TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#24276 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Jel to neko ozbiljno poredi one seljacine sa All England Clubom?
breuer

#24277 Re: TENIS

Post by breuer »

sami se porede
ultima_palabra

#24278 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Samo obEktivno.
breuer

#24279 Re: TENIS

Post by breuer »

boli boli :D

dobro, trzno se Iber u drugom 8-)
necko_hz

#24280 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tomahawk11 wrote: 13/01/2020 15:57Ista stvar je potencirana, navijači protiv Novaka bla bla bla....sad u ovom slučaju...nek vidi Rafa kako je kad je publika protiv tebe....i nije uopšte strašno....ali su oni u Londonu bili neotesani i šta znam već :oops:
Objektivno, nema šta :mrgreen:
Pošto mi se čini da na mene misliš, trebao si me citirati pa da bez uvijanja to raspravimo.

Da, u jednu ruku je dobro što je Nadal na svojoj koži imao priliku osjetiti kako je kad ti stoka na tribinama neteniskim ponašanjem direktno utječe na meč protiv najvećeg rivala, čisto da i on a i širi teniski auditorij bolje uvidi kroz šta je taj njegov rival prolazio od navodne gospode, a ustvari iste takve stoke iz Londona i New Yorka.

Dakle, stoka koja je u stanju zviždati i aplaudirati protivniku na duple ili bilo kakve greške, ista je stoka bez obzira koji je nacionalni predznak ispred nje. Bili to ovi četalji sa šajkačama i kokardama ili retardi obojeni u simbole RF-a koji bi govno iz njegove guzice pojeli. No, ovoga puta su se barem drugi mogli uvjeriti kroz šta Novak konstantno mora prolaziti na Slamovima kad se s ovom dvojicom susreće, pa će mu možda i odati više poštovanja što im je i u takvim okolnostima lupao šamare.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24281 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote: 13/01/2020 17:33
Tomahawk11 wrote: 13/01/2020 15:57Ista stvar je potencirana, navijači protiv Novaka bla bla bla....sad u ovom slučaju...nek vidi Rafa kako je kad je publika protiv tebe....i nije uopšte strašno....ali su oni u Londonu bili neotesani i šta znam već :oops:
Objektivno, nema šta :mrgreen:
Pošto mi se čini da na mene misliš, trebao si me citirati pa da bez uvijanja to raspravimo.

Da, u jednu ruku je dobro što je Nadal na svojoj koži imao priliku osjetiti kako je kad ti stoka na tribinama neteniskim ponašanjem direktno utječe na meč protiv najvećeg rivala, čisto da i on a i širi teniski auditorij bolje uvidi kroz šta je taj njegov rival prolazio od navodne gospode, a ustvari iste takve stoke iz Londona i New Yorka.

Dakle, stoka koja je u stanju zviždati i aplaudirati protivniku na duple ili bilo kakve greške, ista je stoka bez obzira koji je nacionalni predznak ispred nje. Bili to ovi četalji sa šajkačama i kokardama ili retardi obojeni u simbole RF-a koji bi govno iz njegove guzice pojeli. No, ovoga puta su se barem drugi mogli uvjeriti kroz šta Novak konstantno mora prolaziti na Slamovima kad se s ovom dvojicom susreće, pa će mu možda i odati više poštovanja što im je i u takvim okolnostima lupao šamare.
Ne znam kako si se pronašao, ovo se odnosilo na komentatora sa SK.

Slažem se da teniska publika mora biti profinjenija od fudbalske, košarkaške ili pak nekog drugog sporta.

Novak je sam dijelom kriv što nailazi na to na šta nailazi.

Ne znam hoćeš li se složiti da su i motivi za to nesportsko navijanje kontra Novaka i u ovom slučaju Rafe različiti?!
Jasno, rezultat je na kraju isti. Čak su ovi sa šajkačama bili više sportski motivisani kontra Rafe :mrgreen:
necko_hz

#24282 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tomahawk11 wrote: 13/01/2020 17:48 Ne znam kako si se pronašao, ovo se odnosilo na komentatora sa SK.

Slažem se da teniska publika mora biti profinjenija od fudbalske, košarkaške ili pak nekog drugog sporta.

Novak je sam dijelom kriv što nailazi na to na šta nailazi.

Ne znam hoćeš li se složiti da su i motivi za to nesportsko navijanje kontra Novaka i u ovom slučaju Rafe različiti?!
Jasno, rezultat je na kraju isti. Čak su ovi sa šajkačama bili više sportski motivisani kontra Rafe
Pronašao sam se zato što sam ja napisao ovo
necko_hz wrote: 12/01/2020 11:34 Rafa sada ima priliku da se uvjeri na ličnoj koži kako je kad ti krkani sa tribina zvižde i aplaudiraju na svaku grešku. Ono što Novak od 'kvazi gospode' doživljava na svakom turniru.
a ti ovo
Tomahawk11 wrote: 13/01/2020 15:57 Ista stvar je potencirana, navijači protiv Novaka bla bla bla....sad u ovom slučaju...nek vidi Rafa kako je kad je publika protiv tebe....i nije uopšte strašno....ali su oni u Londonu bili neotesani i šta znam već
Dakle, razumjet ćeš zašto sam pomislio to što sam pomislio. Ako je bilo bez razloga, izvinjavam se.

Motivi zbog kojih se neko odlučuje da radi to što radi su nebitni, jer se krši osnovni, kulturni bonton. I kršio ga neki četnik sa jedne ili retardirani RF-ovac sa druge strane, poenta je ista. Novak ništa loše nije uradio u finalima USO-a 2015 i Wimbledona 2019., ali to kretenima nije predstavljalo problem da mu zvižde i aplaudiraju na maltene svaku grešku koju napravi. A govorimo o Slamovima, koji nemaju veze sa nacionalnim takmičenjem poput Davis Cupa gdje se može i očekivati takva atmosfera.

A percepcija da je igrač sam kriv što mu idiot sa tribina u finalu Slama zviždi ili aplaudira na duplu grešku, servis grešku, grešku iz forhenda ili bekenda je u startu relativizatorska i bespotrebna, jer takva sranja nemaju opravdanja. Tako i ovaj sa kokardom može reći da je Rafi zviždao jer vadi gaće iz pakaša non stop, pa to shvatio ko uvredu i našao za shodno da ga kazni zviždanjem. Opravdano, jel, sam je kriv što ne pere šupak kad se*e.

Relativizirati se uvijek može u svemu.
jarobot

#24283 Re: TENIS

Post by jarobot »

Blek Stena wrote: 13/01/2020 13:45 naporan si za medalju :-)
Jebiga istina često zaboli !!!!
A Novaku ipak želim sve najgore u daljoj karijeri. Ovo je sportski...
Bodkin

#24284 Re: TENIS

Post by Bodkin »

Ja dosao samo da vidim jel novak prikriveni ceto koji se konacno otkrio, a godinama vjesto skrivao :D
drogon2

#24285 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Ma Nolu ne vole zato sto je Srbinn :lol:

Jedini i osnovni razlog zasto velika vecina ne navija za njega je to sto mogu osjetit da on na silu prosto hoce da ga ljudi vole, a narod osjeti da je sve sto radi u tu svrhu isforsano i onda im je po defaultu antipatican.

Al bgm i on i caca su mu najjaci nacionalisti na svijetu, a koji nemaju prijavljenu rezidenciju u drzavi za koju su nacionalisticki nastrojeni :lol: Elem Kosovo je Srbija, volim te Srbijo i sta vec ne al ne dam ti dinara mojih para hahah
ultima_palabra

#24286 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Bodkin wrote: 13/01/2020 18:14 Ja dosao samo da vidim jel novak prikriveni ceto koji se konacno otkrio, a godinama vjesto skrivao :D
Pa za Srdjana nema vise nikakve sumnje. Za Novaka cemo znati kad ode u penziju, pa ne bude vise bilo potrebe za politickom korektnoscu.
Blek Stena

#24287 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

:mrgreen:
jarobot wrote: 13/01/2020 18:11
Blek Stena wrote: 13/01/2020 13:45 naporan si za medalju :-)
Jebiga istina često zaboli !!!!
A Novaku ipak želim sve najgore u daljoj karijeri. Ovo je sportski...
Probaj sihre ili anti karijerni zapis :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24288 Re: TENIS

Post by konektovan »

Kao sportista, Novak je velicina i to je cinjenica, ali mi nije jasno zasto sebe postavlja tamo gdje mu realno nije mjesto, u primitivno okruzenje sa ustajalim politickim porukama?!
sagosen

#24289 Re: TENIS

Post by sagosen »

Joj Novaka sram ga bilo pjeva te patriotske pjesme o Kosovu, pa kako ga nije sramota, smjesta da se izvini i da napise da je Kosovo nezavisna drzava, inače prestajemo navijat za njega!
drogon2

#24290 Re: TENIS

Post by drogon2 »

IkaIJ wrote: 14/01/2020 01:02 Joj Novaka sram ga bilo pjeva te patriotske pjesme o Kosovu, pa kako ga nije sramota, smjesta da se izvini i da napise da je Kosovo nezavisna drzava, inače prestajemo navijat za njega!
Eh pa bilo bi dobro da pogleda istini u oci :D
sagosen

#24291 Re: TENIS

Post by sagosen »

Ma da, razmuljivo je da je ta pjesma što je pjevao uvredljiva, osuđujem Novaka što pjeva te pjesme
Tempo
ZeModerator

#24292 Re: TENIS

Post by Tempo »

konektovan wrote: 13/01/2020 20:18 Kao sportista, Novak je velicina i to je cinjenica, ali mi nije jasno zasto sebe postavlja tamo gdje mu realno nije mjesto, u primitivno okruzenje sa ustajalim politickim porukama?!
a sta je trebo uradit? odrzati lajovicu i zikiju predavanje da se mars na drinu nece svidjeti bubuljicavim desnicarima na klixu, te da on odbija pjevati sa njima.

glupi nacionalisti, giviht bi pokvarili.
drogon2

#24293 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Pa nek je pjevao .Al ako on pjeva i ja i svako kome smeta imamo to pravo da nam smeta.Ne kontam na koji si nacin pokusao ispast pametan ovdje :D

Nije tema vezana za tenis svakako,al malo je postalo degutantno kako se ovakve stvari opravdaju tim "morao je to govorit/uradit,sta bi mu rekli oni njegovi i slicno".Vidjalo se to i prije dvadesetak dana sa Stanivukovicem.Nista se ne mora,pogotovo Djokovic ne mora nista.Lijepo bi bilo vidjet nekoga ko razmislja drugacije od vecine i nekoga oko cijeg razmisljanja bi se ljudi mogli okupit,a da to naravno bude u pozitivnom smislu,a ne da se okupljaju oko njega zato sto je nacionalista i pjeva pjesma pod cijim tonovima se narod klao tokom Drugog Svj i ovog rata.
Tempo
ZeModerator

#24294 Re: TENIS

Post by Tempo »

drogon2 wrote: 14/01/2020 18:07 Pa nek je pjevao .Al ako on pjeva i ja i svako kome smeta imamo to pravo da nam smeta.Ne kontam na koji si nacin pokusao ispast pametan ovdje :D

Nije tema vezana za tenis svakako,al malo je postalo degutantno kako se ovakve stvari opravdaju tim "morao je to govorit/uradit,sta bi mu rekli oni njegovi i slicno".Vidjalo se to i prije dvadesetak dana sa Stanivukovicem.Nista se ne mora,pogotovo Djokovic ne mora nista.Lijepo bi bilo vidjet nekoga ko razmislja drugacije od vecine i nekoga oko cijeg razmisljanja bi se ljudi mogli okupit,a da to naravno bude u pozitivnom smislu,a ne da se okupljaju oko njega zato sto je nacionalista i pjeva pjesma pod cijim tonovima se narod klao tokom Drugog Svj i ovog rata.
sta ti tacno smeta?
i sta stanovukovic? trebo je kod zukica izjaviti da on misli da je bio genocid i vratiti se u skupstinu rs i nastavit se svadjat sa miletom? aha, jest.
drogon2

#24295 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Pa napisao sam ti sta mi smeta.

Ja govorim sta bi bilo ispravno. Neko od njih ce ovih dana morat pocet pricat i istine ako ce postat nesto bolje na ovim prostorima.
Tempo
ZeModerator

#24296 Re: TENIS

Post by Tempo »

drogon2 wrote: 14/01/2020 18:54 Pa napisao sam ti sta mi smeta.

Ja govorim sta bi bilo ispravno. Neko od njih ce ovih dana morat pocet pricat i istine ako ce postat nesto bolje na ovim prostorima.

nisi napaisao sta ti smeta. predpostavljam mars na drinu. right?
a da bi nesto pocelo bivati bolje treba prestat jest govna u svakoj prilici.
drogon2

#24297 Re: TENIS

Post by drogon2 »

Ja pretpostavljam da nije bas obzirno pjevat tu pjesmu uzevsi u obzir dogadjanja u posljednjih osamdesetak godina iako ona prvobitno nije imala veze sa nama. Eto jel ti sad jasno.
Tempo
ZeModerator

#24298 Re: TENIS

Post by Tempo »

drogon2 wrote: 14/01/2020 19:02 Ja pretpostavljam da nije bas obzirno pjevat tu pjesmu uzevsi u obzir dogadjanja u posljednjih osamdesetak godina iako ona prvobitno nije imala veze sa nama. Eto jel ti sad jasno.
lose pretpostavljas. mars na drinu nije isto sto i drma mi se na subari cvjece.
jarobot

#24299 Re: TENIS

Post by jarobot »

Tempo wrote: 14/01/2020 19:09
drogon2 wrote: 14/01/2020 19:02 Ja pretpostavljam da nije bas obzirno pjevat tu pjesmu uzevsi u obzir dogadjanja u posljednjih osamdesetak godina iako ona prvobitno nije imala veze sa nama. Eto jel ti sad jasno.
Tempo ne rise majkevti više. Novak je papak i kao i svi Srbi ne nacionalista nego šovinista.
Tempo
ZeModerator

#24300 Re: TENIS

Post by Tempo »

jarobot wrote: 24/01/2020 20:50
Tempo wrote: 14/01/2020 19:09
Tempo ne rise majkevti više. Novak je papak i kao i svi Srbi ne nacionalista nego šovinista.
jes, ti znas...

po cemu tita ti? jel dao pare kad je bila poplava? jel navija za hrvatsku kad igraju bilo sta, jel mu dzumhur jaran, jel ikad ista rekao protiv ikoga?
druga stvar, ne mogu svi srbi biti ni nacionalisti ni sovinisti. jesil ti kad cuo za nikolu koju, za zene u crnom, za nenada canka, za balasevica, za ivana djurica. cveleta, raku i slavena ne znas sigurno, ali vjeruj mi. ni jedan od njih nije sovinista.
treca stvar, sta si ti? proglasavas cijeli jedan narod za soviniste. to je sovinizam, a ne tvoja pausalna ocjena o necemu.

mislim, jebe se meni za novaka, meni ti i takvi ko ti idete na kurac. sve vi znate, a nikad knjige niste procitali u zivotu, nikad nista, jebote.
Post Reply