Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
hipija
#96051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U sta se pretvorila ova tema? Do ne tako davno na ovoj temi su se pisali hvalospjevi na racun TM.
Potpuno zasluzeno priznajem. Po meni vrhunac ponude je bio dolazak Arena Sport kanala. Tada je TM bio top, u svakom smislu, na tronu, na vrhu planine. A onda je uslijedila kontinuirana stagnacija I slabljenje. Ali umjesto da to bude lagan silazak sa trona, sa planine, u slucaju. TM, to se pretvorilo u nekontrolisano kotrljanje niz planinu. Uglavnom citava poltika kompanije se sada svodi kako iskamciti sto vise novca od korisnika, vezujuci ih za dvogodisnje ugovore I izdavanje opskurnih saopstenja kako su potpisali saradnju sami sa sobom aka Nova BiH.
Potpuno zasluzeno priznajem. Po meni vrhunac ponude je bio dolazak Arena Sport kanala. Tada je TM bio top, u svakom smislu, na tronu, na vrhu planine. A onda je uslijedila kontinuirana stagnacija I slabljenje. Ali umjesto da to bude lagan silazak sa trona, sa planine, u slucaju. TM, to se pretvorilo u nekontrolisano kotrljanje niz planinu. Uglavnom citava poltika kompanije se sada svodi kako iskamciti sto vise novca od korisnika, vezujuci ih za dvogodisnje ugovore I izdavanje opskurnih saopstenja kako su potpisali saradnju sami sa sobom aka Nova BiH.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#96052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam perfektan ugovor, ali ne dozvoljavam nikome da me pravi budalom.
- TheWatcher
#96053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
abstract05 wrote: ↑13/01/2020 11:25 Da, mislim da bi trebali svi sa ove teme da posaljemo "Reklamaciju na pruzenu uslugu" na navedenu adresu http://www.ozp.gov.ba
lp
jos jednom da napomenem da su nam ukinuli 3 PTC kanala i NIKADA nisu ubacili adekvatnu zamjenu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#96055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj 1gbps je vec godinu dana
- dembele
- DiamondDMD12
#96057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije nikakva dezinformacija kad smo mi tako uradili???diablobih wrote: ↑09/01/2020 18:55Ne siri dezinformacije.DiamondDMD12 wrote: ↑09/01/2020 18:20
Ne, ali po isteku ugovora možeš prekinuti ugovor te istovremeno se opet pretplatiti na koji god paket hoćeš pod drugim imenom, ako imaš još punoljetnih članova u prebivalištu.
Oni te cake znaju ali pravno ne mogu ništa te si tehnički novi korisnik, ista adresa a drugo lice.![]()
- DiamondDMD12
#96058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E pa kralju, možda kod tebe ne može al kod nas u Konjicu itekako može. Samo sačekaš par dana te ponovo priključis kao da se doselio neko drugi jer je i ime drugo. Tu oni ne mogu ništa, ne možeš reći da nešto ne može ako sam sam to uradio.Radar71 wrote: ↑09/01/2020 18:29Ne može. Džaba ga ložiš.DiamondDMD12 wrote: ↑09/01/2020 18:20Ne, ali po isteku ugovora možeš prekinuti ugovor te istovremeno se opet pretplatiti na koji god paket hoćeš pod drugim imenom, ako imaš još punoljetnih članova u prebivalištu.
Oni te cake znaju ali pravno ne mogu ništa te si tehnički novi korisnik, ista adresa a drugo lice.![]()
- diablobih
#96059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam sta si ti uradio, ali je nemoguce na istoj adresi se voditi kao novi pretplatnik, da ti je prezime 23 puta drugacije. Da se ne znam ko doseli u stan/kucu.DiamondDMD12 wrote: ↑13/01/2020 13:51Nije nikakva dezinformacija kad smo mi tako uradili???diablobih wrote: ↑09/01/2020 18:55Ne siri dezinformacije.DiamondDMD12 wrote: ↑09/01/2020 18:20
Ne, ali po isteku ugovora možeš prekinuti ugovor te istovremeno se opet pretplatiti na koji god paket hoćeš pod drugim imenom, ako imaš još punoljetnih članova u prebivalištu.
-
Boban0726
#96060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovor iz RAK-a na pitanje da li korisnici imaju pravo na raskid ugovora u slučaju značajnije izmjene programske šeme koja ide na štetu korisnika:
"Ugovori kablovskih operatera i pretplatnika su jasno definisani. Korisnici/pretplatnici moraju biti obaviješteni o izmjenama cijena i uslova poslovanja.
Svi kablovski ili IPTV operateri imaju pravo da kreiraju svoje programske šeme, ali o tome moraju obavijestiti krajnje korisnike prije same izmjene, u skladu sa onim sto je definisano u pretplatničkom ugovoru, te Vas upućujemo da detaljno pročitate uslove ugovora koji ste potpisali.
Ukoliko dođe do određenih kršenja pretplatničkih ugovora nadležna je Regulatorna agencija za komunikacije.
Takođe, važno je napomenuti da su poslovni odnosi između kablovskih operatera i stanica čije programe distribuišu isključivo u domenu njihovih poslovnih dogovora, i za to nije nadležna Agencija."
Prevedeno,ko vas šiša,potpisali ste ugovor gdje piše da operater ima pravo da mjenja programsku šemu.
"Ugovori kablovskih operatera i pretplatnika su jasno definisani. Korisnici/pretplatnici moraju biti obaviješteni o izmjenama cijena i uslova poslovanja.
Svi kablovski ili IPTV operateri imaju pravo da kreiraju svoje programske šeme, ali o tome moraju obavijestiti krajnje korisnike prije same izmjene, u skladu sa onim sto je definisano u pretplatničkom ugovoru, te Vas upućujemo da detaljno pročitate uslove ugovora koji ste potpisali.
Ukoliko dođe do određenih kršenja pretplatničkih ugovora nadležna je Regulatorna agencija za komunikacije.
Takođe, važno je napomenuti da su poslovni odnosi između kablovskih operatera i stanica čije programe distribuišu isključivo u domenu njihovih poslovnih dogovora, i za to nije nadležna Agencija."
Prevedeno,ko vas šiša,potpisali ste ugovor gdje piše da operater ima pravo da mjenja programsku šemu.
- holowey
#96061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- typeOnegative
#96062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
:@Telemach
Poprilicno me naljutilo ovo izbacivanje ŠEST kvalitetnih programs koje jako cesto gledam, dok nam s druge strane konstantno degradirate uslugu na vise načina i uredno uvaljujete ŚLJAM od TV programa !? .dokad tako telemach ?
Moje pitanje je kojim programskim paketom nam mislite kompenzirati ove discovery programe koje izbacujete ?bez podizanja cijene naravno , jer vise necete placati discovery grupaciji tako da tu naknadu mozete iskoristiti za kupovinu nekog drugog TV paketa??
Molim konkretan odgovor bez generickih napamet naučenih odgovora, hvala.
Poprilicno me naljutilo ovo izbacivanje ŠEST kvalitetnih programs koje jako cesto gledam, dok nam s druge strane konstantno degradirate uslugu na vise načina i uredno uvaljujete ŚLJAM od TV programa !? .dokad tako telemach ?
Moje pitanje je kojim programskim paketom nam mislite kompenzirati ove discovery programe koje izbacujete ?bez podizanja cijene naravno , jer vise necete placati discovery grupaciji tako da tu naknadu mozete iskoristiti za kupovinu nekog drugog TV paketa??
- Sir Charles
- Telemach
#96064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O svim izmjenama, bite ćete uredno obaviješteni. Mi ćemo se i dalje truditi da budete zadovoljni našom ponudom.typeOnegative » Today, 5:46 pm
- dembele
#96065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemojte se života vam više truditi. Što se više trudite, ponuda sve gora i gora, a korisnici gotovo redovno nahebu, nakon vaših unapređenja usluga.Telemach wrote: ↑13/01/2020 18:55O svim izmjenama, bite ćete uredno obaviješteni. Mi ćemo se i dalje truditi da budete zadovoljni našom ponudom.typeOnegative » Today, 5:46 pm
-
aadam
- typeOnegative
#96067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1
gospoda iz telemacha su se previse uljuljali u lovorike , moglo bi im se obit o glavu . I sto je najtuznije , i dalje vrijeđaju inteligenciju ovim generičkim odgovorima da te samo skine s dnevnog reda . Svaka Vam Cast , uspjeli ste da od iznimno pozitivnog misljenja o Vama to u kratkom vremenskom roku postane izrazito negativno . Onog dana kad taj stav postane neprijateljski bice pa pa , a tako se mnogi osjecaju .Razmislite malo o tome .
gospoda iz telemacha su se previse uljuljali u lovorike , moglo bi im se obit o glavu . I sto je najtuznije , i dalje vrijeđaju inteligenciju ovim generičkim odgovorima da te samo skine s dnevnog reda . Svaka Vam Cast , uspjeli ste da od iznimno pozitivnog misljenja o Vama to u kratkom vremenskom roku postane izrazito negativno . Onog dana kad taj stav postane neprijateljski bice pa pa , a tako se mnogi osjecaju .Razmislite malo o tome .
Last edited by typeOnegative on 13/01/2020 19:17, edited 1 time in total.
- diablobih
#96068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Isto tako kako i dobiju racun, zna se koji si stan i koji si sprat.
- dembele
#96069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu bolji sa ponudom kanala. Ali su na dobrom putu da dođu u rang BHT.
- Maharadza
#96070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa šta ćeš dalje kada po njima NIJE pogoršanje usluge kada izbace 6 kanala a ubace 2...dembele wrote: ↑13/01/2020 19:07Nemojte se života vam više truditi. Što se više trudite, ponuda sve gora i gora, a korisnici gotovo redovno nahebu, nakon vaših unapređenja usluga.Telemach wrote: ↑13/01/2020 18:55O svim izmjenama, bite ćete uredno obaviješteni. Mi ćemo se i dalje truditi da budete zadovoljni našom ponudom.typeOnegative » Today, 5:46 pm
- holowey
#96071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#96072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani @Telemach
Mozete li mi objasniti funkciju EON TV paketa u ponudi, ako se ne moze imati puna funkcionalnost usluge koja se placa, jer se usluga ne moze imati kompletna ako se koristi internet drugog operatera. Jer sam htjeo da uvedem EON PREMIUM TV paket ali ne mogu imati kompletnu uslugu. Tako sam dobio odgovor od vasih zaposlenih.
Mozete li mi objasniti funkciju EON TV paketa u ponudi, ako se ne moze imati puna funkcionalnost usluge koja se placa, jer se usluga ne moze imati kompletna ako se koristi internet drugog operatera. Jer sam htjeo da uvedem EON PREMIUM TV paket ali ne mogu imati kompletnu uslugu. Tako sam dobio odgovor od vasih zaposlenih.
-
sencobih
#96073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po čemu su nedostižni, imam i moju tv imam i ovu Telemah digitalnu, nije neka razlika osim u viasat kanalima koji prema nekim tabelama koje su ovdje postavljali nisu ni gledani , na telemahu imam cinestar kanale a na moja tv M1 kanale, tu je to negdje, Jes da na telemahu ima više ovih pokušaja HD kanala i to je to
-
goran387
#96074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na satelitskom forumu jedan forumaš je objavio da je uz novi račun za total bih na poleđini i obavijest o poskupljenju od 1.3 koju ,navodno , pravdaju sa uvođenjem nova sport kanala i poboljšanja usluge, naravno..
Jel ima netko da potvrdi da uz novi račun za total stoji obavijest o poskupljenju ili da @telemach odgovori da li je istina da total bih poskupljuje od 1.3? Hvala
Jel ima netko da potvrdi da uz novi račun za total stoji obavijest o poskupljenju ili da @telemach odgovori da li je istina da total bih poskupljuje od 1.3? Hvala
-
hipija
#96075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo potvrda da od goreg uvijek može gore. Krenulo se od Totala a onda će zahvatiti SBB I Telemach. Postala je već uhodana praksa da Telemach diže cijene dva puta godišnje. Ali da to bude zbog Nova Sport, to je već totalno izrugivanje korisnicima. Znam da još nema zvanične potvrde, ali kroz ove situacije smo već nekoliko puta prošli.