gdje to
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
allem_77
#68252 Re: BHTelecom All About
Pogledaj ovdje
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Apple-iPho ... 11428.aspx
Koliko vidim cijena u Bhtelecom je 3050 km
Provozaj se do Hrvatske i kupi. Možeš vratiti PDV od 25% što se isplati na tu cifru. A mislim da ima kartica s kojima možeš kupovati na rate i u inozemstvu, barem tako piše.
https://www.bbi.ba/bs/stanovnistvo/visa-kupovna-kartica
https://www.nabava.net/mobiteli/apple-i ... 8-92638351
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#68253 Re: BHTelecom All About
Vratiti će 25% PDVa ali će zato u nas platiti otprilike 10% carine i 17% PDV-ba, tako da bi izašlo i skuplje plus papirologija. Da je ispod 600KM pa uredu da izvrši povrat PDV-a, ali ovako se to nikako ne isplati.
-
djama
#68254 Re: BHTelecom All About
ovdje je 11 pro 256 gb 2900 dok je telekom 11 pro max 256 gb na mom paketu 2900 isto.allem_77 wrote: ↑11/01/2020 17:56Pogledaj ovdje
Provozaj se do Hrvatske i kupi. Možeš vratiti PDV od 25% što se isplati na tu cifru. A mislim da ima kartica s kojima možeš kupovati na rate i u inozemstvu, barem tako piše.
imam karticu na rate al mi je na njoj limit 2500
-
allem_77
#68255 Re: BHTelecom All About
-
allem_77
#68256 Re: BHTelecom All About
Ma kupi šta jeftinije, gdje ćeš dati toliko za mobitel.djama wrote: ↑11/01/2020 18:25ovdje je 11 pro 256 gb 2900 dok je telekom 11 pro max 256 gb na mom paketu 2900 isto.allem_77 wrote: ↑11/01/2020 17:56Pogledaj ovdje
imam karticu na rate al mi je na njoj limit 2500![]()
-
Mehemed
-
allem_77
-
bumerangss
#68259 Re: BHTelecom All About
Istekao mi je ugovor za Moja TV phone i bih da potpišem ovu novu akciju, da li sam dobro razumio -20% na mjesecni racun prvih 12 mjeseci i da li je besšlatan dodatni STB tj još jedan TV u drugoj sobi i da li je 7 mjeseci besplatan razgovor sa mobilnom...? Ili nije to sve nego se mora birati? I da li se može telefonski to završiti uz broj licne i maticni ili bas se mora ici u BHTelecom poslovnice da se to potpiše?
-
Mehemed
-
allem_77
#68261 Re: BHTelecom All About
Mislim, kao uzoran građanin naše zemlje bi trebao da prijavi carini i da plati dadžbine koje si gore naveo.
-
allem_77
#68262 Re: BHTelecom All About
Na tvoj paket, koliko sam ja razumio je 10 % i 7 mjeseci, bez STB-a. Najbolje da nazoveš 1444bumerangss wrote: ↑11/01/2020 19:43 Istekao mi je ugovor za Moja TV phone i bih da potpišem ovu novu akciju, da li sam dobro razumio -20% na mjesecni racun prvih 12 mjeseci i da li je besšlatan dodatni STB tj još jedan TV u drugoj sobi i da li je 7 mjeseci besplatan razgovor sa mobilnom...? Ili nije to sve nego se mora birati? I da li se može telefonski to završiti uz broj licne i maticni ili bas se mora ici u BHTelecom poslovnice da se to potpiše?
- Mirzareli
#68263 Re: BHTelecom All About
20% popusta 12 mjeseci i 7 mjeseci 100 minuta prema mobilnim mrežama uz to mozes uzeti i gratis poklon drugi STB.bumerangss wrote: ↑11/01/2020 19:43 Istekao mi je ugovor za Moja TV phone i bih da potpišem ovu novu akciju, da li sam dobro razumio -20% na mjesecni racun prvih 12 mjeseci i da li je besšlatan dodatni STB tj još jedan TV u drugoj sobi i da li je 7 mjeseci besplatan razgovor sa mobilnom...? Ili nije to sve nego se mora birati? I da li se može telefonski to završiti uz broj licne i maticni ili bas se mora ici u BHTelecom poslovnice da se to potpiše?
https://bhtelecom.ba/vijest+M56d1fa2ed41.html
-
probook
#68264 Re: BHTelecom All About
Ovo stalno citam na bht temi da nema telefona. U mtel se meni to nikada nije desilo, a uvijek sam uzimao da kazem popularne telefone.sprej wrote: ↑10/01/2020 18:57 Uz dužno štovanje ali stvarno treba čvoku opalit osobi/ama koje su zadužene za nabavku telefona.![]()
Ne mogu shvatit da telecom u 2020. nema j.ebenih mob.na stanju nego se rade nekakve blentave rezervacije.
OK. da se ta rezervacija čeka par dana.
Ali čekat po nekoliko mjeseci je van svake pameti i kurcobolja s njihove strane.
Konkretno ja čekam cc.2.mjeseca, kolega isto toliko.
Zvao 1444, obilazio direkcije, zvao čak par kolega u telecom -- telefona nemaju na stanju.
Isto ko da prosim.![]()
Bht koji se bavi pružanjem usluga telekomunikacije, a nemaju većinu mobitela na stanju je kao firma - jako neozbiljna.
- _Reds_
#68265 Re: BHTelecom All About
Ah, jah.probook wrote: ↑11/01/2020 21:50Ovo stalno citam na bht temi da nema telefona. U mtel se meni to nikada nije desilo, a uvijek sam uzimao da kazem popularne telefone.sprej wrote: ↑10/01/2020 18:57 Uz dužno štovanje ali stvarno treba čvoku opalit osobi/ama koje su zadužene za nabavku telefona.![]()
Ne mogu shvatit da telecom u 2020. nema j.ebenih mob.na stanju nego se rade nekakve blentave rezervacije.
Ali čekat po nekoliko mjeseci je van svake pameti i kurcobolja s njihove strane.
Zvao 1444, obilazio direkcije, zvao čak par kolega u telecom -- telefona nemaju na stanju.
Isto ko da prosim.![]()
Bht koji se bavi pružanjem usluga telekomunikacije, a nemaju većinu mobitela na stanju je kao firma - jako neozbiljna.
Najaktivniji/a u temi:Telemach - ALL ABOUT 4
(615 Posts / 19.38% of user’s posts)
Ovdje se jave ljudi za koje nije bilo telefona na stanju, pored njih postoje destine kojima je bilo, i oni se naravno ne javljaju.
Telefoni se čekaju i kod puno vecih operatera. Pogotovo oni koji tek izlaze. Na Zapadu je praksa da se telefon rezevrise prije nego covjeku istekne ugovor, recimo ne mjesec, ako planira da kupuje telefon. I na tome bi BHT treba da poradi. Tipa da najavi da taj i taj telefon dolazi tada ili telefoni i da se mogu odraditi rezervacije i da vas telefon ceka.
Medjutim problem znaju biti uvoznici, koji ne uvezu dovoljnu kolicinu, jer nece da rizikuju ne znaju kako ce telefon da se prodaje, i da im se stoji dugo na zalihama, pa uvlace odredjene kolicine. Sam uvoz zna da ide sporo, dok prodje carine i sve papirologije.
Takodje iz slicnog razloga ni telekomi ne povlace od uvoznika odmah velike kolicine.
MTEL u ovirima BIH posluje kao privatna firma, i tu su skrzo neka druga pravila.
U praksi telekomi nemaju zrade od prodaje samih telefona. Oni na telefone daju odeđene popuste. Ali evo sad je vec telekom recimo poceo da daje popuste na pakete ili popust na telefon pa da izaberete. Kad sracunate te popuste, skontate da je to isto.
- strong69
#68266 Re: BHTelecom All About
@Reds, za svaki telefon u BH Telekomu, što privatno sto poslovno, morao sam ganjati neku stelu. Hej, ganjam stelu za telefon i ugovor. 
Kako bolan nemaju zarade od telefona?
Kako bolan nemaju zarade od telefona?
- escobar__
#68267 Re: BHTelecom All About
Jeftinije sam telefon platio u Saturnu u Minhenu nego što bih ha platio kod Telekoma uz ugovor na dvije godine._Reds_ wrote: ↑11/01/2020 23:10Ah, jah.probook wrote: ↑11/01/2020 21:50Ovo stalno citam na bht temi da nema telefona. U mtel se meni to nikada nije desilo, a uvijek sam uzimao da kazem popularne telefone.sprej wrote: ↑10/01/2020 18:57 Uz dužno štovanje ali stvarno treba čvoku opalit osobi/ama koje su zadužene za nabavku telefona.![]()
Isto ko da prosim.![]()
Ovdje se jave ljudi za koje nije bilo telefona na stanju, pored njih postoje destine kojima je bilo, i oni se naravno ne javljaju.
Telefoni se čekaju i kod puno vecih operatera. Pogotovo oni koji tek izlaze. Na Zapadu je praksa da se telefon rezevrise prije nego covjeku istekne ugovor, recimo ne mjesec, ako planira da kupuje telefon. I na tome bi BHT treba da poradi. Tipa da najavi da taj i taj telefon dolazi tada ili telefoni i da se mogu odraditi rezervacije i da vas telefon ceka.
Medjutim problem znaju biti uvoznici, koji ne uvezu dovoljnu kolicinu, jer nece da rizikuju ne znaju kako ce telefon da se prodaje, i da im se stoji dugo na zalihama, pa uvlace odredjene kolicine. Sam uvoz zna da ide sporo, dok prodje carine i sve papirologije.
Takodje iz slicnog razloga ni telekomi ne povlace od uvoznika odmah velike kolicine.
MTEL u ovirima BIH posluje kao privatna firma, i tu su skrzo neka druga pravila.
U praksi telekomi nemaju zrade od prodaje samih telefona. Oni na telefone daju odeđene popuste. Ali evo sad je vec telekom recimo poceo da daje popuste na pakete ili popust na telefon pa da izaberete. Kad sracunate te popuste, skontate da je to isto.
Nemaju zarade... Šta ti fakat misliš da je neko idiot?
-
probook
#68268 Re: BHTelecom All About
Znaci ako sam aktivan na jednoj temi ne smijem pisati na drugoj?_Reds_ wrote: ↑11/01/2020 23:10 [
Ah, jah.
Nema zarade? Onda nema zarade ni mtel ni eronet posto ne vidim da su nesto jeftiniji tel kod bht.
- escobar__
-
sencobih
#68270 Re: BHTelecom All About
Taj telefon note 10, košta 1 marku na paketu extra premium , ljudi hoće na paketu od 15 KM telefon od dvije milje za marku
- escobar__
#68271 Re: BHTelecom All About
Ne dvije milje već 750 eura. I ne na paketu od 15 već od 59 KM. 
-
sencobih
#68272 Re: BHTelecom All About
Jeste samo što u Saturnu moraš izvaliti keša milju i po, uz to prirediti Saturn koji radi na tržištu sa 60 miliona stanovnika i firme na tržištu BiH je neuporedivo
Last edited by sencobih on 12/01/2020 09:03, edited 1 time in total.
- escobar__
#68273 Re: BHTelecom All About
Pa evo sutra da odem u Telekom i kažem dajte mi taj telefon da platim kešom s uračunatim popustom na paket i ugovor od 24 mjeseca, šta misliš koliko ću ga platit? 1.672,00 KM.
Vidi, nije mi namjera natezat se oko ovoga jer možemo ovako u nedogled. Samo htjedoh reći da su i ovdje marže solidne - mene iskreno ne zanima je li to do dobavljača, države, Telekoma, ovog ili onog, kao krajnji kupac samo uporedim dvije cijene i skontam koja mi je isplativija.
Odavno telefone ne kupujem kod vas tako da mi te fore na rate, ovako ili onako ne znače puno u životu. Isto tako moram napomenut da ne smatram samo Telekom šupačkim po ovom pitanju, ni druga dva nacionalna operatera nisu ništa bolji po tom pitanju - jebi ga, grabite šakom i kapom i ja to razumijem, uslovi tržišta su takvi da možete i to je u kapitalizmu okej.
Vidi, nije mi namjera natezat se oko ovoga jer možemo ovako u nedogled. Samo htjedoh reći da su i ovdje marže solidne - mene iskreno ne zanima je li to do dobavljača, države, Telekoma, ovog ili onog, kao krajnji kupac samo uporedim dvije cijene i skontam koja mi je isplativija.
Odavno telefone ne kupujem kod vas tako da mi te fore na rate, ovako ili onako ne znače puno u životu. Isto tako moram napomenut da ne smatram samo Telekom šupačkim po ovom pitanju, ni druga dva nacionalna operatera nisu ništa bolji po tom pitanju - jebi ga, grabite šakom i kapom i ja to razumijem, uslovi tržišta su takvi da možete i to je u kapitalizmu okej.
- Radar71
#68274 Re: BHTelecom All About
i to ako ga bude na stanju
inače traži štele, rezervacije, pičke materine
inače traži štele, rezervacije, pičke materine
-
sencobih
#68275 Re: BHTelecom All About
Što me persiras nisam ja toliko starescobar__ wrote: ↑12/01/2020 09:01 Pa evo sutra da odem u Telekom i kažem dajte mi taj telefon da platim kešom s uračunatim popustom na paket i ugovor od 24 mjeseca, šta misliš koliko ću ga platit? 1.672,00 KM.