Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Korovjev wrote: ↑06/01/2020 18:14
Možda zato što sam friško počeo gledati ali mi je jako zanimljiv i uzbudljiv ovaj američki fudbal. Svega ima, i studioznosti, planiranja, nacrtane akcije, ovo, ono, a onda u neka doba vidiš prave igrače, prije svega kvoterbekove kad iskoče iz šeme i naprave neko ludilo. A da ne pričam o fizici, snazi, brzini, vještini. Ovaj Henry protiv NE tačno vidiš silu, ako prođe u secondary kao da sa djecom igra, minimum dvojica ga moraju rušiti, jednog otrese ko slinu. A gomile takvih životinja na različitim pozicijama, sa različitim kvalitetama.
A onda u svoj toj šemi, analitici, kad dođe pred kraj i stani pani je, koliko god je timski sport, svede se igra i odluka često na pojedinca pa onda vidiš i njihovu genijalnost ili smješne ljudske greške. A emocije do bola ogoljene.
Više sam uzbuđenja doživio gledajući SF Sea u zadnjem kolu i ovih par wild card preko vikenda, nego u zadnje 4 godine gledanja Barce.
Najjaci sport ubjedljivo još ako pare imaš da uplatiš merak je veci 5 puta.
Ne može se fudbal porediti s ovim.
Sad za sad tijesna utakmica u Santa Clari. Bolji SF al nista specijalno.
PS: Pitanje za upucenije. Vecina sportskih prenosa se radi sa cistim signalom. Zasto samo NFL prenosi se rade sa slikom od americke televizije pa sve izgleda kao da se krade signal!?
Hocu reci da i kod nba prenosa ima logo americke tv. Evo sad bas na hrt ima tekma. Ne znam je li i ovo logovano tj. samo skinto sa americkog kanala. Ko da jeste
studeni76 wrote: ↑11/01/2020 23:51
PS: Pitanje za upucenije. Vecina sportskih prenosa se radi sa cistim signalom. Zasto samo NFL prenosi se rade sa slikom od americke televizije pa sve izgleda kao da se krade signal!?
Jedne prilike su objasnjavali u vezi prenosa. Oni dobijaju "sirovi" signal prijenosa od TV kuce koja radi prenos. Zato u tom prenosu nema reklama te TV kuce, nego se vrte prosle akcije, vracaju se....pa imas osjecaj da gledas monitor ekipe iz montaznih kola. Pa i kad ukljuce komentatore, a oni stimaju kravate, zatezu kaise i tako...Vjerujem da ove stvari americki gledaoci nemaju privilegiju gledati.
SF ocekivano. Baltimore sve osim pobjede senzacija. Veceras KC pa ujutro GB. Dakle slijedece sedmice, Baltimore-KC i SF-GB. Pakleno
Melju titansi. Henry tenk.
Bas su mi nesto simpaticni vjerovatno jer su totalni autsajderi. A sve imaju solidno, i odbranu i napad. Onaj mi se coach isto svidja.
studeni76 wrote: ↑11/01/2020 23:51
Jedne prilike su objasnjavali u vezi prenosa. Oni dobijaju "sirovi" signal prijenosa od TV kuce koja radi prenos. Zato u tom prenosu nema reklama te TV kuce, nego se vrte prosle akcije, vracaju se....pa imas osjecaj da gledas monitor ekipe iz montaznih kola. Pa i kad ukljuce komentatore, a oni stimaju kravate, zatezu kaise i tako...Vjerujem da ove stvari americki gledaoci nemaju privilegiju gledati.
Da, da. Generalno americki sportovi idu na taj fazon. Mislio sam vise na medjunarodnu razmjenu signala, kao sto se radi u Europi, Aziji....
Al hvala svakako