DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#876 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

DonieBrasco wrote: 10/01/2020 13:59 ... u skladu sa obrazovanjem, zanimanjem, pamecu,..
Ako cemo u skladu sa pamecu ova drzava je odlicna kakvu zasluzujemo jer 30 godina glasamo da nas pljackaju i prcaju u mozak!
escobar__

#877 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

mk ultra wrote: 10/01/2020 15:59 A ko kaze da moras imati auto
Ne mora se mnogo šta imat, kakva je to priča jebo te? Treba k'o u Zanzibaru živjet?

Kako, genije, misliš da se neko prebaci od tačke A do tačke B, a ne živi u užem gradskom jezgru? Da koristi javni prijevoz koji ne liči ni na šta (ako ga uopšte ima)? Da vozi bicikl? Hoda pjehe po snijegu, ledu? Ili da ga odstranimo iz društva, jebat ga?
tempuser

#878 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 15:48

Jest. Samo ogromna je razlika između uređenog sistema i cirkusa koji tripuje da je uređen sistem, pa donosi ho-ruk rješenja i u konačnici maltretira stanovništvo.

Prvo i osnovno šta nedostaje ovoj vukojebini jesu bolje (daleko bolje) plate za njene građane ...
Drzava ne donosi ad hoc rjesenja, ove zakon je nametnula Europa. Ako ne usvojis zakone koje ti namecu alahimanet krediti, kandidatski fondovi, bevizni rezim, rad u EU...
Plata nije stvar koja se povecava na dugme. Da bi imao platu moras da imas proizvodnju ili industriju usluga (turizam itd), a da bi to imao moras maknuti majmune sa vlasti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#879 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by liaar »

Treba se vozati autobusima. Ups, GRAS izjavio da je trenutno povučeno 42 vozača dok im se ne obnove ugovori, zamisli apsurda.
amar1994

#880 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:

ja se neki dan smrzo cekajuci 40min autobus :roll:
escobar__

#881 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

tempuser wrote: 10/01/2020 16:07

Jest. Samo ogromna je razlika između uređenog sistema i cirkusa koji tripuje da je uređen sistem, pa donosi ho-ruk rješenja i u konačnici maltretira stanovništvo.

Prvo i osnovno šta nedostaje ovoj vukojebini jesu bolje (daleko bolje) plate za njene građane ...
Drzava ne donosi ad hoc rjesenja, ove zakon je nametnula Europa. Ako ne usvojis zakone koje ti namecu alahimanet krediti, kandidatski fondovi, bevizni rezim, rad u EU...
Plata nije stvar koja se povecava na dugme. Da bi imao platu moras da imas proizvodnju ili industriju usluga (turizam itd), a da bi to imao moras maknuti majmune sa vlasti.
Nemoj me pogrešno razumjet, nisam ja protiv uvođenja reda, štaviše - samo kažem da se red treba uvodit u svakom segmentu, ne samo u jednom.
tempuser

#882 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 16:05
Ne mora se mnogo šta imat, kakva je to priča jebo te? Treba k'o u Zanzibaru živjet?
U pravu je @mk ultra.
Cega nema bez toga se moze.
Ko nema auto i nema cega da se odrekne da ga kupi od A do B da prezivi ide kako stigne. Ovi drugi sve dok zdrave zube, fasadu na kuci i zdravu ishranu mijenjaju da voze auto ce tvrditi kako bez auta ne mogu.
basicm

#883 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by basicm »

Tako razmisljaju oni sto im je drzava od bascarsije do marindvora. Ne vozi svakome tramvaj ispred kuce, a ni autobus.
escobar__

#884 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

Nije upravu. Može bit upravu da živi u Minhenu gdje imaš kvalitetnu alternativu u vidu javnog prijevoza koji funkcioniše besprijekorno.
tempuser

#885 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 16:10
tempuser wrote: 10/01/2020 16:07

Nemoj me pogrešno razumjet, nisam ja protiv uvođenja reda, štaviše - samo kažem da se red treba uvodit u svakom segmentu, ne samo u jednom.
Sve ok, samo sto se drzava tu ne pita, uvode kako im Europa diktira po svojim prioritetima. Europa trosi trilione na ekologiju a da dozvoli da mu ti 500 km od granice imas 500k auta sa pocupanim katovima, DPF-ovima itd i da mu se tim autom dokotrljas do Berlina????
Sutra bi oni i Sedic-Finci zakon usovijli da Europa ima fajde od toga!
tempuser

#886 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 16:17 Nije upravu. Može bit upravu da živi u Minhenu gdje imaš kvalitetnu alternativu u vidu javnog prijevoza koji funkcioniše besprijekorno.
Pa ne mozes ocekvati bolji prevoz kad neces da prekines zacarani krug. S jedne strane svi gledamo kako da zavrnemo drzavu, a s duge strane ocekujemo da nam je prevoz ko u Munhenu. Qurko dokoljenko!
Throttle

#887 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Throttle »

A ovi sto su norma <1, jel njima ista mjere il se hebe nekom sta mu ispada iz auspuha?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#888 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by bitanga_sa_otesa »

Throttle wrote: 10/01/2020 16:23 A ovi sto su norma <1, jel njima ista mjere il se hebe nekom sta mu ispada iz auspuha?
oni trose ko upaljac,s cvajom mozes na more :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#889 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

escobar__ wrote: 10/01/2020 16:05

Kako, genije, misliš da se neko prebaci od tačke A do tačke B, a ne živi u užem gradskom jezgru? Da koristi javni prijevoz koji ne liči ni na šta (ako ga uopšte ima)? Da vozi bicikl? Hoda pjehe po snijegu, ledu? Ili da ga odstranimo iz društva, jebat ga?
ja idem svaki dan pjeske 20tak minuta (autom bi mi trebalo duze ili isto ), snijeg led kijamet raznorazni, pjeske.
Isao sam i dok sam na stupu radio (tramvaj ili pjeske 40tak min), autom vrlo rijetko, ako moram poslije posla obaviti nesto.

I ne bih rekao da mnogo kosta da ti euro 0-3 auto radi kako treba, da ga dovedes u red za dobre dvije godine ne treba ti vise od cijene jedne registracije... život u gradu košta ;-)
Last edited by mk ultra on 10/01/2020 16:50, edited 1 time in total.
amar1994

#890 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by amar1994 »

ma samo nek rade za 500KM +koverta,ne zalim takve ni sekunde jer takvi loze,cupaju katove i dpf-ove :)

naravno da kosta al jebali su ovom gradu cijenu rada za sva vremena,a u kojem bi 1200 trebalo bit minimum :-)
530i

#891 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by 530i »

mk ultra wrote: 10/01/2020 16:47 ja idem svaki dan pjeske 20tak minuta (autom bi mi trebalo duze ili isto ), snijeg led kijamet raznorazni, pjeske.
Isao sam i dok sam na stupu radio (tramvaj ili pjeske 40tak min), autom vrlo rijetko, ako moram poslije posla obaviti nesto.

I ne bih rekao da mnogo kosta da ti euro 0-3 auto radi kako treba, da ga dovedes u red za dobre dvije godine ne treba ti vise od cijene jedne registracije... život u gradu košta ;-)
Kad nisi pametan i sposoban, a ne ide ti ni učenje, onda stvari imaju tendenciju da budu skupe i komplikovane. Lakše vozit neispravan auto bez katalizatora.
tempuser

#892 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

amar1994 wrote: 10/01/2020 16:49 ma samo nek rade za 500KM +koverta,ne zalim takve ni sekunde jer takvi loze,cupaju katove i dpf-ove :)

naravno da kosta al jebali su ovom gradu cijenu rada za sva vremena,a u kojem bi 1200 trebalo bit minimum :-)
O tome se radi, 2/3 ljudi cutke podrzava ovakav sistem u drzavi i kad drzava pokusa da bude drzava onda kmece i cmizdre!
Nijedan od zakona vlasnike ne tjera da od svojih auta naprave nesto sto nisu, samo da budu ispravni. Ne trebaju svi sa imaju supernova auta da budu bezbrizni. Vlasnik Golfa 2 ne bi trebao da brine oko ovakvih zakona sve dok mu je auto ispravan. To sto se oko ovakvih zakona dize halabuka je najbolji dokaz koliki smo protezaci preko jorgana.
Sad ce biti zanimljivo sta ce biti sa onim eko kategorijama koje su STP-ovi i MUP-ovi ofrlje dijelili, tipa Euro 4 za BMW E46 i sl!?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#893 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by konektovan »

Meni smeta to, sto drzava hoce da bude drzava, samo preko ledja obicnog covjeka..
tempuser

#894 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

konektovan wrote: 10/01/2020 18:21 Meni smeta to, sto drzava hoce da bude drzava, samo preko ledja obicnog covjeka..
Sta je konkretno preko tvojih ili bilo cijih ledja, da ti auto bude ispravan i kompletan?
Odrzavaj svoj auto kako treba i nista nece biti preko tvojih ledja.
Ako neces ili ako ce te sad izaci skuplja pita od tepsije i treba da bude preko tvojih ledja.
Svi bi da se j'..., a da im ne udje, svi bi drzavu, al da qu.... da ne mrdnu. Nece da moze uvijek.
Last edited by tempuser on 10/01/2020 18:52, edited 1 time in total.
escobar__

#895 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

mk ultra wrote: 10/01/2020 16:47ja idem svaki dan pjeske 20tak minuta (autom bi mi trebalo duze ili isto ), snijeg led kijamet raznorazni, pjeske.

Aferim. Ipak, sumnjam da bi tako šetao da živiš npr. na Hridu, a radiš na Stupu. :D

Nego, bojim se da se nisam dobro izrazio - nisam ja za to da se vozaju neispravne šklopocije, apsolutno podržavam uvođenje reda u sve ovo i definitivno smatram da automobil mora bit ispravan bio on Euro 1 ili Euro 5. Samo rekoh da je suludo u ovako neurednom društvu očekivati da će svi ići na Euro 5 vozila kad realno pola stanovništva za to nema uslove.
tempuser

#896 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 18:52 Samo rekoh da je suludo u ovako neurednom društvu očekivati da će svi ići na Euro 5 vozila kad realno pola stanovništva za to nema uslove.
Niko to ne trazi, sve sto se trazi da ono sto imas i vozis bude ispravno.
Ako nemas uslove da odrzavas Euro5 auto iz 2010. godine sto ga koji qu... kupujes (zapravo zna se sto ga kupujes). Kupi Euro 3 iz 2000., da ne kazem Gofa 2, kojeg za simbolicne pare mozes odrzavati po PS-u.
Ako to ne mozes ispuniti onda nemas ulove da imas auto i ne treba da vozis.
escobar__

#897 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

tempuser wrote: 10/01/2020 18:56
escobar__ wrote: 10/01/2020 18:52 Samo rekoh da je suludo u ovako neurednom društvu očekivati da će svi ići na Euro 5 vozila kad realno pola stanovništva za to nema uslove.
Ako nemas uslove da odrzavaj Euro5 auto iz 2010. godine kupi Euro 3 iz 2000. da ne kazem Gofa 2 kojeg za simbolicne pare mozes odrzavati po PS-u.
To je okej i pošteno.

I ako postoji Pravilnik o tehničkom pregledu i kakvo vozilo ga može proći da se ispoštuje 100%, dakle nema proć sa razbijenom šajbom, nema s neispravnim svjetlima i sl... Da ne bude selektivno ili fokus samo na izduvnim gasovima, a tamo cirkus od auta.
tempuser

#898 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

escobar__ wrote: 10/01/2020 18:57
tempuser wrote: 10/01/2020 18:56
Ako nemas uslove da odrzavaj Euro5 auto iz 2010. godine kupi Euro 3 iz 2000. da ne kazem Gofa 2 kojeg za simbolicne pare mozes odrzavati po PS-u.
To je okej i pošteno.

I ako postoji Pravilnik o tehničkom pregledu i kakvo vozilo ga može proći da se ispoštuje 100%, dakle nema proć sa razbijenom šajbom, nema s neispravnim svjetlima i sl... Da ne bude selektivno ili fokus samo na izduvnim gasovima, a tamo cirkus od auta.
Pa o tome se radi. Evo pobuna u kokosinjcu, sve preko ledja obicno covjeka! Zbog cega? Zbog toga sto se trazi da ti auto bude ispravan, nikakvih ogranicenja, nikakvih poskupljenja.
Sad je preko ledja obicnog covjeka, a preko cijih ledja je bilo kad je taj covjek pilao katalizatore, PDF-ove, blokirao EGR-ove jer mu je bilo skupo da popravlja?
Ista stvar je i kad uvedu strozije kazne ili prokucaju nove kamere. Burazeru, trebao bi da znas propise i ako vozis po propisima stroziji zakon, vise kamera i vece kazne ne trebaju da te tangiraju.
Last edited by tempuser on 10/01/2020 19:07, edited 1 time in total.
vjeshalica

#899 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by vjeshalica »

Rekoh ranije da su veći problem neodržavana auta od prdljivog bez DPF-a i ostalih karafeka koji filtirraju izduvne gasove
Neki dan vidim lika sa G6 koji je relativno novo auto, frajeru dakle dimi vani miris ulja se osjeti, mislim halo to auto nije tehnicki ispravno ima neki feler ali jara ga pritisno...i sta hoces,kod nas ljudi kupe novo i jebu mu majku za 3 godine...ne zna covjek od cega bi poceo

neko je napisao zanimljiv komentar na portalu,kao filteri se zacepljaju jer koristimo lose gorivo tj veoma brzo se ti ventili i filteri zaprljaju
vjerovattno to jeste tacno ali ko ce gorivo da kontrolise sta to mi placamo 2,36 ====
tempuser

#900 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by tempuser »

Jesi li ikad pomislila, naravno ako tvoje znanje seze do toga, da je to bila regeneracija DPF-a, koja se manifestuje upravo gustim plavim dimom kao da nema karika?

Post Reply