I ti jos vjerujes da ce ih otjerat?
Vidis da lazu ha zinu.fakti su neumoljivi
I ti jos vjerujes da ce ih otjerat?
Ok, a to znači da bi oni pripucali i da se nisu ostali povukli. Što opet znači da su svi znali da ne blefiraju. Mislim, vatrena moć im nije usporediva s 'meričkom nikako al imaju mooda. Americi se obično ne odgovara nikako.Kikibombona wrote: ↑08/01/2020 19:49Iran je mudro iza ponoci obavjestio Iracane o napadu, znajuci da ce informacije proslijediti Amerikancima, Kanadjanima, Britancima i ostaloj ekipi.
Iracani se povukli. Normalno da ce se ostali povuci, nece valjda ostati da izginu.Iran je povukao kljucni potez kada je bazu upozorio da ce biti napadnuta. Time su otklonili mogucnost da bude zrtava. Nijedan vojnik, a u dvije baze ih je bilo par hiljada, nije povrijedjen.
Pa Iracani ce ih otjerati ne Iranci. Mogu oni ostati na silu, nelegalno, plus trpiti stalne napade i atentate pa dok im ne dosadi.sumirprimus wrote: ↑08/01/2020 19:53I ti jos vjerujes da ce ih otjerat?![]()
Vidis da lazu ha zinu.fakti su neumoljivi![]()
Ako je istina strasan propust iranske strane.red bi bio onda bar priznat gresku ako AKO su oni kriviarchi_a wrote: ↑08/01/2020 19:56 Sve jače sumnje da je ukrajinski avion u Iranu oboren projektilom
Iran saopćio da neće predati crne kutije iz aviona
Ja sam od prve informacije o padu ubijeđen da je ovaj avion oboren od strane pvo-a, vjerovatno greškom i u nadzoru i u komunikaciji. Nemoguća je koincidencija da se avion 3 godine star sruši tokom leta i to baš u Iranu. Ovo je strašno. Strašan propust, prije svega da izvodiš vojne operacije a da ne obustaviš civilni avio saobraćaj. Živi bili pa vidjeli.
Obrisali mi post valjda sam prijetnja AmeriKi...The 51st State wrote: ↑08/01/2020 19:46 Iz ove gungule pobjednik je na zalost bliskog istoka, Iran,. Sad se mogu na miru posvetiti centrifugiranju, a to znaci da ni saudija i turska to nece gledati bez da se i oni ne pokriju. A kad atomke svi namaknu, ptice znaju sta ce biti. Ovo ostalo mrcvarenje sto slijed je vec rutina.
Ne znam. Necu da glumim strucnjaka kao pola foruma ali moj osjecaj je da imaju dovoljno da pokriju cijeli iran dva puta
Baš je genije. Volker je doktor za satiru.heal wrote: ↑08/01/2020 19:35aferim efendiji, genijalan je.King Theoden wrote: ↑08/01/2020 17:21 Na najbolji način objašnjena situacija, američka politika i stanje u Iranu.
https://youtu.be/MCToMDEaefo
malo se nasmijah, a i tuzno je poprilicno.
sta nam uradise donosioci demokratije![]()
![]()
Point. wrote: ↑08/01/2020 19:56 Znači atomke posjeduje ludi Boris, još luđi Trump, lukavi Putin, indijski extremni Hindui, pakistanski polu talibani, hinja Netanyahu, grandmotherfucker Makaron, opićeni Kim Jong Un a želju su izrazili još i ljubitelji žena i ljudskih sloboda iranske ayatole, saudijski ambasadorski mesari i Sulejman Veličanstveni iz Stambola grada. What a time to be alive!![]()
![]()
A sto bi ostali, da sehite tek onakozrakomlat wrote: ↑08/01/2020 18:42Kikibombona wrote: ↑08/01/2020 13:52Americka vojska, kao i iracka, uz druge koalicione snage stacionirane u al-Asad bazi, spavaju u satorima. Prosto je nemoguce da 10 balistickih raketa ne rani nikoga. Nije to tako velika baza a balisticke rakete imaju strasnu razornu moc.dale cooper wrote: ↑08/01/2020 13:46 Pa ako su imali prethodno obavještenje o napadu, po logici stvari su vjerovatno pokrenuli evakuaciju baza. Pitanje je sad koliko su
tačno imali vremena, ali sudeći po ovim prvim reakcijama čini se da nije bilo američkih niti bilo kojih drugih žrtava. Druga stvar je
što Iranci sad govore da su pobili 80 ili koliko već Amerikanaca. To treba uzeti sa rezervom, jer to je za propagandne i unutrašnje svrhe
iranskog režima.
...
Radi se o tome da su Iranci unaprijed obavjestili gdje ce napasti, vojska evakuisana, pa su gadjali prazne baze.
...
Ovaj napad je za unutrasnju upotrebu. Morali su nekako pokazati snagu histericnom narodu.
A što bi Ameri pristali na tu igru, ne kontam? Što nisu ostali u bazi.
A sta je druga opcija?zrakomlat wrote: ↑08/01/2020 19:50Pa zašto je to za "lajka"? Znaš i sam da će da pogodi samo običan narod. Hamneiju neće faliti ništa.Kikibombona wrote: ↑08/01/2020 19:43 Minimalna steta, niko nije povrijedjen, nijedan vojnik, ukljucujuci iracke![]()
Tramp ce traziti od NATO-a da se snaznije ukljuciPresident Trump confirming: "No Americans were harmed in last night's attack by the Iranian regime. We suffered no casualties. All of our soldiers are safe & only minimal damage was sustained at our military bases."![]()
Nove brutalne sankcije Iranu![]()
Hajd, dobro te je. Kvaris mi citanje koliko toliko. Bezveze ti je, nedoraslo ...sumirprimus wrote: ↑08/01/2020 19:33 Sta ocekujete na forumu strucne analize?
Aa iranaca pa ispali su teski lafinasi![]()
Kako sad djeluje prazno ono obecanje sul.kcerci o osveti![]()
![]()
Nije ne smiju nego neće ...zato sto ne mogu pobijediti .King Theoden wrote: ↑08/01/2020 20:12 Za dežurna blebetala, zna li neko zašto su ameri napali sadama?
Onaj ko odgovori na to pitanje, laHko će odgovoriti na pitanje zašto ameri NE SMIJU napasti iran.![]()
Prominent #Shia leader Muqtada Al-Sadr recommends closing all #PMF headquarters across #Iraq.
Bilo bi fenomenalno kada bi se raformirale teroristicke skupine koje je napravio Kasim Sulejmani. Tu mislim na Badr, Asaib al-Hak, Kataib Hezbolah i druge.#Sadr to #Iraqi militias: Don't start any military operations against #US.
Hahaha...bogoljub wrote: ↑08/01/2020 18:18Sretoh jednog komšiju duge brade i kratkih pantalona po ovoj studeni ide pravo sa dersa. Kaže tamo im pričao daija da je ovo sve dogovor Irana i Amerike, i da su oni u stvari prijatelji ali samo se prave neprjatelji. Kaže prvo su dogovorili da im USA ubije njihovog najboljeg generala. A onda da im oni gađaju baze , ali da paze da nikoga ne ubiju. I tako se i desilo. A prije toga se dogovorili da im Amerikanci uvedu sankcije da ne mogu prodati naftu nikom, te da im zabrane bankovno poslovanje i izbrišu Svift COD,detroit-mercy wrote: ↑08/01/2020 18:02 Sasrali se Iranci,obavijestili Amere da ce ih gadjati. Mule napravile predstavu za domacu javnost![]()
A davno prije 40 godina su se dogovorili da tajno prijatelju a da javno budu neprijatelji.
A s druge strane kaže da su pravi neprijatelji zapravo Saudija i Amerika. Oni su se dogovorili da budu ko fol prijatelji, oni Americi daju naftu, pare i zlato to sve javno ali tajno se ne mogu. Isto tako i s Izraelom.
Ne znam dal' da mu vjerujem , da li su mu kratke pantalone samo ili ima još šta kratko ?
U slucaju buduceg V. Kurdistana cilj opravdava sredstvo ...zrakomlat wrote: ↑08/01/2020 19:50Pa zašto je to za "lajka"? Znaš i sam da će da pogodi samo običan narod. Hamneiju neće faliti ništa.Kikibombona wrote: ↑08/01/2020 19:43 Minimalna steta, niko nije povrijedjen, nijedan vojnik, ukljucujuci iracke![]()
Tramp ce traziti od NATO-a da se snaznije ukljuciPresident Trump confirming: "No Americans were harmed in last night's attack by the Iranian regime. We suffered no casualties. All of our soldiers are safe & only minimal damage was sustained at our military bases."![]()
Nove brutalne sankcije Iranu![]()
Potez Irana nije vojna, nego diplomatska poruka.Kikibombona wrote: ↑08/01/2020 14:13 Pentagon spasava cast Iranaca i brise sramotu sa balistickih raketa. Kazu da je Iran namjerno promasio Amerikance.![]()
Mule su ipak mudrije nego sam mislio. Jebes Sulejmanija, rat sa Amerikom apsolutno nije potreban.Pentagon saying that Iran intentionally missed US troops at bases
Antologijske izjave![]()
![]()
![]()
![]()