IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- Herr Flick
#27402 Re: IRAN
A i ovaj sto je snimao ovaj udar je ocigledno znao sta ce se desit,nikakve reakcije sa njegove strane, suprotno od onog snimka padanja aviona gdje se onaj lik izbezumio
- King Theoden
#27403 Re: IRAN
Treba zamolit iran da nam navadi makar ovih zulfikara 
- Challenger_
#27404 Re: IRAN
Navodno fotografije unutar pogođene baze:

-
allem_77
#27405 Re: IRAN
Po ovoj karti krajišnici su sigurni što se tiče Irana i njihovih
- Challenger_
#27406 Re: IRAN
Izvor za gornje fotografije
LINK
- Nespin
- alijagoro
#27408 Re: IRAN
Meni djeluje malo nerealno da Iran moze ovoliko dobaciti 
- Nespin
-
90minut
#27410 Re: IRAN
Može Iran sta hoce da su htjeli pogodili bi ih u oko, al' s 30 do 50 ili koliko vec mrtvih amerikanaca ti dolazi 1000 aviona da ti sravni nekoliko gradova s zemljom.
Ovako umjerena " osveta " i ostaješ sila u ocima velikih sila.
- apsidejzi
#27411 Re: IRAN
Ovo treba ponavljati tri puta svakog ponedjeljka prije nego se ode na posao ili skolu!!!Novosti wrote: ↑09/01/2020 22:31Prvo Bošnjaci moraju prestat biti servilni bilo kojoj državi osim BiH tj. BiH mora im biti na 1.mjestu. Eto vidimo dokle ide ovo neo-osmansko ludilo (koje je daleko jače od šiitskog-iranskog a i saudijskog). Isto vrijedi i za ostale konstitutivne narode koji gledaju prema Zapadi ili Rusiji.Iskreno jebe mi se i za Turskom a pogotovo za Kurdima, Bošnjo treba da ganja svoj interes a to je očuvanje države i jačanje iste. Turska može Bošnjacima pomoći više nego Kurdi, Iran isto tako. Hvala Iranu i Turskoj i uvijek ćemo ih podržati, Kurdima ne bih ni pomogao ali ni odmogao, potpuno su mi nebitni kada je u pitanju interes naroda kao Bošnjaka. Ako uspiju izboriti svoju državu nemam ništa protiv ali sve što je u interesu Bošnjaka to treba da bude primarni interes Bošnjaka kao naroda.
Turska i Iran kad pomažu gledaju svoje interese.
-
A_A_AKCIJA
#27412 Re: IRAN
Srbija je u svojim prvim međunarodno priznatim granicama sa Berlinskog kongresa bila bez Kosova, Vosjvodine i Sandžaka.MaksprotivMarksa wrote: ↑09/01/2020 22:04 @A_A_AKCIJA
Pomenuo si da si na strani medjunarodnog prava, interesuje me koji je tvoj stav spram nezavisnosti Kosova ?
Navedene teritorije je dobila ratovima, u kojima je počinila genocid. O genocidu nad Albancima je 1912. izvještavao Lav Trocki, a Karnegijeva komisija USA Kongresa ga je tako i definirala, kao genocid. Ima jedan strašan detalj, a to je da je srpska vojska činila zločine pod izgovorom da je to osveta Turcima za bunu protiv dahija! Zvuči poznato?
Srbija bi zadržala Kosovo poslije 1999, da je htjela zadržati i Albance. Problem je što je Srbiju zanimala samo teritorija. Kada se pogledaju ponuđeni sporazumi, vidi se da je Srbija vodila računa samo o vjerskim objektima na Kosovu, a da je stanovništvo uopće nije zanimalo.
Sa druge strane, Albanci su skoro 100 godina bili donji u toj čitavoj raspodjeli snaga, uključujući i SFRJ. Zanimljivo je pitanje zašto SFRJ nije priznala status naroda Albancima i Bošnjacima? Na kraju, 1999. Albancima se spremala ista sudbina kao i 1912.
Ključni dio, iako ja nisam stručnjak na ovu temu, je zadnji pasus famozne rezolucije 1244, na koju se Srbija poziva u negiranju nezavisnosti Kosova, a koja glasi:
Naravno, Srbija apsolutno ignoriše ovu zadnju tačku rezolucije 1244.Ovlašćuje Ujedinjene narode za olakšavanje političkog procesa utvrđivanja budućeg statusa Kosova pri čemu treba uzeti u obzir Rambouillet sporazum, kojeg je Srbija odbila potpisati 1998., a koji poziva na "volju naroda Kosova".
Takođe, Srbija je odbila sporazum u Rambujeu, koji je davao šansu da Kosovo ostane u Srbiji. Tek kada su odbili i ovaj sporazum, usljedilo je bombardovanje.
Mediji su spominjali čak 17 inicijativa i planova rješenja, koje je Srbija odbila. Hilov plan 98., npr je predviđao ostanak Kosova u Jugoslaviji i jasno definirao te odnose između Kosova i Jugoslavije. Za Srbiju su bili neprihvatljivi uslovi poput Albanaca u jugoslavenskom i srpskom parlamentu, izbora na Kosovu i mogućnost formiranja lokalne policije na Kosovu!!! Podsjećam, po ovom planu Kosovo bi ostalo u tadašnjoj Jugoslaviji kao pokrajina.
http://www.nin.co.rs/arhiva/2501/4.html
Moje viđenje je da, a ponavljam da mi ovo nije struka, je čitav dijalog u vezi Kosova uvažio sve bitne istorijske činjenice, koje objašnjavaju podređen položaj većinskog naroda Kosova. Taj dijalog je bio vođen pod krovnom organizacijom svih država, UN i nije rezultat nikakvih unilateralnih poteza jedne države. Nezavisnost Kosova nije pala s neba, niti je Amerika došla na Kosovo i otela ga Srbiji. Srbija je imala skoro 10 godina da se ohladi od genocidnih tendencija i konačno Albance prihvati kao svoje punopravne građane, ali je to odbila.
Na kraju, prevagnula su ljudska prava naspram međunarodnog prava. Da je Srbija htjela preuzeti obavezu da su Albanci ravnopravni drugim građanima Srbije, siguran sam da bi se dijalog drugačije završio. Suludo je da su se nadali da će ostatak svijeta pristati na dogovor koji podrazumjeva diskriminaciju na nivou ljudskih prava.
Ključna stvar je da se čitav proces vodio pod pokroviteljstvom UN i niti jednog momenta nije izlazio iz tog okvira. Bombardovanje Srbije se desilo nakon odbijanja sporazuma u Rambujeu, a kao način sprječavanja ratnog zločina. Podsjećam da se tada znalo za Srebrenicu, koja se dogodila 4 godine prije.
Danas, sa Iranom je apsolutno druga situacija. UN-a nema ni na mapi. Posljednje tragove je uništio Trump unilateralnim povlačenjem iz sporazuma. Sankcije protiv Irana su sankcije USA, uvedene od Trumpa i njegove administracije. Takođe, bez ikakve uloge UN.
Takođe, po međunarodnim konvencijama, ovaj vid sankcija koji je nametnut Iranu, finansijska blokada i blokada slobodne trgovine robama, se smatra objavom rata. O ubistvu Solieimanija da ne govorim, kao zvaničniku suverene države.
Uprkos tome, Iran se godinu ipo dana pridržavao sprazuma, nadajući se da će Evropljani spasiti sporazum i nagovoriti Amerikance da se ponovo vrate u okvire. Znamo kako je završilo.
- oaza85
#27413 Re: IRAN
Njega i Rusa 300 miliona.Leopard_SA wrote: ↑09/01/2020 22:48Hoces reci da je pisanje random Amerikanca relevantno kada je u pitanju vojna moc navedenih drzavaChallenger_ wrote: ↑09/01/2020 22:40 Čitam Amerikanca koji je poludio zašto se Američke trupe nisu branile i kaže, zato, što nemaju kapaciteta za to. Da nemaju kapacitet ni da brane sopstvenu teritoriju a kamo li trupe širom Azije.
Piše da je američka vojna moć danas vic i da to znaju "Perzijanci". Da su zato udarali po njima.
Da su USA običan vojni "balon" i da se uprkos svojoj inferiornosti i dalje prave da su najjača vojska svijeta, a da svi bitni znaju da to više nisu.
I Iranci i Kinezi i oni na vojnom vrhu svijeta - Rusi.
I hoces reci da su Rusi najjaca vojna sila svijeta?
-
celava_dlaka
#27414 Re: IRAN
Miroslav Lazanski za sirotinju 
- MaksprotivMarksa
#27415 Re: IRAN
Lajkao sam ti komentar, lijepo je to napisano, iscrpno, jasno si objasnio svoju poziciju, to je lijepo vidjeti na ovom forumu.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2020 00:05Srbija je u svojim prvim međunarodno priznatim granicama sa Berlinskog kongresa bila bez Kosova, Vosjvodine i Sandžaka.MaksprotivMarksa wrote: ↑09/01/2020 22:04 @A_A_AKCIJA
Pomenuo si da si na strani medjunarodnog prava, interesuje me koji je tvoj stav spram nezavisnosti Kosova ?
Navedene teritorije je dobila ratovima, u kojima je počinila genocid. O genocidu nad Albancima je 1912. izvještavao Lav Trocki, a Karnegijeva komisija USA Kongresa ga je tako i definirala, kao genocid. Ima jedan strašan detalj, a to je da je srpska vojska činila zločine pod izgovorom da je to osveta Turcima za bunu protiv dahija! Zvuči poznato?
Srbija bi zadržala Kosovo poslije 1999, da je htjela zadržati i Albance. Problem je što je Srbiju zanimala samo teritorija. Kada se pogledaju ponuđeni sporazumi, vidi se da je Srbija vodila računa samo o vjerskim objektima na Kosovu, a da je stanovništvo uopće nije zanimalo.
Sa druge strane, Albanci su skoro 100 godina bili donji u toj čitavoj raspodjeli snaga, uključujući i SFRJ. Zanimljivo je pitanje zašto SFRJ nije priznala status naroda Albancima i Bošnjacima? Na kraju, 1999. Albancima se spremala ista sudbina kao i 1912.
Ključni dio, iako ja nisam stručnjak na ovu temu, je zadnji pasus famozne rezolucije 1244, na koju se Srbija poziva u negiranju nezavisnosti Kosova, a koja glasi:
Naravno, Srbija apsolutno ignoriše ovu zadnju tačku rezolucije 1244.Ovlašćuje Ujedinjene narode za olakšavanje političkog procesa utvrđivanja budućeg statusa Kosova pri čemu treba uzeti u obzir Rambouillet sporazum, kojeg je Srbija odbila potpisati 1998., a koji poziva na "volju naroda Kosova".
Takođe, Srbija je odbila sporazum u Rambujeu, koji je davao šansu da Kosovo ostane u Srbiji. Tek kada su odbili i ovaj sporazum, usljedilo je bombardovanje.
Mediji su spominjali čak 17 inicijativa i planova rješenja, koje je Srbija odbila. Hilov plan 98., npr je predviđao ostanak Kosova u Jugoslaviji i jasno definirao te odnose između Kosova i Jugoslavije. Za Srbiju su bili neprihvatljivi uslovi poput Albanaca u jugoslavenskom i srpskom parlamentu, izbora na Kosovu i mogućnost formiranja lokalne policije na Kosovu!!! Podsjećam, po ovom planu Kosovo bi ostalo u tadašnjoj Jugoslaviji kao pokrajina.
http://www.nin.co.rs/arhiva/2501/4.html
Moje viđenje je da, a ponavljam da mi ovo nije struka, je čitav dijalog u vezi Kosova uvažio sve bitne istorijske činjenice, koje objašnjavaju podređen položaj većinskog naroda Kosova. Taj dijalog je bio vođen pod krovnom organizacijom svih država, UN i nije rezultat nikakvih unilateralnih poteza jedne države. Nezavisnost Kosova nije pala s neba, niti je Amerika došla na Kosovo i otela ga Srbiji. Srbija je imala skoro 10 godina da se ohladi od genocidnih tendencija i konačno Albance prihvati kao svoje punopravne građane, ali je to odbila.
Na kraju, prevagnula su ljudska prava naspram međunarodnog prava. Da je Srbija htjela preuzeti obavezu da su Albanci ravnopravni drugim građanima Srbije, siguran sam da bi se dijalog drugačije završio. Suludo je da su se nadali da će ostatak svijeta pristati na dogovor koji podrazumjeva diskriminaciju na nivou ljudskih prava.
Ključna stvar je da se čitav proces vodio pod pokroviteljstvom UN i niti jednog momenta nije izlazio iz tog okvira. Bombardovanje Srbije se desilo nakon odbijanja sporazuma u Rambujeu, a kao način sprječavanja ratnog zločina. Podsjećam da se tada znalo za Srebrenicu, koja se dogodila 4 godine prije.
Danas, sa Iranom je apsolutno druga situacija. UN-a nema ni na mapi. Posljednje tragove je uništio Trump unilateralnim povlačenjem iz sporazuma. Sankcije protiv Irana su sankcije USA, uvedene od Trumpa i njegove administracije. Takođe, bez ikakve uloge UN.
Takođe, po međunarodnim konvencijama, ovaj vid sankcija koji je nametnut Iranu, finansijska blokada i blokada slobodne trgovine robama, se smatra objavom rata. O ubistvu Solieimanija da ne govorim, kao zvaničniku suverene države.
Uprkos tome, Iran se godinu ipo dana pridržavao sprazuma, nadajući se da će Evropljani spasiti sporazum i nagovoriti Amerikance da se ponovo vrate u okvire. Znamo kako je završilo.
Dakle,
Evo, da ne bude da te vadim iz konteksta, sam si napisao da nije uvijek medjunarodno pravo iznad svega.Na kraju, prevagnula su ljudska prava naspram međunarodnog prava. Da je Srbija htjela preuzeti obavezu da su Albanci ravnopravni drugim građanima Srbije, siguran sam da bi se dijalog drugačije završio. Suludo je da su se nadali da će ostatak svijeta pristati na dogovor koji podrazumjeva diskriminaciju na nivou ljudskih prava.
Odabir nulte godine za posmatranje nekog slucaja je jako bitan, ti si odabrao nerelevantnu godinu kao nultu, jedina relevantna godina za savremeno doba je 1991. i raspad Jugoslavije. Albanci nisu uvijek bili vecina na Kosovu i to je fakt, za sve drugo se slazemo, od strasnog zlocina nad Albancima do potcinjenog polozaja u SFRJ. Razlike izmedju velikosprspke i velikoalbanske politike za mene nema, a za Bosnjake i njihov polozaj u SFRJ se ne mozemo sloziti jer ti ocigledno insinuiras da je taj polozaj bio jednak polozaju Albanaca, to nije istina, BiH je sacuvana kao republika zbog te SFRJ i njenog vodstva, a i Bosnjaci su po prvi put na bilo kakav nacin mogli u toj i takvoj SFRJ artikulirati svoj politicki identitet, republiku su izgubili neki drugi, ona nam je ostavljena u amanet, a mi smo je prokockali.
Medjunarodno pravo, ukoliko je jednom prekrseno bez posljedica, a jeste, ne moze biti argument u ozbiljnim raspravama, prije svega jer se koristi kao argument samo onda kada nam je to srcu milo.
Jaci tlaci slabije i to je tako, bilo bi divno da zivimo u utopiji, ali ne zivimo i ako bas moram da biram ko ce mi biti iznad glave, to ce uvijek biti civilizovani Amerikanac naspram civilizovanih Iranaca, nekako im vise vjerujem, a mislim i da uvazeni general nije mario mnogo za medjunarodno pravo jer je ubijen na teritoriju druge drzave, te je mnoge svoje djelatnosti i vrsio u drzavama u kojima nema mandat za takvo sto.
Primjetio sam i da si izrazio sumnju u institucije SAD, ja ne gajim takvu sumnju, siguran sam da tamo niko nista nezakonski radi (mislim na unutardrzavnu politiku), te da ne postoji demokratija na svijetu sa nezavisnijim institucijama od SAD, siguran sam i da najveci ludjak ne moze nasmoditi planeti ukoliko to nije zelja vecine donosioca odluka u SAD.
Last edited by MaksprotivMarksa on 10/01/2020 00:58, edited 1 time in total.
-
Guadalajara
#27416 Re: IRAN
Gdje Kikija ? 
- Point.
#27417 Re: IRAN
Loš crystal meth, nikakav.Challenger_ wrote: ↑09/01/2020 22:40 Čitam Amerikanca koji je poludio zašto se Američke trupe nisu branile i kaže, zato, što nemaju kapaciteta za to. Da nemaju kapacitet ni da brane sopstvenu teritoriju a kamo li trupe širom Azije.
Piše da je američka vojna moć danas vic i da to znaju "Perzijanci". Da su zato udarali po njima.
Da su USA običan vojni "balon" i da se uprkos svojoj inferiornosti i dalje prave da su najjača vojska svijeta, a da svi bitni znaju da to više nisu.
- Kaligrafija
#27418 Re: IRAN
Cijenim tvoje pisanje Cheli, imas dosta dobrih podataka, ali ovde se ne bi slozio sa tobom, mislim da je pisanje tog covjeka kojeg prenosis jedno obicno gibberish...! Ameri su najorganizovanija vojska svijeta, pocev od vojnog iskustva, vojnih skola, ulaganja u ljudski faktor. Imaju najbolje komunikacione sisteme, najbolje informaticare, imaju NASA, najbolje obavjestajne sluzbe, sto unutrasnje, sto vanjske, imaju ustrojstvo sto niko nema... Jbt policija im je naoruzana kao neke strane vojske... Specijalne jedinic su im neprevazidjene... Imaju najjacu mornaricu na svijetu, najvise nosaca aviona, najjacu avijaciju. Imaju najbolje raketne sisteme, mada mnogi kazu da su Rusi tu negdje, ja u to ne vjerujem, imaju oni ispod zita uvijek nesto, za sta drugi ne znaju... Imaju najbolje podmornice izmedju ostalog, dok je kod Rusa bilo sranja i tonule su im podmornice, to se Amerima nije desavalo... Vojska im je najopremljenija na svijetu, govorim svaki pojedinacni vojnik, Rusi imaju nekih rodova vojske, koji imaju najmoderniju opremu, vecinom su to specijalne jedinice, dok je kod Amera to vec standard za svakog pojedinacnog vojnika...! Avijacija i iskustvo pilota i sama proizvodnja istih je neprikosnovena, zamisli da u ratnom, ali bas ratnom stanju upregnu sve sisteme proizvodnje u Americi, bas kao u 2. Svj. ratu, pa Kinezi su male mace, kakav bi to omjer proizvodnje bio... Kinezi samo kopiraju, Ameri imaju pamet, Trump je sasvim upravu sto je uveo Kini sankcije i hoce da naplati znanje koje se krade od Amerike... Rusi su vec drugi nivo, oni imaji znanje, uvijek su imali vrhunske strucnjake, koji su jednako inovativni kao americki, ali nemaju ni blizu novca za razvoj ideja kao sto to imaju Ameri, a i sistem sam nije dao toliku mogucnost privatnom sektoru za razvoj ideja u vojne svrhe, kao sto je slucaj u Americi... Imaju nuklearne, termonuklearne i neutronske bombe... Dovoljno da nikad niko ne pomisli da ih zajebaje... Imaju svemirski program sto drzavni, sto privatni, koji niko nema... Imaju sigurno najzejabaniji program razvoja bioloskog oruzja, koji se strasno krije....! Imaju pamet okupljenu iz cijelog svijeta, koju niko drugi nema...! Imaju logistiku i logisticku podrsku koju ni jedna druga zemlja nema... Da hoce, da prebace milion ljudi sa sve opremom i oklopom, nema te zemlje koja moze to izvesti brze od njih... Primjer Zaljevski rat, da se ne vracam na 2. Svj. rat... Dovoljno je... Moral njihove vojske je najveci od svih, njihov vojnik je sit i napit, nikad nece biti gladan, lose ubucen, a za sve to trebaju novci... Njihove baze su kao mini gradovi...! Njihov vojnik je u toku obuke toliko metodoloski indoktriniran da brani Ameriku bilo gdje u svijetu, kao rodjeni prag, tako da on gdje god poslije ode sluzit on nema dilema... Oni tek razviju svijest o ispravnom i pogresnom kad se vrate kuci, jal psihicki oboljeli od PTSPa, ratnih trauma, fizickih trauma, ali koga boli kita za to, on je svoje odsluzio i uradio sta je trebao... Govorim o pjesadiji... I kad se vrate iz rata, koliko god lose bile njihove sluzbe za resocijalizaciju i oporavak vojnika, zbrinjavanje i promjenu posla u civilni, razna skolovanja i doskolovanja, opet su najbolje na svijetu...Mogao bi nabrajati do sutra zasto su najjaci, mozes se sloziti ili ne, ali to su fakti. Amerika je imperija i najjaca globalna sila, svi drugi se savijaju uz njih, neki se naslone malo na ledja, neki malo sjedu nekad i na glavu, neki su vjecno pod cipelama, ali generalno svi igraju kako oni hoce... Ne skace cijena na svjetskim berzama ni zbog Rusa, Kineza ili bilo koga drugog, ako se ne radi na drugoj strani o Amerikancima...! Trump prne ujutro na twitter i vrijednosti berze se promijene...!Challenger_ wrote: ↑09/01/2020 22:40 Čitam Amerikanca koji je poludio zašto se Američke trupe nisu branile i kaže, zato, što nemaju kapaciteta za to. Da nemaju kapacitet ni da brane sopstvenu teritoriju a kamo li trupe širom Azije.
- GandalfSivi
#27419 Re: IRAN
Prekuc'o brata mi, nema dalje. Mozemo li odmah glasati za post godine, kakve crne plaze kakvi bakraci, lik dosegao nove visine svega miChallenger_ wrote: ↑09/01/2020 22:40 Čitam Amerikanca koji je poludio zašto se Američke trupe nisu branile i kaže, zato, što nemaju kapaciteta za to. Da nemaju kapacitet ni da brane sopstvenu teritoriju a kamo li trupe širom Azije.
- asurbanipal
#27420 Re: IRAN
Kiki lupaš gluposti po običaju.
Albanija je praktično ucijenjena sa teroristima iz MEK-a.
Zbog MEK-ovaca problem imaju članovi bektašijskog derviškog reda, znam to iz pouzdane ruke.
Albanian Police have based their claim on statements by Edmond Brahimaj (Baba Mondi) leader of the Bektashi Order, an Islamic Sufi order based in Tirana, about an alleged plot to attack high-level MEK members attending Persian New Year festivities in Bektashi’s headquarters on March 2018. Two men were arrested at the time, but they were released later due to lack of sufficient evidence. The Albanian Police have not made it clear yet whether any of the 4 members of the alleged terrorist cell were among the 2 men arrested in 2018.
https://www.theleadersnews.com/behind-t ... st-tehran/
Were the Iranians really ready to carry out an attack in Europe?
https://www.nejatngo.org/en/posts/9151
- sadie_forever
#27421 Re: IRAN
Rekao je Allahov Poslanik (s): “Džedždžal će se pojaviti iz pravca mešrika, iz grada kojeg zovu Horasan. Slijedit će ih ljudi crvenih lica i sitnih očiju.” Sejjid Ibn Tavus El-Haseni, El-Melahimu vel-fiten, str. 153.
-
celava_dlaka
#27422 Re: IRAN
Nema dzedzdzal muda dok je crvene zastave u iranusadie_forever wrote: ↑10/01/2020 01:21 Rekao je Allahov Poslanik (s): “Džedždžal će se pojaviti iz pravca mešrika, iz grada kojeg zovu Horasan. Slijedit će ih ljudi crvenih lica i sitnih očiju.” Sejjid Ibn Tavus El-Haseni, El-Melahimu vel-fiten, str. 153.
- sadie_forever
#27423 Re: IRAN
Ali imat ce sitne oci i crvena lica,znaci nije od perzijanaca,,,moguce ovi hazaricelava_dlaka wrote: ↑10/01/2020 01:30Nema dzedzdzal muda dok je crvene zastave u iranusadie_forever wrote: ↑10/01/2020 01:21 Rekao je Allahov Poslanik (s): “Džedždžal će se pojaviti iz pravca mešrika, iz grada kojeg zovu Horasan. Slijedit će ih ljudi crvenih lica i sitnih očiju.” Sejjid Ibn Tavus El-Haseni, El-Melahimu vel-fiten, str. 153.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#27424 Re: IRAN
Generalno slabe su vojske i u jednih i drugih, drugo su tehnološka dostignuća... rat se ne dobija tehnikom nego čizmom i idejom
Objektivno Amerika poslije 2 svijetskog rata nije ni jedan rat dobila, zauzela teritorije jeste ali bez ideje, cilja niti budućnosti za novonastale situaciju tj. teritorije
Sunovrat čovječanstva na svakom koraku, pa eto ti
Objektivno Amerika poslije 2 svijetskog rata nije ni jedan rat dobila, zauzela teritorije jeste ali bez ideje, cilja niti budućnosti za novonastale situaciju tj. teritorije
Sunovrat čovječanstva na svakom koraku, pa eto ti
- Bloo
- Globalna šefica
#27425 Re: IRAN
Mozda su Vlasi...al.kad se naljute...sadie_forever wrote: ↑10/01/2020 01:34Ali imat ce sitne oci i crvena lica,znaci nije od perzijanaca,,,moguce ovi hazaricelava_dlaka wrote: ↑10/01/2020 01:30Nema dzedzdzal muda dok je crvene zastave u iranusadie_forever wrote: ↑10/01/2020 01:21 Rekao je Allahov Poslanik (s): “Džedždžal će se pojaviti iz pravca mešrika, iz grada kojeg zovu Horasan. Slijedit će ih ljudi crvenih lica i sitnih očiju.” Sejjid Ibn Tavus El-Haseni, El-Melahimu vel-fiten, str. 153.![]()