Doda37 wrote: ↑11/01/2020 06:44
Phobius wrote: ↑10/01/2020 07:42
HardCore wrote: ↑09/01/2020 22:39
Tvoj stari a moj trenutni 48h6400, ev upravo testiro saltanje kanala, vrti se oko 2 sec, nekad iznad nekad ispod.... Ko ima xf9005 da testira i javi koliko mu treba sa prebaci kanal?
Evo sinoć sam postavio 55XF9005 i malo sam testirao. Sinoć sam sa nosača skinuo upravo 48H6400, tako da ti sigurno mogu reći da je prebacivanje kanala sporije na Sony-u, možda čak za duplo.
Zna li neko koje šarafe trebam koristiti da pričvrstim onaj dio zidnog nosača koji se spaja na 55XF9005? Nakon što sam sa nosača skinuo 48H6400, shvatio sam da su njegovi šarafi deblji i da ne odgovaraju za Sony. Izgubio sam ostale šarafe koji su došli uz nosač, pa ću danas otići do gvožđare da kupim odgovarajuće. Koliko sam mogao pronaći na internetu, potrebni su mi šarafi dimenzija 6x16 mm?
U rupama za montiranje na TV-u se već nalaze neki šarafi, ali u uputama piše da se oni ne koriste za montiranje.
Prije dva dana postavio na zid sa tim sarafima

jbg ne cita se uputstvo. Za ovaj TV ne mogu ti reci za prebacivanje kanala jer nemam spojeno nista preko antene, ali imam dva Sony Android TV-a iz 2015 i 2016 koji imaju spojeno preko antene, probaj ugasiti pokrenute aplikacije u pozadini (Kodi, IPTV , HBO ili sta vec koristis) pa onda probaj prebacivati kanale
Ja sam na kraju otišao u gvožđaru i kupio 6x12 mm šarafe i njih iskoristio za postavljanje. Čini mi se da je sve stabilno.
Što se tiče vremena prebacivanja kanala ono jeste duže nego kod Samsunga, ali navikne se čovjek. Iskreno, ne gledam toliko TV programe da bi mi to smetalo. Odziv Android TV-a (uradio sam update na 8.0 Oreo) je sasvim dovoljan za osnovne stvari.
XF9005 ima zaista vrhunsku sliku. Prezentovao sam ukućanima i prijateljima onaj Costa Rica HDR klip sa YouTube-a i niko nije ostao ravnodušan.
Jedina manja negativnost u dosadašnjem gledanju je sa titlovima kod HDR filmova. Kako filmovi imaju crne trake iznad i ispod, a u HDR reprodukciji je svjetlina ekrana veoma visoka, prikaz titlova će izazvati blooming na donjoj crnoj traci i to malo pokvari imersiju u tamnoj sobi. Isto tako, kod pokretanja neke aplikacije (npr. ekran sa HBO GO logotipom) i u nekim menijima sa tamnijom pozadinom, kako tada nije aktivan local dimming, vidi se clouding na nekim dijelovima ekrana, mada je to nebitno, jer pri reprodukciji sadržaja toga nema, ali moram priznati da mi je malo zasmetalo. Mislim da bi malo ambijentalnog svjetla riješilo čak i te sitnice, ali to su standardne mane LCD tehnologije.
Probao sam PS4 Pro na ovom TV-u i igre imaju fantastičan prikaz. Horizon Zero Dawn i Gran Turismo Sport izgledaju spektakularno u odnosu na moj stari TV. Mislim da je HDR gaming nešto zbog čega sigurno neću zažaliti zbog ove kupovine.
Za 1600 KM, koliko sam ja platio 55 inčnu verziju ovog TV-a, mislim da sam prošao odlično s obzirom na cijene u BiH. Jasno mi je da bi puni potencijal HDR tehnologije bio ispunjen nekim OLED TV-om, ali to je ovaj put ipak bilo malo više od dostupnog budžeta.