IRAN

Novosti

#27951 Re: IRAN

Post by Novosti »

Toliko priče o Britans... ovaj Islamskoj revoluciji :)
Milenkov buraz

#27952 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 16:34
espn wrote: 12/01/2020 16:29 Moderator treba početi odstranjivati za ovo propagandistočko smeće koje postavlja Kiki.

Čuj IRGC = ISIS.
Today, I am formally announcing my Administration’s plan to designate Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), including its Qods Force, as a Foreign Terrorist Organization (FTO) under Section 219 of the Immigration and Nationality Act. This designation will be the first time that the United States has ever named a part of another government as a FTO. It underscores the fact that Iran’s actions are fundamentally different from those of other governments. This action will significantly expand the scope and scale of our maximum pressure on the Iranian regime. It makes crystal clear the risks of conducting business with, or providing support to, the IRGC. If you are doing business with the IRGC, you will be bankrolling terrorism.

This action sends a clear message to Tehran that its support for terrorism has serious consequences. We will continue to increase financial pressure and raise the costs on the Iranian regime for its support of terrorist activity until it abandons its malign and outlaw behavior.
https://www.whitehouse.gov/briefings-st ... anization/
To bi isto bilo kao da neka zamišljena klingonska velesila proglasi US Marince teoristima i onda kaže ako ih budete i dalje podržavali snosit ćete posljedice. Mislim... :lol:
General War

#27953 Re: IRAN

Post by General War »

swanfilter wrote: 12/01/2020 16:36
General War wrote: 12/01/2020 16:02
swanfilter wrote: 12/01/2020 15:52 Hvaliti Rezu je isti tako, pateticno.

Lik koji je pristao biti pudlica, pa pobjegao. Na kraju ga pritisnuli, nije imao izbora. Ostalo je historija. Mozda i najveca marioneta onog svijeta tamo ...
Image
Image
Eto sad niste pudlice..i sta hocete? I Pare?
Rezon ti je povrsan, banalan ...

Ne zelim ja nista. Mozda da tvoji sitni oponenti nikada nisu ni posegali u Iran i dali im tako priliku. Mule nisu same dosle na vlast. Narod Irana, a studenti posebno su tu vlast ustolicili. Nakon sto ih je narcisoidni rasksucio i rasprodao tokom tzv Bjele Revolucije. Sve ti to dobro znas, al i dalje demagoski. No, nije ni vazno. Idemo dalje ...
:shock:
E ovo eto nije demagoski :lol:
Kako moze "narod" a posebno studenti ustolici nekoga?...znam da moze skinuti sa vlasti, upasti u ambasadu strane zemlje sto je ravno agresiji, uzeti taoce...sve......ali ustoliciti tesko.
Evo zato ova Islamska revolucija je bas dala rezultat :thumbup:
swanfilter

#27954 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 15:54
swanfilter wrote: 12/01/2020 15:52 Hvaliti Rezu je isti tako, pateticno.

Lik koji je pristao biti pudlica, pa pobjegao. Na kraju ga pritisnuli, nije imao izbora. Ostalo je historija. Mozda i najveca marioneta onog svijeta tamo ...
Dobro možda ne najveća, Mušaraf je isto bio marioneta i diktator jedan od većih.
Svi so oni marionete, al procitaj malo o Rezi i brzo ces biti razuvjeren.

Zbog njegovog kukavicluka, Zapad izgubi Iran. Nesvjesno izigra Amere ...
Milenkov buraz

#27955 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 16:41

Image
Image

Ne zelim ja nista. Mozda da tvoji sitni oponenti nikada nisu ni posegali u Iran i dali im tako priliku. Mule nisu same dosle na vlast. Narod Irana, a studenti posebno su tu vlast ustolicili. Nakon sto ih je narcisoidni rasksucio i rasprodao tokom tzv Bjele Revolucije. Sve ti to dobro znas, al i dalje demagoski. No, nije ni vazno. Idemo dalje ...
Kako moze "narod" a posebno studenti ustolici nekoga?...znam da moze skinuti sa vlasti, upasti u ambasadu strane zemlje sto je ravno agresiji, uzeti taoce...sve......ali ustoliciti tesko.
Tako ti Donalda de mi samo reci jel' ubistvo generala iranske vojske ravno agresiji?

Image
swanfilter

#27956 Re: IRAN

Post by swanfilter »

General War wrote: 12/01/2020 16:41

Image
Image

Sto si blehnuo? Ocito imas drugacije poglede, al cinjenice ostaju. Malo pogledaj kako je i ko provalio u ambasadu ... Idem gledati rukomet. Prijatno ..
General War

#27957 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 16:36
General War wrote: 12/01/2020 16:26

Jeste imao je tajnu policiju, kao sto je imaju i sve drzave svijeta...i sta je Homeini uradio? Napravio svoju :-)

Svi vi volite "americko govno", samo necete to da priznate pred rajom...obicna gluma sa velikom dozom licemjerja.
Pa ček malo, za Homeinia znamo da ne poštuje demokratiju, to je bar jasno, ali kako to da je taj isti Šah radio iste stvari kao i Homeini, samo možda na drugi način? Što bi rekli isto govno samo drugo pakovanje. Dakle što se mene tiče neka Iranci sutra vrate Šaha, baš me briga, samo nemoj onda pričati kako u vrijeme Šaha sve bilo idealno.

Ja poštujem Amrikance i respektujem njihovu vojnu silu, to se moglo vidjeti iz mojih postova ali isto tako respektujem i Iran i gajim simpatije prema tom narodu, ne prema režimu kao ni prema Trumpu toj spodobi. Rekao sam da Bošnjaci trebaju gledati prvo svoje interese očuvanja države pa onda sve ostalo- BIH first! :wink:
Pa cekaj ti malo...Ko je koga ovdje skinu sa vlasti, i sta se promjenilo posatvljanjem homeinija na vlast?
Simpatije prema narodu irana i rezimu je sasvim nesto drugo...Bosnjaci su jednom slusali (samo) svoje interese i to ih je i dovelo u ovu situaciju...imao si Irance koji korntrolisu Sarajevo do Visokog, pa saudijce koji korintrolisu Zenicu i okolinu...Tuzlu su amerikanci kontrolisali...i onda se cudis zasto je Bosna ovako podjeljena...pa mozda mislis da su svi budale a ti (ne ti, vec uopsteno) pametan, ali to je ipak samo "tvoje" subjektivno misljenje.
Da je iran htio Bosni pomoci a ne samo bosnjacima...poslao bi trupe preko UNa i odradio mnogo bolji posao. Zato pusti bosnjake (tj bosnjacko rukovodstvo, sta god su uzeli u ruke su usrali)
General War

#27958 Re: IRAN

Post by General War »

swanfilter wrote: 12/01/2020 16:46
Sto si blehnuo? Ocito imas drugacije poglede, al cinjenice ostaju. Malo pogledaj kako je i ko provalio u ambasadu ... Idem gledati rukomet. Prijatno ..
Haj poslije utakmice objasni bas ko je i kako provalio u americku ambasadu, bas me zanima...i kakve to ima veze sa narodom i vlascu.
General War

#27959 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 16:44 Tako ti Donalda de mi samo reci jel' ubistvo generala iranske vojske ravno agresiji?

Image
Pa ni Osama, ni Al Bagdadi, nisu licno nikome ocaparili glavu ili palili ambasade, napadali baze i ubijali osoblje pa opet ih ameri ucmekase...ne iran, ne rusija..niko..Donalda mi :thumbup:
Ps.pogledaj crnu listu ovh sto su palili na slici
Milenkov buraz

#27960 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 16:55

Jeste imao je tajnu policiju, kao sto je imaju i sve drzave svijeta...i sta je Homeini uradio? Napravio svoju :-)

Svi vi volite "americko govno", samo necete to da priznate pred rajom...obicna gluma sa velikom dozom licemjerja.
Pa ček malo, za Homeinia znamo da ne poštuje demokratiju, to je bar jasno, ali kako to da je taj isti Šah radio iste stvari kao i Homeini, samo možda na drugi način? Što bi rekli isto govno samo drugo pakovanje. Dakle što se mene tiče neka Iranci sutra vrate Šaha, baš me briga, samo nemoj onda pričati kako u vrijeme Šaha sve bilo idealno.

Ja poštujem Amrikance i respektujem njihovu vojnu silu, to se moglo vidjeti iz mojih postova ali isto tako respektujem i Iran i gajim simpatije prema tom narodu, ne prema režimu kao ni prema Trumpu toj spodobi. Rekao sam da Bošnjaci trebaju gledati prvo svoje interese očuvanja države pa onda sve ostalo- BIH first! :wink:
Pa cekaj ti malo...Ko je koga ovdje skinu sa vlasti, i sta se promjenilo posatvljanjem homeinija na vlast?
Simpatije prema narodu irana i rezimu je sasvim nesto drugo...Bosnjaci su jednom slusali (samo) svoje interese i to ih je i dovelo u ovu situaciju...imao si Irance koji korntrolisu Sarajevo do Visokog, pa saudijce koji korintrolisu Zenicu i okolinu...Tuzlu su amerikanci kontrolisali...i onda se cudis zasto je Bosna ovako podjeljena...pa mozda mislis da su svi budale a ti (ne ti, vec uopsteno) pametan, ali to je ipak samo "tvoje" subjektivno misljenje.
Da je iran htio Bosni pomoci a ne samo bosnjacima...poslao bi trupe preko UNa i odradio mnogo bolji posao. Zato pusti bosnjake (tj bosnjacko rukovodstvo, sta god su uzeli u ruke su usrali)
Kako kada je Iran pod sankcijama i tada bio, UN ne bi prihvatio njihove trupe. Kakva iranska i saudijska kontrola, zna se ko je gazda bio. Opet ti ne odgovori na pitanje.
rajv0sa

#27961 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Iranian President Hashemi Rafsanjani said on Friday
that Iran had offered to send 10,000 peacekeeping troops to
Bosnia. However, he told the thousands gathered to hear his speech
that the West had declined the offer because it was afraid of an
Iranian presence in Bosnia.
sunceKOtepsija

#27962 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

neko im ne dade. imate pravo jedan put i pogoditi ko. :roll:

Image

da su bili umjesto holandjana genocid se ne bi ni desio...
sunceKOtepsija

#27963 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Novosti wrote: 12/01/2020 14:15
nije gostovao niti na jednom zapadnom mediju! odakle ti to? mediji su dolazili do njega u mjestu u kojem je zivio, u nadi da ce dobiti priliku za intervju.
Dobro, mozda se nisam izrazio dobro, mediji su dolazili kod njega u nadi da dobiju intervju- i dobili su i to britanskiji mediji. :)

https://youtu.be/c905GNx6U_I
nije da se nisi izrazio dobro, nego pises o necemu o cemu pojma nemas. i sta sada sto je dao intervju britanskim medijima?

kada vec spominjes intervjue, zasto ne spomenes i intervju s orianom fallaci, koji je salik vise puta spominjao?

Fallaci recalled that she found Khomeini intelligent, and “the most handsome old man I had ever met in my life. He resembled the ‘Moses’ sculpted by Michelangelo.” And, she said, Khomeini was “not a puppet like Arafat or Qaddafi or the many other dictators I met in the Islamic world. He was a sort of Pope, a sort of king—a real leader. And it did not take long to realize that in spite of his quiet appearance he represented the Robespierre or the Lenin of something which would go very far and would poison the world. People loved him too much. They saw in him another Prophet. Worse: a God.”
General War

#27964 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 17:16

Kako kada je Iran pod sankcijama i tada bio, UN ne bi prihvatio njihove trupe. Kakva iranska i saudijska kontrola, zna se ko je gazda bio. Opet ti ne odgovori na pitanje.
Kakvo je pitanje? I sankcije nisu u UN vezane.
Point.

#27965 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 12/01/2020 12:45
Point. wrote: 12/01/2020 12:35
tetejac wrote: 11/01/2020 22:49 Dobro je veliki. Vjerovatno ti stari mogu bit’ :mrgreen:
Tvoj prvi post se odnosio na broj mrtvih amerikanaca u Japanu i Vijetnamu. Nemoj da te citiram a i nije tema. Ovo mi samo pokazuje koliko si krkan i dosljedan :thumbup:
Sa takvim razmišljanjem i rasuđivanjem sumnjam da ikome možeš biti stari.

Elem, citiraću ja, nije frka.
Što se tiče ove tvoje opaske o tehnici i izginulim američkim vojnicima, dozvoli da se nasmijem. Grohotom. Prvo, rat u Vijetnamu je bio više gerilskog tipa, drugo znatno više vojske je bilo uključeno u operacije WWII, treće tehnika 60-tih i 40-tih se drastično razlikuj, posebno avijacija, helikopteri itd.
Samo osoba koja je na vi sa logikom ovo gore može protumačiti da je više ljudi izginulo u Vijetnamu. Svako ko je pročitao Bukvar a kamoli kakvo drugo štivo zna da je više amera izginulo u Japanu jer je priroda, tehnika rata a i samog oružja bilo drugačije u odnosu na vijetnamski. To što si ti protumačio kako jesi i što si se zaletio da ispadneš pametan a pojeo ćorak, to je već tvoj problem. Jebiga, dešava se i boljim od tebe, proći će.

I ovo vrijeđanje na kraju je samo dokaz da si nedorastao u komunikaciji. Što bi reko Željko Joksimović, više sreće drugi put.
Nema problema veliki. Drugi put citiraj i moj post pa da ljudi vide kako se provaljuješ :thumbup:
Sve 5, dobar si ti samo drugi put provjeri neke stvari prije nego se smiješ nekome.
Ja jedno, ti i dalje drugo. Dobio si čak i previše moga vremena za osobu koja ne razumije pročitano. Haj sad crta.
Novosti

#27966 Re: IRAN

Post by Novosti »

nije da se nisi izrazio dobro, nego pises o necemu o cemu pojma nemas. i sta sada sto je dao intervju britanskim medijima?
Pa on i jest britanski igrač bio :)
sunceKOtepsija

#27967 Re: IRAN

Post by sunceKOtepsija »

Novosti wrote: 12/01/2020 18:11
Pa on i jest britanski igrač bio :)
a zar nije izraelski? :-) ja mislim da si ti prvi koji je ovakvu glupost izvalio. eventualno jos vehabije (original britanski brand), njih svakako ne racunam.
General War

#27968 Re: IRAN

Post by General War »

sunceKOtepsija wrote: 12/01/2020 17:25

Image

Je li se protive, zato sto su iranci htjeli da posalju ili su stavili veto na slanje iranskih vojnika u sklopu UN-a??
Valjda toliko znamo valjda kako UN radi.
Novosti

#27969 Re: IRAN

Post by Novosti »

a zar nije izraelski? :-) ja mislim da si ti prvi koji je ovakvu glupost izvalio. eventualno jos vehabije (original britanski brand), njih svakako ne racunam.
Dobro, nisu samo Britanci bili u igri, imala je tu i SAD svoj udio.

Prije "Islamske" revolucije
Image

A što se selefija tiče :lol:
Korisničkoime

#27970 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

sunceKOtepsija wrote: 12/01/2020 17:25

Image

Genocid je bio neminovan jer su srbi to htjeli a mi nismo bili dovljno jaki da ga sprijecimo.
Da su bili ovi ili oni to je sada igra sta bi bilo kad bi bilo.
Glavna krivica je na nama.
Mi smo u rat usli nespremni, goloruki, promasena strategija i mi smo sebi glavni krivci.
Nase greske iz proslosti treba da nam budu lekcija za buducnost, mada sumnjam da smo bilo sta naucili.
Neozbiljno je zivote svojih gradjana stavljati u ruke tudjina i svoju sudbinu uciniti ovisnom o mislsti ili hrabrosti trecih.
Pomoc SAD, Irana ili bilo koga ide uz svoju cijenu, nas niko ne voli, nismo nikome dragi, toga u politici nema.
Buduci da zivimo u regionu u kojem zivimo nasa jedina sansa da obezbjedimo dugotrajni opstanak na ovom podruciju je NATO pakt i EU, buduci da je tamo nase koalicije i treba da idu prvenstveno u tom pravcu
Milenkov buraz

#27971 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

Opet rakete po američkoj bazi.

Zar nemaju CRAM(counter rocket artillery and mortar) :?
Last edited by Milenkov buraz on 12/01/2020 18:49, edited 1 time in total.
swanfilter

#27972 Re: IRAN

Post by swanfilter »

General War wrote: 12/01/2020 16:57
swanfilter wrote: 12/01/2020 16:46
Haj poslije utakmice objasni bas ko je i kako provalio u americku ambasadu, bas me zanima...i kakve to ima veze sa narodom i vlascu.

Kolega, ti ocito ne znas mnogo o tematici. Ipak, glasan si, imas komentar na sve. Nađi sam, bices iznenanđen kako je i sta bilo. Za tebe nema razlike između Talibana i IR ...

Provjeri isto tako, ko je zahtijevao odlazak koga, i povratak koga.
.
Vidi na sta je Reza sve pristao, samo ne Homeini, a sta narod, pa i studenti rekose.

Eto, bio je i referendum o IR ili ne. Ali, tebi ni to nije dovoljno ...

Ima jos toga, al sam moras dalje ...

Prijatno ...
Novosti

#27973 Re: IRAN

Post by Novosti »

Islamska revolucija je bila jedna od najvećih prevara 70-ih godina. Jest Homeini dobro zajebo narod, napravio ih je pravim budalama haha
swanfilter

#27974 Re: IRAN

Post by swanfilter »

E, sad ce biti zanimljivo ...
Kikibombona

#27975 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Masovni protesti sirom Irana, u velikom broju gradova. U Teheranu protesti na desetak razlicitih lokacija. Rezimska vojska i policija ne dozvoljavaju demontrantima da se okupe na jednom mjestu. Poruke demonstranata su: smrt diktatoru Hamneiju, ne zelimo islamsku republiku itd itd.

Demonstranti trgaju slike rahmetli teroriste

Veliku vecinu demonstranata cine mladi. Svi su maskirani radi straha od represivnog rezima.
Post Reply