PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- TMovac
#6776 Re: PlayStation 4 - all about
zaboravih ti napisati, ove neprijateljske kampove, mozes rjesavati i uz pomoc hordi. Ako ima horda u blizini, samo ih navuces, na kamp. pa nek se pokrve. Ono sto ostane od zombija, ti naknadno potamanis.

-
redhat
#6777 Re: PlayStation 4 - all about
Sekiro je teži jer u Bloodbornu ako imaš živaca možeš farmati skill i statse....ja kad sam drugi put namjenski prekucavao igru sam se podigao na lvl150 u roku od 3-4 dana jer sam već prekucao igru i znao sam koje tri vezane regije mogu da pređem recimo u 2h za sve tri navedene regije i izvučem recimo 200.000 bloodsa po regiji i onda to mijenjam za statse. A recimo kompletan Bloodborne se može prekucati sa lvl70 ko je pažljiv i vješt igrač. Kod Sekira toga nema.Ironman_88 wrote: ↑08/01/2020 13:05Sekiro je još teži od ove za koju smo utvrdili da je preteška.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 12:58Kažu da je i ta sikira prilično teška igra.
Gameplay jako izgleda![]()
![]()
-
channel10
#6778 Re: PlayStation 4 - all about
Danas sam dobio konzolu, pa imam par pitanja u vezi otvaranja akaunta na konzoli. Da li je mail adresa koja se unese kod kreiranja akaunta vezana za ovaj uredjaj jer je vrlo moguce da cu prodati ovaj uredjaj za nekih godinu, kad izadje ps5?
Ako je mail adresa vezana za uradjaj, onda da otvaram novi mail koji ce biti namjenjen samo konzoli, jer planiram igrice kupovati vecinom online. Usput da pitam, da li mogu kupovati igrice online bez da sam otvorio kod njih neki akaunt i da li je i on vezan za uredjaj?
Ako je mail adresa vezana za uradjaj, onda da otvaram novi mail koji ce biti namjenjen samo konzoli, jer planiram igrice kupovati vecinom online. Usput da pitam, da li mogu kupovati igrice online bez da sam otvorio kod njih neki akaunt i da li je i on vezan za uredjaj?
- Carnival_Row
#6779 Re: PlayStation 4 - all about
https://www.playstation.com/hr-hr/explo ... ser-guide/channel10 wrote: ↑08/01/2020 14:32 Danas sam dobio konzolu, pa imam par pitanja u vezi otvaranja akaunta na konzoli. Da li je mail adresa koja se unese kod kreiranja akaunta vezana za ovaj uredjaj jer je vrlo moguce da cu prodati ovaj uredjaj za nekih godinu, kad izadje ps5?
https://manuals.playstation.net/documen ... ation.html
-
channel10
#6780 Re: PlayStation 4 - all about
Sve sam to dobio uz konzolu, ali vas pitam posto ste u tome godinama....Carnival_Row wrote: ↑08/01/2020 14:36https://www.playstation.com/hr-hr/explo ... ser-guide/channel10 wrote: ↑08/01/2020 14:32 Danas sam dobio konzolu, pa imam par pitanja u vezi otvaranja akaunta na konzoli. Da li je mail adresa koja se unese kod kreiranja akaunta vezana za ovaj uredjaj jer je vrlo moguce da cu prodati ovaj uredjaj za nekih godinu, kad izadje ps5?
https://manuals.playstation.net/documen ... ation.html
- TMovac
#6781 Re: PlayStation 4 - all about
Nije vezana. Samo su digitalne igre koje kupis vezane za account. Kad budes prodavao konzolu, samo se izlogiras sa account-a na konzoli i PS4 vratis na fabricka podesavanja. A ti se sa svojim accountom normalno ulogiras na PS5 i imas sve igre koje su vezane uz account ( moci ces ih normalno igrati i na PS5)- Ja sam imao obicni PS4 od 1TB, a trenutno imam PS4 PRO konzolu. Tako da no sikiriki.channel10 wrote: ↑08/01/2020 14:32 Danas sam dobio konzolu, pa imam par pitanja u vezi otvaranja akaunta na konzoli. Da li je mail adresa koja se unese kod kreiranja akaunta vezana za ovaj uredjaj jer je vrlo moguce da cu prodati ovaj uredjaj za nekih godinu, kad izadje ps5?
-
channel10
#6782 Re: PlayStation 4 - all about
Eh hvala punoTMovac wrote: ↑08/01/2020 14:48Nije vezana. Samo su digitalne igre koje kupis vezane za account. Kad budes prodavao konzolu, samo se izlogiras sa account-a na konzoli i PS4 vratis na fabricka podesavanja. A ti se sa svojim accountom normalno ulogiras na PS5 i imas sve igre koje su vezane uz account ( moci ces ih normalno igrati i na PS5)- Ja sam imao obicni PS4 od 1TB, a trenutno imam PS4 PRO konzolu. Tako da no sikiriki.channel10 wrote: ↑08/01/2020 14:32 Danas sam dobio konzolu, pa imam par pitanja u vezi otvaranja akaunta na konzoli. Da li je mail adresa koja se unese kod kreiranja akaunta vezana za ovaj uredjaj jer je vrlo moguce da cu prodati ovaj uredjaj za nekih godinu, kad izadje ps5?
Evo sad mi je kod registracije izbacilo ovo sto ti govoris, da se moze izlogovati sa akaunta i novcanika i prebaciti na drugi uredjaj. Sad samo ne znam sta da radim sa ovim ps store-om i ps+. Sad bih kupio kakvu igricu i platio preko paypala, ali ne znam moram li se registrovati na ps+ ili mogu otici i smao kupiti igricu i igrati.
Sad cu malo prosvrljati da vidim kako ovo sve radi... Hvala jos jednom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6783 Re: PlayStation 4 - all about
Ne treba ti PS+ da bi kupovao igre sa Storea.channel10 wrote: ↑08/01/2020 15:18
Evo sad mi je kod registracije izbacilo ovo sto ti govoris, da se moze izlogovati sa akaunta i novcanika i prebaciti na drugi uredjaj. Sad samo ne znam sta da radim sa ovim ps store-om i ps+. Sad bih kupio kakvu igricu i platio preko paypala, ali ne znam moram li se registrovati na ps+ ili mogu otici i smao kupiti igricu i igrati.
Sad cu malo prosvrljati da vidim kako ovo sve radi... Hvala jos jednom![]()
Ako si završio acc, samo odeš na Store i kupuj.
Naravno, moraš imati sredstava, tj. kupiti Gift Card.
- TMovac
#6784 Re: PlayStation 4 - all about
@channel10 stavi broj telefona i ukljuci duplu verifikaciju. Tako da ti niko ne moze ukrasti account. ( prilikom svakog logiranja na account, posalje ti code SMS-om koji ukucas ). Tako da niko ne moze neovlasteno pristupiti tvom accountu i ceprkati.
-
channel10
#6785 Re: PlayStation 4 - all about
Da li mogu staviti svoj broj telefona jer cini mi se kod one ponude za upis broja, oni su vec upisali vjerovatno pozivni za Portland Oregon
?
@Tomahawk11 , znaci ne mogu platiti drito sa paypal racuna igricu koja kosta recimo 20 dolara nego ipak moram kupovati te gift kartice?
Hajde da vas ne tusim vise(a ovo se ponavlja po ko zna koji put, kako ko kupi PS4), jos cu malo kasnije prosvrljati po temi da nadjem to sto mi sve treba.
Hvala obojici

@Tomahawk11 , znaci ne mogu platiti drito sa paypal racuna igricu koja kosta recimo 20 dolara nego ipak moram kupovati te gift kartice?
Hajde da vas ne tusim vise(a ovo se ponavlja po ko zna koji put, kako ko kupi PS4), jos cu malo kasnije prosvrljati po temi da nadjem to sto mi sve treba.
Hvala obojici
- REDDEVILS
#6786 Re: PlayStation 4 - all about
Možeš staviti svoj broj mobitela, ja svoj broj koristim za dva PSN računa jedan je UK a drugi USchannel10 wrote: ↑08/01/2020 15:46 Da li mogu staviti svoj broj telefona jer cini mi se kod one ponude za upis broja, oni su vec upisali vjerovatno pozivni za Portland Oregon?
Hvala obojici![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6787 Re: PlayStation 4 - all about
Ne. Moraš uzeti Gift Card (imaš unazad po temi odakle), PayPalom plaćaš i onda redeemuješ kartice na svom acc, odnosno walletu.channel10 wrote: ↑08/01/2020 15:46 Da li mogu staviti svoj broj telefona jer cini mi se kod one ponude za upis broja, oni su vec upisali vjerovatno pozivni za Portland Oregon?
Hvala obojici![]()
![]()
- TMovac
#6788 Re: PlayStation 4 - all about
Nažalost ne mozeš plačati direkt sa paypala ( jer ti nije bankovna kartica američka ). Tako da moraš kupovati GIFT kartice. Ja kupujem na ove dvije stranice.channel10 wrote: ↑08/01/2020 15:46 Da li mogu staviti svoj broj telefona jer cini mi se kod one ponude za upis broja, oni su vec upisali vjerovatno pozivni za Portland Oregon?
Hvala obojici![]()
![]()
https://www.offgamers.com/game-card/con ... rk-card-us
https://www.g2a.com/category/gift-cards ... rds&id=894
Što se broja tiće samo nadzes pozivni za BiH u opcijama i ukucas svoj broj i to je to.
-
channel10
#6789 Re: PlayStation 4 - all about
Onda cu staviti svoj broj...Nemam sad vremena ovo kupovati, pa cu to veceras obaviti. Uglavnom ako negdje zapnem, eto mene NAmah ovdje da priupitam
. Jos jednom hvala svima koji su pomogli 
- Carnival_Row
#6790 Re: PlayStation 4 - all about
jel ovo zvanično za PS5 12 februar 2020 playstation meeting?
- Carnival_Row
#6791 Re: PlayStation 4 - all about
usput za ovog channela kod mene je američka adresa na PS4 PRO a valet punim preko raje sa tviča kupe ovi ameri na amazon ja im preko paypal samo pare pošaljem 
- arnes_king
#6792 Re: PlayStation 4 - all about
Niko jos ne zna, pretpostavlja se da ce tad predstaviti konzolu ali ostaje da vidimo.
-
redhat
#6793 Re: PlayStation 4 - all about
Za kupovanje kartica i pretplate.... Sankta Domenica, bbi, sve preko telefona i mejla završiš u roku od 15 minuta. Rade ljudi i nedjeljomTMovac wrote: ↑08/01/2020 16:01Nažalost ne mozeš plačati direkt sa paypala ( jer ti nije bankovna kartica američka ). Tako da moraš kupovati GIFT kartice. Ja kupujem na ove dvije stranice.channel10 wrote: ↑08/01/2020 15:46 Da li mogu staviti svoj broj telefona jer cini mi se kod one ponude za upis broja, oni su vec upisali vjerovatno pozivni za Portland Oregon?
Hvala obojici![]()
![]()
https://www.offgamers.com/game-card/con ... rk-card-us
https://www.g2a.com/category/gift-cards ... rds&id=894
Što se broja tiće samo nadzes pozivni za BiH u opcijama i ukucas svoj broj i to je to.
-
channel10
#6794 Re: PlayStation 4 - all about
Evo mene opet
. Je li normalno da u play store ulazi po 2-3 minute? Nakon toga mi otvori vec neke stvari sto sam gledao kod ovih holiday popusta i izbaci kraticu za neke free igre. Kliknem tu i evo i to otvara vec 2-3 minute i jos nije otvorilo.
- REDDEVILS
#6795 Re: PlayStation 4 - all about
Kod mene je slična situacija ali samo kad Download-ujem dvije igre istovremeno treba malo vremena da uđe na ps store
A može biti da ti se igra update-uje pa prilikom kopiranja igre HDD zakuca i nema šanse da ista otvori
-
channel10
#6796 Re: PlayStation 4 - all about
Tek sam sve obavio oko registracije i htio da udjem u play store da vidim kakvih igrica ima, kad nece nista da otvori. Vrti po par minuta da bilo sta otvori. Kad je otvorilo napokon, izbaci neke free igre. Kad sam i tu usao nakon minut, izbaci fortnite. Kliknem na nju i to otvaralo 5 minuta. Kad je otvorilo, kliknem da igram free i nista se ne desava. Ima nekoliko opcija, izmedju ostalo ima da je to free tesko cca 7 gb, ali nigdje nema download. Izadejm iz toga, sad opet ulazi dvije minute u store. Izgubih jedno pola sata zivota niusta 
Provjerio brzinu neta, rekoh da nije to cim toliko otvara samo ulaz, kad ona 45Mbps.. Da Bog sacuva
Kao da je do neta, ali eto provjerio sam brzinu. Moze li biti do konzole?
Provjerio brzinu neta, rekoh da nije to cim toliko otvara samo ulaz, kad ona 45Mbps.. Da Bog sacuva
Kao da je do neta, ali eto provjerio sam brzinu. Moze li biti do konzole?
- REDDEVILS
#6797 Re: PlayStation 4 - all about
Restartuj ps4 pa ponovo probaj ući u ps store a ako je nova konzola provjeri sistem software updatechannel10 wrote: ↑08/01/2020 21:46 Tek sam sve obavio oko registracije i htio da udjem u play store da vidim kakvih igrica ima, kad nece nista da otvori. Vrti po par minuta da bilo sta otvori. Kad je otvorilo napokon, izbaci neke free igre. Kad sam i tu usao nakon minut, izbaci fortnite. Kliknem na nju i to otvaralo 5 minuta. Kad je otvorilo, kliknem da igram free i nista se ne desava. Ima nekoliko opcija, izmedju ostalo ima da je to free tesko cca 7 gb, ali nigdje nema download. Izadejm iz toga, sad opet ulazi dvije minute u store. Izgubih jedno pola sata zivota niusta
Provjerio brzinu neta, rekoh da nije to cim toliko otvara samo ulaz, kad ona 45Mbps.. Da Bog sacuva![]()
-
channel10
#6798 Re: PlayStation 4 - all about
Evo radi restart, pa cemo vidjeti. Uradjen je neki brzi update prilikom prvog paljenja.
edit: evo sad radi kako treba i otvara odmah
..Hvala 
edit: evo sad radi kako treba i otvara odmah
- REDDEVILS
-
channel10
#6800 Re: PlayStation 4 - all about
Evo opet usporio, pa sam ga opet restartovao. Ovo nesto nije ok sa konzolom.