Nasilje u porodici
- Capajebo
#76 Re: Nasilje u porodici
Ta zaslužuje da joj obje noge u koljenu polomi, i obje ruke u laktu, a ne da razmišlja što ona hoće razvod.
-
moonca
#77 Re: Nasilje u porodici
Policija, u vecini slucajeva-vjeruje zeni- slabijem polu- u takvim sistuacijama... bez obzira ako ga prva osamari, i on uzvrati- kriv je..
-
dizajnduse
#78 Re: Nasilje u porodici
.
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:53, edited 2 times in total.
-
dizajnduse
#79 Re: Nasilje u porodici
.
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:54, edited 5 times in total.
-
90minut
#80 Re: Nasilje u porodici
99 posto slucajeva moraš im dokaze donijeti crno na bijelo da bi ti neko povjerovao.
Ima kod muškaraca govana kojima se ruka treba odsjeci, a ima ih dobrih kao hljeb koji podignu ručnu i šute smiju se..
A to žene najviše mrze kad im se smiješ i iskuliraš ih nakon toga ide šamar koji si spominjala i onda ide recipročno šamar i njoj i poslije toga u mnogo situacija ide histerisanje i dolazak policije na vrata u životu jednom nisam cuo da su ih oboje odveli vec samo njega..
Dakle vecina slucajeva kad se napiše covjek bi rekao da ih ima koji odu na drugu stranu, a ono na prste jedne ruke mozes nabrojati.
-
moonca
#81 Re: Nasilje u porodici
Ako ima sudski proces...naravno- i vjerujem dokazi od ljekara.. inace je sve - rekla -kazala- moze negirati da se i desilo.90minut wrote: ↑12/01/2020 01:3499 posto slucajeva moraš im dokaze donijeti crno na bijelo da bi ti neko povjerovao.
Ima kod muškaraca govana kojima se ruka treba odsjeci, a ima ih dobrih kao hljeb koji podignu ručnu i šute smiju se..
A to žene najviše mrze kad im se smiješ i iskuliraš ih nakon toga ide šamar koji si spominjala i onda ide recipročno šamar i njoj i poslije toga u mnogo situacija ide histerisanje i dolazak policije na vrata u životu jednom nisam cuo da su ih oboje odveli vec samo njega..
Dakle vecina slucajeva kad se napiše covjek bi rekao da ih ima koji odu na drugu stranu, a ono na prste jedne ruke mozes nabrojati.
Da, ima agresivnih muskaraca -kod nas pogotovo na Balkanu-- rat je jedan od uzrocnika- no, zene su postale opasne sa 'manipulacijom'
-
dizajnduse
#82 Re: Nasilje u porodici
Zene su postale bas opasne, ne sve naravno. Ali ovaj slucaj sto sam gore ispricao djeluje meni barem kao neki psiho triler.moonca wrote: ↑12/01/2020 01:46Ako ima sudski proces...naravno- i vjerujem dokazi od ljekara.. inace je sve - rekla -kazala- moze negirati da se i desilo.90minut wrote: ↑12/01/2020 01:3499 posto slucajeva moraš im dokaze donijeti crno na bijelo da bi ti neko povjerovao.
Da, ima agresivnih muskaraca -kod nas pogotovo na Balkanu-- rat je jedan od uzrocnika- no, zene su postale opasne sa 'manipulacijom'![]()
-
dizajnduse
-
dizajnduse
#84 Re: Nasilje u porodici
..
Last edited by dizajnduse on 15/01/2020 18:54, edited 1 time in total.
-
moonca
#85 Re: Nasilje u porodici
Jel on priznao- policajcu- da ju je osamario,tj branio se.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 00:54 Moje misljenje je da niko nikog nebi trebao samarati, ali vecinom ako se desi da ona muzu opali samar, a on uzvrati, on bude kriv pa kako god. Znam cudan slucaj gdje je zena muza osamarila dok je sejdio na fotelji u prisustvu njene sestre i on je uzvratio samarom. Pozvali policiju, dobije 6 mjeseci zabrane prilazenja i uznemiravanja, a imaju malu bebu. Ona mu dala uslov da proda stan koji je on imao prije braka pa ce i tuzbu povuci, ili kako ona kaze nece bit sa djetetom do 18., valjda htjela da kupe stan negdje blize njenoj rodbini. Ona ga sad napada na razne nacine i kad je odbio prodat stan, jer je to ucjena, svasta mu nesto napakovala sto nije istina da je nasilnik, lazov, nije je pazio itd. njena rodbina ga stalno provocira, a ona ni sliku bebe nece da mu posalje, cak hoce i razvod. Znam covjeka dobar ko hljeb, nikad nije bio agrasivan ni nasilan, dobrica koja svakom hoce pomoci. Sad njega samo strah da mu ne zabrane da bude sa dijetetom barem svaki drugi vikend ako se razvedu.
-
dizajnduse
#86 Re: Nasilje u porodici
Covjek nije lazov, uvjek je postovao zakon, nije nikad kaznjavan, naravno da je rekao istinu kako je uzvratio instinktivno i da se odmah pokajao.moonca wrote: ↑12/01/2020 02:27Jel on priznao- policajcu- da ju je osamario,tj branio se.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 00:54 Moje misljenje je da niko nikog nebi trebao samarati, ali vecinom ako se desi da ona muzu opali samar, a on uzvrati, on bude kriv pa kako god. Znam cudan slucaj gdje je zena muza osamarila dok je sejdio na fotelji u prisustvu njene sestre i on je uzvratio samarom. Pozvali policiju, dobije 6 mjeseci zabrane prilazenja i uznemiravanja, a imaju malu bebu. Ona mu dala uslov da proda stan koji je on imao prije braka pa ce i tuzbu povuci, ili kako ona kaze nece bit sa djetetom do 18., valjda htjela da kupe stan negdje blize njenoj rodbini. Ona ga sad napada na razne nacine i kad je odbio prodat stan, jer je to ucjena, svasta mu nesto napakovala sto nije istina da je nasilnik, lazov, nije je pazio itd. njena rodbina ga stalno provocira, a ona ni sliku bebe nece da mu posalje, cak hoce i razvod. Znam covjeka dobar ko hljeb, nikad nije bio agrasivan ni nasilan, dobrica koja svakom hoce pomoci. Sad njega samo strah da mu ne zabrane da bude sa dijetetom barem svaki drugi vikend ako se razvedu.
-
moonca
#87 Re: Nasilje u porodici
..e, fino -dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 02:33Covjek nije lazov, uvjek je postovao zakon, nije nikad kaznjavan, naravno da je rekao istinu kako je uzvratio instinktivno i da se odmah pokajao.moonca wrote: ↑12/01/2020 02:27Jel on priznao- policajcu- da ju je osamario,tj branio se.dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 00:54 Moje misljenje je da niko nikog nebi trebao samarati, ali vecinom ako se desi da ona muzu opali samar, a on uzvrati, on bude kriv pa kako god. Znam cudan slucaj gdje je zena muza osamarila dok je sejdio na fotelji u prisustvu njene sestre i on je uzvratio samarom. Pozvali policiju, dobije 6 mjeseci zabrane prilazenja i uznemiravanja, a imaju malu bebu. Ona mu dala uslov da proda stan koji je on imao prije braka pa ce i tuzbu povuci, ili kako ona kaze nece bit sa djetetom do 18., valjda htjela da kupe stan negdje blize njenoj rodbini. Ona ga sad napada na razne nacine i kad je odbio prodat stan, jer je to ucjena, svasta mu nesto napakovala sto nije istina da je nasilnik, lazov, nije je pazio itd. njena rodbina ga stalno provocira, a ona ni sliku bebe nece da mu posalje, cak hoce i razvod. Znam covjeka dobar ko hljeb, nikad nije bio agrasivan ni nasilan, dobrica koja svakom hoce pomoci. Sad njega samo strah da mu ne zabrane da bude sa dijetetom barem svaki drugi vikend ako se razvedu.
-
dizajnduse
#88 Re: Nasilje u porodici
Jel trebao slagati? I da jeste slagao tu je bila i njena sestra kao svjedok.moonca wrote: ↑12/01/2020 02:36..e, fino -dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 02:33Covjek nije lazov, uvjek je postovao zakon, nije nikad kaznjavan, naravno da je rekao istinu kako je uzvratio instinktivno i da se odmah pokajao.![]()
-
moonca
#89 Re: Nasilje u porodici
.rekla -kazala..dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 02:38Jel trebao slagati? I da jeste slagao tu je bila i njena sestra kao svjedok.moonca wrote: ↑12/01/2020 02:36..e, fino -dizajnduse wrote: ↑12/01/2020 02:33
Covjek nije lazov, uvjek je postovao zakon, nije nikad kaznjavan, naravno da je rekao istinu kako je uzvratio instinktivno i da se odmah pokajao.![]()
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#90 Re: Nasilje u porodici
Ma on je trebao svastiku opaliti, vidis da se u sve mijesa. Da je opalio svi bi rahat bili
- spreca
#91 Re: Nasilje u porodici
Mozda i punicu....imas slucajeva gdje zet zega punicu radi mira u kuci a usput punica bolje izgleda od zene...znam za jedan slucajMatijevic_Vlado wrote: ↑12/01/2020 07:05 Ma on je trebao svastiku opaliti, vidis da se u sve mijesa. Da je opalio svi bi rahat bili
- spreca
#92 Re: Nasilje u porodici
Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opaliladizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?
- nepass1
#93 Re: Nasilje u porodici
Ma bolje i samar fasovati nego da me siluje u mozak danima.
Ono klasicno zensko jebavanje zivaca. Ja bih uvjek samar izabrao.
Ono klasicno zensko jebavanje zivaca. Ja bih uvjek samar izabrao.
- muha_sa
#94 Re: Nasilje u porodici
spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opaliladizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?nije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
...malo sam razmislio posle toga i niasm joj dao sansu da to ponovi...rastali smo se

-
dizajnduse
#95 Re: Nasilje u porodici
One su njega provocirale i jos mu za kraj supruga samar zavezala...spreca wrote: ↑12/01/2020 09:09Ako si je isprovocirao pa te je opalila onda je u pravu,ako joj to prijedje u naviku umjesto da joj uzvracas bolje ti je da razmislis da se razidjete....mene jednom djevojka opaliladizajnduse wrote: ↑11/01/2020 21:51 Da li je po vama uzvracen samar nasilje u porodici sa njegove strane? Znaci zena opali muzu samar on u afetku uzvrati ? Ja sam inace 100% protiv nasilja i nad zenama i nad muskarcima, ali ovo me zanima sta vi mislite ?nije mi palo na pamet da joj vratim a bio sam i kriv
...malo sam razmislio posle toga i niasm joj dao sansu da to ponovi...rastali smo se
-
hAZNADAR
#96 Re: Nasilje u porodici
Rasprava o nasilju u porodici je isto kao rasprava o kriminalu, kradjama, otmicama,... i sl. Nema tu rasprave - nasilje u porodici je zabranjeno, kaznjivo, osudjeno,.... i gotova prica. Jedino se moze diskutovati kako to suzbiti.
Nisam ni ja bio poslusniji zato sto me je moj otac slao da sam sebi uberem sibu kojom ce me tuci, niti sam se bojao batina.
A nisu ni zene vise postovale nasilnog muza iz straha od batina.
Glavni problem je ekonomska zavisnost te bi drzava trebala pruziti smjestaj i zastitu u tom smjestaju za sve one koji su pobjegli od nasilja u porodici.
Nisam ni ja bio poslusniji zato sto me je moj otac slao da sam sebi uberem sibu kojom ce me tuci, niti sam se bojao batina.
A nisu ni zene vise postovale nasilnog muza iz straha od batina.
Glavni problem je ekonomska zavisnost te bi drzava trebala pruziti smjestaj i zastitu u tom smjestaju za sve one koji su pobjegli od nasilja u porodici.
-
Sunculish
#97 Re: Nasilje u porodici
Ovakvo ponašanje gdje se zenina familija, uz njen amin, miješa u sve živo je pomodarstvo koje sve više i više uzima maha. Supruga sam, imam i majku hB i sestru, ali ako bi mi koja nj8h, pa i nasamo, se upetljala u život, oči bih joj izvadila. Mrzim to. Udala sam se za čovjeka ali nisam u bračnu zajednicu dovela svoju familiju i osipam se kad čujem da je par otišao na more i da im je sastavni dio 'prtljaga' svastika ili punica. Žena kad odluči da se uda, treba da u glavi različi i podvuce crtu. Ako to ne uradi, onda je sje.. la i sebe i partnera i eventualno djecu. Imam u porodici takve slučajeve koje idu od vucaranja sestre do drzanja porodične slike njenih i spavaćoj sobi.
Pa ne znam zapravo ko je tu gori. On koji to nije skonto ili ona koja se nikad psihički nije odvojila od pupcane vrpce?
- drag_gost
-
dizajnduse
#99 Re: Nasilje u porodici
U dosta stvari i on jer je sve dozvolio, al kako zabranit?Sunculish wrote: ↑12/01/2020 09:59 Ovakvo ponašanje gdje se zenina familija, uz njen amin, miješa u sve živo je pomodarstvo koje sve više i više uzima maha. Supruga sam, imam i majku hB i sestru, ali ako bi mi koja nj8h, pa i nasamo, se upetljala u život, oči bih joj izvadila. Mrzim to. Udala sam se za čovjeka ali nisam u bračnu zajednicu dovela svoju familiju i osipam se kad čujem da je par otišao na more i da im je sastavni dio 'prtljaga' svastika ili punica. Žena kad odluči da se uda, treba da u glavi različi i podvuce crtu. Ako to ne uradi, onda je sje.. la i sebe i partnera i eventualno djecu. Imam u porodici takve slučajeve koje idu od vucaranja sestre do drzanja porodične slike njenih i spavaćoj sobi.Pa ne znam zapravo ko je tu gori. On koji to nije skonto ili ona koja se nikad psihički nije odvojila od pupcane vrpce?
- drag_gost