IRAN

basar

#27176 Re: IRAN

Post by basar »

Neka Amerika u svom dvorištu uređuje stvari onako kako hoće i želi.
Amerika nema ni moralno ni ljudsko ni zakonsko pravo da drugim narodima nameće svoje odluke.
Nevjerovatno je da neko može podržavati američko djelovanje na području zapadne Azije, koje se ogleda isključivo u uzurpaciji i otimačini prirodnih bogatstava tih naroda.

Narod Iraka je jasan, on ne želi ni američku ni iransku dominaciju, narod Iraka želi neovisan Irak koji će biti u strateškom i bratskom savezu sa Iranom, Sirijom i ostalim arapskim i muslimanskim državama. Narod Iraka ne želi strane trupe na svom tlu.

Ali pošto je svaka vlada i država koja se ne povinuje američko-cionističkim interesima zapravo "teroristička, sektaška, nedemokratska, režim, vojna itd."; mi zapravo nemamo o čemu da razgovaramo sa pravim teroristima, nasilnicima, okupatorima, eksploatatorima i sl.
The 51st State

#27177 Re: IRAN

Post by The 51st State »

korijen svih problema je nekriticka podrska izraelu od strane usa, mnogo lakse bi amerima islo na bliskom istoku da posteno i po medjunarodnom pravu postupaju, ovako imamo ironiju da kiki podrzava isto vjerske ekstremiste kada je tamosnja politika u pitanju, oni su mnogo opasniji od irana, iako su od dva brata djeca, pa se nekad perverzno interesi poklapaju.
Milenkov buraz

#27178 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

espn wrote: 09/01/2020 08:08
Kikibombona wrote: 09/01/2020 07:53 Amerikanci bi se trebali odmah povuci iz Iraka i uvesti zestoke sankcije, koje bi trajale sve dok se ne rasformira iranska teroristicka mreza, tj. paravojska Hashd al-Shabi. Ultimativno zahtjevati da iracka armija razoruza Hashd al-Shabi.

Irak ne bi mogao podnijeti sankcije ni 7 dana. To je potpuno raspala drzava. Ili bi vlast ukinula teroriste ili bi ih ukidao iracki narod.

Shia Arapi su prosle godine pokrenuli ogromne proteste protiv vlasti i iranskih teroristickih frakcija. Zapalili su tri iranska konzulata u Basri, Nadzefu i Kerbeli. Anti-iranski sentiment unutar siitskog naroda je ogroman.

Amerikanci se trebaju elegantno izvuci, uvesti sankcije i pustiti da iracki narod istjera Irance i njihove teroriste.
Nemoj više irance nazivati teroristima. To nek ti bude zadnji put na ovoj temi da si ih nazvao teroristima, je li ti jasno?
Ma pusti ga, mene zabavlja kao na temama o Kurdima. Vrti jednu te istu ploču non stop, na kraju pljehne guzicom.
Bloo
Globalna šefica

#27179 Re: IRAN

Post by Bloo »

muhafuca wrote: 09/01/2020 08:45
Kikibombona wrote: 09/01/2020 07:53 Amerikanci bi se trebali odmah povuci iz Iraka i uvesti zestoke sankcije, koje bi trajale sve dok se ne rasformira iranska teroristicka mreza, tj. paravojska Hashd al-Shabi. Ultimativno zahtjevati da iracka armija razoruza Hashd al-Shabi.

Irak ne bi mogao podnijeti sankcije ni 7 dana. To je potpuno raspala drzava. Ili bi vlast ukinula teroriste ili bi ih ukidao iracki narod.

Shia Arapi su prosle godine pokrenuli ogromne proteste protiv vlasti i iranskih teroristickih frakcija. Zapalili su tri iranska konzulata u Basri, Nadzefu i Kerbeli. Anti-iranski sentiment unutar siitskog naroda je ogroman.

Amerikanci se trebaju elegantno izvuci, uvesti sankcije i pustiti da iracki narod istjera Irance i njihove teroriste.
kako bi ih ukidali?
kao zadnji put ISIS-om? ili kao predzadnji put AlQaidom?
neces vise taj film u Iraku gledat, spametovali se i Iracki siti pa se odbrambeno izorganizovali.
dosta dvaput bilo.
a ovi tvoji Americki terroristi nek idu i nek uvode sankcije do sabaha.
Nisu to vise one sankcije kad amerikanci natjeraju UN pa da svi izoluju neku jadnu zemlju.
Sad oni sami nesto caprkaju ali nemaju te sankcije ni 20% efekta kao kad su mogli UN natjerat u tu glupu pricu.
Tipa Srbije?
:|
Ili tek kad su bombardovali Srbiju....
pemanapemani

#27180 Re: IRAN

Post by pemanapemani »

Pojedinci na temi o Iranu proklinju Ameriku zato što se miješa u BI, a na domaćim temama proklinju Ameriku zato što se ne miješa puno u BiH prilike.

Obično im se sjete i matere što nisu odmah 1992., zaustavili četnike, te na kraju završe sa zločinima nad Indijancima. :-)
Nespin

#27181 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:37, edited 1 time in total.
Point.

#27182 Re: IRAN

Post by Point. »

Nespin wrote: 09/01/2020 09:35
Kikibombona wrote: 09/01/2020 07:08 Ma ja, svima je lako, samo sirotim Bosnjacima, ili muslimanima na BI, je jebeno.
Ti ces reci da je lako?
Da li je lako Gruzijcima?
Ukrajincima?
Da li je bilo lako Fincima kada ih je gazila ogromna armada?
Da li je lako Cecenima?
Estonci i Finci imaju milion puta zajebanijeg protivnika od cetnika ali su i milion puta pametniji od Bosnjaka sto se vidi na svakom mogucem primjeru. Uci od boljih a ne zatucanih primata koji u 21. stoljecu ideal pronalaze u rigidnoj vjerskoj diktaturi.
Ma ko je to meni pacifista, ljubi ga majka! :D
Jarane ako su ti Čečeni pojam liberalnih, pacifističkih ideja, onda si loše informisan! :lol: Znači treba da se ugledam na Ramzana Kadyrova, koji je valjda pravi liberal, Europejac? :D Vidim spominješ sve zemlje koje su bile pod ruskom čizmom, valjda hoćeš reći da su oni mali, pa je logično da treba da se naguze velikoj Rusiji... To pokazuje tvoju opsjednutost imperijalnim državama, a u suštini vjerovatno kompleks niže vrijednosti... Pretpostavljam da navijaš za Real Madrid i Crvenu Zvezdu! :D Drugo, u potpunosti fulaš kontest, zna se kad su te zemlje dobile nezavisnost, kako je tekao raspad Sovjetskog saveza, kako su te zemlje primljene u NATO... Al ko će to sad objašnjavati, imam pametnija posla...
Furaš neki pacifizam, a tamo navijaš da se bacaju atomske bombe... Kao, režim u Iranu treba skinuti sa vlasti, pa je rješenje istresti po njima tovar atomskih bombi iz aviona... :D Takvu nedosljednost, dvoličnost i zlokobno priželjkivanje može ispoljavati samo duboko poremećena ličnost...
Pamet svakako treba furati, a ne radikalizam, ali je malo smiješno kad to govori ideološki najviše ostrašćen lik na ovom forumu...
U svakom slučaju ideš na blok, ne mogu više čitati tvoje papagajsko ponavljanje floskula...
Lik nije izašao iz Zenice al vidi ga što zna kako je svim narodima na planeti, a posebno Kurdima koje je jedino vidio preko youtuba i twittera.
A_A_AKCIJA

#27183 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Da vidimo šta čuveni Iranac i islamski radikal, Michael Moore ima da kaže na sve ovo:
I know it’s bothersome that I’m speaking some Awful Truths through these dark days and asking these uncomfortable questions, so I’ll just continue:

• Can someone name that building in the U.S. that the “terrorist” - the “bad guy” - General Soleimani ordered blown up?

• How ‘bout the civilian U.S. airliner that “bad actor” Soleimani had shot down?

• I can’t seem to remember exactly where Soleimani’s Revolutionary Guard landed on our shores. Was it New Jersey? Miami Beach? Big Sur? Where did they actually invade our sovereign nation?

• Help me remember the American cities bombed by Iranian bomber planes —Boise? Tulsa? Wichita? Kalamazoo? Newark? Walla Walla?

• I’m frustrated that I can’t remember which of Soleimani’s suicide bombers walked into the Mall of America - or was it Six Flags? Trump Tower? Dammit - somebody help me!

• Ok, but we all remember the cabinet member Soleimani’s sniper assassinated in Georgetown, right?

• Don’t forget Soleimani’s gas attack in the Washington Metro!

• The Iranian commando with an AK-15 who shot up that high school in Oregon!

• The water in Flint! Soleimani poisoned the water in Flint! Of course, it all makes sense! What took so long to figure out he was the terrorist who did it!

• What Americans did Soleimani kill? Our troops, who were forced to invade Iraq, a country next to his which had nothing to do with 9/11? No. Our beloved troops were sent there to their deaths by Bush, Cheney, Rumsfeld and the 29 Democratic Senators who voted to allow this illegal invasion. This war crime.

Much can be said about Soleimani, and not just the fact he may have done more to defeat ISIS than anyone. I’m sure if I were an Iranian he wouldn’t much appreciate me (to say the least), but it seems like his big bugaboo was that he didn’t like us interfering in the Middle East, just like we wouldn’t appreciate him bringing 100,000 troops into Canada. I think we would’ve fucked him up for that, and his people probably woulda called us “terrorists.” That’s what King George III called us. Soleimani’s job was to get the intruders - us - outta the neighborhood. It’s not the first time that the destruction we bring isn’t appreciated. Hate Soleimani if you want, but you have to admit you understand why he and his people did what they did and will continue do what they do.

Enough. Let’s bring our kids home.
Remember—everything you hear from Trump and his cronies about Iran, like everything else he says, is a lie. Thankfully many in the media tonight are saying the same thing regarding his lies about this war. We must resist. We must speak out. We must NOT repeat the lies.

It amazes me that Iran has never attacked this country, never bombed or blew up anything in our country, never killed Americans on this soil, never tried to destroy us — CONSIDERING WHAT WE HAVE DONE TO THEM, an absolute and utterly devastating 70-year history of the USA orchestrating a coup to overthrow the DEMOCRATICALLY-ELECTED government of Iran (1953), our CIA installing a dictator, whom we anointed as the “Shah of Iran”. He ruled for 25 years as a brutal thug - torture, murder, prisons were filled with the opposition. The people finally rose up in revolution in 1979, they overthrew our puppet Shah and held US hostages for a year. But didn’t kill them. Released them one minute after Reagan was inaugurated. A year later we helped our ally, Iraq’s Saddam Hussein, invade Iran. After eight years of war, we had helped Iraq kill nearly a million Iranians. Afterwards we put sanctions and embargoes on the Iranian people, making them suffer even more. They had OUR oil and we were never going to stop putting the screws to them. When we invaded Iraq in 2003, though, Iran saw that they were next, so they jumped in to help the Iraqis kill the invaders — just as we would if Iran invaded Canada. We would send our General Soleimani to Canada and kill as many Iranians as possible. That’s what the real Soleimani did in Iraq — help kill the invaders, the Americans. As would we do. I’m not excusing or justifying anything, I’m just speaking common sense. If you illegally invade another country and kill its civilians, expect to be killed yourself by anyone in the neighborhood because you have no goddamn right to be there.

I’m telling you, this Soleimani was planning no attack on America. It’s all made up by Trump.
dembele

#27184 Re: IRAN

Post by dembele »

Pronađite sebe u publici iza ovog fighta USA i Irana

Image
Nespin

#27185 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Nespin

#27186 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#27187 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Imate pravo samo jednom pogadjati ko je ovaj forumas
Image
:lol:
Guadalajara

#27188 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

Neka ba Kikija :D :razz:
Dozer

#27189 Re: IRAN

Post by Dozer »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 00:09
A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 00:04Jah
Sta bi uradila Amerika da ovo sto radi Iran rade Bugarska, Srbija ili Hrvatska?

Ja mislim da bi ih sastavili sa zemljom.
Ti?

Sta bi se desilo da Srbija kupi S-400 i Iskander?

Ili sta bi se desilo da osnuju paravojne formacije u Makedoniji, Bugarskoj, Kosovu, Hrvatskoj itd., kao sto radi Iran?

...

Iran ima pravo raditi sta zeli jer su muslimani?
Je li to logika, jer stvarno ne vidim nista drugo?
Ima jedno drugo pitanje u svemu ovome - Sta Amere boli qrac ko sta radi izvan Amerike? Jel' to njihova duznost i obaveza da brinu o tome?
Sto to nema Kineza nigdje izvan Kine da zavode red? Sjevernih Koreanaca? Rusa (ne bi ih ni bilo da se Ameri nisu dovukli dole), Japanaca?
Niko se nigdje ne namece da nekome drugom zavodi nekakav red i uvodi nekakav svoj sistem, samo Ameri.
joe_black

#27190 Re: IRAN

Post by joe_black »

Nespin wrote: 09/01/2020 10:53 Mislim da sam otkrio uzrok Kikijeve neusaglašenosti sa samim sobom:
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200109023
:D

Sumljam ja da je to do zraka...njega ta sizofrenija jebe od kako postoji na forumu. Kada se iskombinuje sizofrenija sa bezobrazlukom, to je njegova kombinacija.
Nazivati teroristom onog ko se bori za vlastiti opstanak, a ove druge koji imaju najglupljeg presjednika u svojoj historiji i koji javno i bez imalo srama svoje ideje o otimanju tudje nafte i prirodnih bogastava prestavlja kao pravednike...
Sanjarko

#27191 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 09/01/2020 10:11
Lik nije izašao iz Zenice al vidi ga što zna kako je svim narodima na planeti, a posebno Kurdima koje je jedino vidio preko youtuba i twittera.
Ja nisam, on jest. Nije on u Zenici ako shvacam dobro. Sad cu da citiram tvoj post i da ga like-am ako vec nisam.
Sanjarko

#27192 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 08/01/2020 19:56 Znači atomke posjeduje ludi Boris, još luđi Trump, lukavi Putin, indijski extremni Hindui, pakistanski polu talibani, hinja Netanyahu, grandmotherfucker Makaron, opićeni Kim Jong Un a želju su izrazili još i ljubitelji žena i ljudskih sloboda iranske ayatole, saudijski ambasadorski mesari i Sulejman Veličanstveni iz Stambola grada. What a time to be alive! :zekzek: :zekzek:
Znaci svi ovi od zla oca i gore matere mogu imati WMD i atomics samo Iranci i Iran nemoze.
Point.

#27193 Re: IRAN

Post by Point. »

Sanjarko wrote: 09/01/2020 11:36
Ja nisam, on jest. Nije on u Zenici ako shvacam dobro. Sad cu da citiram tvoj post i da ga like-am ako vec nisam.
Vizionar, jes to ti?
Sanjarko

#27194 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 09/01/2020 11:40
Vizionar, jes to ti?
Yup. A misljenja sam da ce svako ko dobije atomics vremenom se otvoriti prema svijetu i liberaliji po mnogim pitanjima biti. Nadam se da hoce. Ali u ovakvom zjb-nom svijetu sa ovima sta je *Tackica* naveo ne imati atomics je ne znam kako da kazem. Ko njanjanje bez kondoma.
espn

#27195 Re: IRAN

Post by espn »

:D :-D
Last edited by espn on 04/01/2021 09:08, edited 1 time in total.
Nespin

#27196 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:37, edited 3 times in total.
Sanjarko

#27197 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

espn wrote: 09/01/2020 11:47 Iran treba arsenal od 8000 termonuklearnih projektila!
Nisam ja pristalica atomics-a. Nego sam za realpolitik sto bi Svabe rekle. Najbolje bi bilo da nema WMD-a i atomics-a ali ima, sta je, tu je. A *Tackica* ubo s komentarom. Jbn vakat i vrijeme.

PS. Bio sam van Zenice mnogo puta samo ne duze toliko koliko bi ja htjeo. Turisticki da malo bolje obidzem, mozda i da zanocim negdje van ZE.
Point.

#27198 Re: IRAN

Post by Point. »

Sanjarko wrote: 09/01/2020 11:45
Point. wrote: 09/01/2020 11:40

Vizionar, jes to ti?
Yup. A misljenja sam da ce svako ko dobije atomics vremenom se otvoriti prema svijetu i liberaliji po mnogim pitanjima biti. Nadam se da hoce. Ali u ovakvom zjb-nom svijetu sa ovima sta je *Tackica* naveo ne imati atomics je ne znam kako da kazem. Ko njanjanje bez kondoma.
Liberalnije će biti ove države koje već imaju demokratiju, a ove pripizdine tipa Indija, Pakistan, Sjeverna Koreja gdje se ljudi dan danas vješaju bez valjanog suđenja će biti i ostati bure baruta. Doduše i USA je kritična, jer nakon Busha mislio sam da Ameri ne mogu izabrati još jednog nekompetentnog idiota za predsjednika a onda se ukaza klaun Trump.
Sanjarko

#27199 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 09/01/2020 11:58
Liberalnije će biti ove države koje već imaju demokratiju, a ove pripizdine tipa Indija, Pakistan, Sjeverna Koreja gdje se ljudi dan danas vješaju bez valjanog suđenja će biti i ostati bure baruta. Doduše i USA je kritična, jer nakon Busha mislio sam da Ameri ne mogu izabrati još jednog nekompetentnog idiota za predsjednika a onda se ukaza klaun Trump.
Ma kontam kad se malo relaksiraju odnosi, poveca razmjena u trgovini itd., da ce i drugi tobe doci. Mislim, nadam se tome.
Last edited by Sanjarko on 09/01/2020 12:48, edited 1 time in total.
General War

#27200 Re: IRAN

Post by General War »

rajv0sa wrote: 09/01/2020 01:43
General War wrote: 09/01/2020 00:28 Sto su se djemati udruzili na temi :D
Elhamdulillah ! :wink:
Samo pazite se hellfire-a :D
Post Reply