Ja cistim sedmicno. Vjerovatno bi moglo i rjeđe,jer nikad ne budu posebno prljavi.
Usisam ih ili operem pod tusem mlakom vodom.
Moderator: anex
Ja cistim sedmicno. Vjerovatno bi moglo i rjeđe,jer nikad ne budu posebno prljavi.
A tako je moralo za raspored, da ne gledam u komsiji dvoriste iz dnevne sobe itd. Vidi, ne stavljaju mi se radijatori,grijanje na pelet. hoću klime inverter. Ovo za raspored sofe itd. To je samo tako na tom planu, realnost je malo drugacija. Preporuka za daikin, mitsubishi..koji modeliketronsd1 wrote: ↑10/01/2020 18:04Raspored ti je katastrofa za TP. Jednostavno nemozes izabrati poziciju ni za jednu unutarnju jedinicu. Licno mislim da za tu kvadraturu i sa tomm izolacijom mozes grijati sa dvije bolje TP. Izbor koji fabrikat i koji model odlucuje tvoj dzep. Po ovome sto vidim jedna definitivno treba da ide u dnevni iznad sofe. Pa je onda trpi da ti duva iznad glavesve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 15:55Da ponovim...sve na kvadrat wrote: ↑09/01/2020 17:14
Za ovaj raspored prostorija, debljina fasade 10cm, termoblokovi 200x400. Stolarija pvc 6 komora, prizemna kuća....Koje inverter klime preporučujete za 110 kvadrata prostora i u kojem rasporedu?. Ako imas radijatore razvedene razmisli i o opciji neke zrak-voda TP ako je uopste izvodljivo
LP
nevjerovatan savjet, mrtav hladan mu napisa da ne može postavit klime.ketronsd1 wrote: ↑10/01/2020 18:04Raspored ti je katastrofa za TP. Jednostavno nemozes izabrati poziciju ni za jednu unutarnju jedinicu. Licno mislim da za tu kvadraturu i sa tomm izolacijom mozes grijati sa dvije bolje TP. Izbor koji fabrikat i koji model odlucuje tvoj dzep. Po ovome sto vidim jedna definitivno treba da ide u dnevni iznad sofe. Pa je onda trpi da ti duva iznad glavesve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 15:55Da ponovim...sve na kvadrat wrote: ↑09/01/2020 17:14
Za ovaj raspored prostorija, debljina fasade 10cm, termoblokovi 200x400. Stolarija pvc 6 komora, prizemna kuća....Koje inverter klime preporučujete za 110 kvadrata prostora i u kojem rasporedu?. Ako imas radijatore razvedene razmisli i o opciji neke zrak-voda TP ako je uopste izvodljivo
LP
King_Diamond wrote:
nevjerovatan savjet, mrtav hladan mu napisa da ne može postavit klime.
@sve na kvadrat , najebo si ako ih budeš slušao, nađi firmu koja ugrađuje klime i sa njima se savjetuj a ne sa torabijem za klime.
To apoteke strajkuju danas????King_Diamond wrote: ↑10/01/2020 19:48
nevjerovatan savjet, mrtav hladan mu napisa da ne može postavit klime.
@sve na kvadrat , najebo si ako ih budeš slušao, nađi firmu koja ugrađuje klime i sa njima se savjetuj a ne sa torabijem za klime.
Da se ja pitam dvije devetke u male sobe i 12 u dnevnu. Kupatilo, wc i radna soba po potrebi manji konvektor, do 1kw max.sve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 15:55Da ponovim...sve na kvadrat wrote: ↑09/01/2020 17:14
Za ovaj raspored prostorija, debljina fasade 10cm, termoblokovi 200x400. Stolarija pvc 6 komora, prizemna kuća....Koje inverter klime preporučujete za 110 kvadrata prostora i u kojem rasporedu?
Imaju 9ke svoje prednosti. Manje buke, blaze pusu. A solidna devetka daje oko 2.5kw toplote. Po meni, mada opet kazem jos se smatram laikom je bolje stavit 2 9ke nego jednu 18ku, ravnomjerniji raspored, rasterecenije itd.Spejs Radovan wrote: ↑11/01/2020 10:43čuj devetke pa to nisu klime ni za šupe od 4 kvadrata a kamoli za sobe!
Nego vazan parametar, sa koliko para raspolazes, tj koliko si spreman ulozit. Sa klimama varira cijena strasno, sve zavisi koji kvalitet hoces. Koliko para toliko muzike.sve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 19:41A tako je moralo za raspored, da ne gledam u komsiji dvoriste iz dnevne sobe itd. Vidi, ne stavljaju mi se radijatori,grijanje na pelet. hoću klime inverter. Ovo za raspored sofe itd. To je samo tako na tom planu, realnost je malo drugacija. Preporuka za daikin, mitsubishi..koji modeliketronsd1 wrote: ↑10/01/2020 18:04Raspored ti je katastrofa za TP. Jednostavno nemozes izabrati poziciju ni za jednu unutarnju jedinicu. Licno mislim da za tu kvadraturu i sa tomm izolacijom mozes grijati sa dvije bolje TP. Izbor koji fabrikat i koji model odlucuje tvoj dzep. Po ovome sto vidim jedna definitivno treba da ide u dnevni iznad sofe. Pa je onda trpi da ti duva iznad glave. Ako imas radijatore razvedene razmisli i o opciji neke zrak-voda TP ako je uopste izvodljivo
LP
Daikin, Mitsubishi, Fujitsu..ta 3 proizvođača su u opticaju. Hoću kvalitet, 4,5 milje KM budžet.Ermin ZM wrote: ↑11/01/2020 11:19Nego vazan parametar, sa koliko para raspolazes, tj koliko si spreman ulozit. Sa klimama varira cijena strasno, sve zavisi koji kvalitet hoces. Koliko para toliko muzike.sve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 19:41A tako je moralo za raspored, da ne gledam u komsiji dvoriste iz dnevne sobe itd. Vidi, ne stavljaju mi se radijatori,grijanje na pelet. hoću klime inverter. Ovo za raspored sofe itd. To je samo tako na tom planu, realnost je malo drugacija. Preporuka za daikin, mitsubishi..koji modeliketronsd1 wrote: ↑10/01/2020 18:04
Raspored ti je katastrofa za TP. Jednostavno nemozes izabrati poziciju ni za jednu unutarnju jedinicu. Licno mislim da za tu kvadraturu i sa tomm izolacijom mozes grijati sa dvije bolje TP. Izbor koji fabrikat i koji model odlucuje tvoj dzep. Po ovome sto vidim jedna definitivno treba da ide u dnevni iznad sofe. Pa je onda trpi da ti duva iznad glave. Ako imas radijatore razvedene razmisli i o opciji neke zrak-voda TP ako je uopste izvodljivo
LP
znaci može se 3-4 klime, jedna jača u dnevnu na kraj kauča da puše prema hodniku, i hm 3kom 2,5 u sobe, privatnost, bez potrebe za propuhom nekim, ugoda zajamčena.. nije toliko bitno marka od ovih klima, bitno je da ih ima za pravu ugodu.. svaka soba svoju i onda je to savršeno grijanje na koje možeš na minimum puhanja stavit dok spavaš i ne znaš da radi.sve na kvadrat wrote: ↑11/01/2020 12:57Daikin, Mitsubishi, Fujitsu..ta 3 proizvođača su u opticaju. Hoću kvalitet, 4,5 milje KM budžet.Ermin ZM wrote: ↑11/01/2020 11:19Nego vazan parametar, sa koliko para raspolazes, tj koliko si spreman ulozit. Sa klimama varira cijena strasno, sve zavisi koji kvalitet hoces. Koliko para toliko muzike.sve na kvadrat wrote: ↑10/01/2020 19:41
A tako je moralo za raspored, da ne gledam u komsiji dvoriste iz dnevne sobe itd. Vidi, ne stavljaju mi se radijatori,grijanje na pelet. hoću klime inverter. Ovo za raspored sofe itd. To je samo tako na tom planu, realnost je malo drugacija. Preporuka za daikin, mitsubishi..koji modeli
Isplativije mu je onda toplotnu pumpuzlo zlo wrote: ↑11/01/2020 14:24znaci može se 3-4 klime, jedna jača u dnevnu na kraj kauča da puše prema hodniku, i hm 3kom 2,5 u sobe, privatnost, bez potrebe za propuhom nekim, ugoda zajamčena.. nije toliko bitno marka od ovih klima, bitno je da ih ima za pravu ugodu.. svaka soba svoju i onda je to savršeno grijanje na koje možeš na minimum puhanja stavit dok spavaš i ne znaš da radi.sve na kvadrat wrote: ↑11/01/2020 12:57Daikin, Mitsubishi, Fujitsu..ta 3 proizvođača su u opticaju. Hoću kvalitet, 4,5 milje KM budžet.
Meni nije jer nemam 20k KM.Dzemss wrote: ↑11/01/2020 14:50Isplativije mu je onda toplotnu pumpuzlo zlo wrote: ↑11/01/2020 14:24znaci može se 3-4 klime, jedna jača u dnevnu na kraj kauča da puše prema hodniku, i hm 3kom 2,5 u sobe, privatnost, bez potrebe za propuhom nekim, ugoda zajamčena.. nije toliko bitno marka od ovih klima, bitno je da ih ima za pravu ugodu.. svaka soba svoju i onda je to savršeno grijanje na koje možeš na minimum puhanja stavit dok spavaš i ne znaš da radi.sve na kvadrat wrote: ↑11/01/2020 12:57
Daikin, Mitsubishi, Fujitsu..ta 3 proizvođača su u opticaju. Hoću kvalitet, 4,5 milje KM budžet.![]()
Da imm te pare i bas hocu samo invertere slijedece bi uradio:sve na kvadrat wrote: ↑11/01/2020 15:19Meni nije jer nemam 20k KM.Dzemss wrote: ↑11/01/2020 14:50Isplativije mu je onda toplotnu pumpuzlo zlo wrote: ↑11/01/2020 14:24
znaci može se 3-4 klime, jedna jača u dnevnu na kraj kauča da puše prema hodniku, i hm 3kom 2,5 u sobe, privatnost, bez potrebe za propuhom nekim, ugoda zajamčena.. nije toliko bitno marka od ovih klima, bitno je da ih ima za pravu ugodu.. svaka soba svoju i onda je to savršeno grijanje na koje možeš na minimum puhanja stavit dok spavaš i ne znaš da radi.![]()
Izvini jedno pitanje. Nista protiv tebe nemam, samo me zanima kako imas volje trosit svoje vrijeme na ljude koje smatras zlim itd. Zivotni savjet, iskuliraj ako ti nesto smeta izignorisi, bice ti lakse. Daj svoje rijesenje nek se kosi sa onim sto odredjeni ljudi iznose, bice konstruktivnije je nego sto da se svadjas.. Meni je par komentara zasmetalo, samo izgnorisao i haj. Ne vrijedi se sikirat oko trivijalnih stvari. PozdravAbate Fetel wrote: ↑11/01/2020 14:52najebo je onaj ko sluša savjete ovdekakva gomila antipoda i neznalica!
dobro veliš ti stručnjak, ne treba ovde ništa pisat nit kakva iskustva prenosit, samo čitat i smijat vam se!Ermin ZM wrote: ↑11/01/2020 16:23Izvini jedno pitanje. Nista protiv tebe nemam, samo me zanima kako imas volje trosit svoje vrijeme na ljude koje smatras zlim itd. Zivotni savjet, iskuliraj ako ti nesto smeta izignorisi, bice ti lakse. Daj svoje rijesenje nek se kosi sa onim sto odredjeni ljudi iznose, bice konstruktivnije je nego sto da se svadjas.. Meni je par komentara zasmetalo, samo izgnorisao i haj. Ne vrijedi se sikirat oko trivijalnih stvari. PozdravAbate Fetel wrote: ↑11/01/2020 14:52najebo je onaj ko sluša savjete ovdekakva gomila antipoda i neznalica!
To i mene nervira, kako sve upakovati da grije sve ovo sa 3 klime. Skontat ćemo neštoErmin ZM wrote: ↑11/01/2020 16:06Da imm te pare i bas hocu samo invertere slijedece bi uradio:
1. 12LUCA u dnevnu okrenuta prema hodniku-1600km
2. 2 12 Sensire daikin 2200(nmg bit pametan gdje sa njima)
2 slabija konvektrora u kupatilo i radnu kad se kupas.
Razmisli i o LLC one su navodno dobre, zlo zlo ti moze vize o njima rec, daikin sam naveo iz razloga sto je super tih.
Ja bih razmislio i o opciji npr: 1.LUCA12 u dnevnu. 2. 12LLC spavaca okrenuta prema vratima da grije i drugu kad su im vrata otvorena. I jos jedna LLC na konta zidu da puse prema hodniku i dogrijava. U kupatilo i spavace mali konvektor.
Ja grijem 45 kvadrata sa Lomo Regular Gree al tih ne navodim jer si vec ti rekao koji te brendovi zanimaju. Ugl treba samo izmozgat kako to postavit.