Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

avenija

#39601 Re: Zeničani

Post by avenija »

Hajde da ne ispadne da samo kudimo, odlican potez gradonacelnika koji je ovo zahtjevao od Albe.
Da svaka kuca u Zenici ima kantu za smece i da se rijesi divljih deponija.Mislim da jos treba odraditi i edukativni dio.
ALBA i Grad Zenica korak bliže evropskom konceptu rješenja komunalnog otpada

Proteklih sedmica u sjedište ALBA Zenica stiglo je oko 3.000 novih kanti i kontejnera, uokviru ispunjavanja obaveza iz dugoročnog ugovoa, kojeg je ova kompanija potpisala sa Gradom Zenica.

Uokviru ispunjenja ugovornih obaveza između ALBA-e i Grada Zenice, dva partnera jeste i uspostavljanje organiziranog sistema prikupljanja i odvoza otpada na teritoriji cijelog Grada.

Pri tome ALBA treba nabaviti potrebnu opremu, a Grad Zenica dosljedno provoditi odluke o komunalnom redu, koje podrazumjevaju da SVA domaćinstva moraju biti uključena u sistem odvoza otpada. Predviđene kazne za nepoštivanje propisa kreću se do 300 KM, a Grad je dužan osigurati ažurirani spisak svih domaćinstava ili pokrenuti pravni postupak koji će omogućiti provedbu ove odluke.

Plan partnera, Grada i ALBA-a je da se do kraja 2020. godine sva domaćinstva uključe u sistem odvoza, a da se onda i krene u proces klasifikacije i razdvajanja, kao i djelimične obrade otpada.

Dio je to sveobuhvatnih rješenja koja je njemački partner predložio uokviru svojih investicija u zajedničko preduzeće, a koje će dovesti do uspostavljanja sistema odvoza i skladištenja otpada po evropskim standardima, po kojima već Zenica prednjači u odnosu na većinu sredina u BiH, a naredni koraci će je uspostaviti kao lidera u rješavanju komunalnog otpada u BiH.
Image

Bilo bi pozeljno jos i po gradu uvesti jos manjih kanti jer ih vec sada nedostaje.
avenija

#39602 Re: Zeničani

Post by avenija »

channel10 wrote: 10/01/2020 10:58 Jel sve ok sa ovim iz grijanja? Kod.mene izgorishe radijatori...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#39603 Re: Zeničani

Post by anex »

Kanal - Bolnica vozi se u FlixBusu :mrgreen:
phillie

#39604 Re: Zeničani

Post by phillie »

anex wrote: 10/01/2020 14:54 Kanal - Bolnica vozi se u FlixBusu :mrgreen:
Jel sedam maraka karta kao i Cinestar :D
anex
Nindža revizor

#39605 Re: Zeničani

Post by anex »

Nemam pojma, samo sam vidio bus sa tablom Bolnica -Kanal naprijed :D
Slican ide na liniji Zenica Sarajevo :D
Distortion

#39606 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Previse je ljudi proslo kroz klub i izvlacilo korist od Čelika. Niko nije vodio klub kako bi trebalo da se vodi i da se posluje pozitivno. Rahmetli Huso se dugo godina pitao i razradjivao planove sa Begagicem i co. Sve je to nekako doslo na naplatu. Niko da odgovara za kriminal. Kasumovic je napravio 1,5 milion duga dok je bio u klubu i svadjao se sa ljudima iz saveza, sudijama itd.

Ovom Turcinu nikad nisam vjerovao i neozbiljan je lik. Sprda se s nama a s druge strane pitanje je gdje bi bili da je situacija ostala ista nakon skupstine. Druga liga, blokiran racun, besparica, blokada. Odakle pare da se plate sipni dugovi za igrace. Sad dolaze na naplatu novi dugovi. Situacija je losa, komunikacija sa Turcinom nikakva. Vrlo moguce je da ispadnemo iz lige i da Olgun ode iz kluba.

Bio sam na strani NGG-a kad je u pitanju sukob s Kasumovicem. Nikad nisam bio za gasenje kluba niti je po zakonu stecaj UG moguc.

Čelik je davno izgubio povjerenje privrednika, mnoge je zavalio, tacnije zavalili ljudi koji su vodili klub. Kad izgubis povjerenje onda je tesko to povjerenje vratiti. Nemamo dovoljan broj jakih firmi u Zenici koje su spremne pogurati klub. Svi mi uvijek ciljamo na ArcelorMittal ali oni nece da posluju s nekim ciji je racun blokiran. Moze zvucati kao floskula ali to je tako.

Teska je situacija, dugo godina se islo u dubiozu, isto kao i sa Zenicatransom...
kakavdanakneiskustvu

#39607 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

zna li neko koja je cijena povratne karte autobusom na relaciji sarajevo-zenica?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#39608 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/01/2020 11:43 zna li neko koja je cijena povratne karte autobusom na relaciji sarajevo-zenica?
20-ak maraka, marka gore dole. Računaj 20 uglavnom :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#39609 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote: 11/01/2020 12:06
kakavdanakneiskustvu wrote: 11/01/2020 11:43 zna li neko koja je cijena povratne karte autobusom na relaciji sarajevo-zenica?
20-ak maraka, marka gore dole. Računaj 20 uglavnom :mrgreen:
hvala
Casual's

#39610 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Centro 19
Biss 15
Bosmenik 12
kakavdanakneiskustvu

#39611 Re: Zeničani

Casual's wrote: 11/01/2020 12:20
Centro 19
Biss 15
Bosmenik 12
hvala
Mustang1

#39612 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Centrotrans imas stalno pa se ne moras sikirati hoces zakasniti i slicno, ide svakih sat, zadnji 9 navece.
kakavdanakneiskustvu

#39613 Re: Zeničani

Mustang1 wrote: 11/01/2020 12:43 Centrotrans imas stalno pa se ne moras sikirati hoces zakasniti i slicno, ide svakih sat, zadnji 9 navece.
evo sad vidjeh na njihovoj stranici,ne treba bas meni,hvala
apsidejzi

#39614 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

.
Casual's

#39615 Re: Zeničani

Post by Casual's »

apsidejzi wrote: 11/01/2020 16:30.
upravu si :)
anex
Nindža revizor

#39616 Re: Zeničani

Post by anex »

...
Kikibombona

#39617 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

U Zenici ne postoji nista sto su ljudi voljeli bezuslovno kao NK Celik. Moj stari je obisao Jugu sa Celikom. Volio je klub. Danas nije medju zivima kao mnogi drugi koji su u nekim ljepsim i normalnijim vremenima rasli sa klubom, druzili se, radovali i tugovali. Cijela porodica je odrasla uz Celik. I mene su kao bebu, u bivsoj drzavi, vodili na stadion, pa se kroz maglu sjecam punih tribina i euforije. Jedini grb koji imam u kuci je grb NK Celik.

...

Onda je na celo zenickih institucija dosla stoka koja je odlucila unistiti sve zivo. Ni NK Celik nije postedjen. Gradjani na izborima podrzavaju rusilacki pohod. Sve je obezvrijedjeno, obesmisljeno.

...

Demografija grada se veoma promijenila, ne samo u ratu, vec i nakon rata. Strasno koliko je mojih prijatelja i poznanika otislo u proteklih 10-ak godina. Velika vecina su bili zestoki Celikovci. Dosli su neki drugi ljudi kojima Celik nema nikakvu vrijednost. Nemaju sjecanje na nekadasnji Celik. Pamte jedino lakrdiju i seljakluk. Tesko je danas zavoljeti Celik kada je neprivlacan u svakom pogledu. Oni koji vole zavoljeli su u drugim vremenima.

Tako da, stvaraju se preduslovi za gasenje Celika. Oni koji vole klub umiru i odlaze. Ljudima koji dolaze u grad, novorodjenim generacijama, Celik ne znaci nista.

...

Kako god, nema teorije da bih digao glas za gasenje Celika. Otac bi se u grobu okrenuo. A ne bi ni radi sebe. Volio bih da me Celik nadzivi i da doceka normalnije ljude koji ce uciniti da bude kao nekada, da ponovo bude simbol grada i generator srece.
Kikibombona

#39618 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

veliki_ah wrote: 10/01/2020 10:07 Ko ne vidi da je fudo na čelu sa SDA i zenčkim gubarima grobar čelika ili je glup ili se pravi glup. Treće nema.

Ovo je toliko jasna situacija da je besmisleno pričati o tome. Ali kad znamo činjenicu da 10 % ljudi na svjetu ne vjeruje u gravitaciju, da ljudi misle da je zemlja ravna ploča, onda je logično očekivati i da u zenici ljudi "ne vide pored svojih očiju".
Odbijam kritikovati Kasumovica jer time pomazem SDA. Mi biramo manje zlo, a to je Kasumovic, makar kada je izbor za gradonacelnika u pitanju. Zaokruzit cu Fuada sa gorcinom u ustima samo da SDA kamarila ne zasjedne u fotelju.

...

Sto se tice Celika... Smatram da sport kod nas nije profitabilan. U Zenici se sve ugasilo. I ovi klubovi sto opstaju sluze za pranje novca i sl. Zesca dubioza. U neki novi Celik niko ne bi ulagao i taj novi klub bi odmah poceo praviti dugove. Novi klub bi izgubio i ovo malo publike sto ima.

...

Po meni, rjesenje je da grad preuzme NK Celik. Maksimalno minimizirati ulaganja, taman igrali u Kantonalnoj ligi. Fokusirati se na omladinski pogon, da djeca treniraju i druze se. Za prvi tim odrediti platu na nivou prosjecne plate u FBiH, neka igraju samo nasa djeca. Ako je neko dobar, prodat ce se dalje.

Reprogram uplacivati od poslovnih prostora sa BP.

Cekati bolje vrijeme.
Casual's

#39619 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ovo je prvi put da ne znam, čini mi se, nikoga ko je u klubu. Jednostavno malo su odmaknuli klub od ljudi. Ja sam engleski tip navijača, pa i da smo u petoj ligi, s istim bih srcem navijao. Više me boli što su ponos mog grada na taj način devastirali, a može se lako ući u trag ko, kad i kako. Očito nikome to nije u interesu – zaključuje Filipović

Image
Kikibombona

#39620 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Najludje od svega je kada vidim koliko Celik duguje pojedinim igracima koje je patnja gledati. Kolike su njima plate, 5-10 000km?

Ja sam se zaista trudio, dosta raje doveo na BP u protekle 2-3 godine. Covjek mora popiti tabletu nakon tekme koliko bude lose. Vise nikoga ne zovem da me ljudi ne bi poceli izbjegavati.

Tragicno je da igraci koji ne znaju uvezati 4-5 pasova, koji za cijelu utakmicu ne mogu organizovati jedan smislen napad, zaradjuju nekoliko hiljada maraka.

Ja sam za to da u prvom timu Celika igraju zenicka djeca, juniori, a da plata bude max 1 000km. Novac uloziti u omladinske pogone da djecu makar malo odvojimo od kompjutera.

Celik neka igra u nekom nizem i jeftinijem rangu takmicenja, svakako je PL cirkus. Vazno je samo sacuvati klub sto se mene tice, cekati bolja vremena koja ce nekada sigurno doci. Reprogram moze servisirati BP, kao sto je sada slucaj.

Nijedan klub u BiH se nije ugasio pa ne treba ni Celik. A svaki je zesca dubioza ili leglo kriminala. Samo prebaciti na grad, ulagati u zenicku djecu, najminimnija sredstva. Isto uraditi za kosarku, rukomet ili odbojku.
belfy

#39621 Re: Zeničani

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 11/01/2020 21:53 U Zenici ne postoji nista sto su ljudi voljeli bezuslovno kao NK Celik. Moj stari je obisao Jugu sa Celikom. Volio je klub. Danas nije medju zivima kao mnogi drugi koji su u nekim ljepsim i normalnijim vremenima rasli sa klubom, druzili se, radovali i tugovali. Cijela porodica je odrasla uz Celik. I mene su kao bebu, u bivsoj drzavi, vodili na stadion, pa se kroz maglu sjecam punih tribina i euforije. Jedini grb koji imam u kuci je grb NK Celik.

...

Onda je na celo zenickih institucija dosla stoka koja je odlucila unistiti sve zivo. Ni NK Celik nije postedjen. Gradjani na izborima podrzavaju rusilacki pohod. Sve je obezvrijedjeno, obesmisljeno.

...

Demografija grada se veoma promijenila, ne samo u ratu, vec i nakon rata. Strasno koliko je mojih prijatelja i poznanika otislo u proteklih 10-ak godina. Velika vecina su bili zestoki Celikovci. Dosli su neki drugi ljudi kojima Celik nema nikakvu vrijednost. Nemaju sjecanje na nekadasnji Celik. Pamte jedino lakrdiju i seljakluk. Tesko je danas zavoljeti Celik kada je neprivlacan u svakom pogledu. Oni koji vole zavoljeli su u drugim vremenima.

Tako da, stvaraju se preduslovi za gasenje Celika. Oni koji vole klub umiru i odlaze. Ljudima koji dolaze u grad, novorodjenim generacijama, Celik ne znaci nista.

...

Kako god, nema teorije da bih digao glas za gasenje Celika. Otac bi se u grobu okrenuo. A ne bi ni radi sebe. Volio bih da me Celik nadzivi i da doceka normalnije ljude koji ce uciniti da bude kao nekada, da ponovo bude simbol grada i generator srece.
Kikibombona wrote: 12/01/2020 00:01 Najludje od svega je kada vidim koliko Celik duguje pojedinim igracima koje je patnja gledati. Kolike su njima plate, 5-10 000km?

Ja sam se zaista trudio, dosta raje doveo na BP u protekle 2-3 godine. Covjek mora popiti tabletu nakon tekme koliko bude lose. Vise nikoga ne zovem da me ljudi ne bi poceli izbjegavati.

Tragicno je da igraci koji ne znaju uvezati 4-5 pasova, koji za cijelu utakmicu ne mogu organizovati jedan smislen napad, zaradjuju nekoliko hiljada maraka.

Ja sam za to da u prvom timu Celika igraju zenicka djeca, juniori, a da plata bude max 1 000km. Novac uloziti u omladinske pogone da djecu makar malo odvojimo od kompjutera.

Celik neka igra u nekom nizem i jeftinijem rangu takmicenja, svakako je PL cirkus. Vazno je samo sacuvati klub sto se mene tice, cekati bolja vremena koja ce nekada sigurno doci. Reprogram moze servisirati BP, kao sto je sada slucaj.

Nijedan klub u BiH se nije ugasio pa ne treba ni Celik. A svaki je zesca dubioza ili leglo kriminala. Samo prebaciti na grad, ulagati u zenicku djecu, najminimnija sredstva. Isto uraditi za kosarku, rukomet ili odbojku.
evo ga. Kiki protiv Kikija...

a onda ja i babo protiv dvojice:
Kikibombona wrote: 12/01/2020 00:01 Najludje od svega je kada vidim koliko Celik duguje pojedinim igracima koje je patnja gledati. Kolike su njima plate, 5-10 000km?

koliko vas ima u toj glavi?
belfy

#39622 Re: Zeničani

Post by belfy »

Casual's wrote: 11/01/2020 23:28 Ovo je prvi put da ne znam, čini mi se, nikoga ko je u klubu. Jednostavno malo su odmaknuli klub od ljudi. Ja sam engleski tip navijača, pa i da smo u petoj ligi, s istim bih srcem navijao. Više me boli što su ponos mog grada na taj način devastirali, a može se lako ući u trag ko, kad i kako. Očito nikome to nije u interesu – zaključuje Filipović

Image
bogumi, u onom NU2 se bas vidjelo da ispuhuje tu pricu... ko je gledao...
Casual's

#39623 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Gledao sam dio.
Šta je govorio oko Čelika?
Kikibombona

#39624 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

belfy wrote: 12/01/2020 00:33koliko vas ima u toj glavi?
Sta ti nije jasno cirkusantu i gdje vidis kontradikciju?
Distortion

#39625 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Štrajk glađu zavrsen, propao pokusaj, sta je sljedece?

Bice burno na sjednici vijeca...

Jel autobuska stanica izgubila licencu? Ako jest ko ce odgovarat?
Post Reply