OVRHA! Ne postoji u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JThomas

#76 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

ima vlasnika, onog prethodnog. dok se predbilježba ne opravda.
redhat

#77 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

Haris.ba wrote: 09/01/2020 11:50 Veoma dobra tema.

Zakon o stvarnim pravima FBiH
Član 53.
Sticanje uknjižbom
(1) Pravo vlasništva na nekretninama na osnovu pravnog posla stiče se uknjižbom u zemljišnu
knjigu ako zakonom nije drugačije određeno
(4) Provedena uknjižba djeluje od trenutka kad je sudu bio podnesen zahtjev za uknjižbu.
Šta je sa slijedećim članom? hahahah
Studentski površno sa dva profila sa iste IP adrese, valjda da se da važnosti

Član 54.
Sticanje predbilježbom
(1) Ako nisu ispunjene sve pretpostavke koje pravila zemljišnoknjižnog prava zahtijevaju za uknjižbu prava vlasništva, može se tražiti predbilježba sticanja prava vlasništva.
(2) Predbilježbom će vlasništvo biti stečeno pod uvjetom naknadnog opravdanja predbilježbe. Opravdanjem se predbilježba pretvara u uknjižbu, s učinkom od časa kad je prijedlog za predbilježbu bio podnesen.
(3) Predbilježba izvršena zbog toga što isprave ne sadrže sve elemente zaupis prava ili kada je prijenos vlasništva uvjetovan ispunjenjem određenih pretpostavki, opravdana je naknadnim podnošenjem potpunogzahtjeva za upis prijenosa vlasništva na sticaoca ili ispunjenjem drugih propisanih pretpostavki u određenom roku.
(4) Ako je predbilježba zahtijevana zbog nedostatka clausule intabulandi predbilježba se smatra opravdanom podnošenjem clausule intabulandi.
Last edited by redhat on 09/01/2020 11:58, edited 1 time in total.
BadBoy

#78 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by BadBoy »

JThomas wrote: 09/01/2020 10:58 lupate i možete napraviti veliku štetu ljudima koji vas eventualno ozbiljno shvate. sad bi neko ko tebe ozbiljno shvata pomislio da povjerilac ne može naći njegove nekretnine - a može naći, za onoliko vremena koliko mu treba da dođe do suda i da dođe na red na šalteru.
Ne znam je li se ovo pisanje u množini odnosi i na mene. Ja sam se samo osvrnuo na glup naziv teme da u "BiH ne postoji ovrha". To nije tačno.

A što se tiče cijele ove teme, sada dolazimo do problema diskutovanja o pravu gdje se ništa ne može generalizovati i gdje sve zavisi od okolnosti slučaja. Dosta toga ovisi i od sudije do sudije.

Tačno je da zakon ne propisuje redoslijed u sredstvima izvršenja. U prijašnjem životu sam radio ne tako glamurozan posao provođenja izvršnih postupaka za mizerne iznose dugova (tipa 200, 300 KM). Imam sad u ladici rješenja o izvršenju na nekretninama za smiješne iznose dugove. Ali su sva ta rješenja uvijek donošena tako što sam prethodno provjerio da li je u radnom odnosu (dok porezna nije prestala davati te informacije pa sad moraš tražiti od suda da po službenoj dužnosti pribavi te podatke), PIO/MIO, ima li automobila u vlasništvu itd. Dakle nije bilo baš "iz neba pa u rebra" odmah na nekretnini. Sva ova izvršenja su prošla bez prigovora izvršenika.

Sa druge strane isto tako imam uspješno uvažen prigovor gdje je predloženo izvršenje na nekretnini zbog nesrazmjere u predloženom sredstvu izvršenja i iznosu koji se potražuje. Sud uvažio prigovor i pozvao tražioca izvršenja da predloži drugo sredstvo izvršenja koje manje opterećuje izvršenika. Jbg ko i sve kod nas, sve zavisi od slučaja do slučaja.

Jedno je sigurno, ne treba nikada "klepiti ušima" i pustiti da sve to prođe bez borbe.
redhat

#79 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

BadBoy wrote: 09/01/2020 11:58
JThomas wrote: 09/01/2020 10:58 lupate i možete napraviti veliku štetu ljudima koji vas eventualno ozbiljno shvate. sad bi neko ko tebe ozbiljno shvata pomislio da povjerilac ne može naći njegove nekretnine - a može naći, za onoliko vremena koliko mu treba da dođe do suda i da dođe na red na šalteru.
Ne znam je li se ovo pisanje u množini odnosi i na mene. Ja sam se samo osvrnuo na glup naziv teme da u "BiH ne postoji ovrha". To nije tačno.

A što se tiče cijele ove teme, sada dolazimo do problema diskutovanja o pravu gdje se ništa ne može generalizovati i gdje sve zavisi od okolnosti slučaja. Dosta toga ovisi i od sudije do sudije.

Tačno je da zakon ne propisuje redoslijed u sredstvima izvršenja. U prijašnjem životu sam radio ne tako glamurozan posao provođenja izvršnih postupaka za mizerne iznose dugova (tipa 200, 300 KM). Imam sad u ladici rješenja o izvršenju na nekretninama za smiješne iznose dugove. Ali su sva ta rješenja uvijek donošena tako što sam prethodno provjerio da li je u radnom odnosu (dok porezna nije prestala davati te informacije pa sad moraš tražiti od suda da po službenoj dužnosti pribavi te podatke), PIO/MIO, ima li automobila u vlasništvu itd. Dakle nije bilo baš "iz neba pa u rebra" odmah na nekretnini. Sva ova izvršenja su prošla bez prigovora izvršenika.

Sa druge strane isto tako imam uspješno uvažen prigovor gdje je predloženo izvršenje na nekretnini zbog nesrazmjere u predloženom sredstvu izvršenja i iznosu koji se potražuje. Sud uvažio prigovor i pozvao tražioca izvršenja da predloži drugo sredstvo izvršenja koje manje opterećuje izvršenika. Jbg ko i sve kod nas, sve zavisi od slučaja do slučaja.

Jedno je sigurno, ne treba nikada "klepiti ušima" i pustiti da sve to prođe bez borbe.
Ja sam upravo htio da kažem da sve pravne radnje u izvršenju pravomoćnog naslova imaju red stvari radi zadovoljenja niza pravnih postulata i činjenice da se dužnika ne smije i ne treba ostaviti bez sredstava za život. Sud koji bi propustio da uvaži navedena načela odnosno koji bi donio po dužnika nepovoljno rješenje o izvršenju koje mu potire njegova osnovana ljudska prava bi bio u konačnici kažnjen i ta pravna radnja bi bila ukinuta.
BiH je potpisnica niza konvencija koje upravo garantuju ljudska prava i sve te konvencije BiH stavlja u istu ravan sa svojim zakonima. Ni jedan sud to neće zanemariti. Nadalje tražiocu izvršenja je bitno da se namiri čak i dijelomično tako da bez obzira na izvršenje tražilac će tokom cijelog postupka izvršenja biti spreman na dogovr, na opraštanje zateznih kamata, troškova izvršnog postupka, plaćanja obaveze na rate, otpisa jednog dijela glavnice....samo da bi sproveo naplatu.
Kao neko ko je ovaj postupak nebrojeno puta vodio, iza svega navedenog stojim. To što su ova braća teretičara studenata priču na drugi kolosjek odvukli je nebitno.
A najskuplji savjet je besplatan savjet, i svako ko ima pravnih dilema pogotovo glede živtnih pitanja treba da ih riješi službeno i da to uredno plati a ne preko foruma. Jedino na taj način se obezbjedjuje vjerodostojna informacija.
muha_sa

#80 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

Kako ga onda ja fino oglaba :(
NIKAD za nikad mi ni jedna opemena došla nije a boMMe ni sudsko rješenje a milju mi klepiše :-) :(
JThomas

#81 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

sve hodaju sudovi kažnjeni okolo. ti si napisao da sud može tek ako nema novčanih sredstava odrediti pljenidbu, što nije tačno. napisao si i da se ne mogu tražiti nekretnine po vlasnicima, što isto nije tačno. to su gluposti koje mogu nekome dati lažnu nadu da je zaštićeniji nego što jeste.
muha_sa

#82 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

Odlicna i jako korisna tema :thumbup:
Nemojte samo da se pretvori u medjusobno prepucavanje kao vecina tema na ovom forumu :-)
redhat

#83 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

muha_sa wrote: 09/01/2020 12:13 Kako ga onda ja fino oglaba :(
NIKAD za nikad mi ni jedna opemena došla nije a boMMe ni sudsko rješenje a milju mi klepiše :-) :(
Opomenu su ti slali, čak i da nisu a vjerovatno jesu mogli su je objaviti u jednoj od dnevnih novina. Ta dnevna novina može biti i Zavidovički vjesnik opet je novina i regularna objava. Pun dnevni avaz i oslobođenje komunalinih opomena. Ono što ti je moralo doći je Tužba koju vjerovatno nisi htio primiti i na koju nisi dao odgovor. Ko da vidim da nisi ni pristupio na zakazano ročište a podnosilac Tužbe je bio dovoljno pametan da u istoj navede da se moli sud da u slučaju ne dostavljanja odgovora na tužbu i ne pristupanja tuženog na pripremno ročište donese presuda radi propuštanja.

To ti je kratni siže pravnih radnji koje si ti platio milju :)
Znat ćeš za ubuduće
muha_sa

#84 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

redhat wrote: 09/01/2020 12:18
Opomenu su ti slali, čak i da nisu a vjerovatno jesu mogli su je objaviti u jednoj od dnevnih novina. Ta dnevna novina može biti i Zavidovički vjesnik opet je novina i regularna objava. Pun dnevni avaz i oslobođenje komunalinih opomena. Ono što ti je moralo doći je Tužba koju vjerovatno nisi htio primiti i na koju nisi dao odgovor. Ko da vidim da nisi ni pristupio na zakazano ročište a podnosilac Tužbe je bio dovoljno pametan da u istoj navede da se moli sud da u slučaju ne dostavljanja odgovora na tužbu i ne pristupanja tuženog na pripremno ročište donese presuda radi propuštanja.

Znat ćeš za ubuduće
moguce da je došla-- al je meni nit nekom od mojih ukucana nisu urucili :-) ako nikog nije bilo kuci garant su neki papiric negdje cušnuli :-) :lol:
muha_sa

#85 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

Pošto nam dolazi periodicni izvještaj sa spiskom svih stanara u ulazu i koliko jem ko dužan vidim komšija koji su po par milja dužni al nikom ništa :-) nas par u ulazu od dvadeset i jednog stana smo uredne platiše :-)

koga ufatiše njega jebaše--mene odraše :lol:
redhat

#86 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

muha_sa wrote: 09/01/2020 12:21
redhat wrote: 09/01/2020 12:18

Znat ćeš za ubuduće
moguce da je došla-- al je meni nit nekom od mojih ukucana nisu urucili :-) ako nikog nije bilo kuci garant su neki papiric negdje cušnuli :-) :lol:
Nakon neuspjele dostave, tužba se vratila i objavljena u novinama Vesela sveska - Gornji Milanovac....ti propustio dati odgovor na istu.....za ostale radnje, čitaj gornji post :)
muha_sa

#87 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

hvala tebi redhat na korisnim informacijama :thumbup:
redhat

#88 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

muha_sa wrote: 09/01/2020 12:23 Pošto nam dolazi periodicni izvještaj sa spiskom svih stanara u ulazu i koliko jem ko dužan vidim komšija koji su po par milja dužni al nikom ništa :-) nas par u ulazu od dvadeset i jednog stana smo uredne platiše :-)

koga ufatiše njega jebaše--mene odraše :lol:
To je propust Upravitelja zgrade.....koji ako hoce može to da riješi
JThomas

#89 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

sve to stoji. i nisam mislio na tebe. naravno da ćeš provjeriti ako je želja zaista da naplatiš. ali sud ne zna jesi li ti provjerio, niti sam provjerava imovinu izvršenika bez prijedloga tražioca izvršenja (član 37) za tu provjeru. nego samo odredi, jer nema člana i nema razloga da ne odredi.

tema je otvorena u pogledu slučaja gdje najvjerovatnije ima manipulacije neke vrste. i ne treba da ljudi misle da su nekako principijelno zaštićeni, "u startu" od toga da neko ko možda ide sa motivom da poklopi (kako je vjerovatno bilo u naslovnom slučaju) preda i dobije izvršenje odmah na nekretnini, bez da je tražio drugo sredstvo. jer zaista nisu. ne treba da misli "ne može to" jer može. ako misliš ne može to, ne znaš ni da se trebaš boriti.
drndalo

#90 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by drndalo »

Ja cu malo dodati na temu, jer mislim da joj je to (trebala) biti tema od pocetka, a malo je grubo i kratko napisana...

Ono sto ja znam, kod nas u BiH jos ne postoji institut ovlastenog "ovrsitelja/izvrsitelja", koji su uvedeni u HR i SRB, a koji pored onoga sto bi trebali da rade imaju bezobrazno visoke odobrene cijene/naknade za te usluge... I gdje je moguca velika "sloboda" da ne kazem malverzacije sa "uzgajanjem" dugova do neslucenih visina...
redhat

#91 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

JThomas wrote: 09/01/2020 12:26

sve to stoji. i nisam mislio na tebe. naravno da ćeš provjeriti ako je želja zaista da naplatiš. ali sud ne zna jesi li ti provjerio, niti sam provjerava imovinu izvršenika bez prijedloga tražioca izvršenja (član 37) za tu provjeru. nego samo odredi, jer nema člana i nema razloga da ne odredi.

tema je otvorena u pogledu slučaja gdje najvjerovatnije ima manipulacije neke vrste. i ne treba da ljudi misle da su nekako principijelno zaštićeni, "u startu" od toga da neko ko možda ide sa motivom da poklopi (kako je vjerovatno bilo u naslovnom slučaju) preda i dobije izvršenje odmah na nekretnini, bez da je tražio drugo sredstvo. jer zaista nisu.
ccccc
Sud će upravo radi načela ekonomičnosti i ekspeditivnost tražioca izvršenja koji traži izvršenja na imovini prije nego na novčanim sredstvima i drugim pokretnostima poučiti da prvo te oblike naplate treba da oproba prije izvršenja na stanu. Sud po službenoj dužnosti prati tok postupka.
Da bi se provelo izvršenje prodajom nekretnine čija vrijednost je u očitom nesrazmjeru sa visinom osnovnog duga treba angažovati vještake te struke i te vještake platiti. Sam proces oglašavanja i ponude stana od 100.000 KM je daleko teži i duže traje nego dradžba pokretnina a i broj solventnih zainteresovanih kupaca je daleko manji. Šta je lakše, odrediti cijenu polovnog golfa V iz 2008 ili stana od 55 kvadrata u općini centar u izvornom stanju izgradnje godina 1988? Ili je još lakše izvršiti popis i pljenidbu kućnog namještaja i bijele tehnike koje se obično koriste u pljenidbama maličnih sporova? Te takve pljenidbe obično kupuju komšije i ljudi koji znaju da ti imaš u stanu to nešto što se nudi.
Uporan si student ko mazga a znaš šta kažu nije majka Muju karala što se kocko već što se vadio.
JThomas

#92 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

nije tačno. tražilac bira sredstvo, a sud formalno ispravan prijedlog mora usvojiti i usvojiće. izvršenik može u prigovoru prigovoriti nesrazmjernom sredstvu, ali i tu mora ponuditi drugo.
redhat

#93 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

drndalo wrote: 09/01/2020 12:33 Ja cu malo dodati na temu, jer mislim da joj je to (trebala) biti tema od pocetka, a malo je grubo i kratko napisana...

Ono sto ja znam, kod nas u BiH jos ne postoji institut ovlastenog "ovrsitelja/izvrsitelja", koji su uvedeni u HR i SRB, a koji pored onoga sto bi trebali da rade imaju bezobrazno visoke odobrene cijene/naknade za te usluge... I gdje je moguca velika "sloboda" da ne kazem malverzacije sa "uzgajanjem" dugova do neslucenih visina...
Netačno, Hrvatska za razliku od nas ima ovrhovnu agenciju koja se zove FINA koja provodi postupak nad novčanim sredstvima ovršenika a provodi se na svim računima i oročenim novčanim sredstvima ovršenika koje ima u kreditnim institucijama. Postupak se provodi prema osobnom identifikacijskom broju ovršenika i bez njegove suglasnosti. Međutim, postoje i iznimke, pa se tako ovrha ne provodi na primanjima, naknadama i iznosima koji su izuzeti zakonom te ovršenik tim sredstvima može slobodno raspolagati. Pritom je važno imati na umu i okolnosti pod kojima je potrebno otvoriti poseban račun kako bi se izuzeta sredstva u potpunosti zaštitila u slučaju pokrenutoga ovršnog postupka. Ako sa kreditnom institucijom nije postigut dogovor ili mjere za olakšanje otplate nisu rezultirale naplatom/oporavkom dugovanja, ali i u situacijama ako kreditna institucija nije mogla stupiti u kontakt s dužnikom ili je isti odbio plaćanje, dospjela nepodmirena dugovanja dužnika će se pokušati prisilno naplatiti u ovršnom/izvršnom postupku.
Mi ra razliku od FINE radimo sudsko utvrđivanje duga putem izvršnog naslova/presude na osnovu koje se pokreće izvršni/ovršni postupak. I mi imamo sudske izvršitelje koji pri sudu rade radjne u okviru svojih ovlasti dok kod Hrvata FINA radi sve.
Kod nas ima samo više koraka, suštinski isti postupak.
Last edited by redhat on 09/01/2020 12:54, edited 1 time in total.
redhat

#94 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

JThomas wrote: 09/01/2020 12:41 nije tačno. tražilac bira sredstvo, a sud formalno ispravan prijedlog mora usvojiti i usvojiće. izvršenik može u prigovoru prigovoriti nesrazmjernom sredstvu, ali i tu mora ponuditi drugo.
Student, šta se desi kad ja napišem prijedlog izvršenja.....dođe li taj prijedlog na uvid i odgovor drugoj strani, vidi li izvršenik to pismeno kojim ga ti ostavljaš na ulici? Kod tebe je parnični i izvršni postupak izgleda u formi monologa....druga strana se ništa bezbeli ne pita niti ima upliva na tok.
Da ne bude zabune, jer si tvrdoglav ko mazga....izvršni postupak slijedi nakon sudskog postupka, u sudskom postupku je završen pripremni postupak, utvrđen je meritum spora, utvrđen je identitet dužnika, njegova adresa, izneseni su materijalni dokazi, sud je poučio tuženu stranku da je dužna da obezbjedi sudsko zastupanje, provedena su tri ročišta.....NEMA NEPOZNANICA. Radi se o postupku koji traje 1-3 godine na Općinskom sudu u Sarajevu I pored svega toga neko će ti dopustiti da mu radi neizmirenog duga na odvoz smeća od prije tri mjeseca tražiš stan?

:) Grohotom se smijem
muha_sa

#95 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by muha_sa »

naravoucenje

placajte režije i nemojte mislit da ce vam neko dug halalit :-)
JThomas

#96 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by JThomas »

ko zna materiju sve mu je jasno ko nastupa studentski i lekcijski. na svaki post dodaš šest nevezanih stvari, da vidimo koliko ti znaš. ne ide prijedlog izvršeniku dok (i ako) se ne donese rješenje o izvršenju, tek rješenje ide na prigovor.
pinkman

#97 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by pinkman »

Da li moze ili ne moze - vidimo da moze. Glavno pitanje jeste kako izbjeci ovo?

Meni je doslo sa suda da ce skinuti neki novac zbog duga za vodu. U pouci o pravnom lijeku je pisao da se moze izjaviti zalba na sudu.

Stvar u tome je sto taj dug ne postoji, nego nisu proknjizila gospoda u vodovodu. Otisao u vodovod i u par klikova su povukli tuzbu jer im je valjda sistem uvezan sa sudom.

Ono sto mene zanima jeste kako izbjeci navedeno. Da li ima neki pravosudni portal gdje se mogu vidjeti tuzbe protiv tebe recimo?
redhat

#98 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

muha_sa wrote: 09/01/2020 12:54 naravoucenje

placajte režije i nemojte mislit da ce vam neko dug halalit :-)
Apsolutno, i praksa velikih komunalnih firmi je radi građenja sudske prakse i strogoće neopraštanja dugovanja da čak i zastarjela dugovanja iznosa 5-10 KM gura u spor. Oni znaju da će vjerovatno izgubiti ali 20 ljudi na forumu nekog tamo klixa će trubiti o BHtelekomu koju ne prašta marku i efekat će biti postignut. A sud po službenoj dužnosti ne vodi računa o zastari - tako da dosta tih komunalnih utuženja čak i prođu jer se tužena strana ne raspita ili ne istakne prigovor zastare ili se čak i ne pojave pa dobiju presudu radi propuštanja. I sud presudi jer dužnici imaju u porodici po jednog studenta od tetke sina/ćeru koji rastura pravo i sve zna, i šta su plombice i tufnice i koje boje su vrata na ZK uredu. Ali sunce mamino zaboravi da pouči stranku da istakne prigovor zastare i da kaže da komunalna dugovanja zastarijevaju za godinu dana i da se zastara jedino tužbom prekida a ne opomenom.

:)
redhat

#99 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by redhat »

pinkman wrote: 09/01/2020 13:00 Da li moze ili ne moze - vidimo da moze. Glavno pitanje jeste kako izbjeci ovo?

Meni je doslo sa suda da ce skinuti neki novac zbog duga za vodu. U pouci o pravnom lijeku je pisao da se moze izjaviti zalba na sudu.

Stvar u tome je sto taj dug ne postoji, nego nisu proknjizila gospoda u vodovodu. Otisao u vodovod i u par klikova su povukli tuzbu jer im je valjda sistem uvezan sa sudom.

Ono sto mene zanima jeste kako izbjeci navedeno. Da li ima neki pravosudni portal gdje se mogu vidjeti tuzbe protiv tebe recimo?
Svaka tužba na tvoje ime će ti doći na izjašnjenje, ne znam čemu prejudicirati i periodično provjeravati vodil se šta protiv tebe?
Većina tih komunalnih zahtjeva ide sa opomenama, i nikad to nije nešto što se u mjesec dana završi. Provjeravaj prethodno stanje na računu, gledaj da nemaš duga a tužba ako te i zakači ići će prije svega jedna do tri opomene pa tek onda tužba.
Dovoljno vremena za reakciju kako god za savjesnog korisnika
pinkman

#100 Re: OVRHA! Ne postoji u BiH!

Post by pinkman »

redhat wrote: 09/01/2020 13:10
pinkman wrote: 09/01/2020 13:00 Da li moze ili ne moze - vidimo da moze. Glavno pitanje jeste kako izbjeci ovo?

Svaka tužba na tvoje ime će ti doći na izjašnjenje, ne znam čemu prejudicirati i periodično provjeravati vodil se šta protiv tebe?
Većina tih komunalnih zahtjeva ide sa opomenama, i nikad to nije nešto što se u mjesec dana završi. Provjeravaj prethodno stanje na računu, gledaj da nemaš duga a tužba ako te i zakači ići će prije svega jedna do tri opomene pa tek onda tužba.
Dovoljno vremena za reakciju kako god za savjesnog korisnika
E pa evo nisam dobio niti jednu opomenu na adresu, nego samo nekakvo rjesenje kojim se vodovodu odobrava da mi skinu novac, a da ja mogu izjaviti zalbu sudu. Ponavljam, sve je placeno uredno samo nisu proknjizili kako treba.

Moglo se desiti da sam odsutan bio par mjeseci i da propustim priliku da se zalim.
Post Reply