Slavisa Sucur nikad nikoga nije napao, pogotovo iz SDA. Prica pricu opste prakse i nezamjeranja. Prespavao je zadnji mandat u skupstini. On je jedno od mojih velikih razocarenja.drug_profi wrote: ↑09/01/2020 11:44 Slaviša Šućur je bio dobar u javnim nastupima i u parlamentu. Zašto njega nema više nigdje?
SDP
- Control panel
#58876 Re: SDP
-
putokaz1
#58877 Re: SDP
Ali da je tu imali bi 2 na 1 u klubu srba
- Roccohljup
#58878 Re: SDP
udri ih Nera...pa makar i torbicom
SDP o Danu RS-a: Kad se prašina slegne građani će biti zatečeni povećanim PDV-om
Klix.ba
1h 43min
46
komentara
44
dijeljenja
SDP BiH Dan RS-a
Foto: M. O./Klix.ba
Nakon razvlačenja pameti oko formiranja vlasti i priče oko ANP-a i Programa reformi, obilježavanje neustavnog 9. januara jeste idealna prilika da novi fingirani sukob koalicioni partneri SNSD i SDA, sa svojim priljepcima DF-om i SBB-om, prodaju kao borbu za ostvarenje svako svog svetog patriotskog cilja, smatraju u SDP-u.
"Istovremeno, logično je nemoguće da u isto vrijeme Program reformi može biti pobjeda i jačanje BiH te pobjeda i jačanje RS. Iako su tri stranke koje vodi Bakir Izetbegović uvjeravale građane da je njihova zajednička koalicija brana rušenju državnih institucija, Ustava i zakona, sada je jasno da se radi o običnoj besmislici i nesuvislom opravdanju za ulazak u vlast na principu puke raspodjele fotelja", navode iz SDP-a.
Naglašavaju da je vladajuća koalicija, koja je potpisala da će u potpunosti biti posvećena poštivanju vladavine prava, pala na prvom ispitu.
"Selektivno poštivanje zakona, od presuda u Strazburu, preko presude o izborima u Mostaru, presude o dvije škole pod jednim krovom, te presudom Sejdić-Finci, pa sve do današnje proslave, ustaljivanje je prakse da se zakoni ne poštuju nikako. Simptomatično je da su zastupnici SDA u Narodnoj skupštini RS svojim glasovima i ovaj put kao i prošle godine glasali za usvajanje budžeta u kojem su osigurana sredstva za neustavno paradiranje. Korištenje izgovora da su i ovaj put državu prodali za par donacija 'povlaštenim' povratnicima i za koju hiljadu više za Merhamet je više nego patetično i smiješnao. Građani RS-a trebaju znati da se kršenjem odluka Ustavnog suda BiH dovodi u pitanje institucija Ustava definisanog Dejtonskim sporazumom, pa se tako posredno dovodi u pitanje i RS kao ustavna kategorija, odnosno administrativna jedinica unutar Bosne i Hercegovine", navode u saopćenju.
Nastavljaju da dok 'reprezentativci' zajednički rade na svođenju politike i javnog prostora na plemensko-etničko razdjeljivanje plijena, građanima nude predstave, bježeći od tema najnižih penzija i novih nameta, te masovnog odlaska mladih. Oni, ustvari, na taj način jedni druge jačaju.
"Danas su sretni i jedni i drugi, jer ovo je nova prilika za nacionaliste i patriote oko koje će se sukobljavati i dokazivati kvazipatriotizam, a da se ne moraju brinuti kako će to sukobljavanje narušiti međusobnu idilu u Predsjedništvu i Vijeću ministara BiH. Izvjesno je da će, kada se prašina oko 9. januara slegne, građani biti zatečeni povećanim PDV-om i drugim nametima koje koalicija SNSD-a, HDZ-a i stranaka sljedbenica SDA u miru i bez ikakvih tenzija dogovara na intimnim sastancima. Sve dok u fokusu vlasti ne budu mjere ekonomskog, pravnog i demokratskog razvoja države, umjesto parada i predstava za javnost, najbrojnija organizovana okupljanja građana će i dalje biti ona pred ambasadama i javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine", zaključuje se u saopćenju.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#58879 Re: SDP
i sdp vec pazario nacelnika u novom sarajevu i to zajednickog kandidata kojeg ce podrzati nasa stranka i konakovic... a nisu ni svjesni da ce dozivjeti historijski krah na lokalnim izborima.
-
putokaz1
- Leverage
#58881 Re: SDP
Eto ti im otvori oči.
Pozdravljam odluku da se ponovo ne ide u koaliciju petak 13. u Srebrenici.
Pozdravljam odluku da se ponovo ne ide u koaliciju petak 13. u Srebrenici.
- bunk
#58882 Re: SDP
U prevodu pozdravljas jos jedne izbore na kojima ce sdp u manjem entitetu imati 6 glasova.
-
emric
#58883 Re: SDP
Jel bio danas na paradi u BL vojvoda Nermin Nikšić, traktordžija, nešto najgluplje što je politika u BiH izrodila?
- Bosanski_kralj
-
Patton44
-
Akibh
- moon_walker_90
#58887 Re: SDP
I da se ne predje izborni prag, nista sa zelenim i njihovim satelitima(citaj df,sbb,sd,spd,boss itd nastavi niz)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#58888 Re: SDP
Glasaci iz rs ce da kazne sdp sto ne zele u koaliciju sa sda?
Je li to mislis?
Hoce li sda u koaliciju sa dodikom ici u srebrenici? Po vertikali?
Koalicija sa ratnim zlocincima sa svih strana je prirodno ponasanje sda(vidi pod laburisti uzp snsd na svim nivoima)...
- _Reds_
#58889 Re: SDP
SDP se za Bosnu samo u SKS bori.
Ili sto bi rekao kifla, borba za pečat je borba za drzavu
Odklaskom rah. Hakije Meholjica iz SDP-a, ta stranka u Srebrenci i ne postoji, pa prema tome, oni se nisu imali skim ni udruzivati.
Ili sto bi rekao kifla, borba za pečat je borba za drzavu
Odklaskom rah. Hakije Meholjica iz SDP-a, ta stranka u Srebrenci i ne postoji, pa prema tome, oni se nisu imali skim ni udruzivati.
-
zippoo87
#58890 Re: SDP
SDA se ne bori ni za koga i nigdje, osim za sebe i svoj kriminal
jadno je ovo podmetanje
jadno je ovo podmetanje
- _Reds_
#58891 Re: SDP
SDA i ovakva i onakva, ali kad ti jedan SDP nesto pametuje, to je samo plus za SDA.
Koje selo, kad ni 4G nemas kako treba ? okolina Gracanice ili sta li vec ? Zivinice? Gore vidim lale cvatu SDPa vlada, Tuzla oaza zvota, nikad niko osim SDP-a nije vlada.
Koliko je tvom kantonu SDP-e vladao ?
Jad je podmetanje koje SDP pokušava da pravi, napadajuci nekoga da koalira sa SNSD-om ili SDS-om, kao da se eto ima izbora, a oni bi koalirali prvi sa njima samo da imaju dovoljno ruku.
SDP ce za 5-6 godina biti stranka na marginama, neka ostane post kao zapis.
-
zippoo87
#58892 Re: SDP
u mom gradu je sdp ko k, jedno 10% bolji od sda, sa kojom sada koalira u gradskom vijecu i ja nikada ne branim sdp
ali je glupo da sda napada sdp i govori da nece negdje sa njima
Nerko postuje vecinu u stranci a kod mene i na tk su one stare komunjare i stari sdp, Daso, Bijedic i ta kriminalna ekipa, oni bi za vlast sa svakim
SDP naravno da mora prvo pasti, da bi mogao opet rasti... u Gracanici SDP 20 godina sa istim covjekom na celu i u stranci i kao nacelnik... logicno je da ce to biti leglo kriminala za sve te godine
ja isto zivim za dan kada ce doci neko drugi na mjesto nacelnika, ovaj je potrosen ko zeton, lika vise nigdje i nema, ne bavi se nicim, ne radi nista, ne zanima ga vise nista, svrha je sam sebi
Nerko postuje vecinu u stranci a kod mene i na tk su one stare komunjare i stari sdp, Daso, Bijedic i ta kriminalna ekipa, oni bi za vlast sa svakim
SDP naravno da mora prvo pasti, da bi mogao opet rasti... u Gracanici SDP 20 godina sa istim covjekom na celu i u stranci i kao nacelnik... logicno je da ce to biti leglo kriminala za sve te godine
ja isto zivim za dan kada ce doci neko drugi na mjesto nacelnika, ovaj je potrosen ko zeton, lika vise nigdje i nema, ne bavi se nicim, ne radi nista, ne zanima ga vise nista, svrha je sam sebi
-
putokaz1
#58893 Re: SDP
Dodje u Pribavu,Skahovicu,Miricinu napravi Putic,mostic u Septembru,dadne budzetskih para,kupi glasove...Znam ZIppo razumijem te.Nacelnik se tesko u BH mijenja da je srece da ga promjenimo u Centar Sarajevu bar tu....zippoo87 wrote: ↑10/01/2020 00:02 u mom gradu je sdp ko k, jedno 10% bolji od sda, sa kojom sada koalira u gradskom vijecu i ja nikada ne branim sdp
- _Reds_
#58894 Re: SDP
Ovo je vec neka druga prica.zippoo87 wrote: ↑10/01/2020 00:02 u mom gradu je sdp ko k, jedno 10% bolji od sda, sa kojom sada koalira u gradskom vijecu i ja nikada ne branim sdp
To ocekujes nesto od Trenerke, Magazinovica i tvog Masica, koji se stidi tog tvog mjesta, kako kako je iz njega pobjegao.
-
zippoo87
#58895 Re: SDP
nema kod mene "neka druga prica"... ja pisem isto, samo se nekome nekada svidja prica, nekome ne
nikada nisam bio ulizica i nikada necu,
Masic je najtanji u cijelom sadasnjem rukovodstvu sdpa
ne znam da se bas stidi, pa on je Dasin ucenik... bice da su se nesto zakacili i razisli, jer Damir slaboci privatno dolazi u Gr , nemam pojma razloge, ne pratim ti to
ne znam da se bas stidi, pa on je Dasin ucenik... bice da su se nesto zakacili i razisli, jer Damir slaboci privatno dolazi u Gr , nemam pojma razloge, ne pratim ti to
- Leverage
- _Reds_
#58897 Re: SDP
Nije on niciji, on je svoj, nos do neba, plata 5k svaki mjesec, sta ga briga za Gracanicu.zippoo87 wrote: ↑10/01/2020 00:16 nema kod mene "neka druga prica"... ja pisem isto, samo se nekome nekada svidja prica, nekome ne
Nikad sta radio nije posteno ni radio.
- bunk
#58898 Re: SDP
Ne znam sta se desava evo 20 i kusur godina uglavnom isti sindrom,nema sdp ni u tragovima u manjem entitetu..izvrsni direktor wrote: ↑09/01/2020 22:50Glasaci iz rs ce da kazne sdp sto ne zele u koaliciju sa sda?
Je li to mislis?
Hoce li sda u koaliciju sa dodikom ici u srebrenici? Po vertikali?
Koalicija sa ratnim zlocincima sa svih strana je prirodno ponasanje sda(vidi pod laburisti uzp snsd na svim nivoima)...
A prirodno ponasanje sdp je guranje glave u pijesak...jer kakve su to izjave..vidis li ti da se i "liberalni i mladi" politicari iz manjeg entiteta uopce ne razlikuju u stavovima od bilo kojeg snsd ili sds ovca...svi pusu u istu tikvu tako da da ne znam s kime to da se koalira iz manjeg entitete a da se moze reci koaliramo sa nekime ko je svjestan i priznao je uzasni genocid pocinjen od strane cetnickih fasista u agresiji na BiH.Kad i ako svijest i katarza u tom nivou bude nastupila u manjem entitetu onda cemo biti Njemacka..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#58899 Re: SDP
U federaciji: svi su isti nema se za kog glasati, glasaj za sda.
U rs: nema se s kim koalirati, koaliraj sa dodikom, blati njegovu opoziciju, glasaj za dodikove kandidate u dom naroda, javno govori da niko drugi ne dolazi u obzir u koaliciji itd.
Sda bot mustra ponasanja
U rs: nema se s kim koalirati, koaliraj sa dodikom, blati njegovu opoziciju, glasaj za dodikove kandidate u dom naroda, javno govori da niko drugi ne dolazi u obzir u koaliciji itd.
Sda bot mustra ponasanja
- bunk
#58900 Re: SDP
Meh,supljiranje i etiketiranje ,niskorisno i za tebe i za mene..izvrsni direktor wrote: ↑10/01/2020 06:39 U federaciji: svi su isti nema se za kog glasati, glasaj za sda.
Sda bot mustra ponasanja