SDA-All about
- JThomas
#42976 Re: SDA-All about
sda je legalna narodna mafija. paralelni sistem privrede, države, socijalne sigurnosti koji vrlo dobro funkcioniše za svoje članove, dok zvanični za ostale vrlo slabo funkcioniše. tebi je nesigurno - njima je sigurno. tebi pravosuđe neće riješiti problem - njima hoće. tebi je surovi kapitalizam iz vremena prvobitne akumulacije - njima je udobni socijalizam blagostanja.
-
zippoo87
#42977 Re: SDA-All about
ko nije gledao, obavezno stivo sinosnje gostovanje Senada Pecanina u CDu
ne znam da je ikada imao bolji nastup i bolje odgovarao na pitanja
covjek obasnio narodskim jezikom i Bakira i Komsica i Sebiju i Konakovica i Lagumdziju
spomenuo je i Kojovica... sve aktuelne politicare
ukratko, kao glavne krivce za sadasnje stanje u BiH je naveo Lagumdziju i Bakira
u biti je pojasnio zasto je ovakvo stanje, dao dijagnozu u ovim vodecim politicarima
i jos jedan frapantan podatak, slozise se i Pecanin i Senad da trenutno u BiH ne zivi vise od 2,5 miliona ljudi
covjek obasnio narodskim jezikom i Bakira i Komsica i Sebiju i Konakovica i Lagumdziju
ukratko, kao glavne krivce za sadasnje stanje u BiH je naveo Lagumdziju i Bakira
u biti je pojasnio zasto je ovakvo stanje, dao dijagnozu u ovim vodecim politicarima
i jos jedan frapantan podatak, slozise se i Pecanin i Senad da trenutno u BiH ne zivi vise od 2,5 miliona ljudi
-
zrakomlat
#42978 Re: SDA-All about
Da, a još je gore što su pustili sve Bošnjake Stoca i okolice. Kaplan će se snaći a neće ni ležati vjerovatno. Još se niko nije oglasio oko toga iz SDA osim Špage, koji je neki klinac na kantonalnom nivou.
Kad se sjetim dešavanja dole onda, nekoliko hr političara doslo u roku od dva dana, ovi SDA pacovi ne znam jesu li saopštenje dali kako treba.
-
Tempo
- ZeModerator
#42979 Re: SDA-All about
koji je ovo kurac i sta to znaci:
Vijećnica SDA Emina Tufekčić je u obraćanju radnicima kazala da će narednih dana prirediti amandman kojim će se novac za Zenicatrans osigurati od koncerata i bezazlenih idejnih rješenja, a ne od bitnih infrastrukturnih projekata za građane Zenice.
- JThomas
#42980 Re: SDA-All about
povrijedio je najčvršći i najjednostavniji mafijaški dogovor na svijetu - do ivana i od ivana. naravno da ne može očekivati zaštitu od bossa u tom slučaju.zrakomlat wrote: ↑11/01/2020 17:18Da, a još je gore što su pustili sve Bošnjake Stoca i okolice. Kaplan će se snaći a neće ni ležati vjerovatno. Još se niko nije oglasio oko toga iz SDA osim Špage, koji je neki klinac na kantonalnom nivou.
Kad se sjetim dešavanja dole onda, nekoliko hr političara doslo u roku od dva dana, ovi SDA pacovi ne znam jesu li saopštenje dali kako treba.
-
Lopov-eliminator
#42981 Re: SDA-All about
Upravo tako. SDA je kriminalna organizacija, crime syndicate koji sebi pred drugima tepa da je stranka.The 51st State wrote: ↑11/01/2020 16:30 Sda nije stranka nego kartel koruptivno povezanih interesnih individua. Da su stranka dosad bi makar jedan samokorigirajuci potez povukli, a to od njih se jos nije vidjelo. Uglavnom hronicno nezainteresovani za probleme obicnog covjeka, a i gdje se zainteresuju obicno postave nekog nesposobnog debila ili lopova.
Upravo zato se u Kantonu Sarajevo ne smije podleci pod njihovim pritiskom da se ne donese odluka o privremenom finansiranju, a ni budzet, ako ne bude novca, najprije ce stradati SDA i njeni interesni saradnici, jer razni njihovi direktori i drugi uhljebi nece moci trositi budzetske pare dajuci ih firmama preko kojih SDA na tenderima izvlaci pare.
U vecem je problemu SDA nego cetvorka ako se ovo ne usvoji, dakle, ne smije se na ovome popustiti.
Nemojte padati na SDA-ov bahati, prepotentni stav koji izgleda kao da su milion posto sigurni u ono sto rade. Tako svi kriminalci maskiraju strah.
Tako oni nastupaju, seljacki samouvjereno bez ikakvog pokrica za to. Pricali su i da ce aktuelna vlada KS sigurno pasti do kraja marta, pa na kraju vlada ostade cijelu godinu.
-
zippoo87
#42982 Re: SDA-All about
pa zna to i cetvorka... na prepad igra SDA i njihovi botovi ovdje, prica o radnicima i tako to a 70% budzetlija njihova glasacka masinerija haha
znaci ako ne daju svojim glasacima plate, dolaze u opasnost da rezu granu na kojoj sjede
a ako to urade, onda ce i ovi uhljebi vidjeti da SDA boli k i za njima, iako ih oni drze na vlasti... pa i tu bi moglo doci do turbulencija
SDA sada damo dokazuje ono sto svi mi znamo a to je da u cijeloj stranci tamo vise nema sposobnog covjeka i samo se vise ukopavaju sa ovim krsenjima zakona i propisa
znaci ako ne daju svojim glasacima plate, dolaze u opasnost da rezu granu na kojoj sjede
a ako to urade, onda ce i ovi uhljebi vidjeti da SDA boli k i za njima, iako ih oni drze na vlasti... pa i tu bi moglo doci do turbulencija
SDA sada damo dokazuje ono sto svi mi znamo a to je da u cijeloj stranci tamo vise nema sposobnog covjeka i samo se vise ukopavaju sa ovim krsenjima zakona i propisa
-
zrakomlat
#42983 Re: SDA-All about
Da, nažalost. I u ratu i poslije rata al hajde. Srećom pa Irska postoji, ako ništa, odseliše se uzp-ovci.JThomas wrote: ↑11/01/2020 17:25povrijedio je najčvršći i najjednostavniji mafijaški dogovor na svijetu - do ivana i od ivana. naravno da ne može očekivati zaštitu od bossa u tom slučaju.zrakomlat wrote: ↑11/01/2020 17:18Da, a još je gore što su pustili sve Bošnjake Stoca i okolice. Kaplan će se snaći a neće ni ležati vjerovatno. Još se niko nije oglasio oko toga iz SDA osim Špage, koji je neki klinac na kantonalnom nivou.
-
putokaz1
#42984 Re: SDA-All about
Centar 2016 2018
SDA 6861 4700
SDA Sluge:8000 4600- SBB,DF,SPU,GS.....
Dvojka:7500 4rka 16500
Kako li će biti 2020?
SDA 6861 4700
SDA Sluge:8000 4600- SBB,DF,SPU,GS.....
Dvojka:7500 4rka 16500
Kako li će biti 2020?
-
zippoo87
#42985 Re: SDA-All about
problem kojeg nacionalne stranke nisu svjesne ili cak jesu, ali ih boli ona stvar je da kada se sistem urusi, onda padaju i oni i njihovi a ne samo "oni tamo"
- moon_walker_90
- Nespin
- agnostic_front
#42988 Re: SDA-All about
Ja samo kazem, od ovih sitnih kojima su jedino RS i RB bitni se i ne ocekuje nesto smisleno. To se moglo vidjeti i kod ovih nekakvih 300 mjera, tj. 300 zelja i pozdrava.bunk wrote: ↑11/01/2020 14:41 Jah eto a taman ova vlada obrnula trend i ljudi se poceli vracst iz Njemacke da dozive blagodati sestorke u stvari cetvorke u Sk..
Kad Njemacka otvori granice i pozove nema te strategije koja ce sprijeciti ljude ne samo iz BiH nego iz svih krajeva Europe kojima je Njemacka ideal a takvih je 80% Europe da odu tamo..
S druge strane, jedna snazna patriotska i drzavotvorna stranka ima kapacitet da rijesi ovaj problem na visem nivou. Jer ovo nije neki av-mau, trajvan problem.
Ne trazim da iznesu rjesenje, jer sam siguran da isto imaju. Treba vjerovati patriotama
- bunk
#42989 Re: SDA-All about
Predsjednik Glavnog odbora sda.zrakomlat wrote: ↑11/01/2020 17:18Da, a još je gore što su pustili sve Bošnjake Stoca i okolice. Kaplan će se snaći a neće ni ležati vjerovatno. Još se niko nije oglasio oko toga iz SDA osim Špage, koji je neki klinac na kantonalnom nivou.
- Banksy
#42990 Re: SDA-All about
Ne brinite vi za Kaplana i slične.
SDA u službi UZP-a:
BH Pošta dodijelila milionske tendere firmi u vlasništvu supruge ratnog zločinca Jadranka Prlića
Uprava BH Pošte na čelu sa istaknutim članom SDA stranke Mirsadom Mujićem u periodu od 2016. godine do danas dodijelila je tendere u vrijednosti 4 miliona i 792 hiljade KM firmi Optima IT Mostar. Ova firma u vlasništvu je kompanije Maxima IST-e čiji su osnivači Ankica Prlić supruga presuđenog ratnog zločinca Jadranka Prlića te Neven Tomić nekadašnji ministar u vladi Herceg Bosne.
https://www.tacno.net/korupcija/sda-u-s ... ka-prlica/
- Styling
#42991 Re: SDA-All about
Iako znam detalje oko slucaja u Stocu, nisam se nadala da ce dobiti zatvorsku kaznu. Mislila sam neka uslovna ili slicno. Medjutim, u slucaj je upetljana i medjunarodna zajednica obzirom da je i njihove posmatrace drzao kao zarobljenike jedno vrijeme, dok nije intervenisala policija.
-
zippoo87
#42992 Re: SDA-All about
a sta je on ustvari tamo napravio...ja se sjecam da je bilo nekih incidenata ali ne sjecam se detaljaStyling wrote: ↑11/01/2020 20:43 Iako znam detalje oko slucaja u Stocu, nisam se nadala da ce dobiti zatvorsku kaznu. Mislila sam neka uslovna ili slicno. Medjutim, u slucaj je upetljana i medjunarodna zajednica obzirom da je i njihove posmatrace drzao kao zarobljenike jedno vrijeme, dok nije intervenisala policija.
mozes li ti ukratko opisati sta je radio i zasto je dobio ovu kaznu ?
mozes koristiti detalje iz prve ruke,koje imas,kako rece
- Styling
#42993 Re: SDA-All about
Stolac kao izborno mjesto je prije izbora detektovano kao “potencijalno kriticno” od strane medjunarodne zajednice pa su tamo, pored onih Pod lupom bili i njihovi posmatraci. Doticni je u jedno trenutku usao na jedno izborno mjesto u pratnji par naoruzanih kabadahija i zatvorio vrata. Nije htio nikoga pustiti vani, praveci problem izbornoj komisiji, optuzujuci ih za kradju, i sl. Zakljucani su bili clanovi komisije, glasaci koji su se u tom trenutku zatekli na tom mjestu kao ii posmatraci koji su to odmah dojavili svojim centralama, pa su iz jedne od tih centrala odmah alarmirali policiju koja je dosla umrekordnom roku i trazila da ovaj otvori vrata i pusti ljude vani. Bilo je teskih rijeci i prijetnji. Na kraju je popustio, pa su svi skupa privedeni. Sta je dalje bilo ne znam, ali znam da su svi posmatraci koji su se zatekli na mjestu dogadjaja pozivani na sud da daju izjave,zippoo87 wrote: ↑11/01/2020 22:46a sta je on ustvari tamo napravio...ja se sjecam da je bilo nekih incidenata ali ne sjecam se detaljaStyling wrote: ↑11/01/2020 20:43 Iako znam detalje oko slucaja u Stocu, nisam se nadala da ce dobiti zatvorsku kaznu. Mislila sam neka uslovna ili slicno. Medjutim, u slucaj je upetljana i medjunarodna zajednica obzirom da je i njihove posmatrace drzao kao zarobljenike jedno vrijeme, dok nije intervenisala policija.
mozes li ti ukratko opisati sta je radio i zasto je dobio ovu kaznu ?
mozes koristiti detalje iz prve ruke,koje imas,kako rece
-
putokaz1
#42994 Re: SDA-All about
Kakvih kradja ima u Lukavcu,Stolac je mala maca
-
belfy
#42995 Re: SDA-All about
kakvoj svjetoj borbi?palermo wrote: ↑10/01/2020 07:43Ja ??? Gluho bilo, pa ne bih ja dvije minute svoga života potrošio na čitanje ili slušanje bilo čega od Fatmira.
Al mislim da nije to pitanje, nego je pravo pitanje, koga sada podržava Fatmir i da li se njegov britki jezik i oštri um može iskoristiti u ovoj svetoj borbi
-
Tnjikspu
#42996 Re: SDA-All about
Jedino tacno sto je rekao jeste za Lagumdziju. Zlatko je u mnogome uticao na sadasnje stanje obicnog naroda. Unistio je sve cega se dotakao, a dosao je samo kao slucajni prolaznik.zippoo87 wrote: ↑11/01/2020 17:10 ko nije gledao, obavezno stivo sinosnje gostovanje Senada Pecanina u CDu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#42997 Re: SDA-All about
i sHa kaje smuČko ima Maria nece dat bOkiru i šČepi da kradu a vamo strateski partneri mu ispred nosa namjestaju tendere jedni drugima i kao IZ nema teorijeBanksy wrote: ↑11/01/2020 20:01 Ne brinite vi za Kaplana i slične.
SDA u službi UZP-a:
BH Pošta dodijelila milionske tendere firmi u vlasništvu supruge ratnog zločinca Jadranka Prlića
Uprava BH Pošte na čelu sa istaknutim članom SDA stranke Mirsadom Mujićem u periodu od 2016. godine do danas dodijelila je tendere u vrijednosti 4 miliona i 792 hiljade KM firmi Optima IT Mostar. Ova firma u vlasništvu je kompanije Maxima IST-e čiji su osnivači Ankica Prlić supruga presuđenog ratnog zločinca Jadranka Prlića te Neven Tomić nekadašnji ministar u vladi Herceg Bosne.
https://www.tacno.net/korupcija/sda-u-s ... ka-prlica/
-
Tnjikspu
#42998 Re: SDA-All about
Nestalo Fatmiru para.Spejs Radovan wrote: ↑09/01/2020 20:06 Došo i Fatmir pameti
Uloga SDA i Islamske zajednice u MIGRANTSKOM GENOCIDU nad Bošnjacima
-
zippoo87
#42999 Re: SDA-All about
a sta hoces da kazes,za ostale sto je pricao,nije tacno hahahaTnjikspu wrote: ↑12/01/2020 13:13Jedino tacno sto je rekao jeste za Lagumdziju. Zlatko je u mnogome uticao na sadasnje stanje obicnog naroda. Unistio je sve cega se dotakao, a dosao je samo kao slucajni prolaznik.zippoo87 wrote: ↑11/01/2020 17:10 ko nije gledao, obavezno stivo sinosnje gostovanje Senada Pecanina u CDu
sta je slagao o drugim ?
-
aadam