50% zemlje ne radi, prosječna plata 800 KM a svi po par mjeseci poslovno odsutnipinkman wrote: ↑09/01/2020 13:13E pa evo nisam dobio niti jednu opomenu na adresu, nego samo nekakvo rjesenje kojim se vodovodu odobrava da mi skinu novac, a da ja mogu izjaviti zalbu sudu. Ponavljam, sve je placeno uredno samo nisu proknjizili kako treba.redhat wrote: ↑09/01/2020 13:10Svaka tužba na tvoje ime će ti doći na izjašnjenje, ne znam čemu prejudicirati i periodično provjeravati vodil se šta protiv tebe?pinkman wrote: ↑09/01/2020 13:00 Da li moze ili ne moze - vidimo da moze. Glavno pitanje jeste kako izbjeci ovo?
Meni je doslo sa suda da ce skinuti neki novac zbog duga za vodu. U pouci o pravnom lijeku je pisao da se moze izjaviti zalba na sudu.
Stvar u tome je sto taj dug ne postoji, nego nisu proknjizila gospoda u vodovodu. Otisao u vodovod i u par klikova su povukli tuzbu jer im je valjda sistem uvezan sa sudom.
Ono sto mene zanima jeste kako izbjeci navedeno. Da li ima neki pravosudni portal gdje se mogu vidjeti tuzbe protiv tebe recimo?
Većina tih komunalnih zahtjeva ide sa opomenama, i nikad to nije nešto što se u mjesec dana završi. Provjeravaj prethodno stanje na računu, gledaj da nemaš duga a tužba ako te i zakači ići će prije svega jedna do tri opomene pa tek onda tužba.
Dovoljno vremena za reakciju kako god za savjesnog korisnika
Moglo se desiti da sam odsutan bio par mjeseci i da propustim priliku da se zalim.
Obezbjedi nekog da ti prima poštu i zalijeva cvijeće ili napravi trajne naloge za komunalije i prst u uho.