Interesantno...isto ovo tvrde i Srbi...
Nego, ako je ovo regionalna "oznaka", sta je onda Slovenac? Srbijanac? Amerikanac? Japanac? Italijan? Njemac?
Jesu ovo sve regionalne "oznake"?
Slovenac je etnicka pripadnost i nacionalnost. Srbijanac je regionalna etiketa isto kao Bosanac. itd, itd... Nisu te stvar bas jasne....
I...ti fakat za sebe tvrdis da si dobar u glavi?
CPT wrote: ↑08/01/2020 11:00 Ne postoje nacionalni Bosnjaci... postoje samo BOSNJACI, ne postoje nacionalni Slovenci, samo Slovenci. Kontas? Taj koncept "nacionalni" ne postoji. I kad te neko pita sta si mislis na tvoju etnu pripadnost i ne regionalnu. Kad ga zanima odakle si onda mozes reci da si Bosanac. Kontas?
Predstavljaju drzavljane. Ocigledno slovenski Ustav (kao ni BH) nisi procitao....Dozer wrote: ↑08/01/2020 11:19I...ti fakat za sebe tvrdis da si dobar u glavi?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
CPT wrote: ↑08/01/2020 11:00 Ne postoje nacionalni Bosnjaci... postoje samo BOSNJACI, ne postoje nacionalni Slovenci, samo Slovenci. Kontas? Taj koncept "nacionalni" ne postoji. I kad te neko pita sta si mislis na tvoju etnu pripadnost i ne regionalnu. Kad ga zanima odakle si onda mozes reci da si Bosanac. Kontas?![]()
![]()
![]()
CPT igra ping-pong sam sa sobom
E, ali ne sekiraj se...To je ovako uvijek kad se petljas u nesto sto ne razumijes i kada, radi nekakvih svojih flesheva, hoces da ispadnes pametan, a kako bi sam sebi nesto, kao, dokazao. Ne ide, pa ne ide..dzaba sve.
Nisi mi odgovorio - koju naciju predstavljaju Slovenci u Ujedinjenim nacijama?![]()
Predstavljaju drzavljane. Ocigledno slovenski Ustav (kao ni BH) nisi procitao....
Postedi mi svog znaja i automatizama. Znas sta mi pise u dokumentima, znam gdje i kako se sam zaveden, znam sta pise u Ustavu (BiH i SLO). Za razliku od tebe. Slovenci predstavljaju DRZAVLJANE. Kontas. Pise ti u prvoj recenici Ustava RS. NE moras meni vjerovati, imas link gore.Dozer wrote: ↑08/01/2020 11:28![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj dalje, ziv bio. Sam si sebe satr'o gornjim upisima, pa mojne dalje. Ne postoji nacin da se izvadis iz vlastite gluposti, vjeruj mi.
Eto, ako bas hoces nesto da napises, onda mi odgovori na prethodno pitanje - koju naciju predstavljaju Slovenci u Ujedinjenim nacijama?
Da ti odmah olaksam i da ne ides u spin - to se zove Ujedinjene Nacije (United Nations), ne Ujedinjene drzave ili zemlje (United States ili Countries), ne Ujedinjene Etnije (United Ethnicities), nego samo i jedino Ujedinjene nacije, a clanice mogu biti samo drzave.
Dakle, koju naciju prestavljaju Slovenci u UN-u?
Ovo je druga sansa, da se korigujes u skladu sa svojim prethodnim upisima
Ovo cu zanemariti, za sad...Predstavljaju drzavljane. Ocigledno slovenski Ustav (kao ni BH) nisi procitao....
A onda, da ovo i potvrdi, ide...
Da ovo ne bude usamljeno, moramo se, ipak, vratiti i na par prethodnih vratolomija.
Sve ovo, izgleda, kontas samo ti. Mislim...vidi se da ne kontas, al' eto...valjda u toj tvojoj slovenackoj glavi postoji neki Lego koji jos nije proizveden...CPT wrote: ↑08/01/2020 11:00 Ne postoje nacionalni Bosnjaci... postoje samo BOSNJACI, ne postoje nacionalni Slovenci, samo Slovenci. Kontas? Taj koncept "nacionalni" ne postoji. I kad te neko pita sta si mislis na tvoju etnu pripadnost i ne regionalnu. Kad ga zanima odakle si onda mozes reci da si Bosanac. Kontas?
Hrvati i Srbi jesu nacije, ali samo oni iz Hrvatske i Srbije i koji tu svoju nacionalnost dokazuju svojim drzavljanstvom, tj. pripadnoscu Hrvatskoj i Srbiji kao drzavama. Dokazivanje se vrsi drzavnim, ili ti nacionalnim dokumentimaAko su Hrvati/Srbi nacija (a jesu) onda Bosnjaci ne mogu jer su "nacionalni Bosanci" koji kao ukljucuju Hrvate i Srbe. To automatski negira Bosnjake.
Cuj.... znaci bosanski Hrvati i Srbi su baska nacija? Da to njima objasnis? Znaci Srbi imaju na Balkan bar 5 nacija? Slovenski Srbi, hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, kosovski Srbi, makedonski Srbi? A sta sa ogromnim brojem Srba u Austriji? I to baska nacija?madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
Zato se Dodo uspinje da nije Bosanski Srbin, a HDZ da nema razlike izmedju Hrvata i ti da su Bosnjaci nacija. Sve pokusaj razbijanja BiH.
CPT wrote: ↑08/01/2020 12:30Cuj.... znaci bosanski Hrvati i Srbi su baska nacija? Da to njima objasnis? Znaci Srbi imaju na Balkan bar 5 nacija? Slovenski Srbi, hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, kosovski Srbi, makedonski Srbi? A sta sa ogromnim brojem Srba u Austriji? I to baska nacija?madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
Zato se Dodo uspinje da nije Bosanski Srbin, a HDZ da nema razlike izmedju Hrvata i ti da su Bosnjaci nacija. Sve pokusaj razbijanja BiH.To jos nisam cuo cak ni od Srba. Bosnjaci u HR su isto baska nacija? Zanimljiva teorija
![]()
A na koji to "nacin" ja to "tako shvatam"? Kako je to "tako"?
To ti vidi sa Srbima i Hrvatima. Siguran sam da ce ta prica proci. Cudi me da vecina ima dokumente susjednih drzava sa kojim nemaju nista jelte....Dozer wrote: ↑08/01/2020 12:23Hrvati i Srbi jesu nacije, ali samo oni iz Hrvatske i Srbije i koji tu svoju nacionalnost dokazuju svojim drzavljanstvom, tj. pripadnoscu Hrvatskoj i Srbiji kao drzavama. Dokazivanje se vrsi drzavnim, ili ti nacionalnim dokumentima
Hrvati i Srbi u BiH nisu nacije, nego konstitutivni narodi. Naravno, znam da znas sta znaci "konstitutivni"... Dio su Hrvatske i Sr(bijanske)pske nacije samo i jedino ukoliko imaju i drzavljanstva Hrvatske i Srbije, odnosno njihove drzavne/nacionalne dokumente. Samo tako za sebe mogu reci da su nacionalni Hrvati ili Srbi. U protivnom su - nacionalni Bosanci i etnicki Hrvati ili Srbi. Kontas? Tesko...al' nema veze.![]()
U Hrvatskoj postoje manjine Bosnjaci i Srbi.madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
Zato se Dodo uspinje da nije Bosanski Srbin, a HDZ da nema razlike izmedju Hrvata i ti da su Bosnjaci nacija. Sve pokusaj razbijanja BiH.
Ne postoji termin kao "bosanski hrvat" ili "hrvatski srbin", jebu vas ovi nacionalisti u zdrav mozak.CPT wrote: ↑08/01/2020 12:30Cuj.... znaci bosanski Hrvati i Srbi su baska nacija? Da to njima objasnis? Znaci Srbi imaju na Balkan bar 5 nacija? Slovenski Srbi, hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, kosovski Srbi, makedonski Srbi? A sta sa ogromnim brojem Srba u Austriji? I to baska nacija?madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
Zato se Dodo uspinje da nije Bosanski Srbin, a HDZ da nema razlike izmedju Hrvata i ti da su Bosnjaci nacija. Sve pokusaj razbijanja BiH.To jos nisam cuo cak ni od Srba. Bosnjaci u HR su isto baska nacija? Zanimljiva teorija
![]()
Ne, nisu i ne mogu biti. Srbi to cak i ne zele biti. Ili ako citiramo Ustav RH:Bloo wrote: ↑08/01/2020 12:38U Hrvatskoj postoje manjine Bosnjaci i Srbi.madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
Oni su hrvatski Bosnjaci i Srbi, zar ne?
Dio hrvatskog naroda, sa hrvatskim drzavljanstvom.
A sad ne postoji vise ni bosanski Hrvati...512MB wrote: ↑08/01/2020 12:45Ne postoji termin kao "bosanski hrvat" ili "hrvatski srbin", jebu vas ovi nacionalisti u zdrav mozak.CPT wrote: ↑08/01/2020 12:30Cuj.... znaci bosanski Hrvati i Srbi su baska nacija? Da to njima objasnis? Znaci Srbi imaju na Balkan bar 5 nacija? Slovenski Srbi, hrvatski Srbi, bosanski Srbi, crnogorski Srbi, kosovski Srbi, makedonski Srbi? A sta sa ogromnim brojem Srba u Austriji? I to baska nacija?madner wrote: ↑08/01/2020 12:21 Nista ne iskljucuje, oni su Bosanski Hrvati i Srbi, dio bosanske nacije koju cine tri konstituivna naroda. Zato i jesu konstuitivni, nesto cine.
![]()
Postoji etnički Hrvat koji ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, on pripada BiH naciji, tojest on je po nacionalnosti Bosanac i Hercegovac, ili ukratko Bosanac.
A, moze li ovako - hajd' ne rise, svega ti. Ovim spinom se ama bas nikako ne mozes iskopati iz svih silnih budalastina koje si napisao na zadnje dvije stranice, a sto je i tebi samom jasno.CPT wrote: ↑08/01/2020 12:38 To ti vidi sa Srbima i Hrvatima. Siguran sam da ce ta prica proci. Cudi me da vecina ima dokumente susjednih drzava sa kojim nemaju nista jelte....
A nemaju ni susjedne drzave nista sa njima osim genocida sa istocne i UZP sa zapadne strane. Jelte... Nije kao da susjedne drzave sponzorisu *svoje* u BiH. Ili da Bosananci* ne glasaju na izborima u susjedne drzave.
Znaci samo ti objasni Hrvatima da nisu Hrvati vec bosanski Hrvati (kao i Srbima) i bice sve ok![]()
Cuj... Genocid i UZP nema nikakve veze. Ista vojska, isti projekt ali potpuno razlicite nacije? Ko ono financira HZHB? Kinezi?Dozer wrote: ↑08/01/2020 12:49A, moze li ovako - hajd' ne rise, svega ti. Ovim spinom se ama bas nikako ne mozes iskopati iz svih silnih budalastina koje si napisao na zadnje dvije stranice, a sto je i tebi samom jasno.CPT wrote: ↑08/01/2020 12:38 To ti vidi sa Srbima i Hrvatima. Siguran sam da ce ta prica proci. Cudi me da vecina ima dokumente susjednih drzava sa kojim nemaju nista jelte....
A nemaju ni susjedne drzave nista sa njima osim genocida sa istocne i UZP sa zapadne strane. Jelte... Nije kao da susjedne drzave sponzorisu *svoje* u BiH. Ili da Bosananci* ne glasaju na izborima u susjedne drzave.
Znaci samo ti objasni Hrvatima da nisu Hrvati vec bosanski Hrvati (kao i Srbima) i bice sve ok![]()
UZP i ostala sranja nemaju apsolutno nikakve veze s ovim o cemu pricamo, pa to slobodno batali![]()
Pa ne postoje u nacionalnom smislu. Ili si pripadnik Hrvatske nacije (a to može biti etnički Bošnjak, Srbin, Pastafari, ...) ili si pripadnik Bosanske nacije.
Nema nikakve veze s diskusijom o nacijama i etnijama i sta je sta u tome. Ne lupetaj.
To se zahvali islamofobičnoj Evropi i ustavu. Da je Bošnjaka u BiH koliko Hrvata ili da su Bošnjaci kršćanski narod sutra bi dobio građansku državu jedan čovjek jedan glas gdje se ne gleda ko je ko.