Al kad poce psovati Milanovicu Hrvatsku (ili mater hrv., ne sjecam se) jer je pobijedio, ja zatecen. Lijepo bi bilo taj video da svi pogledaju u Hrvatskoj, jer su ga oni izabrali.
Desavanja u Hrvatskoj
-
Tyke
#17401 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jestel vidjeli na FB onaj snimak matorog hercegovca sto psuje i pljuje po kuci kad je vidio da je Milanovic pobijedio?
Al kad poce psovati Milanovicu Hrvatsku (ili mater hrv., ne sjecam se) jer je pobijedio, ja zatecen. Lijepo bi bilo taj video da svi pogledaju u Hrvatskoj, jer su ga oni izabrali.
- Point.
#17403 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisu bh Hrvati nikakva dijaspora, to je dio BH tkiva. Nadam se da će i oni manje gledati u Hrvatsku a više se okrenuti ka sopstvenoj državi.
-
Novak20
#17404 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Htjeli priznati ili ne, Plenković je izrastao u priznatog političara u okviru EU. Predsjedavanje R H Vijećem EU je prilika da učvrsti svoj rejting ali i da uradi korisne stvari za Hrvatsku pa i za BiH ako u njoj bude interesa za prevladavanje sadašnjeg statusa.
Cijela Europska komisija na čelu s Ursulom von der Leyen navečer će u Hrvatskom narodnom kazalištu čuti kulturno bogatstvo Europe ujedinjene u svojoj različitosti – uz Mozarta, Gounoda, Dvořáka, Wagnera i Verdija, izvest će se ulomci iz opera “Porin” Vatroslava Lisinskog, “Mila Gojsalića” Jakova Gotovca, “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana Zajca te završno kolo iz također Gotovčeva “Ere s onoga svijeta". Taj događaj označit će simboličan početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje će dan poslije dobiti i političku dimenziju. U novouređenom kongresnom dijelu Nacionalne i sveučilišne knjižnice održat će se sastanak Komisije i hrvatske Vlade. Usto će velik broj hrvatskih ministara imati bilateralne sastanke s povjerenicima.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/danas-k ... ci-1371288 - www.vecernji.hr
- mO k3
#17405 Re: Desavanja u Hrvatskoj
neka on gleda kako da uradi korisne stvari za hrvatsku , za bosnom nema on sta da pati i da joj cini dobro ...Novak20 wrote: ↑09/01/2020 08:29 Htjeli priznati ili ne, Plenković je izrastao u priznatog političara u okviru EU. Predsjedavanje R H Vijećem EU je prilika da učvrsti svoj rejting ali i da uradi korisne stvari za Hrvatsku pa i za BiH ako u njoj bude interesa za prevladavanje sadašnjeg statusa.
Cijela Europska komisija na čelu s Ursulom von der Leyen navečer će u Hrvatskom narodnom kazalištu čuti kulturno bogatstvo Europe ujedinjene u svojoj različitosti – uz Mozarta, Gounoda, Dvořáka, Wagnera i Verdija, izvest će se ulomci iz opera “Porin” Vatroslava Lisinskog, “Mila Gojsalića” Jakova Gotovca, “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana Zajca te završno kolo iz također Gotovčeva “Ere s onoga svijeta". Taj događaj označit će simboličan početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije koje će dan poslije dobiti i političku dimenziju. U novouređenom kongresnom dijelu Nacionalne i sveučilišne knjižnice održat će se sastanak Komisije i hrvatske Vlade. Usto će velik broj hrvatskih ministara imati bilateralne sastanke s povjerenicima.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/danas-k ... ci-1371288 - www.vecernji.hr
pljuc....
-
Novak20
#17406 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima Plenković da pati i da BiH čini dobro jer mu je to ustavna obveza prema jednom od konstitutivnih naroda BiH.
S druge strane, gledaj onda i ti kako da radiš korisne stvari za Njemačku, ne pati za BiH.
- mO k3
#17407 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ah jeli
- Bloo
- Globalna šefica
-
Milenkov buraz
#17409 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ustavna obaveza jedne zemlje se proteže na teritorij samo te zemlje a nikako druge. Ta često korištena floskula je baš onako podesna za pravdanje velikodržavnih projekata. No mene interesuje jesu li BH Hrvati prvo državljani Hrvatske pa onda BiH ili su prvo državljani BiH pa Hrvatske?
- Banksy
- Point.
#17411 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tu su malo nesigurni. Naime, znam pačenika koji su iz srednje Bosne, odnosno središnje, i govore da su iz Hrvatske a oni iz Busovače, Viteza. Čudan je to mentalni sklop.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 09:50No mene interesuje jesu li BH Hrvati prvo državljani Hrvatske pa onda BiH ili su prvo državljani BiH pa Hrvatske?
-
Milenkov buraz
#17412 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znam, zato i pitam. Ja bih mu omogućio da se izjasni da je iz HR pod uslovom da se odrekne BH državljanstva i države koju tako prezire. Shodno tome dodijelio bih mu sva prava koja slijede iz tog čina. Nema pravo glasa i gotova stvar. Ali takvi će sami na kraju otići ne trebaju Bošnjaci tu ni prsstom mrdnuti. Tako je valjda najbolje za sve.Point. wrote: ↑09/01/2020 10:03Tu su malo nesigurni. Naime, znam pačenika koji su iz srednje Bosne, odnosno središnje, i govore da su iz Hrvatske a oni iz Busovače, Viteza. Čudan je to mentalni sklop.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 09:50No mene interesuje jesu li BH Hrvati prvo državljani Hrvatske pa onda BiH ili su prvo državljani BiH pa Hrvatske?
-
Hafis
#17413 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Složeno pitanje i zahtijeva kompliciranu raščlambuMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 09:50Ustavna obaveza jedne zemlje se proteže na teritorij samo te zemlje a nikako druge. Ta često korištena floskula je baš onako podesna za pravdanje velikodržavnih projekata. No mene interesuje jesu li BH Hrvati prvo državljani Hrvatske pa onda BiH ili su prvo državljani BiH pa Hrvatske?
I mene interesira formira li se u ženskom fetusu iz Müllerovog kanala, prvo ovarij pa onda uterus, ili obratno, a možda pak oba istodobno.
- Bloo
- Globalna šefica
#17414 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uozbiljite se.
-
Milenkov buraz
#17415 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Onda ćemo prepusiti biologiji da odradi svoje.Hafis wrote: ↑09/01/2020 10:12Složeno pitanje i zahtijeva kompliciranu raščlambuMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 09:50Ustavna obaveza jedne zemlje se proteže na teritorij samo te zemlje a nikako druge. Ta često korištena floskula je baš onako podesna za pravdanje velikodržavnih projekata. No mene interesuje jesu li BH Hrvati prvo državljani Hrvatske pa onda BiH ili su prvo državljani BiH pa Hrvatske?
I mene interesira formira li se u ženskom fetusu iz Müllerovog kanala, prvo ovarij pa onda uterus, ili obratno, a možda pak oba istodobno.
- Banksy
#17416 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.
Kolinda: Hrvati imaju dvije domovine – Hrvatsku i BiH.
-
Hafis
#17417 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Srećom po vas, barem tu ne treba neke pameti.
Jedino ako vas ne sjebu ove radne olakšice u Njemačkoj.
-
Hafis
#17418 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Suza moja, rastužila seBanksy wrote: ↑09/01/2020 10:19Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.
Daj bogati kako vam se više da pametovati, gledajte od čega živite
Last edited by Hafis on 09/01/2020 10:22, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#17419 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zašto tuga? Ja im želim svako dobro i da što prije ostvare svoj san. Zamisli da ja kažem da je Turska moja majka i da želim da živim u Istambulu? Logično je da ti kažeš sretno, želim ti da ostvariš svoj san što prije. Isto tako je sa svakim BH Hrvatom koji to kaže i izjavi i ja ga ne žalim već mu želim da što prije ostvari svoj san postankom pravim građaninom RH, te prijateljske zemlje.Banksy wrote: ↑09/01/2020 10:19Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.
-
Hafis
#17420 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne treba se majke stidjeti.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 10:22Zašto tuga? Ja im želim svako dobro i da što prije ostvare svoj san. Zamisli da ja kažem da je Turska moja majka i da želim da živim u Istambulu? Logično je da ti kažeš sretno, želim ti da ostvariš svoj san što prije. Isto tako je sa svakim BH Hrvatom koji to kaže i izjavi i ja ga ne žalim već mu želim da što prije ostvari svoj san postankom pravim građaninom RH, te prijateljske zemlje.Banksy wrote: ↑09/01/2020 10:19Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.
U ostalom, samo bi hajvan poželio živjeti u Istambulu, zato te donekle shvaćam.
Pozdravi Milenka
- spreca
#17421 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Milenkov buraz
#17422 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
#17423 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne razumijem komentar. Hoćeš da kažeš da Hrvati odlaze u Hrvatsku jer obdje nemaju od čega živjeti? Da, moguće...Hafis wrote: ↑09/01/2020 10:22Suza moja, rastužila seBanksy wrote: ↑09/01/2020 10:19Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.
![]()
-
Hafis
#17424 Re: Desavanja u Hrvatskoj
...u redovima pred ambasadama, na čistoj havi od kilogram olova po kubičnom metru zraka.lMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 10:26U toj svojoj jednadžbi izostavljaš jednu konstantu a to je novi genetski materijal koji je tu na NAŠIM ulicama.![]()
-
Hafis
#17425 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Odlaze iz drugih razloga, iz istih kao i Bošnjaci i Srbi - ne mogu više slušati šuplju.Banksy wrote: ↑09/01/2020 10:28Ne razumijem komentar. Hoćeš da kažeš da Hrvati odlaze u Hrvatsku jer obdje nemaju od čega živjeti? Da, moguće...Hafis wrote: ↑09/01/2020 10:22Suza moja, rastužila seBanksy wrote: ↑09/01/2020 10:19
Ako im predsjednik susjedne države šalje ovakve signale, onda je logično da oni kojima se obraća slušaju i slijede te upute. Problem s ovakvim razmišljanjem je što ih tako, svjesno ili nesvjesno, pozicionira kao dijasporu, što i oni sami rado prihvataju, ukidajući tako sopstvenu konstitutivnost i bh državotvornost gdje su, iako dramatično malobrojni, jednaki i ravnopravni. Odriču se tako svog statusa, pa i BiH, sanjajući o trajnom izmještanju u Zagreb i Split. Tuga.![]()
Da Bošnjaci imaju papire kao Hrvati, to bi takav stampedo nastao da bi bilo materijala i za National Geographic..ali ' počelo je već pomalo
Last edited by Hafis on 09/01/2020 10:31, edited 1 time in total.