Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:20
Nacionalnost nije drzavljanstvo, drzavljanstvo nije nacionalnost. Te stvari nemaju nikakve veze.
Ovo samo u tvojoj glavi. Pogledaj onaj GB pasos jos jednom
Etnija ni stvar licnog odabira i obicno se dokumentima. Nacisti su od toga napravili citavu znanost btw.
Kojim dokumentom ces mi dokazati da si etnicki Bosnjak, mile ti majke?
Bas na pasosu GB se to jasno vidi....
TAmo ti pise BRITISH CITIZEN i ne BRITISH NATIONALITY
kod Slovenaca pise SLOVENSKO (drzavljanstvo) i ne SLOVENASKA (nacionalnosti)
Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9.
1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i gra-
đani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:
Nacionalni Bosanci, Jugoslaveni i ostali su pod "s ostalima")
ne postoji nista iznad, pored, ...
Vidi, bolan...fino pise "narodi"
"Ostali" su svi koji nisu Bosnjaci, Srbi i hrvati, a sto taj nas Ustav cini najdiskriminatornijim na planeti. I sad ja treba da se busam njime, poput tebe koji ne znas ni sta je sta...?
Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9.
1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i gra-
đani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:
Nacionalni Bosanci, Jugoslaveni i ostali su pod "s ostalima")
ne postoji nista iznad, pored, ...
Vidi, bolan...fino pise "narodi"
"Ostali" su svi koji nisu Bosnjaci, Srbi i hrvati, a sto taj nas Ustav cini najdiskriminatornijim na planeti. I sad ja treba da se busam njime, poput tebe koji ne znas ni sta je sta...?
FIno ti pise da postoje Bosnjaci, Hrvati, Srbi i ostali. Nema nista vise pored toga ili iznad toga. Nema nacionalnih ovih onih. Nigdje se ne pominje jedinstvena nacija jer tako nesto ne postoji.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:47
itd, itd, itd, itd....
Nisi ti bas dobar u glavi, vjeruj mi...
U rubrici/polju/sekciji, nazovi kako hoces, koja se zove NATIONALITY pise GB CITIZEN. I tebi ovo ne govori ama bas nista? Fakat? Ozbiljno? Ne zajebavas se i ne pumpas vlastitu glupost samo radi istjerivanja svoje nebuloze kao ispravne?
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:47
itd, itd, itd, itd....
Nisi ti bas dobar u glavi, vjeruj mi...
U rubrici/polju/sekciji, nazovi kako hoces, koja se zove NATIONALITY pise GB CITIZEN. I tebi ovo ne govori ama bas nista? Fakat? Ozbiljno? Ne zajebavas se i ne pumpas vlastitu glupost samo radi istjerivanja svoje nebuloze kao ispravne?
Nek ti neko objasni (ili nacrta)
ne mozes pisati BRITISH CITIZEN NATIONALITY, moze biti BRITISH CITIZEN ili BRITISH NATIONALITY, kontas? Pogledaj slike pasosa GB, SLO... U pasosu Srbije to cak doslovce pise.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:45
Nije agenda ili ideal i to nikad nisam napisao. To je bio zadnji pokusaj reorganizacije Jugoslavije jer je alternativa bila rat.
Da ostane zabiljezeno, za buduce generacije, cisto da vide kakvi sve likovi posjecuju ovaj forum, koliko se brukaju, provaljuju, lazu, petljaju, pisu gluposti, i generalno nemaju pijma ni o cemu, pa ni o sebi samima.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:45
Nije agenda ili ideal i to nikad nisam napisao. To je bio zadnji pokusaj reorganizacije Jugoslavije jer je alternativa bila rat.
Da ostane zabiljezeno, za buduce generacije, cisto da vide kakvi sve likovi posjecuju ovja forum, koliko e brukaju, provlajuju, lazu, petljaju, pisu gluposti, i generalno nemaju pijma ni o cemu, pa ni o sebi samima.
To se zove sarkazam btw... Google it. Da, tu je misljeno da je Alija Izetbegovic vidio SFRJ kao idealnu drzavu. Kod zadnjeg pokusaja reorganizacije iste.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:52
ne mozes pisati BRITISH CITIZEN NATIONALITY, moze biti BRITISH CITIZEN ili BRITISH NATIONALITY, kontas? Pogledaj slike pasosa GB, SLO... U pasosu Srbije to cak doslovce pise.
512MB wrote: ↑08/01/2020 10:54
Momak jednostavno sam sebi neće da prizna da nije Bosanac nego da je Slovenac, jebiga ima i gori stvari neg bit Slovenac, zamisli da si Srbijanac
Cudno da me Slovenije ne smatra Slovencem? Btw, jesam Bosanac.
Momak jednostavno sam sebi neće da prizna da nije Bosanac nego da je Slovenac, jebiga ima i gori stvari neg bit Slovenac, zamisli da si Srbijanac
Ma najfgore od svega je sto on sebe ubjedjuje da je nacionalni Bosnjak u Sloveniji
Ma najfgore od svega je sto on sebe ubjedjuje da je nacionalni Bosnjak u Sloveniji
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:52
Ne...definitivno nisi dobar
Zapravo, ovo je za
nek ti neko te stvari objasni jer ti engleski nije jaca strana.... mozda pokusaj sa pasosem Srbije, tamo to cak i pise
Ne postoje nacionalni Bosnjaci... postoje samo BOSNJACI, ne postoje nacionalni Slovenci, samo Slovenci. Kontas? Taj koncept "nacionalni" ne postoji. I kad te neko pita sta si mislis na tvoju etnu pripadnost i ne regionalnu. Kad ga zanima odakle si onda mozes reci da si Bosanac. Kontas?
Ne postoje nacionalni Bosnjaci... postoje samo BOSNJACI, ne postoje nacionalni Slovenci, samo Slovenci. Kontas? Taj koncept "nacionalni" ne postoji. I kad te neko pita sta si mislis na tvoju etnu pripadnost i ne regionalnu. Kad ga zanima odakle si onda mozes reci da si Bosanac. Kontas?
Ne, kad te neko pota odakle si onda fino kažeš iz Slovenije. Kad te pita šta si, e tu već ima više opcija, mene to pitanje niko u životu nije pitao, da me pita "šta si" rekao bih FC Bayern fan
Dozer wrote: ↑08/01/2020 10:56
Ne, kad te neko pota odakle si onda fino kažeš iz Slovenije. Kad te pita šta si, e tu već ima više opcija, mene to pitanje niko u životu nije pitao, da me pita "šta si" rekao bih FC Bayern fan
Kad te neko u Slovenije pita odakle si i kazes da si iz Slovenije onda ce (opravdano) misliti da si bas Eistein.
CPT wrote: ↑08/01/2020 10:56
Cudno da me Slovenije ne smatra Slovencem? Btw, jesam Bosanac.
I...sta ti je to Bosanac...? Nacionalnost? Etnija? Drzavljanstvo? Regionalna odrednica?
Regionalna odrednica. Cak i jako poznati cetnici za sebe govore da su Bosanci. Milorad Dodik je Beogradu Bosanac zbog toga sto dolazi iz Bosne i ne zbog toga sto pripada bosanskoj naciji ili bosanski pasos.