Hvala Grasu u ime penzionera

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#1 Hvala Grasu u ime penzionera

Post by L u c i f e r »

Hvala Grasu u ime penzionera.

Hvala sto usred zime, mraza i otrovnog smoga moraju da dodju na vanjski salter da zamijene kupone. Tako celice imunitet i vjezbaju pluca.

Hvala sto ima samo po jedan zaduzeni salter za njih, pa moraju vani da stoje u redu po najmanje pola sata. Tako se uce strpljenju i vjezbaju noge, a imaju kad i medjusobno popricati.

Hvala sto je gospodja salterusa i sama pred penziju, pa jedva nabada slova brzinom puza. Tako se uce empatiji i strpljenju.

Hvala sto im ne omogucite neku elektronsku, mobilnu ili aplikativnu mogucnost zamjene kupona odnosno evidencije prava na prevoz. Tako se cuvaju od ekrana koji nisu dobri za oci, a ujedno ne naprezu ni mozak, ni oni ni mi, njihovi bliznji.

Hvala.
escobar__

#2 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by escobar__ »

I ka'e nemojte koristit automobile već usluge javnog prijevoza. :lol:
neko_sa_strane

#3 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by neko_sa_strane »

Ja se često zapitam hoću li doživjeti da GRAS zakorači u 21.vijek i omogući online kupovinu mjesečnih kupona i karata. Čekanje u redovima u 2020. godini i to na svega 2-3 mjesta u čitavom Sarajevu je vrh neprofesionalnosti.
Nažalost nisu samo oni u pitanju. U Mostaru recimo nemoguće je autobusnu kartu platiti karticom. Ja redovno propadam u zemlju od sramote kada strani turisti jedni druge u čudu gledaju kada gospođa na šalteru kaže da se može platiti samo gotovinom.
nlt

#4 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by nlt »

L u c i f e r wrote: 13/01/2020 18:35 Hvala Grasu u ime penzionera.

Hvala sto usred zime, mraza i otrovnog smoga moraju da dodju na vanjski salter da zamijene kupone. Tako celice imunitet i vjezbaju pluca.

Hvala sto ima samo po jedan zaduzeni salter za njih, pa moraju vani da stoje u redu po najmanje pola sata. Tako se uce strpljenju i vjezbaju noge, a imaju kad i medjusobno popricati.

Hvala sto je gospodja salterusa i sama pred penziju, pa jedva nabada slova brzinom puza. Tako se uce empatiji i strpljenju.

Hvala sto im ne omogucite neku elektronsku, mobilnu ili aplikativnu mogucnost zamjene kupona odnosno evidencije prava na prevoz. Tako se cuvaju od ekrana koji nisu dobri za oci, a ujedno ne naprezu ni mozak, ni oni ni mi, njihovi bliznji.

Hvala.
taj dio ne ide sa riječima GRAS i PENZIONERI
cendlerbing

#5 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by cendlerbing »

Kad se sjetim, jednom sam čitava dva sata čekala na minusu u redu na Otoci...sve gledajući kako sa strane u onu kutijicu preko reda ulaze po karte neki ljudi koji su preči od ovih što čekaju.
trambusek88

#6 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by trambusek88 »

neko_sa_strane wrote: 13/01/2020 19:09 Ja se često zapitam hoću li doživjeti da GRAS zakorači u 21.vijek i omogući online kupovinu mjesečnih kupona i karata.
Uskoro.
Biće nove mjesečne u obliku kreditne kartice. Biće i plaćanje preko aplikacije.

U toku je faza instalacije uređaja u vozila, a na proljeće bi trebao biti prelazni period sa starog na novi sistem.

Znam da je to mnogo puta obećavano, ali sada je konačno došlo do realizacije tako da će se papirni kuponi uzimati možda još koji mjesec.

U sklopu ovog projekta predviđeno je i uvođenje video nadzora u vozila i na stajališta (već je uveden u tramvaje i aktivno je u funkciji), a nabavljeni su i displeji koji bi trebali biti postavljani na stajališta da najavljuju kad nailaze vozila.
ExNihilo

#7 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by ExNihilo »

neko_sa_strane wrote: 13/01/2020 19:09 Ja se često zapitam hoću li doživjeti da GRAS zakorači u 21.vijek i omogući online kupovinu mjesečnih kupona i karata.
Moraju najprije ući u 20. stoljeće.
HakanSukur

#8 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by HakanSukur »

Dok nekom Fadilu ne padne na pamet da eliminiše sve penzionere koji nemaju stalna primanja od djece iz dijaspore, i tako rastereti budžetsku potrošnju, smanji gužve u svim institucijama, niko ti ni hljeb ne pipka u prodavnici, a to što su mrtvi, svakako nije prepreka da glasaju.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by Matijevic_Vlado »

Kazu od Februara oni besposleni u Grasu ce dolaziti penzionerima na vrata i mijenjati im kupone. Kako kazu on te face on the place.
trambusek88

#10 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by trambusek88 »

Još koji mjesec i neće biti više kupona.
Tambure

#11 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by Tambure »

Sto ne mogu ove sirotinje
mali jomu

#12 Re: Hvala Grasu u ime penzionera

Post by mali jomu »

Ko vas jebe, idite pjehe...
Post Reply