OVRHA! Ne postoji u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
redhat

#101 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

pinkman wrote: 09/01/2020 13:13
redhat wrote: 09/01/2020 13:10
pinkman wrote: 09/01/2020 13:00 Da li moze ili ne moze - vidimo da moze. Glavno pitanje jeste kako izbjeci ovo?

Meni je doslo sa suda da ce skinuti neki novac zbog duga za vodu. U pouci o pravnom lijeku je pisao da se moze izjaviti zalba na sudu.

Stvar u tome je sto taj dug ne postoji, nego nisu proknjizila gospoda u vodovodu. Otisao u vodovod i u par klikova su povukli tuzbu jer im je valjda sistem uvezan sa sudom.

Ono sto mene zanima jeste kako izbjeci navedeno. Da li ima neki pravosudni portal gdje se mogu vidjeti tuzbe protiv tebe recimo?
Svaka tužba na tvoje ime će ti doći na izjašnjenje, ne znam čemu prejudicirati i periodično provjeravati vodil se šta protiv tebe?
Većina tih komunalnih zahtjeva ide sa opomenama, i nikad to nije nešto što se u mjesec dana završi. Provjeravaj prethodno stanje na računu, gledaj da nemaš duga a tužba ako te i zakači ići će prije svega jedna do tri opomene pa tek onda tužba.
Dovoljno vremena za reakciju kako god za savjesnog korisnika
E pa evo nisam dobio niti jednu opomenu na adresu, nego samo nekakvo rjesenje kojim se vodovodu odobrava da mi skinu novac, a da ja mogu izjaviti zalbu sudu. Ponavljam, sve je placeno uredno samo nisu proknjizili kako treba.

Moglo se desiti da sam odsutan bio par mjeseci i da propustim priliku da se zalim.
50% zemlje ne radi, prosječna plata 800 KM a svi po par mjeseci poslovno odsutni :)
Obezbjedi nekog da ti prima poštu i zalijeva cvijeće ili napravi trajne naloge za komunalije i prst u uho.
muha_sa

#102 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

Meni u "Radu" rekli da ne moram mjesec po mjesec placat vec da mogu doc u decembru sve platit ako želim--inace odem pa platim po nekoliko mjeseci jer mi mrsko zbog 7 maraka ic :-) ---al moraš kaže u decembru jer ako ostane JEDAN neplacen racun i predje u sljedecu godinu ide automatski tužba pa moraš platit taj zaostali racun plus 20 maraka tužbe

Tako isto i u Toplanama
redhat

#103 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

muha_sa wrote: 09/01/2020 13:17 Meni u "Radu" rekli da ne moram mjesec po mjesec placat vec da mogu doc u decembru sve platit ako želim--inace odem pa platim po nekoliko mjeseci jer mi mrsko zbog 7 maraka ic :-) ---al moraš kaže u decembru jer ako ostane JEDAN neplacen racun i predje u sljedecu godinu ide automatski tužba pa moraš platit taj zaostali racun plus 20 maraka tužbe

Tako isto i u Toplanama
Da....tako to ide.
Koristi token, sve banke to daju....ko vise ide na šalter i zeza se sa uplatnicama i stoji u redu.
Token i elektronsko bankarstvo, sa mobitela platiš sve u 15 minuta. Unikredit banka ti čak daje mogućnost da slikaš račun i da on automatski napravi nalog za plaćanje a svi dokazi ti ostaju, nemaš više kutiju od cipela punu plaćenih odrezaka
BadBoy

#104 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by BadBoy »

Uz malu napomenu: Komunalna preduzeća te ne moraju tužiti i dobiti u sporu da pokrenu izvršni postupak.

Računi ili izvodi iz poslovnih knjiga za cijenu komunalnih usluga isporuke vode, toplotne energije i odvoz smeća se smatraju "vjerodostojnim ispravama" na osnovu kojih se može provesti izvršenje.
JThomas

#105 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

ali prigovor ako se osporava potraživanje ide na parnicu. i izvršenje u međuvremenu stoji, ne rješava se kao prigovor u izvršenju po presudi.
muha_sa

#106 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

redhat wrote: 09/01/2020 13:21
muha_sa wrote: 09/01/2020 13:17 Meni u "Radu" rekli da ne moram mjesec po mjesec placat vec da mogu doc u decembru sve platit ako želim--inace odem pa platim po nekoliko mjeseci jer mi mrsko zbog 7 maraka ic :-) ---al moraš kaže u decembru jer ako ostane JEDAN neplacen racun i predje u sljedecu godinu ide automatski tužba pa moraš platit taj zaostali racun plus 20 maraka tužbe

Tako isto i u Toplanama
Da....tako to ide.
Koristi token, sve banke to daju....ko vise ide na šalter i zeza se sa uplatnicama i stoji u redu.
Token i elektronsko bankarstvo, sa mobitela platiš sve u 15 minuta. Unikredit banka ti čak daje mogućnost da slikaš račun i da on automatski napravi nalog za plaćanje a svi dokazi ti ostaju, nemaš više kutiju od cipela punu plaćenih odrezaka
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
BadBoy

#107 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by BadBoy »

Jasno. Ali vjerovatno većina ovih režija tako i završi na izvršenju. Naši ljudi su notorno neuredni i ne obraćaju pažnju. Mislim, normalni, zreli sposobni ljudi se svjesno hvale da zaborave platiti račune po 2-3 mjeseca. Jedino struju i internet revnosno plaćaju jer njih odmah ukidaju čim ima duga.
redhat

#108 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

BadBoy wrote: 09/01/2020 13:21 Uz malu napomenu: Komunalna preduzeća te ne moraju tužiti i dobiti u sporu da pokrenu izvršni postupak.

Računi ili izvodi iz poslovnih knjiga za cijenu komunalnih usluga isporuke vode, toplotne energije i odvoz smeća se smatraju "vjerodostojnim ispravama" na osnovu kojih se može provesti izvršenje.
Izvršenje se može pokrenuti samo na osnovu izvršnog naslova/presude ili sudskog priznanja duga/ sudskom nagodbom. Svaka isprava čiji sadržaj je utvrđen mehaničkim mjerenjem ostavlja prostor isticanja prigovora netačnosti, nepravovremenosti i nebaždarenosti sprave koja mjeri.
Meritum potraživanja se mora dokazati, kao i to da je dužnik bio upoznat sa postojanjem duga.
I ne mjere se sve komunalije na isti način, neke idu po potrošnji neke paušalno neke po kvadratu stana.
Last edited by redhat on 09/01/2020 13:32, edited 1 time in total.
BadBoy

#109 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by BadBoy »

redhat wrote: 09/01/2020 13:28
BadBoy wrote: 09/01/2020 13:21 Uz malu napomenu: Komunalna preduzeća te ne moraju tužiti i dobiti u sporu da pokrenu izvršni postupak.

Izvršenje se može pokrenuti samo na osnovu izvršnog naslova/presude ili sudskog priznanja duga/ sudskom nagodbom. Svaka isprava čiji sadržaj je utvrđen mehaničkim mjerenjem ostavlja prostor isticanja prigovora netačnosti, nepravovremenosti i nebaždarenosti sprave koja mjeri.
Meritum duga se mora dokazati, kao i to da je dužnik bio upoznat sa postojanjem duga.
Imaš ti pravo na prigovor na svako rješenje o izvršenju. Ovdje je riječ o skraćenju tog procesnog puta.

Redovni put ide ovako: nastanak duga -> opomena pred tužbu - tužba - odgovor na tužbu - pripremno ročište i glavna rasprava - presuda - eventualno žalba i drugostepeni postupak - prijedlog za izvršenje na osnovu pravomoćne presude - rješenje o izvršenju.

Za ove komunalije ide odmah: prijedlog za izvršenje na osnovu vjerodostojne isprave (račun, izvod iz poslovnih knjiga) - rješenje o izvršenju.
redhat

#110 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

BadBoy wrote: 09/01/2020 13:31
redhat wrote: 09/01/2020 13:28

Meritum duga se mora dokazati, kao i to da je dužnik bio upoznat sa postojanjem duga.
Imaš ti pravo na prigovor na svako rješenje o izvršenju. Ovdje je riječ o skraćenju tog procesnog puta.

Redovni put ide ovako: nastanak duga -> opomena pred tužbu - tužba - odgovor na tužbu - pripremno ročište i glavna rasprava - presuda - eventualno žalba i drugostepeni postupak - prijedlog za izvršenje na osnovu pravomoćne presude - rješenje o izvršenju.

Za ove komunalije ide odmah: prijedlog za izvršenje na osnovu vjerodostojne isprave (račun, izvod iz poslovnih knjiga) - rješenje o izvršenju.
Uložiću prigovor, o prigovoru će u parnici odlučivati nadležni sud. Vjerovatno malično odijeljenje Općinskog suda Sarajevo na ilidži

:)
pinkman

#111 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by pinkman »

redhat wrote: 09/01/2020 13:17 50% zemlje ne radi, prosječna plata 800 KM a svi po par mjeseci poslovno odsutni :)
Obezbjedi nekog da ti prima poštu i zalijeva cvijeće ili napravi trajne naloge za komunalije i prst u uho.
Ti ocito ne shvatas da je sve bilo placeno, a da je opet doslo jer nisu proknjizili. Tu trajni nalog ne pomaze :D
tomhagen

#112 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by tomhagen »

Tako isto i u Toplanama
Na svakom računu piše datum do kojeg moraš platiti račun. Kod usluga koje se očitavaju i mjere taj datum je obično 7-10 dana nakon kraja mjeseca. Kod rezija koje se pausalno placaju, poput RADa i upravitelja pise da se racun za taj mjesec mora platiti do kraja tog mjeseca. Naravno mozes i cijelu godinu uplatiti unaprijed. Ali iza kraja mjeseca vec si u crvenom.
muha_sa

#113 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

tomhagen wrote: 09/01/2020 13:43

Tako isto i u Toplanama
Na svakom računu piše datum do kojeg moraš platiti račun. Kod usluga koje se očitavaju i mjere taj datum je obično 7-10 dana nakon kraja mjeseca. Kod rezija koje se pausalno placaju, poput RADa i upravitelja pise da se racun za taj mjesec mora platiti do kraja tog mjeseca. Naravno mozes i cijelu godinu uplatiti unaprijed. Ali iza kraja mjeseca vec si u crvenom.
razumijemo se :) al je meni receno da mogu ove racune sve odjednom platit u decembru i da nece bit problema--što znaci da ne moram mjesec za mjesec :-)
tomhagen

#114 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by tomhagen »

muha_sa wrote: 09/01/2020 13:46
tomhagen wrote: 09/01/2020 13:43

Tako isto i u Toplanama
razumijemo se :) al je meni receno da mogu ove racune sve odjednom platit u decembru i da nece bit problema--što znaci da ne moram mjesec za mjesec :-)
Ma da, to oni gledaju kroz prste, pa ono hajd ti plati makar i do 31.12. za cijelu godinu. Jer tad sravnjavaju tu godinu i pokrecu tuzbe.
vjeshalica

#115 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by vjeshalica »

redhat wrote: 09/01/2020 10:05
vjeshalica wrote: 09/01/2020 08:59
braca wrote: 06/01/2020 20:59 https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... aka/363172

OVRHA (!) ne postoji kao institut u BiH! Ne znam sta ovi lupaju i o cemu se radi, ali ovrha ne postoji u BiH! U Hrvatskoj - da.
Ovo je prevarna radnja od strane sluzbenika suda nije bilo osnova da proda se stan od 45000 maraka radi duga od 350 maraka...
Sud prema prijedlogu tražioca izvršenja određuje na čemu će se izvršenje provesti, na plati, penziji ili na onim računima koje tražilac izvršenja predloži, može biti i imovina ali UVIJEK I ISKLJUČIVO DO IZNOSA KOJI JE PRAVOMOĆNIM NASLOVOM DOSUĐEN.
Znači prodaja stana od 100.000 KM radi namirenja duga od 500 KM se nikad ne radi, a još manje se namiruje dug od 500 KM a ostatak "pojela maca".
Izršenje se prvo radi na pokretninama, na stvarima, automobilu ako ga dužnik ima i radi se po principu javne dražbe koja se javno objavi pa se na njoj pojave zainteresovani.
Ako se prodaju vrijednosti veće od dosuđenog duga, razlika u novcu se vraća vlasniku odnosno dužniku.

Ovde se stvarno lupaju gluposti stihijski.....
eto trazioc je sigurno trazio da se vrši na stanu ne pitajuci ima li sta drugo? a bio je u nekoj obavezi
pa i kad ljudima sa plate/nekog primanja nesto skidaju uvijek je i to ograniceno jer se moraju namiriti osnovne zivotne potrebe :skoljka:
vjeshalica

#116 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by vjeshalica »

tomhagen wrote: 09/01/2020 13:48

Ma da, to oni gledaju kroz prste, pa ono hajd ti plati makar i do 31.12. za cijelu godinu. Jer tad sravnjavaju tu godinu i pokrecu tuzbe.
platila unaprijed, doslo mi nekakvo izvršenje
kaze idiotkinja pa eto nije problem,ali da ja platim troškove,bili mozda oko 20tak maraka
reko ti si dibiduz luda zena,ja da plaćam troskove za koje nisam kriva jer vi nsite bili u stanju da sravnite stanje i knjige???
ma čao čao
nisam normalno platila....
dječak sa šibicama

#117 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

Ovo sa stanom je klasicna muljaza.

Kao i to sa penzijom.

Gdje mogu, muljaju. Pravo pitanje je kome su oni prodali stan vrijedan 45000 za 22000. Kad se sazna ime, a garant je neki ahbab, sve postaje jasnije.

Ovrha je nesto sasvim drugo, u slucaju Hrvatske plijene kuce ili stanove u slucaju neplacenih kredita na vece iznose.
Nikome jos nisu kucu uzeli jer nije platio 50 eura duga za odvoz smeca. To je samo bosanski kriminal, tako tipican.

Za manje iznose, dugo za smece i slicno, odrzavanje zgrade npr, oduzima se pokretna imovina.
redhat

#118 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

dječak sa šibicama wrote: 09/01/2020 14:25 Ovo sa stanom je klasicna muljaza.

Kao i to sa penzijom.

Gdje mogu, muljaju. Pravo pitanje je kome su oni prodali stan vrijedan 45000 za 22000. Kad se sazna ime, a garant je neki ahbab, sve postaje jasnije.

Ovrha je nesto sasvim drugo, u slucaju Hrvatske plijene kuce ili stanove u slucaju neplacenih kredita na vece iznose.
Nikome jos nisu kucu uzeli jer nije platio 50 eura duga za odvoz smeca. To je samo bosanski kriminal, tako tipican.

Za manje iznose, dugo za smece i slicno, odrzavanje zgrade npr, oduzima se pokretna imovina.
Ne može se to tako smuljati, bosanci vole teorije zavjere ali ne ide to tako lako.
Čak hipotetski da se stvori dug u kojem bi neko u izvršnom procesu odgovarao pljenidbom stana, taj stan bi se prodavao po procijenjenoj vrijednosti koja bi bila vrlo blizu tržišne. Znači mogao bi neko nekome pogodovati ali ne i poklonit mu stan u pola cijene. I opet bi razlika između duga i prodajne cijene bila vraćena vlasniku. Znači on bio dužan 50 hiljada, stan procijenjen i prodat za 60....razlika od 10 hiljada se vraća vlasniku.
Isto tako i banke rade kad se hipoteka na stan ne može vraćati, nakon što iscrpe sva sredstva naplate, stan se prodaje, dug namiruje a razlika u parama ide vlasniku. Sitne su to pare za muljanje na jednom stanu, kad se mulja mulja se kao sa prodajom Bosmala.....procijenjena vrijednost, pa onda jedna dradžba, pa druga, koje se obaraju a ponude pristižu pa onda komisija odluči da integralnom kupcu koji je iskazao interes proda po jedinstvenoj ispod tržišnoj vrijednosti jer eto taj kupac je ujedno i ulagač pa se pretpostavlja da će objekat znati iskoristiti. Jer komisija procijeni da je bolje da objekat bude prodat jednom vlasniku nego pedesetorici vlasnika.
To je totalno druga priča i nema veze sa ovrhom/izvršenjem nego komercijalnom prodajom stana ili zgrade gdje je recimo vlasnik u stečaju i obaveze prema povjeriocima su tako visoke da mora ispod cijene nešto prodati.
dječak sa šibicama

#119 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

Moze buraz, pogledaj samo slucaj i aferu/predmet Pravda gdje su drzavni sudski sluzbenici i to njih par desetina, udruzeno pljackali ljude otimanjem imovine i nekretnina.

Sudjenje koliko znam jos nije pocelo, i ko zna hoce li ikada, jer su tu duboki korijeni kriminala.

Moze sve u BiH.
redhat

#120 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

dječak sa šibicama wrote: 09/01/2020 14:43 Moze buraz, pogledaj samo slucaj i aferu/predmet Pravda gdje su drzavni sudski sluzbenici i to njih par desetina, udruzeno pljackali ljude otimanjem imovine i nekretnina.

Sudjenje koliko znam jos nije pocelo, i ko zna hoce li ikada, jer su tu duboki korijeni kriminala.

Moze sve u BiH.
To nema veze sa ovrhom niti izvršenjem. Ako je to predmet Delimustafić/Fazlagić to je totalno druga stvar. Kriminal DA, ali nema veze sa ovom temom.
Par uvezanih ljudi iz ZK ureda su tražili nekretnine gdje nema nasljednika, gdje su nekretnine ostale od starih i bolesnih a nema nesljednika. Pravljeni su fiktivni ugovori o prodaji, posredovala je agencija koju je vodio Delimustafić a sudinica Fazlagić provodila proceduru.
Kriminal da, nema veze sa ovrhom a svaki taj predmet će biti revidiran isto ko što su sve nelegalne transakcije u predmetu Pelak poništene a Pelakova fasovala zatvor.
Ako je to taj predmet. Fazalgička je hrvatski državljanin na teritoriji Hrvatske i oni je nece isporučiti ali je zato predmet dostavlje sudstvu Hrvatske.
Delimustafić je donedavno bio u pritvoru i položio je kauciju pa se brani sa slobode........
JThomas

#121 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

držiš predavanje cijeli dan, a nisi znao da se izvršenje može odrediti po komunalnom računu, tvrdiš da se ne može pretraživati po vlasniku zk, i šta sve još. potpuno zakonito se na prvoj prodaji može prodati za pola od procjene, na drugoj za trećinu, a na trećoj bez ograničenja osim subjektivnog osjećaja sudije šta je bescjenje. ludilo je šta pričaš.
redhat

#122 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

JThomas wrote: 09/01/2020 15:29 držiš predavanje cijeli dan, a nisi znao da se izvršenje može odrediti po komunalnom računu, tvrdiš da se ne može pretraživati po vlasniku zk, i šta sve još. potpuno zakonito se na prvoj prodaji može prodati za pola od procjene, na drugoj za trećinu, a na trećoj bez ograničenja osim subjektivnog osjećaja sudije šta je bescjenje. ludilo je šta pričaš.

Ti si baš uporno dijete.....Brkaš izvršenje i prodaju na otvorenoj aukciji i šest sati tupiš da će neko nekome oduzeti stan da bi namirio komunalni dug.
Naporan si sine ali baš, nepametno si naporan, imaju naporni ali smisleni....ti nisi ni smislen.
I kad vidiš da ti neko na pet poruka ne replicira, saberi dva i dva i zaključi da te se ignoriše.
Ja poprilično jasno zborim ko hoće da čita sa razumjevanjem, ko neće taj se hvata podkonteksta i zareza i obrće i premeće ne bi li dokazao nesto svoje
Tvoje teme su po tvom profilu slijedeće ( klađenje, žderanje, opijanje,) drži se poznatog gradiva

/ignore

:run:
JThomas

#123 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

Čak hipotetski da se stvori dug u kojem bi neko u izvršnom procesu odgovarao pljenidbom stana, taj stan bi se prodavao po procijenjenoj vrijednosti koja bi bila vrlo blizu tržišne. Znači mogao bi neko nekome pogodovati ali ne i poklonit mu stan u pola cijene.
eto, procesu ili postupku, hajmo to uzeti za sinonime. da vidimo šta kaže zakon o izvršnom procesu ili postupku.
Član 89 Prodajna cijena

(1) Bez pristanka lica koja se u izvršnom postupku po redu prvenstva namiruju prije tražioca izvršenja, nepokretnost se na javnom nadmetanju ne može prodati po cijeni koja ne pokriva ni djelimično iznos potraživanja tražioca izvršenja.
(2) Na prvom ročištu za javno nadmetanje ne može se nepokretnost prodati ispod polovine utvrđene vrijednosti. Početne ponude za prvo ročište na iznose manje od jedne polovine utvrđene vrijednosti neće biti razmatrane.
(3) Ako se nepokretnost ne proda na prvom sud će zakazati drugo ročište u roku od 30 dana. Sud će zakazati ročište u istom roku i u slučaju da tri ponuđača sa najvišom ponudom na prvom ročištu nisu uplatila prodajnu cijenu u skladu sa odredbama člana 92. stav 3. ovog zakona.
(4) Na drugom ročištu nepokretnost ne može biti prodata za manje od jedne trećine vrijednosti utvrđene zaključkom o prodaji. Početna ponuda na drugom ročištu ne može biti manja od jedne trećine od utvrđene vrijednosti.
(5) Ako nepokretnost ne bude prodana ni na drugom ročištu sud će u roku od najmanje 15 do najviše 30 dana zakazati treće ročište na kojem nepokretnost može biti prodana bez ograničenja najniže cijene u odnosu na utvrđenu vrijednost.
opasno je i neodgovorno šta radiš. ašćare pišeš gluposti, a kvazipravnim načinom pisanja, i neko se relativno lako može i primiti.
vjeshalica

#124 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 09/01/2020 14:25 Ovo sa stanom je klasicna muljaza.

Kao i to sa penzijom.

to ti je recept za krađu stanova, pogotovo kod starih penzosa i ljudi koji su pravno neuki i naravno uz pomoć suda i uposlenika kad bezecuju stan
koja je logika da komunalni gubitaši uspiju dobiti presude u roku od godine,a ljudi vode radne sporove u nedogled po par godina tražeći zarađeno
čak su bili sa 12% kamatu svukli jer su tako skontali da im je lakše odugovlačiti proces na sudu bez bojszni da će ih kamata zaklati,pa se ta kasnije kmata korigovala
vjesticanametli

#125 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by vjesticanametli »

vjeshalica wrote: 09/01/2020 14:17
tomhagen wrote: 09/01/2020 13:48

platila unaprijed, doslo mi nekakvo izvršenje
kaze idiotkinja pa eto nije problem,ali da ja platim troškove,bili mozda oko 20tak maraka
reko ti si dibiduz luda zena,ja da plaćam troskove za koje nisam kriva jer vi nsite bili u stanju da sravnite stanje i knjige???
ma čao čao
nisam normalno platila....
Ovo vodovod radi...i meni su tako....nisam platila....
Ja placam kad sam u bih i gledam da u narednu god uvijek idem s pretplatom....ne zurim jer tek kad sravne god idu tuzbe....smece i vodu sam odjavila
Post Reply