Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
#45251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis je izvorni SDA-ovac. Onakve rumene seoske glave nema šanse da je za socijaldemokracije.
Vjerojatno ga je Zlatko kao studenta dovukao u SDP da malo agitira stranku u svojoj sredini, i malom se dopalo. A i ne dopalo mu se, kad od srednje škole ni kriv ni dužan dere skupštinsku plaću, a eto usput se i nekakve šuplje filozofije istudiralo.
Mislim da je vrijeme da se dite vrati izvornoj materi, to jest SDA-u.
Vjerojatno ga je Zlatko kao studenta dovukao u SDP da malo agitira stranku u svojoj sredini, i malom se dopalo. A i ne dopalo mu se, kad od srednje škole ni kriv ni dužan dere skupštinsku plaću, a eto usput se i nekakve šuplje filozofije istudiralo.
- Leverage
#45252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoćeš li nakon toga glasat' za SDP?Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:08 Denis je izvorni SDA-ovac. Onakve rumene seoske glave nema šanse da je za socijaldemokracije.
Pitam za jarana.
-
Hafis
#45253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovako iskreno. Većinu vodećih mostarskih SDP-ovaca dobro poznajem, što iz škole, što iz susjedstva, što s onog nekadašnjeg korza, što preko nekih zajednički prijatelja i sl.Leverage wrote: ↑14/01/2020 15:29Hoćeš li nakon toga glasat' za SDP?Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:08 Denis je izvorni SDA-ovac. Onakve rumene seoske glave nema šanse da je za socijaldemokracije.
Pitam za jarana.
Isti je to mentalitet kao i HDZ-ovci, ili SDA'ovci (s tim da je naša ''mostarska'' SDA postava stvarno teška primitivna seljadija koje nema nadaleko).
Hoću reći da bi se na vlasti potpuno isto ponašali kao i ovi razvikani HDZ i SDP ''nacionalisti''. Dalje, osim karijerista, tu ima i jedan određen postotak istinskih šovinista...mislim one vrste šovinista koji ne vole mene i slične. A obzirom i da su 95 % jednonacinalna stranka, male su šanse da će ikada dobiti moj glas.
Jebote, Denis Bećirović - SDP-ejac
Last edited by Hafis on 14/01/2020 15:39, edited 1 time in total.
- Leverage
#45254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači ti bi natovario jedno tri šlepera dice i vratio izvornoj materi?
Šteta što nisi tako izbirljiv kad je u pitanju stožerna stranka.
Šteta što nisi tako izbirljiv kad je u pitanju stožerna stranka.
-
Hafis
#45255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
Kakava ba stožerna stranka. Živim k'o bubreg u loju zahvaljujući prije svega svom znanju i mozgu, a nisam izašao na izbore preko dvadeset godina.
A da...kod žena sam stvarno izbirljiv... Nekad mu je bolje i u gaćama, već da me neka šlapa iskoristi za svoje prohtjeve.
- Leverage
#45256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve veze rat ima sa ovom mojom tvrdnjom? Mislim da bi i ispodprosječno inteligentna osoba razumjela šta sam htio da kažem. Samo sam iskoristio tvoju tvrdnju da se "dite vrati materi" u prenesenom značenju i stavio to u množinu, a sve u kontekstu tvog posta o SDP-ovcima u Mostaru.Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
Kakava ba stožerna stranka. Živim k'o bubreg u loju zahvaljujući prije svega svom znanju i mozgu, a nisam izašao na izbore preko dvadeset godina.
A da...kod žena sam stvarno izbirljiv... Nekad mu je bolje i u gaćama, već da me neka šlapa iskoristi za svoje prohtjeve.
Ti se od prosječnog glasača SDA razlikuješ samo po tome što si odrast'o u čaršiji i imaš urbane fore. Nešto k'o Nino Raspudić za sirotinju.
- 512MB
#45257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I nebio izbirljivHafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
-
Hafis
#45258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ne. Ja sam izričito mislio na Denisa Bećirecvića koji je sasvim slučajno u SDP-u, a djeluje mi i fizički ali i mentalno kao izvorni SDA-ovac.Leverage wrote: ↑14/01/2020 15:48Kakve veze rat ima sa ovom mojom tvrdnjom? Mislim da bi i ispodprosječno inteligentna osoba razumjela šta sam htio da kažem. Samo sam iskoristio tvoju tvrdnju da se "dite vrati materi" u prenesenom značenju i stavio to u množinu, a sve u kontekstu tvog posta o SDP-ovcima u Mostaru.Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
Ti se od prosječnog glasača SDA razlikuješ samo po tome što si odrast'o u čaršiji i imaš urbane fore. Nešto k'o Nino Raspudić za sirotinju.
I rekao sam da bi mu možda najbolje bilo tamo i prijeći (u SDA), i poslužio se starom izrekom'' vratiti dite materi'' .
E onda si ti upao s nekavom...valjda forom,ili tako nešto... ''tri šlepera djece'', što opet kao iznadprosječno inteligentna osoba, još uvijek nisam skontao što si s tim htio reći..
- Veigar
#45259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim da si ti osoba koju najviše ne razumiju forumaši ovdje. Dobio si priljepak da si ultra-mega-hrvatski nacionalista, tako da i kad govoriš o drugim stvarima u drugom kontekstu svi te gledaju kroz ovu prizmu.Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
-
Hafis
#45260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Au, evo i teoretićara kolektivne krivnje. Pozor +18.
- Leverage
#45261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa računam da bi i tim što ti se ne sviđaju u Mostaru također poručio slično kao i Denisu - da idu u SDA. To znači to.
- ultima_palabra
#45262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel nam to Hafizaga?512MB wrote: ↑14/01/2020 15:51I nebio izbirljivHafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
A da...kod žena sam stvarno izbirljiv... Nekad mu je bolje i u gaćama, već da me neka šlapa iskoristi za svoje prohtjeve.![]()
-
Hafis
#45263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To jest, mada se tu radi o manje obrazovanom, da ne kažem glupljem dijelu forumskog članstva.Veigar wrote: ↑14/01/2020 15:55Ja mislim da si ti osoba koju najviše ne razumiju forumaši ovdje. Dobio si priljepak da si ultra-mega-hrvatski nacionalista, tako da i kad govoriš o drugim stvarima u drugom kontekstu svi te gledaju kroz ovu prizmu.Hafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
Vidiš, ovdje ima sigurno nekoliko desetina iskrenih nacionalista ... ali imaju sreće jer im taj šovinizam prolazi pod etiketom patriJotizma, mada se radi o krajnje primitivnim i zadojenim likovima. Pa zato i imam u filteru dvadesetak tih slučajeva.
- 512MB
#45264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Načuo sam da je ovo neki jebač presretač, pa sad
-
Hafis
#45265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne, to su samo karijeristi i doće i njihova stranka nekad na vlast.
Denis je iskreni bošnjački nacionalist, i stvarno bi dobro došao ,i bio izuzetno veliko ideološko pojačanje onim bezidejnim lopinama iz SDA, kojima samo pare iz očiju vire.
- ultima_palabra
#45266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hafis
- BHCluster
#45268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je Jasmin Branković zar ne pomocnik ministra za nauku i tehnologije?512MB wrote: ↑14/01/2020 15:51I nebio izbirljivHafis wrote: ↑14/01/2020 15:43Govorio sam izričito o Bećireviću a ne o nekakvim šleperima djece....vazda li vam ratna priča u glavi.
A da...kod žena sam stvarno izbirljiv... Nekad mu je bolje i u gaćama, već da me neka šlapa iskoristi za svoje prohtjeve.![]()
- Grean
#45269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zastitnici povratnika Srba iz Federacije nezadovoljni sto ne mogu nositi kokarde pa za osvetu dizu optuzbe po RS-u protiv Bosnjaka zbog "zastava Armije BiH".- Ako se ne povuku prekršajne prijave za dva dječaka koji su u Petrovcu kažnjeni zbog grba države Srbije, mi pišemo nove zahtjeve za prekršajno kažnjavanje lica koja su izvjesili zastave Armije BiH u Kozarcu, Kozluku, Cerskoj, Srebrenici, selima oko Prijedora, Doboja, Novog Grada, gdje god vidimo zastavu Armije BiH. U Unsko sanskom kantonu kažnjavaju povratnike, sirotinju koja jedva preživljava, narod koji je više gladan nego sit, narod koji ne može ni pobrojati jame i jendeke gdje su im očevi i djedovi završili. U Unsko sanskom kantonu, gdje su zajedno bošnjačke i hrvatske jedinice napravile masovne grobnice poput Garavica i Šušnjara. Umjesto da mole za oproštaj zbog onoga što su radili u Drugom svjetskom ratu, navodi se u saopćenju.
Pretpostavljam da se radi o zastavi sa ljiljanima koju po vec poznatoj cetnickoj mantri nazivaju "ratnom" i "zastavom Armije BiH".
Ne znam kako bi bilo da mi ovima po reciprotetu ukinemo pravo na jezik, da ga preimenujemo u jezik srpskog naroda?
A ove bi svakako trebalo krivicno goniti zbog raspirivanja mrznje i huskanja protiv povratnika u RS-u te za sirenje dezinformacija. Ako vec u RS-u mogu ljiljane zvati ratnom i armijskom zastavom bar bi u Federaciji trebali znati kako suzbiti velikosrpsku propagandu...da ima drzave i da se drzi do toga.
Interesantno je kako su oni uvijek glasniji, ugrozeniji gdje god bili.
- LBVIEW
#45270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi ugrozeni jer ne mogu nositi subare s kokardama.Grean wrote: ↑15/01/2020 07:10Zastitnici povratnika Srba iz Federacije nezadovoljni sto ne mogu nositi kokarde pa za osvetu dizu optuzbe po RS-u protiv Bosnjaka zbog "zastava Armije BiH".- Ako se ne povuku prekršajne prijave za dva dječaka koji su u Petrovcu kažnjeni zbog grba države Srbije, mi pišemo nove zahtjeve za prekršajno kažnjavanje lica koja su izvjesili zastave Armije BiH u Kozarcu, Kozluku, Cerskoj, Srebrenici, selima oko Prijedora, Doboja, Novog Grada, gdje god vidimo zastavu Armije BiH. U Unsko sanskom kantonu kažnjavaju povratnike, sirotinju koja jedva preživljava, narod koji je više gladan nego sit, narod koji ne može ni pobrojati jame i jendeke gdje su im očevi i djedovi završili. U Unsko sanskom kantonu, gdje su zajedno bošnjačke i hrvatske jedinice napravile masovne grobnice poput Garavica i Šušnjara. Umjesto da mole za oproštaj zbog onoga što su radili u Drugom svjetskom ratu, navodi se u saopćenju.
Pretpostavljam da se radi o zastavi sa ljiljanima koju po vec poznatoj cetnickoj mantri nazivaju "ratnom" i "zastavom Armije BiH".
Ne znam kako bi bilo da mi ovima po reciprotetu ukinemo pravo na jezik, da ga preimenujemo u jezik srpskog naroda?
A ove bi svakako trebalo krivicno goniti zbog raspirivanja mrznje i huskanja protiv povratnika u RS-u te za sirenje dezinformacija. Ako vec u RS-u mogu ljiljane zvati ratnom i armijskom zastavom bar bi u Federaciji trebali znati kako suzbiti velikosrpsku propagandu...da ima drzave i da se drzi do toga.
Interesantno je kako su oni uvijek glasniji, ugrozeniji gdje god bili.
Sto se prijetnje bosnjackoj povratnickoj populaciji tice, potpuno si u pravu - treba ih krivicno goniti.
-
jagugu
#45271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam baš znao na koju temu da stavim
Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtona
Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.
Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s Erdoanom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno da dogovore u kom smjeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.
Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.
Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, će na funkciji pedsjednika zamijeniti odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzei 18. februara za kada je planirana njegova inauguracija.
-
Haman2
#45272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mogu razgovarati cijeli ljeni dana ali to nemama i ne moze imati nikakav uticaj na izmjenu Dejtonskog mirovnog ugovora. Ko to od velikih sila drzi do njihova misljenja.
-
Haman2
#45273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://stav.ba/sdp-odustao-od-antifasi ... genocidom/SDP ODUSTAO OD ANTIFAŠIZMA: TVRDE DA RS NIJE NASTALA GENOCIDOM
16.01.2020.
Iako je depatriotizacija SDP-a, kao posljedica novog političkog kursa “dekontaminacije od ratnih i patriotskih narativa”, već stara vijest, ipak je neobična brzina kojom se ova stranka urušava u moralnom smislu.
Vječna dilema, koja je od početka mučila lijevu politiku – kako pridobiti sprske i hrvatske glasače, a zadržati patriotski i antifašistički javni narativ u vezi s Agresijom na Bosnu i Hercegovinu – riješena je na najgori mogući način: odustalo se od patriotizma i antifašizma.
Nikako drugačije osim odricanjem od antifašizma ne može se nazvati saopćenje GO SDP Banja Luka kojim su pokušali odbraniti SDP-ovog potpredsjednika Vojina Mijatovića od sasvim zasluženih medijskih kritika. Samo saopćenje, u kojem se tvrdi da nekome smetaju Srbi u SDP-u, nevjerovatno podsjeća na slična saopćenja iz Dodikovog SNSD-a, ne samo po tonu nego i sadržajem. Pored silnog kukanja o “ugroženoj nejači”, u saopćenje su se ušuljali i sljedeći biseri: “Odbacujemo sve negativne konotacije i indicije koje zakonski neutemeljeno plasiraju koalicioni partneri desnog sektora u cilju razaranja države, a u smislu Bosne i Hercegovine kao nepostojeće i nemoguće države, Republike Srpske kao genocidne tvorevine, Republike Srpske kao države.” Nevjerovatno! Kakve podvale! Ovakvim zamjenama teza žele se izjednačiti oni koji bi i dalje rasturali Bosnu i Hercegovinu i oni koji bi da nestanu posljedice agresije i genocida! Ovim se u suštini želi poručiti da su isti oni koji tvrde da je Bosna i Hercegovina nepostojeća i oni koji su stava da je podjela Bosne i Hercegovine na entitete te nastanak Republike Srpske rezultat zločina genocida nad Bošnjacima!
Ovakvo sramno pristajanje na velikosrpski narativ novo je političko dno za neku stranku koja ima sjedište u Sarajevu. Nije ovdje u pitanju real-politika, odnosno djelovanje u skladu s realnostima na terenu, već žongliranje s historijskim činjenicama potvrđenim haškim presudama, te ideološko, kulturološko, vrijednosno i mentalitetsko približavanje ili bolje rečeno povratak SDP-a u okrilje srpske političke kulture. I ne samo to, iz SDP-a bi željeli da pomjere onaj “Overtonov prozor”, te uspostave nove okvire prihvatljivog i pristojnog javnog i političkog diskursa, gdje bi bilo “fašisitički i nacionalistički” tvrditi da je RS nastala na genocidu! No, prava je istina to da je negiranje historijske činjenice da RS JESTE nastala genocidom jednako negiranju činjenice da, recimo, NDH JESTE bila genocidna tvorevina, što dovodi do zaključka da se SDP potpuno i do kraja odrekao bilo kakvih antifašističkih tekovina, ne samo u praksi već i u teoriji.
Sve ovo i nije toliko iznenađujuće. Ovakav politički sunovrat SDP-a očekivani je rezultat stare ljevičarske prakse traženja krivca za agresiju na “sve tri strane”, te je bilo neizbježno i jedino logično da će takvo poigravanje s istinom na kraju završiti moralnim i ideološkim bankrotom. Nema drugoga odredišta osim velikosprskog brloga za one političke snage u Bosni i Hercegovini koje pokušavaju ignorirati pitanje Agresije i Genocida i praviti se kao da se ništa nije dogodilo, da nije bilo branitelja i agresora, dobrih i loših, žrtve i zločinca.
-
channel10
#45274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/formira ... /200116089
Kako je moguce da ista/e osoba/e bude/u nekoliko komisija??? Ima ih cak u po tri komisije!!!
Kako je moguce da ista/e osoba/e bude/u nekoliko komisija??? Ima ih cak u po tri komisije!!!
- Maraschino
#45275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mi smo jad od drzave bez mogucnosti popravke.channel10 wrote: ↑16/01/2020 19:38 https://www.klix.ba/vijesti/bih/formira ... /200116089