Nekretnina u Ahatovićima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sunculish

#1 Nekretnina u Ahatovićima

Post by Sunculish »

Ne znam da li ima tema na nekom od podforuma u vezi kupovine zemlje, kuće u Ahatovićima. Ukoliko već ima, izvinjavam se i moderator može zatvoriti temu.
Kako već spomenuh, jako dugo sam zainteresovana za kupovinu zemlje/kuće u Ahatovićima. Konkretno brdo me interesuje, gore oko ergele ili,eventualno sa druge strane u ul. Tjepovačka, tako nešto...
Ono što me interesuje je stanje terena, doslovno, da li ima klizišta. Nešto sam načula da su komplet Ahatovići rizični po tom pitanju a bježi mi se iz zgrade i grada konkretno. Ne bih bježala daleko jer sam vezana poslom za Sa i djeca vec idu u školu. Ne bih išla u ravnicu, samo brdo me interesuje.
travar

#2 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by travar »

Što se tiče klizišta:
https://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov. ... A%20KS.pdf

Izgleda stabilno :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by mk ultra »

tamo je prilično ok, ergela ti je visoko, ode skoro u ilijaš :mrgreen:

ako mene pitaš, gledaj i brusulje, biosko, ili ovamo prema zmajevcu
Sunculish

#4 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Sunculish »

travar, mk ultra, hvala puno :thumbup: :thumbup:
Milenkov buraz

#5 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Milenkov buraz »

Sunculish wrote: 14/01/2020 11:49 Ne znam da li ima tema na nekom od podforuma u vezi kupovine zemlje, kuće u Ahatovićima. Ukoliko već ima, izvinjavam se i moderator može zatvoriti temu.
Kako već spomenuh, jako dugo sam zainteresovana za kupovinu zemlje/kuće u Ahatovićima. Konkretno brdo me interesuje, gore oko ergele ili,eventualno sa druge strane u ul. Tjepovačka, tako nešto...
Ono što me interesuje je stanje terena, doslovno, da li ima klizišta. Nešto sam načula da su komplet Ahatovići rizični po tom pitanju a bježi mi se iz zgrade i grada konkretno. Ne bih bježala daleko jer sam vezana poslom za Sa i djeca vec idu u školu. Ne bih išla u ravnicu, samo brdo me interesuje.
Znaš šta je tu zeznuto. Ja sam isto tako kupio kuću urednu sa građevinskom dozvolom na brdu prije 12 godina i tada nije bilo klizište i onda nekome palo na pamet da proglasi i taj dio klizište (iako je klizište kolometar vazdušne linije) prije par godina i onda ako želiš nešto legalnom procedurom dograđivati pa čak i rekonstrukciju krova teško ili bolje rećeno nikako ne možeš dobiti građevinsku dozvolu.
Sunculish

#6 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Sunculish »

Milenkov buraz wrote: 15/01/2020 11:28 Znaš šta je tu zeznuto. Ja sam isto tako kupio kuću urednu sa građevinskom dozvolom na brdu prije 12 godina i tada nije bilo klizište i onda nekome palo na pamet da proglasi i taj dio klizište (iako je klizište kolometar vazdušne linije) prije par godina i onda ako želiš nešto legalnom procedurom dograđivati pa čak i rekonstrukciju krova teško ili bolje rećeno nikako ne možeš dobiti građevinsku dozvolu
Bože sačuvaj! Apsurd!
Inače, kad god pomislim na brdo-uvijek mi na um padne mogućnost klizišta, jer je trend gradnje, sječe stabala i betonizacije na visokom nivou :-)
Ljudi počupaše sve što mogu i daj betoniraj :twisted:
Čini mi se da je baš na kliksu bio članak u vezi neke firme i klizišta u Ahatovićima, i neki se kompleks arapskih naselja spominjao, ako se dobro sjećam...
Milenkov buraz

#7 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Milenkov buraz »

Sunculish wrote: 15/01/2020 13:07
Milenkov buraz wrote: 15/01/2020 11:28 Znaš šta je tu zeznuto. Ja sam isto tako kupio kuću urednu sa građevinskom dozvolom na brdu prije 12 godina i tada nije bilo klizište i onda nekome palo na pamet da proglasi i taj dio klizište (iako je klizište kolometar vazdušne linije) prije par godina i onda ako želiš nešto legalnom procedurom dograđivati pa čak i rekonstrukciju krova teško ili bolje rećeno nikako ne možeš dobiti građevinsku dozvolu
Bože sačuvaj! Apsurd!
Inače, kad god pomislim na brdo-uvijek mi na um padne mogućnost klizišta, jer je trend gradnje, sječe stabala i betonizacije na visokom nivou :-)
Ljudi počupaše sve što mogu i daj betoniraj :twisted:
Čini mi se da je baš na kliksu bio članak u vezi neke firme i klizišta u Ahatovićima, i neki se kompleks arapskih naselja spominjao, ako se dobro sjećam...
Ma katastrofa, naš zakon je katastrofa. Najgore od svega što sam u međuvremenu porušio staru tereasu i izidao u istim gabaritima novu betensku e eto ti inspekcije, kaže klizište ne smiješ na klizištu. Pa reko imam dozvolu, samo obnavljam, kaže za svaku vanjsku obnovu moraš imati dozvolu (osim fasade) čak i za obnavljanje krova moraš imati dozvolu koju ne možeš dobiti jer je klizište koje u trenutku kupovine nije bilo. Ma lOOOOdilo... :-) Arapi naravno mogu izgraditi ne jednu već 37 kuća, cijelo naselje ilegalno.
Zeleni12

#8 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Zeleni12 »

Gledajuci ovo zagadjene zraka u Sarajevo, logicno mi djeluje odluka da de izabere brdo za zivot, jer ipak zrak na visini je cisci u odnosu na npr. Ilidzu. I jutros je mislim do nadomrske visine u Sa, do 200 metara od najnize tacke u SA,, bila magla, a iznad sunce, tako da i to treba gledati. A forumas mk ultra je spomenuo i Biosko, i tu u Donjem Bioskom postoji konjicki klub, ako su ti konji jedan od razloga za selidbu iz grada na periferiju-brdo. Tako, da treba, gledati i to koliko je cist zrak na tom mjestu gdje je kuca, kao i to da li grtalica redovito prolazi tuda i cisti snijeg.
Last edited by Zeleni12 on 16/01/2020 18:42, edited 1 time in total.
Haris.ba

#9 Re: Nekretnina u Ahatovićima

Post by Haris.ba »

A lude drzave, ne da graditi na klizistu....
Post Reply