Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
512MB

#6601 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

I ne postoji hr politika u BiH, postoji prohrvatska i separatistička politika HDZa i njihovih priljepaka.

I naravno da je to prikriveni rasizam, ko vas ne zna...
Hafis

#6602 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Da li je Plenković sa premijerske funkcije ponovo poduzeo miješanja u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, zalažući se za HDZ-ove antievropske prijedloge izmjena Izbornog zakona u BiH?

Je li ovim potezom i hitrim sastankom sa predsjednikom Francuske premijer Hrvatske želio da trasira put budućeg djelovanja novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića? Da li je cilj Plenkovićeve posjete Macronu da na neki način natjera Milanovića na nastavak agresivne politike Hrvatske prema BiH?

Stiče se dojam da HDZ i Plenković namjeravaju i na ovaj način ostaviti u naslijeđe Milanoviću svoju agresivnu politiku na diplomatskom polju prema Bosni i Hercegovini, dok sa druge strane ostaje upitno da li će Milanović pristati na HDZ-ove i Plenkovićeve smjernice u vanjskoj politici, posebno u vanjskoj politici prema Bosni i Hercegovini. Kako gledate na to?

Da li je pomalo čudna i Plenkovićeva zabrinutost za neformiranje vlasti u BiH, s obzirom na činjenicu da vlast nije formirana samo u Federaciji i da taj proces upravo blokira HDZ?

Jao pitanja :D
''Novinar'' donosi zaključke u obliku pitanja: ''stiče se dojam'', ''da li je pomalo čudna'', ''da li je ponovo poduzeo miješanje'', ''i ovu priliku iskoristio da se otvoreno umiješa'' i bla bla...i onda Bajtal strućno pilavi po sahanu.

Bajtal je inaće vrstan analitićar i poznavatelj hrvatske politike.
zilog

#6603 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Nakon zlonamjernog pokusaja fingiranja radikalne islamisticke prijetnje u BiH, od strane jos malo Predsjednice RH, svako "pruzanje ruke" od strane HDZ estabilismenta djeluje kao abortirani vic.

Usporedbe radi, manja laz bi bila da Komsic trubi okolo da je RH i HB propustala mudzahedine, zbog srodnih antisemitskih (preciznije antijevrejskih) stavova hrvatskih politickih elita i dolazecih islamista.
512MB

#6604 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Ma ja, ta će Bošnjo Bajtal, otkud mu pravo da razmišlja svojom glavom... bolje da jednostavno akceptira šta mu servira Plenković i Vučić :oops:
BHCluster

#6605 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Image
Kaze, imate lagaHno mahanje. :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#6606 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Nadzorna_ploca »

Ogavno. :mrgreen:
Hafis

#6607 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 14:22
Usporedbe radi, manja laz bi bila da Komsic trubi okolo da je RH i HB propustala mudzahedine, zbog srodnih antisemitskih (preciznije antijevrejskih) stavova hrvatskih politickih elita i dolazecih islamista.
Pa ne bi mnogo ni slagao.
S tim da se mora priznati da su bili dobro primljeni u BiH, i da su čak osvojili srca bošnjačkog establišmenta, koji im je nakon rata ponudio utočište i podijelio državljanstva. Sjećam se one opće tuge i medijske kuknjave kada su one alžirske teroriste amerikanci nameračili u Guantanamo...umalo Zlatko Lagumdžija ne najeba zbog njih)
I to je znači jedan vid antisemitskih (preciznije antijevrejskih) stavova. Samo praši, svi smo naši :)
zilog

#6608 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Hafis wrote: 10/01/2020 14:59
S tim da se mora priznati da su bili dobro primljeni u BiH, i da su čak osvojili srca bošnjačkog establišmenta, koji im je nakon rata ponudio utočište i podijelio državljanstva. Sjećam se one opće tuge i medijske kuknjave kada su one alžirske teroriste amerikanci nameračili u Guantanamo...umalo Zlatko Lagumdžija ne najeba zbog njih)
I to je znači jedan vid antisemitskih (preciznije antijevrejskih) stavova. Samo praši, svi smo naši :)
Prava istina je da su propusteni da bi se dalo utemeljenje narativu kreatora i provoditelja UZP-a...
Novak20

#6609 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

zilog wrote: 10/01/2020 15:12
Hafis wrote: 10/01/2020 14:59
Prava istina je da su propusteni da bi se dalo utemeljenje narativu kreatora i provoditelja UZP-a...
Hajdemo reći da si u pravu.

Zašto im se onda niste zahvalili na posjeti i vratili ih natrag odakle su došli ?
zilog

#6610 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Novak20 wrote: 10/01/2020 15:19

Zašto im se onda niste zahvalili na posjeti i vratili ih natrag odakle su došli ?
Na pocetku svi su donosili i nesto prijeko potrebnog oruzja.
Kasnije, dobar dio ih je sam otisao. Ostali su se pozenili i nisi ih mogao protjerati.
Sto se mene tice ja ih ne bi ni primio, nisu nam ni trebali, ali takva su vremena ocaja bila...

BTW,
Kada vidim danas sta SOA radi, mogu zamisliti sta je SIS radio...
Hafis

#6611 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 15:28

Pa dobar dio ih je sam otisao. Ostali su se pozenili i nisi ih mogao protjerati.
Sto se mene tice ja ih ne bi ni primio, nisu nam ni trebali, ali takva su vremena ocaja bila...
Što se mene tiče i ja ih ne bih nikad primio. Sretao sam ih u ljeto 92. kad su pristizali, koji likovi, i vjeruj mi ne bi mi baš drago. Znao sam da će nas kad tad zaboliti glava od onih spodoba. Ali jebat ga, takva je politika bila.
BTW,
Obična fama tipa Avdo Avdić zvani radio dagara. Ne radi SOA ništa a što bi mogla da hoće. Taj stereotip je nastao iz već pomalo zabrinjavajuće namjerno potencirane autoviktimološke klime koja potresa najbrojniji BiH narod.
zilog

#6612 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Ne trebam ja izmisljati toplu vodu i ovdje dokazivati ulogu SIS-a i ostalih. Haske presude su dovoljno rekle o UZP*u.
Hafis

#6613 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 15:46 Ne trebam ja izmisljati toplu vodu i ovdje dokazivati ulogu SIS-a i ostalih. Haske presude su dovoljno rekle o UZP*u.
A jebo ga ti, budi dosjjedan. Ovo si rekao:
A sad mi dipliš o haškim presudama u kojima se SIS i ne spominje.
Uostalom, da nisu ovdje bili kamiondžije i konobari na vlasti, moglo se isto postupiti kao i bošnjački politički vrh: Jedan dio ubica likvidiraj, jedan dio skloni , a za jedan dio izglumi suđenje, presudi i odmah zatim pomiluj (ubojice fratara, Grabovica, Doljani, Zornić i sl.)
Znači da ja sad ne bih potezao el Fatiha ili hercegovačku bunu, reci mi nešto o današnjoj SOA i barem neke dokazane stvari, a ne sranja za žuti tisak tipa Avdić-Mektić.
zilog

#6614 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

U cemu ti vidis Mekticev motiv za napad na SOA?
Hafis

#6615 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 16:15 U cemu ti vidis Mekticev motiv za napad na SOA?
Nema tu nikakvih motiva.
Mektić je u svom mandatu bio relativno ''slobodni strijelac'' i obzirom na njegove intelektualne kapacitete, manire i mentalitet uvjerljivo najsmješniji ministar u postdaytonskoj BiH.
Osim što je zabavljao javnost bombastičnim izjavama učivši pri tom pisati i sastavljati rečenice, čovjek ništa u mandatu nije rado, ni u interesu svoje stranke ni u interesu države.
Mislim da se ovdje radilo o uplitanju bošnjačkih paraobavještajnih službi kojima je za stvaranje te medijske patke trebao neki nebošnjak, a Mektić se u potpunosti uklapao u tu ulogu. a još kada se tu uvuče i 10 dkg Dodika u priču, kud ćeš više.
Uglavnom, donekle je onako u svom stilu Ere Ojdanića potpomogao koliko je mogao (doduše bez bilo kakve opipljivih i čvrstih dokaza, što je na koncu i ocijenjeno od mjerodavnih organa) i uspjeli su donekle ustalasati ciljanu javnost . Doduše nakratko, nekih par tjedana dok i najnaivniji nisu skontali o čemu se na koncu radilo.
E sad koja je cijena njegove usluge bila i što je dobio zauzvrat - to stvarno ne znam.
zilog

#6616 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Hafis wrote: 10/01/2020 16:30
Nema tu nikakvih motiva.
Mektić je u svom mandatu bio relativno ''slobodni strijelac'' i obzirom na njegove intelektualne kapacitete, manire i mentalitet uvjerljivo najsmješniji ministar u postdaytonskoj BiH.
Osim što je zabavljao javnost bombastičnim izjavama učivši pri tom pisati i sastavljati rečenice, čovjek ništa u mandatu nije rado, ni u interesu svoje stranke ni u interesu države.
Mislim da se ovdje radilo o uplitanju bošnjačkih paraobavještajnih službi kojima je za stvaranje te medijske patke trebao neki nebošnjak, a Mektić se u potpunosti uklapao u tu ulogu. a još kada se tu uvuče i 10 dkg Dodika u priču, kud ćeš više.
Uglavnom, donekle je onako u svom stilu Ere Ojdanića potpomogao koliko je mogao (doduše bez bilo kakve opipljivih i čvrstih dokaza, što je na koncu i ocijenjeno od mjerodavnih organa) i uspjeli su donekle ustalasati ciljanu javnost . Doduše nakratko, nekih par tjedana dok i najnaivniji nisu skontali o čemu se na koncu radilo.
E sad koja je cijena njegove usluge bila i što je dobio zauzvrat - to stvarno ne znam.
Nesto kao Kolinda?

Kakve dokaze trazis vece od izjava vrbovanih?

Ako mislis da SOA ne bi to radila, sta bi onda tek rekao za "push back" (javne sigurnosti) onih Nigerijaca.
spreca

#6617 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote: 10/01/2020 15:34
Što se mene tiče i ja ih ne bih nikad primio. Sretao sam ih u ljeto 92. kad su pristizali, koji likovi, i vjeruj mi ne bi mi baš drago. Znao sam da će nas kad tad zaboliti glava od onih spodoba. Ali jebat ga, takva je politika bila.

Bas mi je drago da vas je glava zabolila,nas nije, ali jeste od HV i HVOa a tek da njih nije bilo ....nije ti drago bilo kad su pristizali a bilo ti je drago kad su vama pristizali razne protuhe iz Evrope a kolio sis etek radovao dolasku regularnih jedinica HV ,sto je naravno medjunarodni sud osudio kao ucesce u agresiji i UZP
Hafis

#6618 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 19:55
Hafis wrote: 10/01/2020 16:30
Nema tu nikakvih motiva.
Nesto kao Kolinda?

Kakve dokaze trazis vece od izjava vrbovanih?

Ako mislis da SOA ne bi to radila, sta bi onda tek rekao za "push back" (javne sigurnosti) onih Nigerijaca.
Tema o Kolindi je na drugom katu, prva vrata lijevo. A ako hoćeš možemo i raspravljati o razlici agde za baklavu i hurmašice.
Slučaj Nigerijaca i izmišljotine Avde Avdića potkrijepljene pouzdanim svjedocima, inače koliko se dalo vidjeti simpatizerima ISIL-a, nemaju nikakvih dodirnih točaka.
Uglavnom, da se radilo o ozbiljnim optužbama ne bi se priča tako naglo ugasila bez ikakvog epiloga, i više nitko živ tu sramotu i ne spominje
Dakle, to je to o SOA-i što si imao iznijeti. Mršavo, stvarno.

Eo Spreče čvarka :thumbup: . Da znaš da su dobro pojeftinili, pa skucaj nekako cvaju pa ti pošaljem jedno kioce. Može i u rubljama :)
zilog

#6619 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Hafis wrote: 10/01/2020 20:53 Uglavnom, da se radilo o ozbiljnim optužbama ne bi se priča tako naglo ugasila bez ikakvog epiloga, i više nitko živ tu sramotu i ne spominje
Prica je ugasena upravo na nacin kada dvije sluzbe uhvate jedna drugu spustenih hlaca. :run:

Imas primjer ruskog spijuna u komsiluku...
Hafis

#6620 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

zilog wrote: 10/01/2020 21:11
Hafis wrote: 10/01/2020 20:53 Uglavnom, da se radilo o ozbiljnim optužbama ne bi se priča tako naglo ugasila bez ikakvog epiloga, i više nitko živ tu sramotu i ne spominje
Prica je ugasena upravo na nacin kada dvije sluzbe uhvate jedna drugu spustenih hlaca. :run:

Ma svejedno. da mi rezimirmo pa da se rastajemo za večeras....predivna je noć ovdje večeras, i šteta kući ostati.

Znači:
Hoću reći, pucnjava iz prazne puške, a ne znam i otkud priča o SOA-i kad se sukladno naslovu ove teme Hrvatima u BiH više bavi AID i ostala paraobavještajna ekipa, ostala još iz Alijinog vakta .
zilog

#6621 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Hafis wrote: 10/01/2020 21:25
zilog wrote: 10/01/2020 21:11

Ma svejedno. da mi rezimirmo pa da se rastajemo za večeras....predivna je noć ovdje večeras, i šteta kući ostati.

Znači:
Hoću reći, pucnjava iz prazne puške, a ne znam i otkud priča o SOA-i kad se sukladno naslovu ove teme Hrvatima u BiH više bavi AID i ostala paraobavještajna ekipa, ostala još iz Alijinog vakta .
Kako otkud? Pa javio sam se ne "pruzenu ruku" i izjave nadsefice SOA-e. Tu smo prestali sa trazenjem dokaza... :mrgreen:

I, BTW, nema nikakvog AID-a, samo mi ovdje na forumu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Novak20

#6622 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Ne znam zašto ali ja ovakvom svjedoku ne bih povjerovao ni riječ. Bit će da je do mene. :D

Image
Novak20

#6623 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Kasnije, dobar dio ih je sam otisao. Ostali su se pozenili i nisi ih mogao protjerati.

BTW,
Što se tebe tiče, nisi se pitao kao ni ja. Ali netko jeste i bilo je kao što je bilo.

Da nije SIS/SOA organizirala teroristički kamp na Pogorelici, nekakve komune i paradžemate ? Što je uopće bilo sa ljudima koji su završili ovaj (anti)teroristički kurs ?
Na Pogorelici je bio kamp za obuku, za koje su jedni tvrdili da je to kamp za antiterorističku, a drugi za terorističku obuku. Pri kontroli sprovođenja Daytonskog mirovnog sporazuma i Memoranduma o razumijevanju, SAD su dobile ovlasti po svom nahođenju poduzeti istražne radnje, s naglaskom na mudžahedine. Washington Post je izvijestio da je 200 iranskih vojnih instruktora i dalje u Bosni i da im je osnovni kamp jeste "u Fojnici". 16. veljače 1996. IFOR je napravio helikopterski i transporterski desant, a američki admiral Leighton Smith iznio je teške optužbe, nazvavši to mjestom za obuku terorista i povezao da je obuka rađena uz znanje i suradnju ljudi iz bih. vlade
Maraschino

#6624 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: 10/01/2020 22:51

BTW,
Što se tebe tiče, nisi se pitao kao ni ja. Ali netko jeste i bilo je kao što je bilo.

Da nije SIS/SOA organizirala teroristički kamp na Pogorelici, nekakve komune i paradžemate ? Što je uopće bilo sa ljudima koji su završili ovaj (anti)teroristički kurs ?
Na Pogorelici je bio kamp za obuku, za koje su jedni tvrdili da je to kamp za antiterorističku, a drugi za terorističku obuku. Pri kontroli sprovođenja Daytonskog mirovnog sporazuma i Memoranduma o razumijevanju, SAD su dobile ovlasti po svom nahođenju poduzeti istražne radnje, s naglaskom na mudžahedine. Washington Post je izvijestio da je 200 iranskih vojnih instruktora i dalje u Bosni i da im je osnovni kamp jeste "u Fojnici". 16. veljače 1996. IFOR je napravio helikopterski i transporterski desant, a američki admiral Leighton Smith iznio je teške optužbe, nazvavši to mjestom za obuku terorista i povezao da je obuka rađena uz znanje i suradnju ljudi iz bih. vlade
SIS/SOA su organizovali UZP, rezultati tih zlocina sud je izrekao stotine godina robije.

Sta bi sa onim organizovanim ''teroristima'' sa Pogorelice???
Novak20

#6625 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Maraschino wrote: 10/01/2020 23:10

SIS/SOA su organizovali UZP, rezultati tih zlocina sud je izrekao stotine godina robije.

Sta bi sa onim organizovanim ''teroristima'' sa Pogorelice???
Dobro su prikriveni. Ubiše Leutara, policajce u Travniku, nitko ni mukajet. I sve to poslie rata. U miru.
Post Reply