Sad je kasno i da ne solim ikome pamet... ali kaze se od pocetka - ovo moze, ovo ne moze. Ako ne moze, ne moze, ni ne moramo biti zajedno. Zalosno je ako se covjek i dovede u situaciji da drugoj osobi u bracnoj zajednici objasnjava sta je u redu, a sta nije u redu.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:04U dosta stvari i on jer je sve dozvolio, al kako zabranit?Sunculish wrote: ↑12/01/2020 09:59 Ovakvo ponašanje gdje se zenina familija, uz njen amin, miješa u sve živo je pomodarstvo koje sve više i više uzima maha. Supruga sam, imam i majku hB i sestru, ali ako bi mi koja nj8h, pa i nasamo, se upetljala u život, oči bih joj izvadila. Mrzim to. Udala sam se za čovjeka ali nisam u bračnu zajednicu dovela svoju familiju i osipam se kad čujem da je par otišao na more i da im je sastavni dio 'prtljaga' svastika ili punica. Žena kad odluči da se uda, treba da u glavi različi i podvuce crtu. Ako to ne uradi, onda je sje.. la i sebe i partnera i eventualno djecu. Imam u porodici takve slučajeve koje idu od vucaranja sestre do drzanja porodične slike njenih i spavaćoj sobi.Pa ne znam zapravo ko je tu gori. On koji to nije skonto ili ona koja se nikad psihički nije odvojila od pupcane vrpce?
Nasilje u porodici
- drag_gost
#101 Re: Nasilje u porodici
-
Sunculish
#102 Re: Nasilje u porodici
Ne znam, to su sve igre nadmudrivanja. Sve zavisno od toga kakav si igrač i kakav je protivnik (zena). Ako uopšte oženiš ženu sa kojom tako funkcionišeš sam si sebi kriv. Za to i služi zabavljenje, vodanje i zivot prije papira. Da skontas sa kim gradis život. Kad dodjes do tačke da pocnes da razmisljas kako dohakati ženu ili mužu, to je tvoj licni poraz.
-
dizajnduse
#103 Re: Nasilje u porodici
Mislim ipak da se bliznja rodbina ne moze uzeti kao bas priznat svjedok ( moze reci sta hoce, zna se na cijoj je strani )
-
dizajnduse
#104 Re: Nasilje u porodici
Tom covjeku kako kaze vecinom je bilo dobro sve, imali duzu vezi, uzeli se, dobili bebu. Nikad veci svadja, neke prepirke, Sto je normalno. Osim tih nekih naznaka da ona zeli Bit blizu svojih itd...Sunculish wrote: ↑12/01/2020 10:11 Ne znam, to su sve igre nadmudrivanja. Sve zavisno od toga kakav si igrač i kakav je protivnik (zena). Ako uopšte oženiš ženu sa kojom tako funkcionišeš sam si sebi kriv. Za to i služi zabavljenje, vodanje i zivot prije papira. Da skontas sa kim gradis život. Kad dodjes do tačke da pocnes da razmisljas kako dohakati ženu ili mužu, to je tvoj licni poraz.
-
kakavdanakneiskustvu
#105 Re: Nasilje u porodici
pa nasilje je prvi šamar,ko god ga uputiodizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?
-
kakavdanakneiskustvu
#106 Re: Nasilje u porodici
-
kakavdanakneiskustvu
#107 Re: Nasilje u porodici
Sunculish wrote: ↑12/01/2020 09:59 Ovakvo ponašanje gdje se zenina familija, uz njen amin, miješa u sve živo je pomodarstvo koje sve više i više uzima maha. Supruga sam, imam i majku hB i sestru, ali ako bi mi koja nj8h, pa i nasamo, se upetljala u život, oči bih joj izvadila. Mrzim to. Udala sam se za čovjeka ali nisam u bračnu zajednicu dovela svoju familiju i osipam se kad čujem da je par otišao na more i da im je sastavni dio 'prtljaga' svastika ili punica. Žena kad odluči da se uda, treba da u glavi različi i podvuce crtu. Ako to ne uradi, onda je sje.. la i sebe i partnera i eventualno djecu. Imam u porodici takve slučajeve koje idu od vucaranja sestre do drzanja porodične slike njenih i spavaćoj sobi.Pa ne znam zapravo ko je tu gori. On koji to nije skonto ili ona koja se nikad psihički nije odvojila od pupcane vrpce?
-
dizajnduse
#108 Re: Nasilje u porodici
Da, ali se u ovom slucaju samo gledalo Sto je on uzvratio. Da je suprotno opet bi naravno bio kriv, uvjek je muskarac kriv...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 10:26pa nasilje je prvi šamar,ko god ga uputiodizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?
-
kakavdanakneiskustvu
#109 Re: Nasilje u porodici
dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:36Da, ali se u ovom slucaju samo gledalo Sto je on uzvratio. Da je suprotno opet bi naravno bio kriv, uvjek je muskarac kriv...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 10:26pa nasilje je prvi šamar,ko god ga uputiodizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?
a cekaj,ona je zvala policiju?,je li ona ili on,jesu li isli u hitnu pomoć,da izvade ozljedni list?
-
dizajnduse
#110 Re: Nasilje u porodici
Ona je zvala, otisla je u hitnu nema povreda, lafo crvenilo na zglobovima. Pustio ga Inspektor, nakon 5 dana opet ga za isto prijavila, mislim za isti incident...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 10:38dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:36Da, ali se u ovom slucaju samo gledalo Sto je on uzvratio. Da je suprotno opet bi naravno bio kriv, uvjek je muskarac kriv...
a cekaj,ona je zvala policiju?,je li ona ili on,jesu li isli u hitnu pomoć,da izvade ozljedni list?
- vjesticanametli
#111 Re: Nasilje u porodici
Nekad zabavljanje ne pokaze pravo stanje ....sve ono sto si gore nabrojala moze uraditi i on. Sta kad ne moze bez mamice koja glumi vegetuSunculish wrote: ↑12/01/2020 10:11 Ne znam, to su sve igre nadmudrivanja. Sve zavisno od toga kakav si igrač i kakav je protivnik (zena). Ako uopšte oženiš ženu sa kojom tako funkcionišeš sam si sebi kriv. Za to i služi zabavljenje, vodanje i zivot prije papira. Da skontas sa kim gradis život. Kad dodjes do tačke da pocnes da razmisljas kako dohakati ženu ili mužu, to je tvoj licni poraz.
-
Sunculish
#112 Re: Nasilje u porodici
Brate dragi, pa nju je stvarno sevap nalemat
-
kakavdanakneiskustvu
#113 Re: Nasilje u porodici
ne znam na osnovu cega mu je sud mogao odrediti zabranu prilaska ,ako nema ozljednog lista,nema konstatovanja povrededizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:45Ona je zvala, otisla je u hitnu nema povreda, lafo crvenilo na zglobovima. Pustio ga Inspektor, nakon 5 dana opet ga za isto prijavila, mislim za isti incident...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 10:38dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:36
Da, ali se u ovom slucaju samo gledalo Sto je on uzvratio. Da je suprotno opet bi naravno bio kriv, uvjek je muskarac kriv...
- animals
#114 Re: Nasilje u porodici
Pa i ja sam dozivio da mi zenska opali samar, pa nista..spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opaliladizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?nije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
...malo sam razmislio posle toga i niasm joj dao sansu da to ponovi...rastali smo se
bilo mi smijesno, nisam ni pomislio da joj uzvratim, jer je bila duplo nejaca od mene..
razidjes se, jer glupo je zivjeti sa budalom..
onda si i ti budala..
-
dizajnduse
#115 Re: Nasilje u porodici
..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 11:01ne znam na osnovu cega mu je sud mogao odrediti zabranu prilaska ,ako nema ozljednog lista,nema konstatovanja povrededizajnduse wrote: ↑12/01/2020 10:45Ona je zvala, otisla je u hitnu nema povreda, lafo crvenilo na zglobovima. Pustio ga Inspektor, nakon 5 dana opet ga za isto prijavila, mislim za isti incident...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/01/2020 10:38
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:57, edited 1 time in total.
-
dizajnduse
#116 Re: Nasilje u porodici
On je bio prvo isprovociran, pa udaren itd... slazem se treba odglumit frajera i ne uzvratit, al eto.animals wrote: ↑12/01/2020 11:07Pa i ja sam dozivio da mi zenska opali samar, pa nista..spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opaliladizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?nije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
...malo sam razmislio posle toga i niasm joj dao sansu da to ponovi...rastali smo se
bilo mi smijesno, nisam ni pomislio da joj uzvratim, jer je bila duplo nejaca od mene..
onda si i ti budala..
-
dizajnduse
#117 Re: Nasilje u porodici
dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 11:12On je bio prvo isprovociran, pa udaren itd... slazem se treba odglumit frajera i ne uzvratit, al malo koji ce muskarac u takvim uvjetima postupit tako...animals wrote: ↑12/01/2020 11:07Pa i ja sam dozivio da mi zenska opali samar, pa nista..spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09
Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opalilanije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
onda si i ti budala..
-
dizajnduse
#118 Re: Nasilje u porodici
dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 11:12On je bio prvo isprovociran, pa udaren itd... slazem se treba odglumit frajera i ne uzvratit, al malo koji ce muskarac u takvim uvjetima postupit tako...animals wrote: ↑12/01/2020 11:07Pa i ja sam dozivio da mi zenska opali samar, pa nista..spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09
Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opalilanije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
onda si i ti budala..
- Euphoria
#119 Re: Nasilje u porodici
Moze se dobiti zabrana prilaska i kad su samo prijetnje u pitanju.
Ne znam koliko dobro poznaješ njega, ali vjeruj mi ljudi selektivno pričaju o svojim problemima, bilo da je neka banalnost u pitanju ili tako ozbiljne situacije.
Nisu naši pravosudni organi bas toliko naivni. Ako je dobio zabranu prilaska, sigurno je s razlogom. Ne ide to na riječ
Ne znam koliko dobro poznaješ njega, ali vjeruj mi ljudi selektivno pričaju o svojim problemima, bilo da je neka banalnost u pitanju ili tako ozbiljne situacije.
Nisu naši pravosudni organi bas toliko naivni. Ako je dobio zabranu prilaska, sigurno je s razlogom. Ne ide to na riječ
- vjesticanametli
#120 Re: Nasilje u porodici
Koliko god tvrdio da ga znas nisi s njim zivio
....znas kako kazu u 4 zida zna onaj ko zivi.....
I nikad ne zauzimaj stranu jer uvijek imaju 2 strane price i ti fini znaju takoooo lagatiiii.....
Neko ode ranije neko kasnije al bitno je uspjeti otici
I nikad ne zauzimaj stranu jer uvijek imaju 2 strane price i ti fini znaju takoooo lagatiiii.....
-
dizajnduse
#121 Re: Nasilje u porodici
..Munlajt wrote: ↑12/01/2020 11:15 Moze se dobiti zabrana prilaska i kad su samo prijetnje u pitanju.
Nisu naši pravosudni organi bas toliko naivni. Ako je dobio zabranu prilaska, sigurno je s razlogom. Ne ide to na riječ![]()
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:58, edited 1 time in total.
-
dizajnduse
#122 Re: Nasilje u porodici
..vjesticanametli wrote: ↑12/01/2020 11:19 Koliko god tvrdio da ga znas nisi s njim zivio
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:59, edited 1 time in total.
- Euphoria
#123 Re: Nasilje u porodici
Ne bih ja nikad ni za koga garantovana. Ljude teško možeš do kraja upoznati. Posebno kad su takve životne prilike u pitanju, treba s rezervom prihvatati.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 11:21Znam ga dosta dobro, dobricina koja bi svakom pomogla, nema mrlje u u zivotu i nikad kontakta sa policijom. Zna cesto bit naivan jer su za njega svi dobri cim mu se nasmiju (to mi smeta kod njega) inace nije glup upisao doktorat, it stucnjak itd.Munlajt wrote: ↑12/01/2020 11:15 Moze se dobiti zabrana prilaska i kad su samo prijetnje u pitanju.
Nisu naši pravosudni organi bas toliko naivni. Ako je dobio zabranu prilaska, sigurno je s razlogom. Ne ide to na riječ![]()
Zasto ga je udarila? Nije uvijek uredu uzvratiti...
Ako je stan zajednički i bilo bi ok da se proda i podijeli ili jedno isplati ovo drugo...
- vjesticanametli
#124 Re: Nasilje u porodici
Ja bas od tih fiiinih zazirem......zivot te stvasta uci. Kako munlajt rece
ti divni mogu biti uzasni
Ako je stan samo njegov neka cini sta hoce ali ako je stecen zajedno neka izvoli naravno prodati i podijeliti. Svakako ide u bubanj sve.....mora joj dati njeno a imaju i dijete
Ako je stan samo njegov neka cini sta hoce ali ako je stecen zajedno neka izvoli naravno prodati i podijeliti. Svakako ide u bubanj sve.....mora joj dati njeno a imaju i dijete
-
dizajnduse
#125 Re: Nasilje u porodici
..Munlajt wrote: ↑12/01/2020 11:26Ne bih ja nikad ni za koga garantovana. Ljude teško možeš do kraja upoznati. Posebno kad su takve životne prilike u pitanju, treba s rezervom prihvatati.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 11:21Znam ga dosta dobro, dobricina koja bi svakom pomogla, nema mrlje u u zivotu i nikad kontakta sa policijom. Zna cesto bit naivan jer su za njega svi dobri cim mu se nasmiju (to mi smeta kod njega) inace nije glup upisao doktorat, it stucnjak itd.Munlajt wrote: ↑12/01/2020 11:15 Moze se dobiti zabrana prilaska i kad su samo prijetnje u pitanju.
Zasto ga je udarila? Nije uvijek uredu uzvratiti...
Ako je stan zajednički i bilo bi ok da se proda i podijeli ili jedno isplati ovo drugo...
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:59, edited 1 time in total.