IRAN

General War

#27926 Re: IRAN

Post by General War »

mirsek wrote: 12/01/2020 15:16
General War wrote: 12/01/2020 15:11 Image
Gospoda, tad su imali jednog kralja..a sad...

Image
Tad su imali jednog lijepo obucenog diktatora i stranu marionetu.
Sad imaju svoju slobodu, koju skupo placaju ali ne odustaju.
...oooo imaju oni i sad, po teheranu kraljcica koliko hoces, pusti tu pricu, sto bi odustajali? ;-)

Image
Image
Last edited by General War on 12/01/2020 15:20, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#27927 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

mirsek wrote: 12/01/2020 13:32
Korisničkoime wrote: 12/01/2020 13:25
mirsek wrote: 12/01/2020 12:38
Na krilima naroda koji nije zelio diktatora Pahlavija i digao revoluciju.
Ili hoces reci da velika vecina naroda nije htjela Homeinija nego se on sam nametnuo silom ?
Dio naroda, dio.
Sta velika vecina naroda SADA zeli medjutim necemo tako brzo saznati dokle god mule probiru ko ce biti a ko nece na izbornim listama.
Uvijek se kod svake revolucije uzima fikcija da je cijeli narod ili eto 99% za revoluciju i za vjecito odrzavanje na vlasti onih koji su proveli revoluciju. Iran ima mogucnost da ovo posljednje provjeri medjutim dosljedno to odbija vjerovatno svjestan sta bi potpuno slobodni izbori donjeli
Ma vecina drug. Da je bio samo dio onda bi kod njih izbio gradjanski rat a ne bi bilo tako brzo sve rijeseno poslije Pahlavija.
I opet ce biti revolucija ako vecina bude protiv islamske republike, to je garant.
Dok god je manjina protiv toga, bit ce samo protesti koji ce se gusiti poslije par dana ili sedmica.
Boldirani dio nisam shvatio.
Niko ne govori nuzno da je iranski narod protiv revolucije ili tekovina revolucije ili da zeli da mjenja narav i prirodi iranskog ustrojstva mozda su jednostavno protiv politike mulinih favorita, mozda bi sve ostavili kako jest samo bi mozda da to bude po njihovoj volji a ne po volji mula.
Samo im treba dati mogucnost.
Mozda bi sve izmjenili kao sto kazem kakva je volja vecine iranskog naroda necemo saznati jos neko vrijeme
rajv0sa

#27928 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Image
Ovim debilnim poređenjem si izgubio svaki kredibilitet, ni najveći protivnici vlasti ne uzimaju šaha za bilo kakav primjer

Image
Korisničkoime

#27929 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

mirsek wrote: 12/01/2020 15:14
Korisničkoime wrote: 12/01/2020 15:09
sunceKOtepsija wrote: 12/01/2020 13:36

vidjeli smo taj "dio naroda" na komemoracijama i dzenazama generalu sulejmaniju i ostalim sehidima. Nepregledne mase. u jednom ahvazu rijeka ljudi duga 35 kilometara.

a po pitanju provjere - provjeravaju to strucniji ljudi od trumpa i kompanije i postavljaju online. tvoje je samo da googlas.
https://cissm.umd.edu/research-impact/p ... m-pressure
Nisam znao da se volja naroda o politickom vodstvu provjerava na dzenazama to mi je zaista novo.
Ja sam bio na dzenazi rahmetli Alije Izetbegovica ali nikada nisam gladao za SDA, to sto je cjenim historijsku odluku prvog predsjednika RBIH da raspise referendum te zagovara i radi na samostalnosti BiH ali to ne znaci da sam bio za da SDA bude na vlasti.
Dzenaze, ankete, analitike sve to nije nacin da se izrazi volja naroda nego slobodni izbori bez ogranicenja. Ako su cuvari revolucije toliko ubjedjeni da je i dalje vecina naroda uz njih neka dopuste izbore bez njihovog uplitanja. Ovako imamo samo prazne price o narodu o revoluciji o bla bla
Nisu to prazne price, revolucija je cinjenica kao sto je i cinjenica da su tada vecinom izbabrali islamsku republiku.
Branioci tekovina revolucije i sluze da bi se izbjegao gradjanski rat pod uticajem stranih sila sto se stalno desava u svijetu.
ALI, ako vecina naroda bude htjela da se ukine islamska republika, tu ni branioci tekovina revolucije nece nista moci.
To je vrlo jednostavno.
Branioci nece moci nista ali oni koji oborise avion i vojska ce i te kako moci, sad Boze ko li kontrolira oruzane formacije ah pada branioci revolucije kakva slucajnost.
Uvijek je to opravdanje svake diktature, upravo si u svom postu utvrdio da je Iran diktatura, "oni" cuvaju narod od "necega". Tako su i nas iz Beograda cuvali od stranog uticaja, cuvali tekovine NOB-a, cuvali bratstvo i jedinstvo, kada smo im mi rekli da mi zelimo za sebe da odaberemo dali ce nas oni i dalje cuvati ili cemo mi cuvati sami sebe poklali su nas ko stoku.
Revolucija je bila prije koliko 40 godina, irancima treba dati pravo da za sebe odluce ko ce i na koji nacin da ih vodi, ko ce da cuva tekovine revolucije i da li uopste zele da se tekovine cuvaju. Za sada to pravo nemaju dokle god neko umjesto njih odlucuje ko se smije birati odnosno ko smije ucestovati na izborima.
General War

#27930 Re: IRAN

Post by General War »

rajv0sa wrote: 12/01/2020 15:28

Image
Ovim debilnim poređenjem si izgubio svaki kredibilitet, ni najveći protivnici vlasti ne uzimaju šaha za bilo kakav primjer

Image
A ti jos svojm debilnijim kontra poredjenjem si tek dokazao da te nista sa puta ne moze pomest... ;-)

Prati pravu liniju :mrgreen:

Image
rajv0sa

#27931 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Svako deseto dijete je umiralo, tu je kraj svake diskusije
General War

#27932 Re: IRAN

Post by General War »

rajv0sa wrote: 12/01/2020 15:45 Svako deseto dijete je umiralo, tu je kraj svake diskusije
...mmm,daaa

Image
Milenkov buraz

#27933 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

rajv0sa wrote: 12/01/2020 15:45 Svako deseto dijete je umiralo, tu je kraj svake diskusije
GeneralWar najbolje šta je bolje za Irance. :mrgreen:
swanfilter

#27934 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Hvaliti Rezu je isti tako, pateticno.

Lik koji je pristao biti pudlica, pa pobjegao. Na kraju ga pritisnuli, nije imao izbora. Ostalo je historija. Mozda i najveca marioneta onog svijeta tamo ...
Milenkov buraz

#27935 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

swanfilter wrote: 12/01/2020 15:52 Hvaliti Rezu je isti tako, pateticno.

Lik koji je pristao biti pudlica, pa pobjegao. Na kraju ga pritisnuli, nije imao izbora. Ostalo je historija. Mozda i najveca marioneta onog svijeta tamo ...
Dobro možda ne najveća, Mušaraf je isto bio marioneta i diktator jedan od većih.
General War

#27936 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 15:52
Boli me briga za irance...ali nemojmo se lagati..nismo djeca ;-)
Milenkov buraz

#27937 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 15:54
Ma sve OK ali tvrditi da je Mohammed Reza Pahlavi bio bolji je niđe veze. Kao da kažeš da je u Pakistanu Mušaraf bio super jer su ga podržavali Amerikanci a lik vojnim udarom došao na vlast i klasičnom diktaturom držao vlast. Iranci trebaju sami reći šta je dobro za njih, ovaj sistem sa mulama ili bez njih, zapadna demorkatiaj ili neka simbioza, šta god neka sami odliče bez kauboja i mirna će im biti kuća. Bolje i ovakav Iran nego Sirija broj 2.
General War

#27938 Re: IRAN

Post by General War »

Image
Image
Eto sad niste pudlice..i sta hocete? I Pare?
Kikibombona

#27939 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote: 12/01/2020 01:03 Izašli ljudi na ulice da iskažu demokratsku volju i protestuju protiv vlasti.

Ništa neobično i što se ne događa i u ostalim demokratskim zemljama kao npr. u Francuskoj.

Ma ja, sve je to isto, sve su drzave iste, nema nikakve razlike izmedju Finske, Somalije, Danske, Sjeverne Koreje, Francuske, Irana, Islanda, Mijanmara, Njemacke, Kine itd.

Sve je isto, nama bas nikakve razlike.
General War

#27940 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 16:01

Ma sve OK ali tvrditi da je Mohammed Reza Pahlavi bio bolji je niđe veze. Kao da kažeš da je u Pakistanu Mušaraf bio super jer su ga podržavali Amerikanci a lik vojnim udarom došao na vlast i klasičnom diktaturom držao vlast. Iranci trebaju sami reći šta je dobro za njih, ovaj sistem sa mulama ili bez njih, zapadna demorkatiaj ili neka simbioza, šta god neka sami odliče bez kauboja i mirna će im biti kuća. Bolje i ovakav Iran nego Sirija broj 2.
Ne znam, ako nije Sah bio bolji...iranci su sebi napravili jos gori dil...doduse nisu oni, revolucija im je to dodjelila.
Ja ne znam, samo je li namjerno ne raspolazes sa informacijama sto su sebe uvali u tu frku, ili ti onako. :?

Image
Kako jucer:

Tako i danas:
Image
Kikibombona

#27941 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

IRGC = ISIS

Studenti u Teheranu respektuju zastave Amerike i Izraela. Zvizde simpatizerima mulanskog rezima koji gaze zastave. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Obrazovana iranska mladost ne nasjeda na mulanske ublehe.

Tramp se opet oglasio

Milenkov buraz

#27942 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 16:09

Ne znam, ako nije Sah bio bolji...iranci su sebi napravili jos gori dil...doduse nisu oni, revolucija im je to dodjelila.
Ja ne znam, samo je li namjerno ne raspolazes sa informacijama sto su sebe uvali u tu frku, ili ti onako. :?

Image
Kako jucer:

Tako i danas:
Image
Opet ti bolje ovo ili ono. Reci brate volim više američko govno nego bilo šta drugo. Pa taj kojeg ti hvališ je pucao u svoj narod tokom protesta što je možda dovelo do još većeg bunta, imao je i on svoju tajnu policiju koja po brutalnosti ništa nije zaostajala za mulama. A čudne li simbolike da je Sadam Homeinia izbacio iz Iraka a utočište mu pružila Francuska do povratka u Iran. :roll:
espn

#27943 Re: IRAN

Post by espn »

:mrgreen:
Last edited by espn on 04/01/2021 09:29, edited 1 time in total.
General War

#27944 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 12/01/2020 16:20
General War wrote: 12/01/2020 16:09

Image
Kako jucer:

Tako i danas:
Image
Opet ti bolje ovo ili ono. Reci brate volim više američko govno nego bilo šta drugo. Pa taj kojeg ti hvališ je pucao u svoj narod tokom protesta što je možda dovelo do još većeg bunta, imao je i on svoju tajnu policiju koja po brutalnosti ništa nije zaostajala za mulama. A čudne li simbolike da je Sadam Homeinia izbacio iz Iraka a utočište mu pružila Francuska do povratka u Iran. :roll:

Jeste imao je tajnu policiju, kao sto je imaju i sve drzave svijeta...i sta je Homeini uradio? Napravio svoju :-)

Svi vi volite "americko govno", samo necete to da priznate pred rajom...obicna gluma sa velikom dozom licemjerja.
espn

#27945 Re: IRAN

Post by espn »

:-?
Last edited by espn on 04/01/2021 09:29, edited 1 time in total.
General War

#27946 Re: IRAN

Post by General War »

espn wrote: 12/01/2020 16:22
Kikibombona wrote: 12/01/2020 16:18 IRGC = ISIS
Znaš li ti kakve je zločine ISIS radio i ti izjednačavaš IRGC s njim?

Ne znam što te moderator dosad nije odstranio.
IRGC je teroristicka organizacija kao i ISIL...rezultat je isti, nacin primjene je malo drugaciji...sto bi ga trebao moderator odstarniti?
Neka skinu sa liste IRGC.
Korisničkoime

#27947 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

General War wrote: 12/01/2020 15:18
mirsek wrote: 12/01/2020 15:16

Image
Tad su imali jednog lijepo obucenog diktatora i stranu marionetu.
Sad imaju svoju slobodu, koju skupo placaju ali ne odustaju.
...oooo imaju oni i sad, po teheranu kraljcica koliko hoces, pusti tu pricu, sto bi odustajali? ;-)

Image
Image
De ba nije moguce.

Zelis li da kazes da u Iranu postoji elita koja moze da radi sve ono sto je drugima zabranjeno.
Da postoji elita koja ima desetruko, stostruko vise od prosjecnog iranca.
Mora da su to vrlo sposobni ljudi da pod teretom desetljetnih sankcija stekli iznimno bogadstvo.
Nije valjda da su u Iranu rezim i elita u sprezi, u vezi jedni s drugima.
Nije valjda moguce da prosjecni iranac odvaja svoj krvavo zaradjeni novac kroz poreze i finansira vojsku i paravojne formacije po cjelom BI kako bi rezim ojacao i kako bi elite i dalje mogle da zive u izobilju i luksusu.
Ma ne ja mislio to ima samo u americi.
General War

#27948 Re: IRAN

Post by General War »

espn wrote: 12/01/2020 16:29 Moderator treba početi odstranjivati za ovo propagandistočko smeće koje postavlja Kiki.

Čuj IRGC = ISIS.
Today, I am formally announcing my Administration’s plan to designate Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), including its Qods Force, as a Foreign Terrorist Organization (FTO) under Section 219 of the Immigration and Nationality Act. This designation will be the first time that the United States has ever named a part of another government as a FTO. It underscores the fact that Iran’s actions are fundamentally different from those of other governments. This action will significantly expand the scope and scale of our maximum pressure on the Iranian regime. It makes crystal clear the risks of conducting business with, or providing support to, the IRGC. If you are doing business with the IRGC, you will be bankrolling terrorism.

This action sends a clear message to Tehran that its support for terrorism has serious consequences. We will continue to increase financial pressure and raise the costs on the Iranian regime for its support of terrorist activity until it abandons its malign and outlaw behavior.
https://www.whitehouse.gov/briefings-st ... anization/
swanfilter

#27949 Re: IRAN

Post by swanfilter »

General War wrote: 12/01/2020 16:02

Image
Image
Eto sad niste pudlice..i sta hocete? I Pare?
Rezon ti je povrsan, banalan ...

Ne zelim ja nista. Mozda da tvoji sitni oponenti nikada nisu ni posegali u Iran i dali im tako priliku. Mule nisu same dosle na vlast. Narod Irana, a studenti posebno su tu vlast ustolicili. Nakon sto ih je narcisoidni rasksucio i rasprodao tokom tzv Bjele Revolucije. Sve ti to dobro znas, al i dalje demagoski. No, nije ni vazno. Idemo dalje ...
Milenkov buraz

#27950 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 12/01/2020 16:26

Jeste imao je tajnu policiju, kao sto je imaju i sve drzave svijeta...i sta je Homeini uradio? Napravio svoju :-)

Svi vi volite "americko govno", samo necete to da priznate pred rajom...obicna gluma sa velikom dozom licemjerja.
Pa ček malo, za Homeinia znamo da ne poštuje demokratiju, to je bar jasno, ali kako to da je taj isti Šah radio iste stvari kao i Homeini, samo možda na drugi način? Što bi rekli isto govno samo drugo pakovanje. Dakle što se mene tiče neka Iranci sutra vrate Šaha, baš me briga, samo nemoj onda pričati kako u vrijeme Šaha sve bilo idealno.

Ja poštujem Amrikance i respektujem njihovu vojnu silu, to se moglo vidjeti iz mojih postova ali isto tako respektujem i Iran i gajim simpatije prema tom narodu, ne prema režimu kao ni prema Trumpu toj spodobi. Rekao sam da Bošnjaci trebaju gledati prvo svoje interese očuvanja države pa onda sve ostalo- BIH first! :wink:
Post Reply