igra golf, RNC baca pare kroz prozor a u drzavi gladni spavaju na cesti kao u africka plemena..

Ne, nije svuda isto. U Americi ili Australiji je mnogo gore nego u Švedskoj ili u Njemačkoj. U temeljima prve dvije je rajndovski egoizam, u temeljima druge dvije napredne socijaldemokratske ideje. Renski kapitalizam više liči na samoupravljanje, nego na kapitalizam. Evropa je, koliko god skretala udesno, još uvijek izgradjena na temeljima socijalističkih ideja, i na njima funkcioniše. Eto, ta Slovenija u kojoj ti živiš je još uvijek socijalistički raj u odnosu na svaku ne-evropsku državu, osim, možda, Novog Zelanda. I Evropska unija u kojoj živiš je jedna malo veća Jugoslavija. Znači, sve se može kad se hoće. :D
Nije to pocelo sa ratom i nije rat poceo zbog toga. Granice su bile zacrtana prije devedesetih samo sto Bosnjaci nisu znali za njih. Granice su zacrtali Srbi u Beogradu i nemaju veze sa nebulozama o "ENV". Zacrno je zbog nacionalnih interesa Srba kojeg su spremni braniti (Vulin.press) Bar oni to tako vide. Nije smetao Abdic ali jeste Alija iako su "isti". Samo odnos do "nacionalnog interesa Srba" je bio drugaciji.
Ne znam čemu ta analiza. Etno-nacionalno-vjerska organizacija društva je ono što nam opći s mamama zadnjih 25 godina, i Dozer o tome priča. Je l' nam nacionalizam dohakao? Jeste. Jesmo mogli ući u Evropu umjesto u rat? Jesmo, nudili su nam. Nije bitno to šta je htio Alija, a šta Fikret, etnonacionalizam (pa makar tudji) nas je doveo ovdje gdje smo sada. Nije bitno čiji. I to naš sadašnji niti opravdava, niti ga čini boljim, niti će ga učiniti uspješnijim.
ja sam uvjek bio misljenja da nas etnonacionalizam ide na ruku velikosprskom, a i velikohrvatskom projektu. zato sam uvjek bio protiv toga.
Hank Paldum

#3908 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Edin H. wrote: 14/01/2020 23:46

Hajd' ti Hank u Zagreb na koncert, a ja cu na ovaj.

Kojeg ću vraga na Breninom koncertu?
Prvo ne volim takvu vrstu muzike. Drugo, sjećam se dobro kada je ta "Jugoslovenka" dolazila za vrijeme rata podržavati četnike zato ne, hvala. Treće, šta ću tamo pa da gledam jugoslovenske zastave :D
Edin H.

#3909 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Edin H. »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:04 Treće, šta ću tamo pa da gledam jugoslovenske zastave :D
Strah te da se ne navadis? :D
Tempo
ZeModerator

#3910 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

pank haldum nam je najmanji problem. danas, sutra kad bi se nekako obnovila jugoslavija, on bi bio najveci jugosloven od svih. nesto slicno kao emir hadzihafizbegovic. covjek komformista. pogleda kroz prozor, vidi koja je drzava i odmah obuce dres.
Hank Paldum

#3911 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 14/01/2020 23:53
Hank Paldum wrote: 14/01/2020 23:44

ma jok, prividja ti se, a i nije realno. eto, napravi experiment kad odes u zagreb. mahni negdje jugoslovenskom zastavom pa ces vidjeti kako ce to naici na odobravanje zagrepcana. odmah ces dobiti podsmjeh, a malo kasnije i šalicu vrućeg šamara. ako budes imao srece mozda ces prenociti na rebru.
Svjestan sam ja tih reakcija i neka je, ljudima pun qurac Jugoslavije kao i Bošnjacima jer znamo kako je završilo. Govorim o Breninom koncertu, čak je snimak na ovom forumu postavljen, ima i na YouTube, znači jednim klikom se može sve naći a ti i dalje da se priviđa jugoslovenska zastava, svašta :roll:
Hank Paldum

#3912 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 15/01/2020 00:11 pank haldum nam je najmanji problem. danas, sutra kad bi se nekako obnovila jugoslavija, on bi bio najveci jugosloven od svih. nesto slicno kao emir hadzihafizbegovic. covjek komformista. pogleda kroz prozor, vidi koja je drzava i odmah obuce dres.
Da nije bilo genocida i rv invalida u mojoj familiji možda bi se jednog dana to desilo
Tempo
ZeModerator

#3913 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:11
Svjestan sam ja tih reakcija i neka je, ljudima pun qurac Jugoslavije kao i Bošnjacima jer znamo kako je završilo. Govorim o Breninom koncertu, čak je snimak na ovom forumu postavljen, ima i na YouTube, znači jednim klikom se može sve naći a ti i dalje da se priviđa jugoslovenska zastava, svašta :roll:
pa kako bolan nebio. ako su reakcije takve, a i ti si ih svjestan, kako onda moze biti da je neko mahao jugoslovenskom zastavom?
to si ti pobrko. oni su samo pjevali pjesmu koja se zove jugoslovenka. bez zastava. ukljuci se malo, jebem ga ja.
Edin H.

#3914 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Edin H. »

piupiu wrote: 14/01/2020 23:54 I Evropska unija u kojoj živiš je jedna malo veća Jugoslavija. Znači, sve se može kad se hoće. :D
Evropska Unija je korporativna institucija s ciljem prosirenja trzista velikim korporacijama u kojoj glavnu rijec vode bankari i krupni kapital.
Izuzetno losu ulogu su odigrali u ratu u BiH uglavnom pozicijom "nepristrasnog" posmatraca.
Neshvatljivo je da jednog od agresora ratu Hrvatsku primaju u EU, prije BiH, prema kojoj su svakako imali moralno obavezu da pomognu, upravo zbog njihove uloge u ratu i genocidu.
Znaci "ni nalik" na bivsu Jugoslaviju.
Ti si mozda mislisla na Konvenciju o ljudskim pravima koja jeste velika stvar, ali je implementacija losa u mnogim, a osobito u zemljama koje su primljene ne tako davno.
Tempo
ZeModerator

#3915 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:13
Tempo wrote: 15/01/2020 00:11 pank haldum nam je najmanji problem. danas, sutra kad bi se nekako obnovila jugoslavija, on bi bio najveci jugosloven od svih. nesto slicno kao emir hadzihafizbegovic. covjek komformista. pogleda kroz prozor, vidi koja je drzava i odmah obuce dres.
Da nije bilo genocida i rv invalida u mojoj familiji možda bi se jednog dana to desilo
ne sekiraj se. nikakva jugoslavija ne dolazi u obzir, ne zbog onoga sto je bilo, nego zbog onoga sto jeste. ko bi od nas pozelio da zivi u drzavi u kojoj je vucic sa svojom bagrom neka vlast. niko.nego ja to hipoteticki, kad bi se kojim slucajem desilo. ti bi bio prvi. to je zato sto nemas misljenje, ni karakter, i sto su ti glavni kvaliteti vjestina hodanja na zadnjim nogama i pasivno znanje maternjeg jezika.
Hank Paldum

#3916 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 15/01/2020 00:16
Hank Paldum wrote:
pa kako bolan nebio. ako su reakcije takve, a i ti si ih svjestan, kako onda moze biti da je neko mahao jugoslovenskom zastavom?
to si ti pobrko. oni su samo pjevali pjesmu koja se zove jugoslovenka. bez zastava. ukljuci se malo, jebem ga ja.
Je li ti na svakoj temi diskutuješ kao dijete da znam ubuduće da ne diskutujem sa tobom

Image

https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... u-zagrebu/
Edin H.

#3917 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Edin H. »

[quote=Tempo post_id=16191683 time=1579043785 user_id=8944]
[quote="Hank Paldum" post_id=16191670 time=1579043500 user_id=442517]

[/quote]

[/quote]

Hrvatski generali Brenin koncert u Zagrebu nazvali nacionalnom sramotom: Naljutila ih zastava SFRJ

https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-je ... stava-sfrj

:D
Tempo
ZeModerator

#3918 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

a nije toliko losa pjesma.
text je dosta zgodan:

Oci su mi more Jadransko
Kose su mi klasje Panonsko
Sestra mi je dusa Slovenska
Ja sam Jugoslovenka

samo zamisli ovakvu pičku...
piupiu

#3919 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by piupiu »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:11
Jeste bila. I sveopšte padanje u trans na Jugoslovenku. Why? Pa vjerovatno zato što ono što se silom potiskuje uvijek negdje eksplodira. Kao što svi znamo. :zoka:
Tempo
ZeModerator

#3920 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

fotomontaza sa indijanskih portala. porebrojte koliko ima ljudi tik iza zastave. nije bas najjasnije ali ima ih bar deset, sto bi onda bilo da je zastava dogacka bar pet metara. u telegrafu brena drzi zastavu. missim... nije brena ni glupa ni kamikaza.
CPT

#3921 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by CPT »

piupiu wrote: 14/01/2020 23:54

Nisam ni tvrdio da je doslovce sve isto. Svaka drzave ima svoje elite koja zivi na racun "sitne buranije". Negdje je to ociglednije cak i kad se radi o istoj drzavi/sistemu. Konkretno Slovenija nema nikakve veze sa socijalizmom (jos manje sa Jugoslavijom) vec najgora vrsta kapitalizma. Nije ona imala puno sa Jugoslovijom ni dok je bila u Jugoslaviji. Drugi mentalitet, narod, sistem, ...

Etno-nacionalna-vjerska organizacija drustvo (tzv. ko nas bre zavadi prica) nije uzrok vec posljedica. Nije tebi "nacionalizam" dohakao vec interesi susjedne drzave tj. drzava. Nisu Albanci imali Slovenci/Hrvati ili Albanci imali tog bosnjackog "nacionalizma" pa nisu prosli bolje zbog toga.

Nista mogli uci u EU uniju jer susjedna drzava BiH vidi kao svoju i spremni su bili zrtovati EU i mir za to. Nije bitno sta je Alija ili Fikret zelio ili koliki "nacionalist" bio. Da je na celu BiH najveci nacionalni Bosnanac problem bi isti. Uostalom, bilo je "slucajnih prolaznika" koji nisu bili nesto pretjerano nacionalni bosanski.
Hank Paldum

#3922 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 15/01/2020 00:20
ne sekiraj se. nikakva jugoslavija ne dolazi u obzir, ne zbog onoga sto je bilo, nego zbog onoga sto jeste. ko bi od nas pozelio da zivi u drzavi u kojoj je vucic sa svojom bagrom neka vlast. niko.nego ja to hipoteticki, kad bi se kojim slucajem desilo. ti bi bio prvi. to je zato sto nemas misljenje, ni karakter, i sto su ti glavni kvaliteti vjestina hodanja na zadnjim nogama i pasivno znanje maternjeg jezika.
Ne sekiram se ja puno zbog uvreda od nekoga ko u 2020. u doba interneta nije sposoban da ukuca na Google "Brena Zagreb zastava". Danas dijete od 6 godina zna koristiti Google.
I ostalo vam je samo da govorite hipotetički jer i najveće prelivode i suncokreti neće vise nikada obući Yu dres jer nikada neće više biti te prilike, ostalo vam je samo još pljuvati po internetu. Čak je i to pretjerivanje i uljepšavanje jer na svim portalima i forumima ima možda 4-5 stranica gdje još ima mjesta za jugoslovenstvo
Last edited by Hank Paldum on 15/01/2020 00:32, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#3923 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:23
Hank Paldum wrote:
Je li ti na svakoj temi diskutuješ kao dijete da znam ubuduće da ne diskutujem sa tobom

Image

https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... u-zagrebu/
pa moram se prilagoditi sagovorniku, koliko mogu. jbg,ja bi volio da si ti neki iole bistar tip, pa da ti dam link da procitas sta danilo kis kaze o nacionalistima, pa da se zamislis nad sobom i svojim zivotom, ali jebi ga, to nije realno.
piupiu

#3924 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by piupiu »

Edin H. wrote: 15/01/2020 00:18
piupiu wrote: 14/01/2020 23:54 I Evropska unija u kojoj živiš je jedna malo veća Jugoslavija. Znači, sve se može kad se hoće. :D
Evropska Unija je korporativna institucija s ciljem prosirenja trzista velikim korporacijama u kojoj glavnu rijec vode bankari i krupni kapital.
Izuzetno losu ulogu su odigrali u ratu u BiH uglavnom pozicijom "nepristrasnog" posmatraca.
Neshvatljivo je da jednog od agresora ratu Hrvatsku primaju u EU, prije BiH, prema kojoj su svakako imali moralno obavezu da pomognu, upravo zbog njihove uloge u ratu i genocidu.
Znaci "ni nalik" na bivsu Jugoslaviju.
Ti si mozda mislisla na Konvenciju o ljudskim pravima koja jeste velika stvar, ali je implementacija losa u mnogim, a osobito u zemljama koje su primljene ne tako davno.
U političkom smislu, EU je najnapredniji emancipatorni društveni okvir za grupu zemalja/zajednicu naroda na kugli zemaljskoj. U političkom smislu, ona je bila i 'brana' budućim svjetskim ratovima (u ono vrijeme, oni su počinjali ovdje, a ne negdje tamo). A to u šta se ona pretvorila (kao i čitav svijet u naletu globalne neoliberalne plutokratije) drugi je par postoli. Ima EU puno mana. I isto toliko vrlina.
Tempo
ZeModerator

#3925 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 15/01/2020 00:31
Tempo wrote: 15/01/2020 00:20

Ne sekiram se ja puno zbog uvreda od nekoga ko u 2020. u doba interneta nije sposoban da ukuca na Google "Brena Zagreb zastava". Danas dijete od 6 godina zna koristiti Google.
I ostalo vam je samo da govorite hipotetički jer i najveće prelivode i suncokreti neće vise nikada obući Yu dres jer nikada neće više biti te prilike, ostalo vam je samo još pljuvati po internetu. Čak je i to pretjerivanje i uljepšavanje jer na svim portalima i forumima ima možda 4-5 stranica gdje još ima mjesta za jugoslovenstvo
a jeste, istina je. barbari su pobjedili.

inace, to, Google "Brena Zagreb zastava nista ne znaci. indijanski portali pisu stvari za koje misle da ce im povecati posjete. na netu mozes naci sta god hoces. da je hitler ziv, da je tito musliman, da je djokovic albanac. ima sve. a najvise fejk njuza i fotomontaza.
Locked