Meh, ja preferiram "rep, krila i nos" aviona.General War wrote: ↑09/01/2020 14:37 Posao sam nspisati "vertikalac"...ali da se pogresno ne izrazim![]()
Kako god, sve se cini da su jadnici najebali od PVO-a.
Meh, ja preferiram "rep, krila i nos" aviona.General War wrote: ↑09/01/2020 14:37 Posao sam nspisati "vertikalac"...ali da se pogresno ne izrazim![]()
Veca je glupost, pokusavati priznati odgovornost sa nekakvim glupim izlikama...nesretan slucaj, platis odstetu i idemo dalje.Kaligrafija wrote: ↑09/01/2020 14:26 Joj gluposti, a nisu rupe mogli napraviti dijelovi raspadajuceg aviona, dijelovi motora, koji kad se otkidaju i jos pri toj brzini u vazduhu, djeluju kao geleri...!?! Ma hajte, molim vas...!
Boeing makar odahnuo.AleksoMKD wrote: ↑09/01/2020 14:40Meh, ja preferiram "rep, krila i nos" aviona.General War wrote: ↑09/01/2020 14:37 Posao sam nspisati "vertikalac"...ali da se pogresno ne izrazim![]()
Tako govorim od detinjstva.
Kako god, sve se cini da su jadnici najebali od PVO-a.
Moguce je.Kaligrafija wrote: ↑09/01/2020 14:26 Joj gluposti, a nisu rupe mogli napraviti dijelovi raspadajuceg aviona, dijelovi motora, koji kad se otkidaju i jos pri toj brzini u vazduhu, djeluju kao geleri...!?! Ma hajte, molim vas...!
A bas su se sjebali sa 800-om. Ignorisuci sva upozorenja, jebeni corporate greed.
Uf, ima ima...
Jos jedna stvar sto ti kiki nije rekao...da te podsjetim da nema mrake koja ne zivi u americi pa i bliskoistocne, a nemaju samo bosanci svoja udruzenja, svoje lobiste, guvernere novinare...do demonstracija, da amerika reaguje i zastiti x,y neki narod.Dozer wrote: ↑09/01/2020 11:02Ima jedno drugo pitanje u svemu ovome - Sta Amere boli qrac ko sta radi izvan Amerike? Jel' to njihova duznost i obaveza da brinu o tome?Kikibombona wrote: ↑09/01/2020 00:09Sta bi uradila Amerika da ovo sto radi Iran rade Bugarska, Srbija ili Hrvatska?
Ja mislim da bi ih sastavili sa zemljom.
Ti?
Sta bi se desilo da Srbija kupi S-400 i Iskander?
Ili sta bi se desilo da osnuju paravojne formacije u Makedoniji, Bugarskoj, Kosovu, Hrvatskoj itd., kao sto radi Iran?
...
Iran ima pravo raditi sta zeli jer su muslimani?
Je li to logika, jer stvarno ne vidim nista drugo?
Sto to nema Kineza nigdje izvan Kine da zavode red? Sjevernih Koreanaca? Rusa (ne bi ih ni bilo da se Ameri nisu dovukli dole), Japanaca?
Niko se nigdje ne namece da nekome drugom zavodi nekakav red i uvodi nekakav svoj sistem, samo Ameri.
Zato i kažem da je bolje da to rade Amerikanci nego bliskoistočne nacije. Ameri su štošta ali ove naci furke ne furaju.Sanjarko wrote: ↑09/01/2020 12:58 viewtopic.php?f=3&t=80981&p=16174855#p16174685
Ako je ovo zavodzenje reda, onda ne znam sta je sijanje nereda.
A sta je to rusija kritikovala iran?The 51st State wrote: ↑09/01/2020 09:18 korijen svih problema je nekriticka podrska izraelu od strane usa, mnogo lakse bi amerima islo na bliskom istoku da posteno i po medjunarodnom pravu postupaju, ovako imamo ironiju da kiki podrzava isto vjerske ekstremiste kada je tamosnja politika u pitanju, oni su mnogo opasniji od irana, iako su od dva brata djeca, pa se nekad perverzno interesi poklapaju.
Ne razumijem pitanje?General War wrote: ↑09/01/2020 15:32A sta je to rusija kritikovala iran?The 51st State wrote: ↑09/01/2020 09:18 korijen svih problema je nekriticka podrska izraelu od strane usa, mnogo lakse bi amerima islo na bliskom istoku da posteno i po medjunarodnom pravu postupaju, ovako imamo ironiju da kiki podrzava isto vjerske ekstremiste kada je tamosnja politika u pitanju, oni su mnogo opasniji od irana, iako su od dva brata djeca, pa se nekad perverzno interesi poklapaju.
Nek onda to demonstriraju kod celjadi izrahella i KSA pa tek onda da traze od drugih isto.Heller wrote: ↑09/01/2020 15:31Zato i kažem da je bolje da to rade Amerikanci nego bliskoistočne nacije. Ameri su štošta ali ove naci furke ne furaju.Sanjarko wrote: ↑09/01/2020 12:58 viewtopic.php?f=3&t=80981&p=16174855#p16174685
Nisam reko ni da su dobri. Al ovo izgladnjivanje djece, to kauboji nisu radili nit su gađali sirotišta maksuz.Nespin wrote: ↑09/01/2020 15:37Mogu vala pametnije ostvarivati svoje interese od kaubojskog metoda. With all due respect.Heller wrote: ↑09/01/2020 15:31Zato i kažem da je bolje da to rade Amerikanci nego bliskoistočne nacije. Ameri su štošta ali ove naci furke ne furaju.Sanjarko wrote: ↑09/01/2020 12:58 viewtopic.php?f=3&t=80981&p=16174855#p16174685
https://www.theatlantic.com/photo/2018/ ... ed/556028/
Pa ovi iranci u egzilu su zajebani,ja da sam sa irancima nebi im dala ni da dolazeGandalfSivi wrote: ↑09/01/2020 15:48 Ako (veliko ako) su Iranci srusili avion, postavlja se pitanje ko je bio i avionu i kakve je informacije nosio, da bi se isplatilo cijeli avion srusiti zbog jedne osobe ili par njih. Ovo je duboko u teoriji zavjere, ali pade mi napamet, pa rekoh da postavim...
Izvinjavam se, mislio sam kad je to rusija kritikovala izrael?The 51st State wrote: ↑09/01/2020 15:36Ne razumijem pitanje?General War wrote: ↑09/01/2020 15:32A sta je to rusija kritikovala iran?The 51st State wrote: ↑09/01/2020 09:18 korijen svih problema je nekriticka podrska izraelu od strane usa, mnogo lakse bi amerima islo na bliskom istoku da posteno i po medjunarodnom pravu postupaju, ovako imamo ironiju da kiki podrzava isto vjerske ekstremiste kada je tamosnja politika u pitanju, oni su mnogo opasniji od irana, iako su od dva brata djeca, pa se nekad perverzno interesi poklapaju.
Hajde bolan Kiki nisu forumasi naivni, dosadan si viseKikibombona wrote: ↑09/01/2020 07:32Perzijanci kontaju da su Amerikanci budale.NEW:
@CNN
is reporting that Iran sent messages to White House via intermediaries saying that it was finished with its retaliation for the killing of Suleimani, but is not responsible for what its proxies might do
Kasim Sulejmani je napravio veliku teroristicku mrezu od Jemena do Libana koja je stvorena da bi sabotirala americke interese.
I sada se, kao, prave budale i govore da nisu odgovorni za eventualna nedjela koja mogu pociniti njihove teroristicke falange. Sinoc su opet gadjali americku ambasadu u Bagdadu.
...
Kasim Sulejmani je u svakoj drzavi napravio paralelne strukture. Iran nije pomagao legalnu armiju Iraka i Libana, oni su novac ulagali u paralelne strukture koje su pod direktnom komandom Teherana.
...
Amerika je napravila veliku gresku sto teroristu Kasima Sulejmanija nije urokala prije 20 godina kada je poceo instalirati paralelne strukture u drzavama Bliskog istoka. Dali su mu previse vremena i sada ce imati problema da razmontiraju monstruma kojeg je kreirao Kasim Sulejmani.
Omar500 wrote: ↑09/01/2020 16:07Hajde bolan Kiki nisu forumasi naivni, dosadan si viseKikibombona wrote: ↑09/01/2020 07:32Perzijanci kontaju da su Amerikanci budale.NEW:
@CNN
is reporting that Iran sent messages to White House via intermediaries saying that it was finished with its retaliation for the killing of Suleimani, but is not responsible for what its proxies might do
Kasim Sulejmani je napravio veliku teroristicku mrezu od Jemena do Libana koja je stvorena da bi sabotirala americke interese.
I sada se, kao, prave budale i govore da nisu odgovorni za eventualna nedjela koja mogu pociniti njihove teroristicke falange. Sinoc su opet gadjali americku ambasadu u Bagdadu.
...
Kasim Sulejmani je u svakoj drzavi napravio paralelne strukture. Iran nije pomagao legalnu armiju Iraka i Libana, oni su novac ulagali u paralelne strukture koje su pod direktnom komandom Teherana.
...
Amerika je napravila veliku gresku sto teroristu Kasima Sulejmanija nije urokala prije 20 godina kada je poceo instalirati paralelne strukture u drzavama Bliskog istoka. Dali su mu previse vremena i sada ce imati problema da razmontiraju monstruma kojeg je kreirao Kasim Sulejmani.![]()
Znas i sam da Liban ne moze ulagati u vojsku zbog Izraela, a da Iracka vojska puca po savovima, kako su se samo razbjezali pred ISIL-om i ostavili svu tehniku za sobom...a i tu SAD kontrolira razvoj iste. Obucavaju, ali ogranicavaju razvoj i ulaganja u vojsku.