Kredit - zanimljiv info

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

MarlboroGold

#26 Re: Kredit - zanimljiv info

Post by MarlboroGold »

Od kad raspolažem svojim novcem ti troškovi obrade kredita su mi apsolutno besmisleni... jednom sam ih čak i pitao da mi objasne kakvi su to troškovi prilikom dizanja kredita. Žena blejila u mene kao tele, pa počela izbjegavati i mijenjati temu.
JThomas

#27 Re: Kredit - zanimljiv info

Post by JThomas »

i djeca u osnovnoj školi već ponavljaju k'o papagaji da pravo i pravda nisu isto. ali ne samo to - nego vrlo često (naročito u ovakvim državama) ni ono što bi trebalo po pravu neće biti tako urađeno i presuđeno u stvarnosti. jer je skupo, nezgodno, nepopularno, opasno, protiv "viših" ili viših interesa...
Android Knego

#28 Re: Kredit - zanimljiv info

Post by Android Knego »

high_volume wrote: 13/10/2019 08:54
preludezalude wrote:Svi koji su to platili, a nije nastupila zastara,, imaju pravo na povrat
Svi koji su to platili, i kad je nastupila zastara,, i dalje imaju pravo na povrat, ali ne posredstvom suda.
Nego, posredstvom koga ili čega?
kuli1961

#29 Re: Kredit - zanimljiv info

Post by kuli1961 »

Android Knego wrote: 08/01/2020 20:48
high_volume wrote: 13/10/2019 08:54
preludezalude wrote:Svi koji su to platili, a nije nastupila zastara,, imaju pravo na povrat
Svi koji su to platili, i kad je nastupila zastara,, i dalje imaju pravo na povrat, ali ne posredstvom suda.
Nego, posredstvom koga ili čega?
Za sada, postoji pravosnazna presuda Osnovnog suda u Banjaluci (dakle, potvrdio ju je drugostepeni sud) kojim je Addiko banka obavezana da tuzitleju- kreditnom duzniku vrati izvjesnu sumu koju mu je naplatila "na ime troskova obrade kredita".
Podnijeta je revizija Vrhovnom sudu RS, no - koliko sam informisan- jos nema Rev odluke. bilo procesne, bilo meritorne.
Citao sam tu presudu, i tacno je, no kako me nije zanimalo direktno, obrisao sam je.
Malo guglaj, naci ces vijest o tome- jesenas je to objavljeno.
Post Reply