Narod i Pravda (Konakovic)
-
jefff
#3751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ko neka mi kurceva korist od kifle i od njegovih.
-
The BEN10
#3752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nećeš mi replicirati, a citiraš mi post! I još mi uvaljuješ u usta ono što nisam rekao - "Dino je završio težak faks".KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 13:33Ničim te nisam "napala", ničim te nisam uvrijedila. Rekcija je bila samo i isključivo na opasku da se kao nekom u ovoj zemlji poništavaju diplome. Jer, da se to radi, makar radila i politička stranka, bilo bi bolje. Svima. Naročito ljudima koji su učili i imaju znanje. Ali od svega, ti si se ufatio za jednu riječ. Naravno, neću ti replicirati. Neka bude da je Kifla teškom mukom završio težak faks, jer da nije tako, SDA bi mu poništio diplomu. Sve što je drukčije je napada na tebe. Nedžetlmenski napadThe BEN10 wrote: ↑09/01/2020 13:23Kato, drugarice moja.KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 13:21 To je Dodk napravio iz političkih razloga.. jednako kako mu je i dao.. Nije to primjer. Kako god, Kifla ima neki DIF završen po starije dane i nikako se ne može prodavati kao neki intelektualac. Baš nikako. Što ne znači da je loš čovjek, ali intelektualc, nikako. I što, naravno, ne znači, da ga nemate pravo obožavti istim intenzitetom![]()
Kako god, htjedoh reći da argument Da nije regularno naučio za diplomu, SDA bi mu je poništio, ne vrijedi, jer nikad nikom nije poništena.
Stvarno imaš veliki problem ženska glavo. Ničim izazvana, ali baš ničim, poturaš mi neko "obožavanje" Konakovića i svrstavaš me u najobičnije trollove. Bit ću uljudan i zamoliti da me se okaniš. Kulturno, džentlmenski.![]()
![]()
Ženska glavo, odskakući u skokovima. Ne obraćam ti se, ne citiram te - molio bih da i ti uradiš isto. Frustracije, svađalačko-mahalaški nagon kojim nastojiš biti svakom loncpu poklopac liječi drugdje, mimo mene. Nisi mi uopšte interesantna.
Ćao
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svakom loncu poklopac kaže forumaš koji se ne skida sa formua
. A kad mu se postavi jednostavno pitanje ko je kad i kome poništio diplomu, to je mahalsko svađalački nagon
Onako sve baš difovski. upss ovaj divovski ne, difovski kako? 
- drug_profi
#3754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Otkad je diploma mjera za intelektualca? Valjda je mjera ono sto i kako govori, na koji nacin razmislja i zakljucuje, kako argumentuje svoje stavove i analizira tudje... za to ne treba diploma. Za to treba intelekt i obrazovanje koje moze biti i neformalno.KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 13:21 To je Dodk napravio iz političkih razloga.. jednako kako mu je i dao.. Nije to primjer. Kako god, Kifla ima neki DIF završen po starije dane i nikako se ne može prodavati kao neki intelektualac. Baš nikako. Što ne znači da je loš čovjek, ali intelektualc, ne. I što, naravno, ne znači, da ga nemate pravo obožavti istim intenzitetom![]()
Kako god, htjedoh reći da argument Da nije regularno naučio za diplomu, SDA bi mu je poništio, ne vrijedi, jer nikad nikom nije poništena.
Po ovom Kifla jeste intelektualac jer ce u direktnom dijalogu svakoga ili bar vecinu poraziti.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mahalac običan. On intelekta nema. Ne dajte mu osobine koje nema. Da, obrazovanje se, uglavnom stiče u visokim školama. Rijetko neformalno
-
Akibh
#3756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
+ svaki posao s.ebati, ugraditi se, ukrasti, pronevjeriti,...drug_profi wrote: ↑09/01/2020 14:33Otkad je diploma mjera za intelektualca? Valjda je mjera ono sto i kako govori, na koji nacin razmislja i zakljucuje, kako argumentuje svoje stavove i analizira tudje... za to ne treba diploma. Za to treba intelekt i obrazovanje koje moze biti i neformalno.KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 13:21 To je Dodk napravio iz političkih razloga.. jednako kako mu je i dao.. Nije to primjer. Kako god, Kifla ima neki DIF završen po starije dane i nikako se ne može prodavati kao neki intelektualac. Baš nikako. Što ne znači da je loš čovjek, ali intelektualc, ne. I što, naravno, ne znači, da ga nemate pravo obožavti istim intenzitetom![]()
Po ovom Kifla jeste intelektualac jer ce u direktnom dijalogu svakoga ili bar vecinu poraziti.
Intelektualac 1/1
- drug_profi
#3757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 14:41 Mahalac običan. On intelekta nema. Ne dajte mu osobine koje nema. Da, obrazovanje se, uglavnom stiče u visokim školama. Rijetko neformalno
Intelektualac (lat. intellectus ≃ intellectualis: intelektualni ≃ intellegere: razumjeti) označava osobu s visokorazvijenim intelektom i analitičkim mišljenjem; predstavnik intelektualnog rada.
Taj se pojam ponekad pogrešno upotrebljava (ako se odnosi na obrazovanje) kao sinonimom za akademika. Inteligentna osoba će imati širok spektar znanja i konkurirat će na mnogim aspektima, ali će u prvom redu znati donositi vlastite zaključke, bazirane na svojoj načitanosti i razviti stavove, koji će često biti analitičko-kritički.
- Styling
#3758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bih se slozila. Ima jako pametnih i nacitanih ljudi koji uz to posjeduju i prirodnu inteligenciju a da pri tom nemaju visoko obrazovanje. Vecina takvih ljudi nisu isli na visoke skole jer to sebi nisu mogli prisutiti ili su ih zivotne okolnosti sprijecile.KatarinaKosaca wrote: ↑09/01/2020 14:41 Mahalac običan. On intelekta nema. Ne dajte mu osobine koje nema. Da, obrazovanje se, uglavnom stiče u visokim školama. Rijetko neformalno
-
pemanapemani
#3759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što su pojedinci nervozni.
Polako, dobit ćete pečat, ali kad ispoštujete procedure.
Tačno da nema ovog Konakovića, podržao bih četvorku. Ali kada je on tu, jednostavno ne mogu i iz inata moram glasati za SDA. Dakle, ne podržavam SDA, oni su loši, ali opet kad vidim Konakovića...
P.S. Šta kaže Peca na N1- ova Vlada nije ništa uradila za godinu dana i zato je rušimo. Ja sam još prije 6 mjeseci rekao da mi je glavni cilj srušiti Vladu.
Nameće se zaključak da je vizionar Peca još prije 6 mjeseci znao da Vlada koja je tada vladala 5 mjeseci neće ništa uraditi za sljedećih 6 mjeseci. Fenomenalan kokai.., ovaj, intuicija.
Tačno da nema ovog Konakovića, podržao bih četvorku. Ali kada je on tu, jednostavno ne mogu i iz inata moram glasati za SDA. Dakle, ne podržavam SDA, oni su loši, ali opet kad vidim Konakovića...
P.S. Šta kaže Peca na N1- ova Vlada nije ništa uradila za godinu dana i zato je rušimo. Ja sam još prije 6 mjeseci rekao da mi je glavni cilj srušiti Vladu.
Nameće se zaključak da je vizionar Peca još prije 6 mjeseci znao da Vlada koja je tada vladala 5 mjeseci neće ništa uraditi za sljedećih 6 mjeseci. Fenomenalan kokai.., ovaj, intuicija.
- Styling
#3760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa zato sto je vec tada dobio pedale od svih onih kojima se uvaljivao kada je napustio Hadzibajrica, nadajuci se da ce cvaknuti neku lovu. Kada ga je na kraju otkacila i SDA onda je jedini izlaz nasao da pojede sopstveno govno i zamoi Fahru da ga prime. Igrom slucaja, u tom trenutku je Fahri trebala jos jedna ruka jer je Durakovicka postala nepouzdana.pemanapemani wrote: ↑09/01/2020 15:08 Što su pojedinci nervozni.![]()
Tačno da nema ovog Konakovića, podržao bih četvorku. Ali kada je on tu, jednostavno ne mogu i iz inata moram glasati za SDA. Dakle, ne podržavam SDA, oni su loši, ali opet kad vidim Konakovića...![]()
Nameće se zaključak da je vizionar Peca još prije 6 mjeseci znao da Vlada koja je tada vladala 5 mjeseci neće ništa uraditi za sljedećih 6 mjeseci. Fenomenalan kokai.., ovaj, intuicija.![]()
U svakom slucaju ljiga i slina od covjeka. Ne volim ga ni u putu sresti.
-
pemanapemani
#3761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma znam, nego mi smješno kako čitav razgovor pokušava nametnuti tezu kako ova Vlada nije ništa uradila za godinu dana, a onda hladno zaključi kako je još prije pola godine obećao da mu je glavni cilj srušiti ovu Vladu.Styling wrote: ↑09/01/2020 15:12Pa zato sto je vec tada dobio pedale od svih onih kojima se uvaljivao kada je napustio Hadzibajrica, nadajuci se da ce cvaknuti neku lovu. Kada ga je na kraju otkacila i SDA onda je jedini izlaz nasao da pojede sopstveno govno i zamoi Fahru da ga prime. Igrom slucaja, u tom trenutku je Fahri trebala jos jedna ruka jer je Durakovicka postala nepouzdana.pemanapemani wrote: ↑09/01/2020 15:08 Što su pojedinci nervozni.![]()
Tačno da nema ovog Konakovića, podržao bih četvorku. Ali kada je on tu, jednostavno ne mogu i iz inata moram glasati za SDA. Dakle, ne podržavam SDA, oni su loši, ali opet kad vidim Konakovića...![]()
Nameće se zaključak da je vizionar Peca još prije 6 mjeseci znao da Vlada koja je tada vladala 5 mjeseci neće ništa uraditi za sljedećih 6 mjeseci. Fenomenalan kokai.., ovaj, intuicija.![]()
U svakom slucaju ljiga i slina od covjeka. Ne volim ga ni u putu sresti.
Opisuje Konakovića kao ego manijaka i zlotvora, pa mu vadi neki štrajk igrača Bosne, dok je Konaković još igrao košarku, pa dok je bio direktor Bosne, premijer KS..., kako je on uvijek znao kakav je Konaković smrad i sl., pa onda sljedeće kako su ga on i Z. Marić spasili pri izboru vodstva SKS.
Kad ne postoje novinari koji bi ovakve papke znali ispreskakati i pokazati javnosti koje su ovo sitne prodane duše.
Šta kaže, malo se odmakao od SBB kada mu je neki činovnik iz tornja rekao da sačeka u hodniku, ali nikad nije izdao ideju.
A fino im je rekao- ne ljutite Radončića i Komšića.
- ultima_palabra
#3762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa završio je kasno jer je bio sportista, valjda. Ne znam kakve to ima veze.
Da nije ni srednju završio, frajer dominira u raspravama i polemikama. Nema frazeologije i umotavanja, nego direktno u glavu. Iz SDA mu niko ne smije na crtu stati.
Da nije ni srednju završio, frajer dominira u raspravama i polemikama. Nema frazeologije i umotavanja, nego direktno u glavu. Iz SDA mu niko ne smije na crtu stati.
- _Reds_
#3763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta je Niksic bio pa zavrsi slikarstvo sa 30 godina 
I one neki sportista
Prica i on po citav dan nesto.
I one neki sportista
-
mishic
#3764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
BH politička scena prepuna je degenerika, botova, papaka i ološa svake vrste ali Kifla je nadmašio sve i jednog.
Poznatom stranačkom metodologijom iskoristio je SDA da iziđe iz anonimnosti, potom je svoje nezadovoljstvo sporošću napredovanja u usponu u hijerarhiji vlasti pretvorio u "petardu" koju je bacio narodu u oči sa najnerealnijom i možda najljepšom pričom ili bolje reći bajkom o tome kad će i kako sav jad i bijedu pretvoriti u med i mlijeko. U te bajke uvukao je i neke druge koji su mu povjerovali prije svega zbog žestokih ataka na SDA i njihovu politiku a onda je Kifla bljesnuo.
Oponašajući Dodika, Vučića i Putina, po onome gdje su oni tu je i vlast, Kifla je stupio na scenu, pokazao svu svoju bahatost, svu diktatorsku čud, svu raspojasanost koju ispoljavaju ljudi kojima vlast udari u glavu, i iznad svega, pokazao da je za vlast spreman da se bori po svaku cijenu.
Svu tu borbu trpa pod firmu borbe za procedure, zakonitost, ustavnost itd., zaklinje se da će životom, tijelom i intelektom (?! sic) stati iza toga a ustvari samo pokazuje do koje mjere su spremni ići pojedinci u BH politici koji su osjetili slast preslatkog a lahko zarađenog političkog kolaća koga se ne odriću ni po cijenu života.
Tako je Kifla postao simbol i sinonim i za jednu Majkićku, i za sve bjelohljebaše, budnje, burzićke, tegeltije, radeljaše i ine karikature od ljudi i ljudskog dostojanstva. Doslovno se sveo na onu karikaturu sa pečatom!
Sve šprehe o narodu, pravdi, Kantonu, zakonima i procedurama stale su u jednu jedinu rijeć, -fotelja!!!
Fotelja i po cijenu glave! Tako je to u BiH gdje najviše ubiru i dobijaju oni koji najmanje rade i doprinose!!!
A jedan od nekoliko desetina prvih postova koji sam tada uputio Kifli naslutio je ovo. Sada je taj post vidovnjački čudnovat!!!
Poznatom stranačkom metodologijom iskoristio je SDA da iziđe iz anonimnosti, potom je svoje nezadovoljstvo sporošću napredovanja u usponu u hijerarhiji vlasti pretvorio u "petardu" koju je bacio narodu u oči sa najnerealnijom i možda najljepšom pričom ili bolje reći bajkom o tome kad će i kako sav jad i bijedu pretvoriti u med i mlijeko. U te bajke uvukao je i neke druge koji su mu povjerovali prije svega zbog žestokih ataka na SDA i njihovu politiku a onda je Kifla bljesnuo.
Oponašajući Dodika, Vučića i Putina, po onome gdje su oni tu je i vlast, Kifla je stupio na scenu, pokazao svu svoju bahatost, svu diktatorsku čud, svu raspojasanost koju ispoljavaju ljudi kojima vlast udari u glavu, i iznad svega, pokazao da je za vlast spreman da se bori po svaku cijenu.
Svu tu borbu trpa pod firmu borbe za procedure, zakonitost, ustavnost itd., zaklinje se da će životom, tijelom i intelektom (?! sic) stati iza toga a ustvari samo pokazuje do koje mjere su spremni ići pojedinci u BH politici koji su osjetili slast preslatkog a lahko zarađenog političkog kolaća koga se ne odriću ni po cijenu života.
Tako je Kifla postao simbol i sinonim i za jednu Majkićku, i za sve bjelohljebaše, budnje, burzićke, tegeltije, radeljaše i ine karikature od ljudi i ljudskog dostojanstva. Doslovno se sveo na onu karikaturu sa pečatom!
Sve šprehe o narodu, pravdi, Kantonu, zakonima i procedurama stale su u jednu jedinu rijeć, -fotelja!!!
Fotelja i po cijenu glave! Tako je to u BiH gdje najviše ubiru i dobijaju oni koji najmanje rade i doprinose!!!
A jedan od nekoliko desetina prvih postova koji sam tada uputio Kifli naslutio je ovo. Sada je taj post vidovnjački čudnovat!!!
-
breuer
#3765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA bot vidovnjački ofiran
- ultima_palabra
#3766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa Budnjo, Burzićka i Radeljaš su vaši kadrovi. Majkićka i Tegeltija su vam koalicioni partneri.mishic wrote: ↑09/01/2020 15:50 BH politička scena prepuna je degenerika, botova, papaka i ološa svake vrste ali Kifla je nadmašio sve i jednog.
Veliš, sporo napredovanje... a bio premijer najbogatijeg kantona.
- Banksy
#3767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ultima_palabra wrote: ↑09/01/2020 15:33 Pa završio je kasno jer je bio sportista, valjda. Ne znam kakve to ima veze.
Ko pamti, a pamte mnogi, u predratnom Sarajevu, u bilo kojoj osnovnoj školi, učenici generacije su zasta bili oni najbolji, najpametniji i najvrjedniji među nama.
Kao dječak sam bio veoma discipliniran, učenik generacije u osnovnoj školi.
U srednjoj nije bilo tako jer sam se počeo aktivno baviti košarkom. Imao sam veliki broj izostanaka zbog utakmica i putovanja.
- rekao je Konaković
Ne vidim zašto takav lik ne bi mogao ispolagati nekoliko ispita u nekoliko dana, i to na DIFu koji nije nuklearna fizika.
edit, i to prebacuju SDA polupismeni seljoberi s travničkim diplomama, baš cirkus.
- Banksy
#3768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA je danas u Skupštini RS-a glasala za listu SNSD čime su omogućili da ova stranka dobije 4 od ukupno 5 delegata u klubu srpskog naroda Parlamenta BiH.
To su Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović, Dušanka Majkić i Mladen Bosić.
- drug_profi
#3769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni je u zivotu diploma nebitna. Previse sam tih "papirnatih" strucnjaka sreo i sa njima saradjivao.
Nisam siguran da bi Kifli iko parirao u duelu sa one strane. Mozda Lagumdzija...
Ako neko sumnja u covjekov intelekt, a saslusa pres konferenciju i kako odgovara na pitanja, trebalo bi da mu bude sasvim jasno da je lik opasan igrac i da ce napraviti karijeru.
Nisam siguran da bi Kifli iko parirao u duelu sa one strane. Mozda Lagumdzija...
Ako neko sumnja u covjekov intelekt, a saslusa pres konferenciju i kako odgovara na pitanja, trebalo bi da mu bude sasvim jasno da je lik opasan igrac i da ce napraviti karijeru.
- Styling
#3770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam bila ucenik generacije, ali sam se za nagradu "Ognjen Prica" morala itekako pomuciti. NIje bilo labavo. Morao si pokazati znanje.Banksy wrote: ↑09/01/2020 16:00ultima_palabra wrote: ↑09/01/2020 15:33 Pa završio je kasno jer je bio sportista, valjda. Ne znam kakve to ima veze.
Da nije ni srednju završio, frajer dominira u raspravama i polemikama. Nema frazeologije i umotavanja, nego direktno u glavu. Iz SDA mu niko ne smije na crtu stati.Ko pamti, a pamte mnogi, u predratnom Sarajevu, u bilo kojoj osnovnoj školi, učenici generacije su zasta bili oni najbolji, najpametniji i najvrjedniji među nama.
Kao dječak sam bio veoma discipliniran, učenik generacije u osnovnoj školi.
U srednjoj nije bilo tako jer sam se počeo aktivno baviti košarkom. Imao sam veliki broj izostanaka zbog utakmica i putovanja.
- rekao je Konaković
Ne vidim zašto takav lik ne bi mogao ispolagati nekoliko ispita u nekoliko dana, i to na DIFu koji nije nuklearna fizika.
edit, i to prebacuju SDA polupismeni seljoberi s travničkim diplomama, baš cirkus.
- Banksy
#3771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
+1,
Ima Kifla aferima, ali ovo oko škole je baš niđe veze.
I da to bar propituju kakvi naučnici i intelektualci, a ne SDA polupismeni, primitivni, neobrazovani polusvijet. Baš cirkus.
-
Akibh
#3772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bas tako davno...
Banksy wrote: ↑17/02/2015 09:58VjecitiStudent wrote:U SDA se samo malezijska diploma pika.suncica24 wrote:Pored covjeka koji je magistrirao i doktorirao na tehnickom fakultetu vanka, radio u struci na top poslovima... vanka, vratio se u BiH gdje radi svoj posao, u struci... SDA izabere Konakovica za mandatara (sramotno uopste navesti reference kao/za poredjenje).
Eto to ti je SDA.
I uopste politika na bh nacin.
Ili desetodnevni kurs DIF-a "diplomirati možeš i ti", kao u Kiflinom slučaju.
Last edited by Akibh on 09/01/2020 16:32, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#3773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mishic wrote: ↑09/01/2020 15:50 BH politička scena prepuna je degenerika, botova, papaka i ološa svake vrste ali Kifla je nadmašio sve i jednog.
Degeneri, papak i olos, a ne prestajete ga sanjat. Sta ste onda vi?
- strucnjakdemagog
#3774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Smiješno je što neko poteže priču oko Kifline škole, pogotovo ovi uhljebi iz SDA. Pa dovoljno je pogledati jedan intervju ili sjednicu SKS i da ti bude jasno koliko je čovjek inteligentan i elokventan.
- Styling
#3775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
BTW, Dino je fakultet zavrsio za godinu i po a ne za deset dana. Nije da branim frajera, ali ako ga vec olajavaju red bi bio da se barata nekim osnovnim podacima.strucnjakdemagog wrote: ↑09/01/2020 16:30 Smiješno je što neko poteže priču oko Kifline škole, pogotovo ovi uhljebi iz SDA. Pa dovoljno je pogledati jedan intervju ili sjednicu SKS i da ti bude jasno koliko je čovjek inteligentan i elokventan.