Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bazinga1234

#7826 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bazinga1234 »

Norvežani koračaju ga zlatu.
tuzlak1212

#7827 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by tuzlak1212 »

Kad mogu Francuzi kuci moze i Bosna :pusi2:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7828 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

tuzlak1212 wrote: 12/01/2020 19:58 Kad mogu Francuzi kuci moze i Bosna :pusi2:
Ma nasa grupa je definitvno najteza i tu nema price.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#7829 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Gerro »

Kazem ja za ovu Francusku da su smijesna ekipa i da pobjeda Portugala nad njima nista ne znaci...

Sad me sekunde ne bi cudilo da uzmemo Francuze kad nam ne treba, pa da nas opali euforija, hiljade ljudi na ulicama i slicno :lol:
Edin H.

#7830 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Melbourne_Australia wrote: 12/01/2020 19:39 Prce ne igra odbranu osim ako vremena nema za izmjenu.
I to je tacno, ali ispao je par puta i gubio loptu u napadu takodje, za sta ga ja ne krivim, jer on jeste najbolji igrac, ali i najstariji.
Logovan

#7831 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Norveška :thumbup: Odlično igraju.

Francuzi izgleda fino grohnuli, iako i dalje imaju dosta poznatih igrača.
dr socrates

#7832 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dr socrates »

Bosna i Hercegovina se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu zahvaljujući činjenici da je proširen broj učesnika,da je bio stari sistem takmičenja i ovo bi prvenstvo gledali od kuće.
Sve to nije smetalo ovdašnjim medijima da dižu euforiju,pričaju o još jednom historijskom uspjehu selekcije koja je imala priliku da osvoji sva četiri boda a na kraju ima nulu na saldu.Zamalo!
Čak su pravljene računice kako možemo u drugi krug poslije dva poraza.Nije mi jasno zašto je sramota reći da je BiH ako ne najlošija a ono sigurno jedna od nekoliko najslabijih reprezentacija na prvenstvu.
bingov buraz

#7833 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

dr socrates wrote: 12/01/2020 20:32 Bosna i Hercegovina se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu zahvaljujući činjenici da je proširen broj učesnika,da je bio stari sistem takmičenja i ovo bi prvenstvo gledali od kuće.
Sve to nije smetalo ovdašnjim medijima da dižu euforiju,pričaju o još jednom historijskom uspjehu selekcije koja je imala priliku da osvoji sva četiri boda a na kraju ima nulu na saldu.Zamalo!
Čak su pravljene računice kako možemo u drugi krug poslije dva poraza.Nije mi jasno zašto je sramota reći da je BiH ako ne najlošija a ono sigurno jedna od nekoliko najslabijih reprezentacija na prvenstvu.
Više tebe boli što se BiH pojavila na prvenstvu nego nas što nije nikog pobijedila.
Pati!
Nadzorna_ploca

#7834 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Madjari, Rusi, Danci i Islandjani..ipak jaca grupa od nase.
ganjeta

#7835 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ganjeta »

Ovčina je Lord Bendtner rukometa..
Yenna

#7836 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Yenna »

Bravo za Šumana :hajmooo: :hajmooo:
studeni76

#7837 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

ganjeta wrote: 12/01/2020 21:29 Ovčina je Lord Bendtner rukometa..
Dobar, dobar
turbofolk

#7838 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by turbofolk »

Znači revijalna utakmica s Francuskom za treće mjesto. Hajmo ih dobit pa rahat reći da nismo ubjedljivo najveća kanta ovog prvenstva, ko što nas mnogi prikazuju :D
studeni76

#7839 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

Pa i nismo najveca kanta EP. Latvija je losija a komsije nisu daleko od nas. E sad je drugo sto mi sve shvatamo tragicno
cyprus

#7840 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Opet se pokazalo da je mentalitet nama najtanja strana... Nekome će zvučati paradoksalno, ali ja smatram da smo mi ovu utakmicu izgubili u prvih deset minuta drugog poluvremena... To je onaj period kad je Portugal bilo u knock downu i kad nisu mogli zabit gola... Svaka ozbiljna reprezentacija bi to iskoristila i dobro ih tad naklofala... Mi smo međutim u tom periodu zabili samo tri gola, a trebali smo bar još toliko... Samo je trebalo igrati smireno, a naši su se vidno usplahirili i bezveze počeli gubit lopte, pa mogu čak reći i uplašili se pobjede... Nakon toga je bilo evidentno da sa povratkom Portugalaca u utakmicu dolazi naš knock-down, što je za razliku od nas, protivnik iskoristio...

I ne sviđa mi se ova igra bez golmana nikako :-)

Ipak, kako god - momcima svaka čast :thumbup: Obzirom na sve okolnosti, ne može im se zamjeriti puno toga...
van Basten

#7841 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

Kad se uzme u obzir stanje u savezu, cisti nas igracki kvalitet te kvalitet nasih protivnika u grupi ja sam prezadovoljan rezultatima. Iskreno sam se pribojavao katastrofa i blamiranja. da nemamo crnih rupa ne bismo tek sad bili debitanti na ep.
Smijesno je prigovarati igracima i Sumanu ista kad se zna na koji nacin su se plasirali, pripremali i otisli na evropsko. A cisto igracki, mi smo dobro pokriveni samo na pozicijama golmana, pivota i djelom deynog beka. Ja se nacuditi ne mogu da nemamo boljih krila npr...
90minut

#7842 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

van Basten wrote: 12/01/2020 22:19 Kad se uzme u obzir stanje u savezu, cisti nas igracki kvalitet te kvalitet nasih protivnika u grupi ja sam prezadovoljan rezultatima. Iskreno sam se pribojavao katastrofa i blamiranja. da nemamo crnih rupa ne bismo tek sad bili debitanti na ep.
Smijesno je prigovarati igracima i Sumanu ista kad se zna na koji nacin su se plasirali, pripremali i otisli na evropsko. A cisto igracki, mi smo dobro pokriveni samo na pozicijama golmana, pivota i djelom deynog beka. Ja se nacuditi ne mogu da nemamo boljih krila npr...
Bukvalno govorim drugu prije nego ce poceti prvenstvo reko zadovoljan sam s 5, 6 poena razlike protiv Norveške s Portugalom nek' nas dobiju eto s 1 i Francuzi reko s jedno 9.

Sad ocekujem isto kao protiv Portugala s francuzima nema tu motiva sekunde :D
zippoo87

#7843 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by zippoo87 »

kako dobra utakmica izmedju norveske i francuske...pravo uzivanje

sto se nasih tice,nemaju iskustva a i imamo taj neki urodjeni strah,kada se pojavi sansa za uspjehom...i ovo nas prati u svim sportovima u kojima se takmicimo
znaci vodimo 3 razlike i umjesto da ih to jos vise motivise,oni za 3 minute naprave 3 greske i dobiju 3 gola
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7844 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

cyprus wrote: 12/01/2020 21:59 Opet se pokazalo da je mentalitet nama najtanja strana... Nekome će zvučati paradoksalno, ali ja smatram da smo mi ovu utakmicu izgubili u prvih deset minuta drugog poluvremena... To je onaj period kad je Portugal bilo u knock downu i kad nisu mogli zabit gola... Svaka ozbiljna reprezentacija bi to iskoristila i dobro ih tad naklofala... Mi smo međutim u tom periodu zabili samo tri gola, a trebali smo bar još toliko... Samo je trebalo igrati smireno, a naši su se vidno usplahirili i bezveze počeli gubit lopte, pa mogu čak reći i uplašili se pobjede... Nakon toga je bilo evidentno da sa povratkom Portugalaca u utakmicu dolazi naš knock-down, što je za razliku od nas, protivnik iskoristio...

I ne sviđa mi se ova igra bez golmana nikako :-)

Ipak, kako god - momcima svaka čast :thumbup: Obzirom na sve okolnosti, ne može im se zamjeriti puno toga...
Tako je izgubili smo onda kada je Grahovac pravio cuda na golu i kada smo poveli sa dva razlike. Umjesto tada da spusti tenziju i igra normalno sa golmanom on i dalje nastavlja igrati sa 7 igraca u polju i ovi naprave 5:1. Veceras Norvezani Francuzi nisu ni jednom igrali sa 7 igraca u polju a bez golmana su igrali samo kada im je igrac bio iskljucen. Inace ovo veceras je NASA IGRA u kojoj odigramo super nekih 40 minuta i onda nastane potpuno rasulo po meni iskljucivo zahvaljujuci selektorima koji pogresno postave igru.
Ono sto mi nikako zadnjih 20 minuta nije bilo jasno to je da su nasi igraci izgledali kao da se boje opucati prema golu. Bez ikakvog razloga su davili loptu do ocaja i u tome pravili greske. malinovic krene na sut i ima poprilicno otovorn prostor i onda odustane. Steta za Perica on je po meni sada svjetslosnu godinu ispred Karacica. Doduse sada ce vjerovatno nastati poprilicno rasulo u reprezentaciji i odlazak poprilicno igraca.
Max Bunker

#7845 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Max Bunker »

Jel' neko zna kakva je perspektiva sa tim Savezom/savezima?
Šta se tu dešava?
Dead Man Walking

#7846 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Da nam je neko ponudio pred prvenstvo da u duel sa Francuzima ulazimo bodovno poravnati prihvatili bi objerucke. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7847 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Neko nešto analizira, a mi u grupi sa Francuskom, Norveškom i Portugalom :roll:
Pri tome Francuzi ispali prije zadnje utakmice s nama.
Nadzorna_ploca

#7848 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Hajmo mi sljedeci put ostati kuci da se ne susrecemo sa Novezanima i Francuzima vise..
Tomahawk11
Globalni moderator

#7849 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote: 13/01/2020 07:08 Hajmo mi sljedeci put ostati kuci da se ne susrecemo sa Novezanima i Francuzima vise..
Ko i dosad što smo :thumbup:
manijak1

#7850 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by manijak1 »

:oops: Nama ništa ne valja .
Ono što je uzrok poraza od Portugala je forsiranje igre bez golmana , gdje smo napravili najviše tehničkih pogrešaka , gdje su nam za pet minuta dali pet golova, jednostavno nismo znali šta ćemo učinit u napadu.Slično se desilo i u prvoj utakmici kad nismo potvrdili golovima odbrane Burića , tako i u ovoj , nismo odbrane Grahovca pretvorili u našu prednost.
Ali najvažnije je da se nismo obrukali , jedno su očekivanja , drugo su mogućnosti.Stvaramo sami sebi pritisak koji ne možemo izdržati.
Sada dolazi smjena generacija i odgovor na pitanje hoće li karinaši koji rade u Savezu učiniti nešto na boljoj organizaciji rukometa u BiH ili će se nastaviti urušavanje ovog sporta.
Francuzi su zreli za poraz :D kad može Island Dance , možemo i mi Francuze .
Post Reply