IRAN

General War

#27126 Re: IRAN

Post by General War »

Ricken wrote: 08/01/2020 21:57
General War wrote: 08/01/2020 21:39
Pa koji je cilj? Izorati pustinju i nasikirati protivnika?
Pokazati da Iran zna govoriti i jezikom sile. I ostaviti prostor za neke druge načine komunikacije.

Vidjet ćemo da li će najveća sila na svijetu odgovoriti? Ak ne odgovori, da li je to priznanje da je Iran ipak previliki zalogaj.

Ne mislim da je napad Irana na pustinjske baze bio bez odobrenja Rusije, i da su zajednički odlučili da su američke žrtve trenutno beskorisne.

Nakon sastanka Putina i Merkelice, 11.1. biće jasnije da li će se završiti na ovome ili svijet ulazi u jedno turbulentno vrijeme sa globalnom prijetnjom.
:-)
To mogu pokazati samo onima sto ne prate situaciju ali bas ono nemaju pojma...pa nije Qasim vodja crvenog polumjeseca niti nevladine organizacije :D
Vec decenijama unazad Iran jasno pokazuje to...zato je tu gdje jeste, nemoj da se lazemo. ;-)
Vidim i ja da se od sinoc Qasimovo ime ne pominje i krv, osveta... ;-)
Niti jedno niti drugo se pita...mogu se sastajat koliko hoce.
Sanjarko

#27127 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Ja ovako mahnit svasta sam pisao i pisem. Kontam da ce se iseliti sistem ovaj u Irak. Ne znam. Mahnit sam ali nesto ponekad ubodem ko corava kokos koje zrno.
MMM1977

#27128 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

oaza85 wrote: 09/01/2020 00:10
MMM1977 wrote: 09/01/2020 00:05
oaza85 wrote: 08/01/2020 23:58 Amerika je demokratija, Kina, Rusi i Iran su rezimi u kojima vlada represija. Kad jebu svoj narod k’o sansku kozu, mo’s misliti sta bi radili drugima kad bi im zapalo.
Kraj price.
A šta očekuješ od Irana koji je već godinama pod najžešćim mogućim sankcijama, da tamo cvjeta demokratija, ljudska prava i sl? Pa ljudi se bore za golo preživljavanje a i dalje su, u odnosu na svoje komšije, svjetlosnim godinama daleko ispred i po ljudskim pravima, obrazovanju, tehnološkom napretku, kulturi...
Ne ocekujem nista od Irana, sem da me taj model drustva zaobidje u sirokom luku. Isto vazi i za onog ruskog gangstera i kineskog firera.
Ja bih radije da mi u BiH imamo državno uređenje kao Iran nego ovo koje nam je USA skrojio
megaman4

#27129 Re: IRAN

Post by megaman4 »

A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 00:04
Kikibombona wrote: 08/01/2020 23:47
A_A_AKCIJA wrote: 08/01/2020 22:23Ameriku trenutno vidim kao pijanog prijatelja koji uništava kuću nekom jadniku, koji je takođe tvoj prijatelj, a sve zato jer ga je naložio neki treći šupak. Pijan je, ne možeš mu ništa reći, ali itekako dobro znaš da će nas sve boljeti glava poslije svega, a ne samo njega.
Kakve ti gluposti pises, necuveno....

Amerika je supersila i taj status zeli zadrzati. Iran zeli biti glavni baja Bliskog istoka i time se direktno konfrontira Americi. Veoma jednostavno.

Iran kao hegemon Bliskog istoka ne odgovara Saudiji & Emiratima i Izraela.

...

Zasto vi LICEMJERI ne vidite da se Amerika na BI ponasa isto kao na Balkanu. Isto se ponasa u cijelom svijetu. Vi bi bili saglasni da budu baje u cijelom svijetu a puste Iran da bude BOG na BI? Ma hajde...

I ovdje na Balkanu svi moraju slusati Ameriku. Da sutra Srbija, Bugarska ili Hrvatska poduzmu korake suprotne interesima Amerike, odmah bi dobili sankcije, isto kao Iran. Da pretjeraju, dobili bi rakete. I to je vec vidjeno.

...

Uzas kako ste licemjerni i pateticni.
Jah

za one kojima trebaju titlovi

Sve je ovim receno zasto na BI sire nerede.
General War

#27130 Re: IRAN

Post by General War »

MMM1977 wrote: 09/01/2020 00:12

A šta očekuješ od Irana koji je već godinama pod najžešćim mogućim sankcijama, da tamo cvjeta demokratija, ljudska prava i sl? Pa ljudi se bore za golo preživljavanje a i dalje su, u odnosu na svoje komšije, svjetlosnim godinama daleko ispred i po ljudskim pravima, obrazovanju, tehnološkom napretku, kulturi...
Ne ocekujem nista od Irana, sem da me taj model drustva zaobidje u sirokom luku. Isto vazi i za onog ruskog gangstera i kineskog firera.
Ja bih radije da mi u BiH imamo državno uređenje kao Iran nego ovo koje nam je USA skrojio
..opet je sire, iran je bio zadovoljan i sa Sarajevo-Visoko dionicom :D
oaza85

#27131 Re: IRAN

Post by oaza85 »

MMM1977 wrote: 09/01/2020 00:12

Ja ne bih.
A_A_AKCIJA

#27132 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 00:09
A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 00:04Jah
Sta bi uradila Amerika da ovo sto radi Iran rade Bugarska, Srbija ili Hrvatska?

Ja mislim da bi ih sastavili sa zemljom.
Ti?

Sta bi se desilo da Srbija kupi S-400 i Iskander?

Ili sta bi se desilo da osnuju paravojne formacije u Makedoniji, Bugarskoj, Kosovu, Hrvatskoj itd., kao sto radi Iran?

...

Iran ima pravo raditi sta zeli jer su muslimani?
Je li to logika, jer stvarno ne vidim nista drugo?
Dobar pokušaj, al u panjevima. Gubiš se, Kiki, gubiš...

Ako ti šta nije jasno, ponovo pročitaj moj post i slične na ovu temu.

Ti ili lažeš ili truješ propagandom, tako da nemam nikakvu motivaciju da tebi išta objašnjavam. Propao si kao sugovornik, malo je reći.

Svakako nije tebi namjenjeno, nego normalnim ljudima.

Sa tobom se razumijem samo kada je Vlada KS u pitanju :thumbup:
MMM1977

#27133 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

A koji je to 1 (jedan) zločin koji je počinio rahmetli Sulejmani? Konkretno molim.

Da li će Trump isto podići dronove da poubija ostale teroriste? Evo, recimo, mogu da krenu sa Salmanom.
Kikibombona

#27134 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

megaman4 wrote: 09/01/2020 00:12Sve je ovim receno zasto na BI sire nerede.
Pa eto, dr. Bashar Asad, idol siitsko-iranskih apologeta, kaze da Amerika na BI radi isto sto na Balkanu, da su razvalili Jugoslaviju i Srbiju.

Srbi imaju istu pricu kao Arapi i Perzijanci vezano za Ameriku. Za sve Amerika kriva, oni jadni nizasta.

Latinosima isto za sve Amerika kriva.

Rusima za sve Amerika kriva.

Kinezima za sve Amerika kriva.

...

Srbija, Iran, Sjeverna Koreja, Irak, Libija, Venecuela, Kuba, Rusija, Kina. Svi se suprostavljaju Americi i dobiju po usima. Neki su slabi pa ih ubijaju bombama, neki su jaci pa ih deru sankcijama. Princip je isti ostalo su nijanse.

...

Zasto ovako ne kmecite za Venecuelom, Sjevernom Korejom ili Kubom? :wink:
Kikibombona

#27135 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 00:16Dobar pokušaj, al u panjevima. Gubiš se, Kiki, gubiš...

Ako ti šta nije jasno, ponovo pročitaj moj post i slične na ovu temu.

Ti ili lažeš ili truješ propagandom, tako da nemam nikakvu motivaciju da tebi išta objašnjavam. Propao si kao sugovornik, malo je reći.

Svakako nije tebi namjenjeno, nego normalnim ljudima.

Sa tobom se razumijem samo kada je Vlada KS u pitanju :thumbup:
Ma jarane, ovo je zesca patetika. Ti si onako, cini mi se, malo predaniji musliman, pa nastupas emocijama.

Isto ovo Amerika radi u Srbiji, Kubi, Venecueli, Sjevernoj Koreji, Vijetnamu, Kini, Rusiji i ostatku planete. Ponasaju se kao supersila i to je to.

...

Ja sam sretan sto je Amerika BOG a ne Rusija ili Kina. Zato podrzavam americku politiku na Balkanu, Juznoj Americi, Aziji i Africi. Ista je svugdje.
General War

#27136 Re: IRAN

Post by General War »

MMM1977 wrote: 09/01/2020 00:00
Dozer wrote: 08/01/2020 23:27 Rezime... Gledajuci sve ovo sto se desilo, meni se cini da je pao neki dogovor ispod stola. Iako mi to izgleda prilicno nemoguce s obzirom na kompletno stanje koje traje godinama, tacnije decenijama, ovaj ocito ciljani napad u prazno ukazuje upravo na ovo...

Na isto ukazuje i izostanak Trumpovog obecanog zestokog odgovora po iranskim ciljevima...

Jedine dvije validne mogucnosti su:
1. Ili da je CIA odradila odlican posao i da su unaprijed znali sta ce Iranci gadjati, pa su izvukli sve ljude, cime je Iran dokazao da se ne zajebava, a Ameri izbjegli svoje zrtve,
2. Ili je nesto dogovoreno ispod stola, pa su ljudi izvuceni na vrijeme kako ne bi bilo zrtava, a Iran je onda odrzao obecanje samo fiktivno i radi svog naroda.
Pa eno trube Ameri da ih je upozorio neki sistem ranog upozoravanja čim su rakete ispaljene. Dakle, ništa Patriot, ništa Iron Dome nego samo bježanija.
...Mozda AEGIS?
General War

#27137 Re: IRAN

Post by General War »

Sto su se djemati udruzili na temi :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#27138 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Onaj se predozir'o i opet lupeta. Vrijeme je za krevet. Ha,ha.
General War

#27139 Re: IRAN

Post by General War »

MMM1977 wrote: 09/01/2020 00:16 A koji je to 1 (jedan) zločin koji je počinio rahmetli Sulejmani? Konkretno molim.

Da li će Trump isto podići dronove da poubija ostale teroriste? Evo, recimo, mogu da krenu sa Salmanom.
Hoce, ako ne oni...izrel ce to bolje. :thumbup:
zrakomlat

#27140 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

:sax:
General War wrote: 09/01/2020 00:28 Sto su se djemati udruzili na temi :D
A paradzematlije se ne javljaju večeras :D
zrakomlat

#27141 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Challenger_ wrote: 09/01/2020 00:29 Onaj se predozir'o i opet lupeta. Vrijeme je za krevet. Ha,ha.
:lol:
Sanjarko

#27142 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Americka politika jest uvijek ista svugdje. A to je da gledaju samo dolare i da postavljaju samo satrape. Sad mi ovo palo napamet kad sam se sjetio sta mi je kum, Amerikanac govorio u vezi Amerike i Amera. Da ti daju i da te postave kao glavnog baju ako se istices iz mase da ostalom sitnom buranijom i masom upravljas.

Nego moze li biti nesta od onoga sta sam pisao. Pokusaj da se izveze iz Irana sistem u region, prvenstveno mislim na Irak. Ja pisao o tome prije pola godine nesta.
asurbanipal

#27143 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 00:04

Medjutim, GLASALI SU ZA MARIONETU. On se ne pita nista. Vazne odluke donose ajatolah, mule, cuvari revolucije i psi rata poput Kasima Sulejmanija. Hasan Rohani ne moze ispuniti obecanja. Hasan Rohani ne moze predstavljati gradjane kao predsjednik Irana. Narod je prevaren, odluke donose ljudi koje nisu birali.

Podcjenjuješ žestoko iransku ulemu.

Image

Puno pure trebaš pojesti dečko...
Ricken

#27144 Re: IRAN

Post by Ricken »

General War wrote: 09/01/2020 00:11
Ricken wrote: 08/01/2020 21:57
General War wrote: 08/01/2020 21:39
Pa koji je cilj? Izorati pustinju i nasikirati protivnika?
Pokazati da Iran zna govoriti i jezikom sile. I ostaviti prostor za neke druge načine komunikacije.

Vidjet ćemo da li će najveća sila na svijetu odgovoriti? Ak ne odgovori, da li je to priznanje da je Iran ipak previliki zalogaj.

Ne mislim da je napad Irana na pustinjske baze bio bez odobrenja Rusije, i da su zajednički odlučili da su američke žrtve trenutno beskorisne.

Nakon sastanka Putina i Merkelice, 11.1. biće jasnije da li će se završiti na ovome ili svijet ulazi u jedno turbulentno vrijeme sa globalnom prijetnjom.
To mogu pokazati samo onima sto ne prate situaciju ali bas ono nemaju pojma...pa nije Qasim vodja crvenog polumjeseca niti nevladine organizacije :D
Vec decenijama unazad Iran jasno pokazuje to...zato je tu gdje jeste, nemoj da se lazemo. ;-)
Vidim i ja da se od sinoc Qasimovo ime ne pominje i krv, osveta... ;-)
Niti jedno niti drugo se pita...mogu se sastajat koliko hoce.
Šta Iran pokazuje decenijama unazad, konkretno i taksativno?

Pa ko je rekao da se pitaju, ali posreduju.

Bivši europski zastupnik iz CDU-a, Elmar Brock, kaže da bi "u vojnom smislu Moskva trebala biti daleko od ovog sukoba. Tada se Iran neće usuditi pogoršati situaciju u Iraku", prokomentirao je Brock. - Nitko, pa ni Moskva, ne može biti zainteresiran za izravno sučeljavanje Rusije i Sjedinjenih Država u Iraku. U Siriji, gdje je dominirao Putin, pronašli su način da izbjegnu jedni druge. U Iraku to nije moguće", ocijenio je Brock.

Predsjednik odbora za vanjske poslove u Bundestagu Norbert Röttgen smatra da bi nakon što je Rusija stekla utjecaj na Bliskom istoku ova država sada trebala postati Ordnungsmacht, tj. Lider u održavanju svjetskog poretka. "Prije svega, Rusija i Iran tvore vojni savez u Siriji. Rusija mora intervenirati da Teheran ne poduzme daljnju eskalaciju. Rusija bi trebala postati regulirajuća sila na Bliskom Istoku nakon što je tamo postala vlast. Nema sumnje da je to i dugoročni interes Moskve", zaključio je Rattgen.

"U takvoj situaciji, glavna svrha kancelarkine posjete Moskvi je spašavanje Irana i Sjedinjenih Država od velikog rata. A vrlo je simbolično da je prvo putovanje njemačke kancelarke u inozemstvo 2020. godine upravo u Rusiju ", ocijenio je za ruske medije njemački politolog Alexander Rar.

"Merkel razumije da je teško postići dogovor s Amerikom. Trump izdaje naređenja bez savjetovanja s bilo kime, uništava "nuklearni sporazum", diže u zrak situaciju na Bliskom istoku, uvodi sankcije Rusiji, Iranu, pa čak i Njemačkoj. S druge strane, Merkel je svjesna da je Rusija, ako ne saveznica, onda bliski partner Irana, te da Moskva ima priliku utjecati na trenutnu situaciju ", objasnio je Rar.
rocco_siffredi

#27145 Re: IRAN

Post by rocco_siffredi »

Pred gradjane Irana se postavlja izbor: slatko ili kiselo mlijeko. Ne mozes birati sok, kafu ili caj. Imas ono sto ti rezim ponudi. I to je izbor.

Rezim lukavo nudi izbor, dvije oprecne politike, da bi narod imao osjecaj da nesto odlucuje. Tako je recimo Rohani probudio nadu mladih u bolji zivot. Mladi su masovno glasali za njega.

Medjutim, GLASALI SU ZA MARIONETU. On se ne pita nista. Vazne odluke donose ajatolah, mule, cuvari revolucije i psi rata poput Kasima Sulejmanija. Hasan Rohani ne moze ispuniti obecanja. Hasan Rohani ne moze predstavljati gradjane kao predsjednik Irana. Narod je prevaren, odluke donose ljudi koje nisu birali.

...

Kada zivis u diktaturi, izlozen svakodnevnoj propagandi, tesko je objektivno sagledati poziciju u kojoj se nalazis.

...

Svaka diktatura ss hvali masovnom podrskom naroda. Iz Irana ne mozes cuti nista sto ne prodje 1 000 rezimskih filtera. Totalna zatvorenost.
Pred gradjane Amerike se postavlja izbor: slatko ili kiselo mlijeko. Ne mozes birati sok, kafu ili caj. Imas ono sto ti elita ponudi. I to je izbor.

Elita lukavo nudi izbor, dvije oprecne politike, da bi narod imao osjecaj da nesto odlucuje. Tako je recimo Trump probudio nadu mladih u bolji zivot. Make America great again. Ljudi su masovno glasali za njega.

Medjutim, GLASALI SU ZA MARIONETU. On se ne pita nista. Vazne odluke donose elite i vlasnici kapitala i psi rata poput Pompea, Boltona. Trump ne moze ispuniti obecanja. Trump ne moze predstavljati gradjane kao predsjednik Amerike. Narod je prevaren, odluke donose ljudi koje nisu birali.

...

Kada zivis u Americi, izlozen svakodnevnoj propagandi, tesko je objektivno sagledati poziciju u kojoj se nalazis.

:D
eltroxin

#27146 Re: IRAN

Post by eltroxin »

Haj' sve, al' cuj biblioteka Irhan i Hikmet! :lol:
asurbanipal

#27147 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

eltroxin wrote: 09/01/2020 00:50 Haj' sve, al' cuj biblioteka Irhan i Hikmet! :lol:

Znanje i mudrost...
asurbanipal

#27148 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

rocco_siffredi wrote: 09/01/2020 00:47

Kada zivis u Americi, izlozen svakodnevnoj propagandi, tesko je objektivno sagledati poziciju u kojoj se nalazis.

:izet: I to bez kondoma :mrgreen:
Guadalajara

#27149 Re: IRAN

Post by Guadalajara »

De jos malo dajte ljubavi Sadeti :-D

viewtopic.php?f=3&t=80981&p=16171814#p16171814
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#27150 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

rocco_siffredi wrote: 09/01/2020 00:47
Pred gradjane Irana se postavlja izbor: slatko ili kiselo mlijeko. Ne mozes birati sok, kafu ili caj. Imas ono sto ti rezim ponudi. I to je izbor.

Rezim lukavo nudi izbor, dvije oprecne politike, da bi narod imao osjecaj da nesto odlucuje. Tako je recimo Rohani probudio nadu mladih u bolji zivot. Mladi su masovno glasali za njega.

...

Kada zivis u diktaturi, izlozen svakodnevnoj propagandi, tesko je objektivno sagledati poziciju u kojoj se nalazis.

...

Svaka diktatura ss hvali masovnom podrskom naroda. Iz Irana ne mozes cuti nista sto ne prodje 1 000 rezimskih filtera. Totalna zatvorenost.
Pred gradjane Amerike se postavlja izbor: slatko ili kiselo mlijeko. Ne mozes birati sok, kafu ili caj. Imas ono sto ti elita ponudi. I to je izbor.

Elita lukavo nudi izbor, dvije oprecne politike, da bi narod imao osjecaj da nesto odlucuje. Tako je recimo Trump probudio nadu mladih u bolji zivot. Make America great again. Ljudi su masovno glasali za njega.

Medjutim, GLASALI SU ZA MARIONETU. On se ne pita nista. Vazne odluke donose elite i vlasnici kapitala i psi rata poput Pompea, Boltona. Trump ne moze ispuniti obecanja. Trump ne moze predstavljati gradjane kao predsjednik Amerike. Narod je prevaren, odluke donose ljudi koje nisu birali.

...

Izvadi ga Rocco usrat ce se :lol:
Post Reply