Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dozer

#9926 Re: Migranti u BiH

Post by Dozer »

Jeste. I sve zna kako je u BiH. O svemu i svacemu, ukljucujuci i rat, iako je tada imao par godina. Zna covjek sve i o Jugi, iako je rodjen na kraju njenog postojanja. Ali, postoje "zvanicni dokumenti" o svemu tome, a on im slijepo vjeruje :lol:

Bjez' ba, CPT...lupetas nemilice. I, uporedi malo te svoje podatke. Mozda nadodjes do toga da nisu svi ti u SLO dosli iz BiH i preko HR. Sta mislis, jel' Italija tu gdje u blizini...?
CPT

#9927 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Dozer wrote: 12/01/2020 01:35 Jeste. I sve zna kako je u BiH. O svemu i svacemu, ukljucujuci i rat, iako je tada imao par godina. Na sve covjek i o Jugi, iako je rodjen na kraju njenog postojanja. :lol:

Bejz' ba, CPT...lupetas nemilice. I, uporedi mal ote svoje podatke. Mozda nadodjes do toga da nisu svi ti u SLO dosli iz BiH.
Jel ti drugo od traca ne znas? Hoces da ti te podatke jos nacrtam? Ne, dosli su iz Kine. U postu ti pise odakle su dosli (pise ti cak i granicni prelaz tj. koja policijska uprava). Tamo mogu stici teleportacijom ili iz BiH. Kakve veze Italija ima u citavoj prici znas samo ti?! MP NM je juzna granice SLO, MP KP je zapadna. Iz pravca BIH je islo cca 16.000 ljudi prema zapadu. 4k je zaglavil na ulazu, 5k na izlazu i ostali izmedju. Tacne brojke imas u postu. I to su ljudi koji ne odlaze iz BIH. Uopste... Jer postoji projekt neki. Kontas sad?

Postoji naravno mogucnost da su podmornicom stigli do HR obale pa onda autom iz rijeke autom prema Zagrebu i prema granici sa SLO. :thumbup: :roll:

Cuj, Italija... Na granici HR/SLO su ustavili migrante iz Italije :-) :roll:

I sta ce mi zvanicni podatak Policije kad imam tebe koji si sve te ljude vidio i prebrojao. Jer si bio pored njih. Kao sto si bio pored onih tenkova u Beogradu.
Zijo77

#9928 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

CRT..... Kako si ono rekao: Ostat će nam sramota na obrazu. :? Ne mogu da dokučim motive tvoje brige za migrante u BiH? Nema što mi Bošnjaci ovdje nismo istrpili i izdržali. Ubijali nas snajperima, PAT-ovima i granatama, naših masovnih grobnica na svakom koraku, tri godine moja djeca nisu vidjela očima jabuku ili zelenu salatu. Danas trpimo neimaštinu, nezaposlenost, smog, korupciju i migrante. O šovinističkom vrijedjanju sa istoka i zapada da ne govorim. I ti se našao da nam dijeliš lekcije o migrantima i savjetuješ da čuvamo obraz. Ovdje nisu kao u Sloveniji, naoružane grupe lovile migrante, niko ih nije prebijao i šutao nogom kao u Hrvatskoj. A ti nama o obrazu!
Ne traži samo da ne vjerujem svojim očima, nego tebi iz Slovenije. Nemoj, molim te, k'o boga te molim. Svi zvanični izvještaji odavde o broju migranata i krivičnih djela migranata su lažni i frizirani. Zašto je tako, još uvijek ne znamo. Jedino što je sigurno, SDA stoji iza toga. Migranti su kod Bošnjaka, niti jednog nema u RS-u ili zapadnoj Hercegovini. Za mene je to katastrofalna činjenica!
Heller

#9929 Re: Migranti u BiH

Post by Heller »

Ostaće nam sramota ako ih ne deportjemo. A jel' tebe sramota za gluposti koje ovdje pišeš? Iskreno se nadam da pišeš iz interesa. Jer ako vjeruješ u ovo što pišeš :cry:
Maraschino

#9930 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Heller wrote: 12/01/2020 12:15 Ostaće nam sramota ako ih ne deportjemo. A jel' tebe sramota za gluposti koje ovdje pišeš? Iskreno se nadam da pišeš iz interesa. Jer ako vjeruješ u ovo što pišeš :cry:
Kako i gdje?
aadam

#9931 Re: Migranti u BiH

Post by aadam »

Maraschino wrote: 12/01/2020 12:30
Heller wrote: 12/01/2020 12:15 Ostaće nam sramota ako ih ne deportjemo. A jel' tebe sramota za gluposti koje ovdje pišeš? Iskreno se nadam da pišeš iz interesa. Jer ako vjeruješ u ovo što pišeš :cry:
Kako i gdje?
pa deportovat ih u bošnjačke kuće, čuj kako!
Zijo77

#9932 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Djevojčice, ne interesuje me interes. Pišem iskreno i nastojim pisati istinu. Reci, ako sam slagao i navedi dokaz. Kod nas Bošnjaka se namnožilo nekih finih curica i dječaka kojima je mana što ne znaju gdje žive.
Heller

#9933 Re: Migranti u BiH

Post by Heller »

Zijo77 wrote: 12/01/2020 13:31
Djevojčice, ne interesuje me interes. Pišem iskreno i nastojim pisati istinu. Reci, ako sam slagao i navedi dokaz. Kod nas Bošnjaka se namnožilo nekih finih curica i dječaka kojima je mana što ne znaju gdje žive.
Međede obraćao sam se CPT cinično. Slažem se s tobom.
Sanjarko

#9934 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Jesam li sanjao da sam gledao na vijestima ili su dosad bila tri silovanja od strane migranata?

EDIT: Ili pokusaja silovanja?
Last edited by Sanjarko on 12/01/2020 14:30, edited 1 time in total.
Zijo77

#9935 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Heller wrote: 12/01/2020 13:42
Zijo77 wrote: 12/01/2020 13:31
Međede obraćao sam se CPT cinično. Slažem se s tobom.
E pa, nekako nisi bio razumljiv.
zrakomlat

#9936 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Zijo77 wrote: 12/01/2020 12:03 CRT..... Kako si ono rekao: Ostat će nam sramota na obrazu. :? Ne mogu da dokučim motive tvoje brige za migrante u BiH? Nema što mi Bošnjaci ovdje nismo istrpili i izdržali. Ubijali nas snajperima, PAT-ovima i granatama, naših masovnih grobnica na svakom koraku, tri godine moja djeca nisu vidjela očima jabuku ili zelenu salatu. Danas trpimo neimaštinu, nezaposlenost, smog, korupciju i migrante. O šovinističkom vrijedjanju sa istoka i zapada da ne govorim. I ti se našao da nam dijeliš lekcije o migrantima i savjetuješ da čuvamo obraz. Ovdje nisu kao u Sloveniji, naoružane grupe lovile migrante, niko ih nije prebijao i šutao nogom kao u Hrvatskoj. A ti nama o obrazu!
Ne traži samo da ne vjerujem svojim očima, nego tebi iz Slovenije. Nemoj, molim te, k'o boga te molim. Svi zvanični izvještaji odavde o broju migranata i krivičnih djela migranata su lažni i frizirani. Zašto je tako, još uvijek ne znamo. Jedino što je sigurno, SDA stoji iza toga. Migranti su kod Bošnjaka, niti jednog nema u RS-u ili zapadnoj Hercegovini. Za mene je to katastrofalna činjenica!
I ne samo to. Šta misliš u kojem djelu Mostara ima migranata a u kojem nema :)
neko_sa_strane

#9937 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ima ih i u tzv. zapadnom ali neuporedivo manje u odnosu na tzv. istočni. Maramice preprodaju isključivo u Istočnom.
nehora

#9938 Re: Migranti u BiH

Post by nehora »

Vrhunac licemjerja je kada Dunja Mijatović nakon što se skoro dvije godine nije oglasila o migrantima dodje u Bihać i izjavi da je nju sramota što je Bosanka i Hercegovka.Možda bi i naša policija trebala početi pucati i rastavljati bubrege ilegalnim migrantima kao recimo hrvatska policija pa da naša Dunja konačno bude ponosna na civiliziranost svojih zemljaka i da konačno bez imalo stida počne trošiti svoju teškom mukom zaradjenu platu u EU institucijama.
CPT

#9939 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Zijo77 wrote: 12/01/2020 12:03 CRT..... Kako si ono rekao: Ostat će nam sramota na obrazu. :? Ne mogu da dokučim motive tvoje brige za migrante u BiH? Nema što mi Bošnjaci ovdje nismo istrpili i izdržali. Ubijali nas snajperima, PAT-ovima i granatama, naših masovnih grobnica na svakom koraku, tri godine moja djeca nisu vidjela očima jabuku ili zelenu salatu. Danas trpimo neimaštinu, nezaposlenost, smog, korupciju i migrante. O šovinističkom vrijedjanju sa istoka i zapada da ne govorim. I ti se našao da nam dijeliš lekcije o migrantima i savjetuješ da čuvamo obraz. Ovdje nisu kao u Sloveniji, naoružane grupe lovile migrante, niko ih nije prebijao i šutao nogom kao u Hrvatskoj. A ti nama o obrazu!
Ti si vec u startu popusio Orbanovu pricu. Tragicno je to kad to sire Slaveni, pogotovo muslimani iz BiH. Cuj "briga za migrante u BiH". Nije dosta sto od ljudi napravis "migrante" pa moraju biti jos iz BIH jer su eto drugciji od onih u HR ili RS. Iako su to doslovce isti ljudi. Kad vidis gladnu osobu prva stvar na koju pomislis je njegov birokratski status?
CPT

#9940 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Sanjarko wrote: 12/01/2020 14:13 Jesam li sanjao da sam gledao na vijestima ili su dosad bila tri silovanja od strane migranata?

Sanjao si.

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... -migranata
Dozer

#9941 Re: Migranti u BiH

Post by Dozer »

CPT wrote: 12/01/2020 01:40 Jel ti drugo od traca ne znas? Hoces da ti te podatke jos nacrtam? Ne, dosli su iz Kine. U postu ti pise odakle su dosli (pise ti cak i granicni prelaz tj. koja policijska uprava). Tamo mogu stici teleportacijom ili iz BiH. Kakve veze Italija ima u citavoj prici znas samo ti?! MP NM je juzna granice SLO, MP KP je zapadna. Iz pravca BIH je islo cca 16.000 ljudi prema zapadu. 4k je zaglavil na ulazu, 5k na izlazu i ostali izmedju. Tacne brojke imas u postu. I to su ljudi koji ne odlaze iz BIH. Uopste... Jer postoji projekt neki. Kontas sad?

Postoji naravno mogucnost da su podmornicom stigli do HR obale pa onda autom iz rijeke autom prema Zagrebu i prema granici sa SLO. :thumbup: :roll:
Cuj, Italija... Na granici HR/SLO su ustavili migrante iz Italije :-) :roll:

I sta ce mi zvanicni podatak Policije kad imam tebe koji si sve te ljude vidio i prebrojao. Jer si bio pored njih. Kao sto si bio pored onih tenkova u Beogradu.
I dalje pokazujes znakove blage r...e, ali nema veze...
Sta kazes...16.000 ih krenulo iz BiH prema SLO, 4000 zaglavile na ulazu u BiH, 5 na izlazu, a ostali se zadrzali u sredini... Pa ko je onda dosao do Slovenije? :D
Iz pravca BIH je islo cca 16.000 ljudi prema zapadu. 4k je zaglavil na ulazu, 5k na izlazu i ostali izmedju. Tacne brojke imas u postu. I to su ljudi koji ne odlaze iz BIH.
I HR policija ZVANICNO, kao i bivsa Predsjednica HR, tvrde da ne vracaju migrante u BIH. Dzaba sto su snimljeni kamerama kako to rade, dzaba sto ljudi svjedoce o tome, dzaba i sto su se strasno provalili s Nigerijcima koji uopste nisu ni bili migranti... Ti im, naravno, vjerujes jer oni to tako zvanicno kazu. Zvanicne informacije, jbg :lol:

Matere mi, ti da sutra nadjes nekakav dokument na internetu u kojem neko zvnaicno tvrdi da CPT (tvoje pravo ime i prezime umjesto CPT) nikad nije ni rodjen niti je zivio u Sloveniji, ti bi to povjerovao :lol:
Dozer

#9942 Re: Migranti u BiH

Post by Dozer »

CPT wrote: 12/01/2020 16:06 Ti si vec u startu popusio Orbanovu pricu. Tragicno je to kad to sire Slaveni, pogotovo muslimani iz BiH. Cuj "briga za migrante u BiH". Nije dosta sto od ljudi napravis "migrante" pa moraju biti jos iz BIH jer su eto drugciji od onih u HR ili RS. Iako su to doslovce isti ljudi. Kad vidis gladnu osobu prva stvar na koju pomislis je njegov birokratski status?
Posto njaske k'o veliki iako je svima jasno da si pravo mali, daj odgovor na pitanje koje sam ti postavio - koliko si ti licno nahranio/obukao/udomio migranata u SLO, a tvrdis da radis "s njima"?
Znam, sad ide red spina, pa red nepovezaih gluposti, i na kraju ces se vaditi na to da ti o tome ne pricas jer je to tvoja privatna stvar :D
CPT

#9943 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Jos uvijek ti geografija misterija? Nigdje nisam zapisao da je iz BiH krenulo 16.000. Kroz Sloveniju je proslo bar 16.000 (toliko je zaglavilo). Proslo je bar par puta toliko tj. oni koji nisu ustavljeni. Kako je kroz Sloveniju moglo proci tj. otici toliko ljudi ako ne idu iz BiH? Dolaze iz? Kao pomoc, vecina je zaglavila na juznoj granici (HR/BiH). Svi ti su dosli DO Slovenije jer su ustavljeni U Sloveniji. Svi ostali su prosli. To su oni ljudi koji ne odlaze iz BiH. U BiH ostaje njihov klon i te price.

Kakve veze ima policija u citavoj prici znas samo ti.
Dozer

#9944 Re: Migranti u BiH

Post by Dozer »

CPT wrote: 11/01/2020 21:13 Tebi i geografija nije nesto? Ti ljudi idi gdje gdje u nekom trenutku mogu proci. Prije 4 je to bilo jedan kraj, prije 3 drugi, prije 2 treci... Karikiram naravno. Sigurno ces bar sa Googlom naci slike sa raznih krajeva Balkana (a i sire). Mogu ti pomoci ako zelis jer znam da se *modernom* tehnologijom nisi bas spretan.

Za jedan pocetak video sa Klix.da da ne bude da biram:

Sve pucaju od zelje da ostanu u BiH sa "Italija, Spain, France. Better future". Moze biti da su to naselja u SA al sumnjam.

Radi se o nekoliko hiljada ljudi. Cak i da "cesto izavljuju" (vjerujem da si napravio anketu ili razgovor sa svakim) to je jos uvijek samo nekoliko ljudi. Znas ono, dio male populacije je jos manje? Ljudi su krenuli na puta preko pola planete da ostanu u BIH. Niko ne zeli ostati u HR ili SLO ali eto zele u BiH. Vjerovatno ce raditi kao cobani po bosanskim planinama. Btw, izvor je vjerovatno isti onaj sa nocnim vozom kroz Beograd?

Turska i stanje sa Turskom nema veze sa Grckom. Strucnjak kao ti ce sigurno znati ko se nalazi u Turskoj a ko Grckoj. Onih u Turskoj ima vise nego stanovnika BiH. Vjerovatno ce sve smjestiti u Kladusu. Zadnji 3-4 godine su smjestili koliko? Zavere bre, zavereeeeeeeeeee (tm).

Ostale tvoje nebuloze ....
Lupetanje se, ocekivano, nastavlja... :D
Znas li ti uopste gdje su nabrojani gradovi? Sve uz sjevernu granicu BiH sa HR/EU. Ali - u RS. I tamo nigdje nijednog... Zasto li? Imas li ikakav mislen konkretan odgovor, a koji nece ukljucivati spin na nesto deseto? :D

Za Tursku, i u skladu s onim sto ti volis i cemu jedino vjerujes, a to su zvanicne informacije raznoraznih "velicina" - Erdogan je prije mjesec dana izjavio ono sto sam ti ja napisao o broju ljudi u Turskoj, kao i koliko je EU dala za njihovo zbrinjavanje, i koliko je Turska do sad potrosila.
A EU je rekla da ce to placati samo da ih Turska sto duze i sto vise zadrzi tamo. Sad ako Erdogan otvori granicu Turske i kaze EU - odjebaus, eto vam ih pa se snalazite... e vidjeces onda haosa kad par miliona ljudi krene odjednom...
Last edited by Dozer on 12/01/2020 17:02, edited 1 time in total.
CPT

#9945 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Dozer wrote: 12/01/2020 16:59
CPT wrote: 11/01/2020 21:13 Tebi i geografija nije nesto? Ti ljudi idi gdje gdje u nekom trenutku mogu proci. Prije 4 je to bilo jedan kraj, prije 3 drugi, prije 2 treci... Karikiram naravno. Sigurno ces bar sa Googlom naci slike sa raznih krajeva Balkana (a i sire). Mogu ti pomoci ako zelis jer znam da se *modernom* tehnologijom nisi bas spretan.

Za jedan pocetak video sa Klix.da da ne bude da biram:

Sve pucaju od zelje da ostanu u BiH sa "Italija, Spain, France. Better future". Moze biti da su to naselja u SA al sumnjam.

Radi se o nekoliko hiljada ljudi. Cak i da "cesto izavljuju" (vjerujem da si napravio anketu ili razgovor sa svakim) to je jos uvijek samo nekoliko ljudi. Znas ono, dio male populacije je jos manje? Ljudi su krenuli na puta preko pola planete da ostanu u BIH. Niko ne zeli ostati u HR ili SLO ali eto zele u BiH. Vjerovatno ce raditi kao cobani po bosanskim planinama. Btw, izvor je vjerovatno isti onaj sa nocnim vozom kroz Beograd?

Turska i stanje sa Turskom nema veze sa Grckom. Strucnjak kao ti ce sigurno znati ko se nalazi u Turskoj a ko Grckoj. Onih u Turskoj ima vise nego stanovnika BiH. Vjerovatno ce sve smjestiti u Kladusu. Zadnji 3-4 godine su smjestili koliko? Zavere bre, zavereeeeeeeeeee (tm).

Ostale tvoje nebuloze ....
Lupetanje, se, ocekivano, nastavlja... :D
Znas li ti uopste gdje su nabrojani gradovi? Sve uz sjevernu granicu BiH sa HR/EU. Ali - u RS. I tamo nigdje nijednog... Zasto li? Imas li ikakav mislen konkretan odgovor, a koji nece ukljucivati spin na nesto deseto? :D
I opet filozofiranje gdje su gradovi, sta su gradovi, kuda su gradovi, bla bla bla bla bla bla bla.... Znaci u klipu imas video migranta gdje ti sam kaze gdje zeli ici. Takvih klipovima ima desetine. Ne trebas vjerovati ni njima. Koliko tocno ljudi je to ostalo u BIH od pocetka krize? Za 4 godine? U Krajini su poznata 2 slucaja koji ce zbrisati prvom prilikom. I u puno bogatijim drzavama procent koji ostaje u drzavi dugorocno je simbolican.

Da pokusam sa slikom iz kampa:
Image

Image
Last edited by CPT on 12/01/2020 17:05, edited 1 time in total.
avetinja

#9946 Re: Migranti u BiH

Post by avetinja »

Ne citirajte trola, šta vam je.
Sanjarko

#9947 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

CPT wrote: 12/01/2020 16:07
Sanjarko wrote: 12/01/2020 14:13 Jesam li sanjao da sam gledao na vijestima ili su dosad bila tri silovanja od strane migranata?

Sanjao si.

Nesto je negdje javilo u vezi silovanja i migranata. Znam vidio negdje ali ne znam gdje? A da ima laznih vijesti ima.
tap3ah75

#9948 Re: Migranti u BiH

Post by tap3ah75 »

avetinja wrote: 12/01/2020 17:05 Ne citirajte trola, šta vam je.
Ma neka malo.
Od toga mu je e-ćuna veća.
espn

#9949 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

Sanjarko wrote: 12/01/2020 17:10
CPT wrote: 12/01/2020 16:07

Sanjao si.

Nesto je negdje javilo u vezi silovanja i migranata. Znam vidio negdje ali ne znam gdje? A da ima laznih vijesti ima.
Migrant zaražen HIV-om je silovao djevojku s posebnim potrebama.

https://www.google.com/amp/s/www.jutarn ... 401208/amp

Onda imamo slučaj gdje je migrant silovao psa.

http://www.uskinfo.ba/m/vijest/uznemiru ... nici/65694
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#9950 Re: Migranti u BiH

Post by Matijevic_Vlado »

Pa jel se okotila vise? Davno je to bilo
Locked