Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A na njegovo mjesto je dosao jos legalnije izabran Homeini
Na krilima naroda koji nije zelio diktatora Pahlavija i digao revoluciju.
Ili hoces reci da velika vecina naroda nije htjela Homeinija nego se on sam nametnuo silom ?
Dio naroda, dio.
Sta velika vecina naroda SADA zeli medjutim necemo tako brzo saznati dokle god mule probiru ko ce biti a ko nece na izbornim listama.
Uvijek se kod svake revolucije uzima fikcija da je cijeli narod ili eto 99% za revoluciju i za vjecito odrzavanje na vlasti onih koji su proveli revoluciju. Iran ima mogucnost da ovo posljednje provjeri medjutim dosljedno to odbija vjerovatno svjestan sta bi potpuno slobodni izbori donjeli
vidjeli smo taj "dio naroda" na komemoracijama i dzenazama generalu sulejmaniju i ostalim sehidima. Nepregledne mase. u jednom ahvazu rijeka ljudi duga 35 kilometara.
Ovi Iranci pukli ko kurton, ko što jedan forumaš kaže- nezna se ko je luđi
Znaju iranci gdje treba zaprijetiti, sejkovi UAE su olicenje zla. Prosle godine je papa dolazio kod njih u posjetu i bio kritikovan jer u govoru koji je odrzao nijednom nije spomenuo krista i sl vec je govorio o bratstvu. To su satanisti, klanjaju se sejtanu i borba koja ce da uslijedi je ustvari borba i zla.
malo mu je neartikulisan upis, garant pisao u hodu, ali mislim da se poenta moze dokuciti. mislim da bi ti to i apostolski nuncij u bih, luigi pezzuto, mogao obrazloziti.
Evo ga, aktivirao se, sad ce izvjestaji sa fb sumnjivih stranica... Legla lova od beduina... VehBIaj...
salik79, daj nam onu njegovu cuvenu za ISIL da ne zaboravimo...!
mogu li ja, posto smo salik79 i ja raja?!
sarajevoxxxx wrote:
Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom
U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
sarajevoxxxx wrote: - Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
a isilovci kao dokazani proxyji cionista, likuju, bas kao i njihov apologeta savkan.
kada smo vec tu, vidim da strucnjaci poput save vele da iran nista nije ispalio na baze, nego da je lupao okolo pa, ako je tako, zasto jos nijedan novinar nije pusten u bazu da snimi reportazu o razmjerama raketnog napada? kako to da trump par dana ranije tvrdi kako je napad kamenicama na ambasadu nanio stetu od sto miliona dolara, a ovaj raketni napad na baze nije nanio nikakve stete malo nelogicno, ili je rijec o nekoj specijalnoj vrsti kamenja koju su koristili demonstranti
nego, za ovu damu stoji da je nekakav vojni strucnjak, a njene analize se ne poklapaju sa analizama nasih forumskih strucnjaka. kako to?
ko je upravu
Dzes tepsijo, dugo te nije bilo... Ma moze vazda, da ostane zapisano u anale foruma, sta je izjavio doticni...!
Kad si vec dosao, baci nam koju reportazu iz cuvenih Idlibskih restorana...!
nema se vremena za reportaze, radi se punom parom, ovo je bila maksuzija
Znaju iranci gdje treba zaprijetiti, sejkovi UAE su olicenje zla. Prosle godine je papa dolazio kod njih u posjetu i bio kritikovan jer u govoru koji je odrzao nijednom nije spomenuo krista i sl vec je govorio o bratstvu. To su satanisti, klanjaju se sejtanu i borba koja ce da uslijedi je ustvari borba i zla.
malo mu je neartikulisan upis, garant pisao u hodu, ali mislim da se poenta moze dokuciti. mislim da bi ti to i apostolski nuncij u bih, luigi pezzuto, mogao obrazloziti.
Ko je gospodin? Da ga Allah nagradi
Amin!
edit: tek vidjeh da pitas ko je gospodin, ucinilo mi se da si napisala koji gospodin... naveo sam u upisu koji si citirala o kome je rijec.
Last edited by sunceKOtepsija on 12/01/2020 14:14, edited 1 time in total.
Novosti wrote: ↑12/01/2020 13:35
Jedno pitanje- gdje je Homeini bio prije dolaska u Iran?
protjeran iz irana u irak, iz iraka u tursku (kuvajt odbio da ga primi), a iz turske u francusku.
Aha, u Francuskoj. A Fr je inače dobra s Izraelom, jelde?
Inače jel gostovo na zapadnim medijima?
turska je u taj vakat bila u boljim odbosima s izraelom nego francuska. i?
nije gostovao niti na jednom zapadnom mediju! odakle ti to? mediji su dolazili do njega u mjestu u kojem je zivio, u nadi da ce dobiti priliku za intervju.
karanana wrote: ↑12/01/2020 00:03
Jednog ce dana, mozda ne mi, ali nasa djeca citati o briljantnoj operaciji mossada i tome kako su urusili iran u 10-15 dana januara 2020.
Proći će i tih 10-15 dana januara i ostaće Iran Islamska Republika. DALEKO je ovo od kritične mase.
Sutra ističe deseti od "10 do 15 dana januara 2020". Hajde da sečekamo još tih šest Karananinih dana i da idemo dalje.
U međuvremenu:
Last edited by Challenger_ on 12/01/2020 14:15, edited 1 time in total.
nije gostovao niti na jednom zapadnom mediju! odakle ti to? mediji su dolazili do njega u mjestu u kojem je zivio, u nadi da ce dobiti priliku za intervju.
Dobro, mozda se nisam izrazio dobro, mediji su dolazili kod njega u nadi da dobiju intervju- i dobili su i to britanskiji mediji.
Jednog ce dana, mozda ne mi, ali nasa djeca citati o briljantnoj operaciji mossada i tome kako su urusili iran u 10-15 dana januara 2020.
Proći će i tih 10-15 dana januara i ostaće Iran Islamska Republika. DALEKO je ovo od kritične mase.
Sutra ističe deseti od "10 do 15 dana januara 2020". Hajde da sečekamo još tih šest Karananinih dana i da idemo dalje.
U međuvremenu:
Amerika vam namece najgore sankcije na sve zivo jer vam zeli dobro...
mirsek wrote: ↑12/01/2020 12:38
Na krilima naroda koji nije zelio diktatora Pahlavija i digao revoluciju.
Ili hoces reci da velika vecina naroda nije htjela Homeinija nego se on sam nametnuo silom ?
Dio naroda, dio.
Sta velika vecina naroda SADA zeli medjutim necemo tako brzo saznati dokle god mule probiru ko ce biti a ko nece na izbornim listama.
Uvijek se kod svake revolucije uzima fikcija da je cijeli narod ili eto 99% za revoluciju i za vjecito odrzavanje na vlasti onih koji su proveli revoluciju. Iran ima mogucnost da ovo posljednje provjeri medjutim dosljedno to odbija vjerovatno svjestan sta bi potpuno slobodni izbori donjeli
vidjeli smo taj "dio naroda" na komemoracijama i dzenazama generalu sulejmaniju i ostalim sehidima. Nepregledne mase. u jednom ahvazu rijeka ljudi duga 35 kilometara.
Nisam znao da se volja naroda o politickom vodstvu provjerava na dzenazama to mi je zaista novo.
Ja sam bio na dzenazi rahmetli Alije Izetbegovica ali nikada nisam gladao za SDA, to sto je cjenim historijsku odluku prvog predsjednika RBIH da raspise referendum te zagovara i radi na samostalnosti BiH ali to ne znaci da sam bio za da SDA bude na vlasti.
Dzenaze, ankete, analitike sve to nije nacin da se izrazi volja naroda nego slobodni izbori bez ogranicenja. Ako su cuvari revolucije toliko ubjedjeni da je i dalje vecina naroda uz njih neka dopuste izbore bez njihovog uplitanja. Ovako imamo samo prazne price o narodu o revoluciji o bla bla
U međuvremenu:
Šta oni sve dali da se Iranci međusobno krenu rokati.
Korisničkoime wrote: ↑12/01/2020 13:25
Dio naroda, dio.
Nisam znao da se volja naroda o politickom vodstvu provjerava na dzenazama to mi je zaista novo.
Ja sam bio na dzenazi rahmetli Alije Izetbegovica ali nikada nisam gladao za SDA, to sto je cjenim historijsku odluku prvog predsjednika RBIH da raspise referendum te zagovara i radi na samostalnosti BiH ali to ne znaci da sam bio za da SDA bude na vlasti.
Dzenaze, ankete, analitike sve to nije nacin da se izrazi volja naroda nego slobodni izbori bez ogranicenja. Ako su cuvari revolucije toliko ubjedjeni da je i dalje vecina naroda uz njih neka dopuste izbore bez njihovog uplitanja. Ovako imamo samo prazne price o narodu o revoluciji o bla bla
Nisu to prazne price, revolucija je cinjenica kao sto je i cinjenica da su tada vecinom izbabrali islamsku republiku.
Branioci tekovina revolucije i sluze da bi se izbjegao gradjanski rat pod uticajem stranih sila sto se stalno desava u svijetu.
ALI, ako vecina naroda bude htjela da se ukine islamska republika, tu ni branioci tekovina revolucije nece nista moci.
To je vrlo jednostavno.
Nisu to prazne price, revolucija je cinjenica kao sto je i cinjenica da su tada vecinom izbabrali islamsku republiku.
Branioci tekovina revolucije i sluze da bi se izbjegao gradjanski rat pod uticajem stranih sila sto se stalno desava u svijetu.
ALI, ako vecina naroda bude htjela da se ukine islamska republika, tu ni branioci tekovina revolucije nece nista moci.
To je vrlo jednostavno.
A Gdje je bio Kralj kada je vecina "Revolucijom" trazila islamsku republiku?
Last edited by General War on 12/01/2020 15:16, edited 1 time in total.