TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#11226 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

ma vi's da dedo oce da mu sljasti na sve strane :mrgreen:
al jos dati 2500KM za to, ma... :skoljka:
beco

#11227 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by beco »

semirsar wrote: 07/01/2020 20:57
beco wrote: 07/01/2020 20:45 Ma iskreno jebo webos, imam chromcast koji bi onako isao u TV plus ambilight je ambilight 😁
Ma to jarane, sve si rek'o... et' uzivaj u ambilajtu :mrgreen:

nakrajucesamotoiostat'oduzitka
Nema potrebe za sarkazmom.

To da je webos bolji od Saphi interface neopoborivo je. Meni ne pravi nikakvu razliku ni na jedno ni na drugo ne mogu instalirati ni Kodi ni TeaTv. A Teatv barem na chromcast mogu castati.

Ako oba imaju isti oled panel (Lg) a pri tome Philips vise i ram i rom memorije i noviji model ne vidim u čemu je polemika.

Da uživam u ambilight stvori mi atmosferu, šta sad. A vi sad nastavite se nasladivati što mi se ambilight sviđa i da je to najvažnije.

U svakom slučaju hvala na savjetima. :thumbup:
semirsar

#11228 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

ma sve ok drug, tvoje pare tvoj izbor :thumbup:
da si peglo jesi, sve to je opet ok, al' si bas zasro kad si izvalio ambi je ambi :-)
Sta god ti uz'o, zelim ti sto duze zadovoljstvo sa izborom :thumbup:
beco

#11229 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by beco »

:D

Sam pao sam se udario pa šta bude.
Pauza

#11230 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

Ima li update androida na kd65xg8186? trenutno je Nougat 7.0?

Da li ovaj model TVa podržava Bluetooth povezivanje sa Sony soundbarom HT-SF200 https://www.sony.ba/electronics/tanki-z ... 0-ht-sf201

Znate li odakle da prekopiram Calibration settings za ovaj model TVa i da je najbolja opcija za ove naše kablovske signale i operatere?

tnx :bih: :bih: :bih:
CooK

#11231 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Meni ne pada na pamet da se raspravljam sa odredjenim botovima, jednom sam to uradio i samo sam sebi napravio problem. Ono sto hocu i moram reci je da se ovdje radi o ocitom zamajavanju potencijalnih kupaca od strane tih istih botova tako sto se opet postavljaju neki tekstovi bez navodjenja izvora ili se postavljaju neki amaterski snimci.
ZAPAMTITE, samo su relevantne prave i STRUCNE recenzije. Prave recenzije su recenzije od strucnih osoba koje ne ocjenjuju TV amaterski odnosno odokativno i subjektivno nego pravi recenzenti imaju instrumente i mjere kontrast, maksimalno osvjetljenje(HDR) , uniformnost crne i sive boje, raspon boja, nijansiranje, odziv panela, jasnoca pokretne slike(podrhtavanje(judder) i zamucenje(blur)), input lag, kvakiteta i distorzija zvuka, itd, itd. TO SU JEDINE PRAVE I RELEVANTNE RECENZIJE.
Ove recenzije gdje neki lik uzme TV i pise svoje misljenje o njemu su smijesne i totalno bezvrijedne. Sve i da nisu placene apsolutno su nebitne jer su subjektivne i sto jednom oku moze goditi drugom moze izgledati lose kao sto i neke postavke slike jednom oku odgovaraju a drugom ne odgovaraju a kada se radi testiranje instrumentima kao sto to rade strucni recenzenti onda je to potpuno objektivno i nema greske.
Ove gluposti gdje se snimaju i porede 2 televizora su smijesne i necu ih ni komentarisati.
senturk

#11232 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by senturk »

Pozdrav svima,, ako sam promasio temu, oprostite mi,, da priupitam ako neko zna.. Naime,, posjedujem philips tv, smart,, medjutim ne mogu nikako da ukljucim to smart u njemu,, napominjem da pise da je konektovan bežično na kucnu mrezu,, i da regularno vrti YouTube kad ga pustim sa mobitela,, medjutim aplikacija da sama radi, nece,, puse samo da philips posluzitelj nije pronađen i da probam kasnije,, da li je to do tv ili Interneta ili necega treceg,, hvala lijepo..
semirsar

#11233 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Pauza wrote: 07/01/2020 22:01 Ima li update androida na kd65xg8186? trenutno je Nougat 7.0?

Da li ovaj model TVa podržava Bluetooth povezivanje sa Sony soundbarom HT-SF200 https://www.sony.ba/electronics/tanki-z ... 0-ht-sf201

Znate li odakle da prekopiram Calibration settings za ovaj model TVa i da je najbolja opcija za ove naše kablovske signale i operatere?

https://www.sony.ba/electronics/support ... s/00206881

https://www.sony.co.uk/electronics/supp ... s/00159290

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800g/settings
Last edited by semirsar on 07/01/2020 22:40, edited 1 time in total.
bower

#11234 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

beco wrote: 07/01/2020 21:15
semirsar wrote: 07/01/2020 20:57
beco wrote: 07/01/2020 20:45 Ma iskreno jebo webos, imam chromcast koji bi onako isao u TV plus ambilight je ambilight 😁
Ma to jarane, sve si rek'o... et' uzivaj u ambilajtu :mrgreen:

nakrajucesamotoiostat'oduzitka
Nema potrebe za sarkazmom.

To da je webos bolji od Saphi interface neopoborivo je. Meni ne pravi nikakvu razliku ni na jedno ni na drugo ne mogu instalirati ni Kodi ni TeaTv. A Teatv barem na chromcast mogu castati.

Ako oba imaju isti oled panel (Lg) a pri tome Philips vise i ram i rom memorije i noviji model ne vidim u čemu je polemika.

Da uživam u ambilight stvori mi atmosferu, šta sad. A vi sad nastavite se nasladivati što mi se ambilight sviđa i da je to najvažnije.

U svakom slučaju hvala na savjetima
. :thumbup:
Philips ti je svakako kvalitetniji od Lg-ja, a to zbog bolje obrade slike:) Lg-jev Alpha 7 procesor nema šta tražit pored Philipsovog P5 procesora..! Tako, da ako tražiš televizor prvenstveno zbog kvalitete slike, onda svakako Philips OLED..
lonely_wolf

#11235 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lonely_wolf »

Đesi ba procesor, nego eno čo'ek ima problem sa Philipsom de mu riješi problem, ipak si ti expert za te stvari pogotovu za Philips :thumbup:
semirsar

#11236 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

bower wrote: 07/01/2020 22:38
senturk wrote: 07/01/2020 22:27 Pozdrav svima,, ako sam promasio temu, oprostite mi,, da priupitam ako neko zna.. Naime,, posjedujem philips tv, smart,, medjutim ne mogu nikako da ukljucim to smart u njemu,, napominjem da pise da je konektovan bežično na kucnu mrezu,, i da regularno vrti YouTube kad ga pustim sa mobitela,, medjutim aplikacija da sama radi, nece,, puse samo da philips posluzitelj nije pronađen i da probam kasnije,, da li je to do tv ili Interneta ili necega treceg,, hvala lijepo..
...
ne bilo ti zapovjedjeno, al' pomozi kolegi forumasu, znam da vec imas mnogo znanja i saznanja o istom :thumbup:
dzeko1

#11237 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dzeko1 »

Ma vidiš da se ušuti i izgubi čim neko spomene da ima problem na Philipsu, što brazzi nije pomogao, kad je takav stručnjak za Philips, samo smara normalnu raju. Prodaje maglu često ljudima ovdje koji su neaktivni, pa ne znaju o kome se radi i da ih zavali za tv, i on i onaj delegat jarobot.
zippoo87

#11238 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

upravo to je zanimljivo kod ovog bowera
predstavlja se kao "strucnjak" za philips televizore a kada se javi neko sa problemom,nikada jos nikome nije pomogao
toliko o struĆnjaku :D
jarobot

#11239 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

dzeko1 wrote: 07/01/2020 23:05 Ma vidiš da se ušuti i izgubi čim neko spomene da ima problem na Philipsu, što brazzi nije pomogao, kad je takav stručnjak za Philips, samo smara normalnu raju. Prodaje maglu često ljudima ovdje koji su neaktivni, pa ne znaju o kome se radi i da ih zavali za tv, i on i onaj delegat jarobot.
Što niko nije pomogao onome tipu što mu se samsung pregrijava nego jop čovjeka ismijavali da ima i tv i grijanje zimi. Nepto kao 2 u 1
jarobot

#11240 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

CooK wrote: 07/01/2020 22:24 Meni ne pada na pamet da se raspravljam sa odredjenim botovima, jednom sam to uradio i samo sam sebi napravio problem. Ono sto hocu i moram reci je da se ovdje radi o ocitom zamajavanju potencijalnih kupaca od strane tih istih botova tako sto se opet postavljaju neki tekstovi bez navodjenja izvora ili se postavljaju neki amaterski snimci.
ZAPAMTITE, samo su relevantne prave i STRUCNE recenzije. Prave recenzije su recenzije od strucnih osoba koje ne ocjenjuju TV amaterski odnosno odokativno i subjektivno nego pravi recenzenti imaju instrumente i mjere kontrast, maksimalno osvjetljenje(HDR) , uniformnost crne i sive boje, raspon boja, nijansiranje, odziv panela, jasnoca pokretne slike(podrhtavanje(judder) i zamucenje(blur)), input lag, kvakiteta i distorzija zvuka, itd, itd. TO SU JEDINE PRAVE I RELEVANTNE RECENZIJE.
Ove recenzije gdje neki lik uzme TV i pise svoje misljenje o njemu su smijesne i totalno bezvrijedne. Sve i da nisu placene apsolutno su nebitne jer su subjektivne i sto jednom oku moze goditi drugom moze izgledati lose kao sto i neke postavke slike jednom oku odgovaraju a drugom ne odgovaraju a kada se radi testiranje instrumentima kao sto to rade strucni recenzenti onda je to potpuno objektivno i nema greske.
Ove gluposti gdje se snimaju i porede 2 televizora su smijesne i necu ih ni komentarisati.
Evo sa relevantne stranice
https://www.avforums.com/reviews/philip ... s-on.16556
Cossack

#11241 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

Nekim je izgleda životni cilj pljuvanje Philipsa. Taj brend, kao uostalom i svi ostali, ima loših, dobrih i odličnih modela. Jedino relevantne su profesionalne recenzije, zato www.google.com i lagano :shock: :)
CooK

#11242 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote: 08/01/2020 06:26
CooK wrote: 07/01/2020 22:24 Meni ne pada na pamet da se raspravljam sa odredjenim botovima, jednom sam to uradio i samo sam sebi napravio problem. Ono sto hocu i moram reci je da se ovdje radi o ocitom zamajavanju potencijalnih kupaca od strane tih istih botova tako sto se opet postavljaju neki tekstovi bez navodjenja izvora ili se postavljaju neki amaterski snimci.
ZAPAMTITE, samo su relevantne prave i STRUCNE recenzije. Prave recenzije su recenzije od strucnih osoba koje ne ocjenjuju TV amaterski odnosno odokativno i subjektivno nego pravi recenzenti imaju instrumente i mjere kontrast, maksimalno osvjetljenje(HDR) , uniformnost crne i sive boje, raspon boja, nijansiranje, odziv panela, jasnoca pokretne slike(podrhtavanje(judder) i zamucenje(blur)), input lag, kvaliteta i distorzija zvuka, itd, itd. TO SU JEDINE PRAVE I RELEVANTNE RECENZIJE.
Evo sa relevantne stranice
https://www.avforums.com/reviews/philip ... s-on.16556
Prvo - uopste nisi procitao moj post jer da si ga procitao vidio bi da u tvom linku uopste nema onih testova koje sam ja iznad naveo a koje sam sad boldovao.

Drugo - izgleda da nisi uopste procitao ni ono sto si ti linkovao jer jasno stoji da se ne radi o recenziji i da ce ona biti obavljena kasnije:
"Note from the Editor: This is a hands-on and is the first look at a new product on a manufacturer's stand at the IFA show. The full in-depth review with our usual weeks of real-world use and measurements will follow when we receive the finished retail version of the TV in our own test rooms"

Dakle zamolio bih te da malo vise citas jer se cini da toliko silno nesto zelis dokazati a generalno ti mrsko citati i onda ti cijeli post ispadne besmislen.

Trece - Sve OLED panele na svijetu proizvodi samo jedna kompanija a to je LG Displays i oni ih prodaju drugim proizvodjacima televizora tako da su svi OLED televizori vise-manje odlicni bez obzira koji brand nosili na sebi pa ce i ovaj Philips OLED TV naravno biti vise-manje odlican. Znaci trenutno OLED tehnologija dominira kvalitetom prikaza slike i nema loseg OLED televizora nego samo moze biti odlican i malo manje odlican.
Pauza

#11243 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

semirsar wrote: 07/01/2020 22:33
Pauza wrote: 07/01/2020 22:01 Ima li update androida na kd65xg8186? trenutno je Nougat 7.0?

Bravo Semire, svaka čast, respect!

1. Updateovao sam ga na Android Oreo 8.0. Ne znam da li će imati i 9.0 s obzirom da je model iz 2019.
2. Izgleda da se ne može povezati ovaj TV sa Sony Bluetooth soundbarom. Tako su izgleda napravili. Add new BT device i nema šanse da ga pronađe, a na telefonu BT ga uredno vidi i lagano se "nakači". sad sam ga povezao HDMI kablom i radi posao. Imam i Optički kabal ali nisam uspio pravilno da povežem. NE znam koje opcije trebam upaliti u Settings-ima TV-a.
3. Nisam još uradio ove postavke, ali hoću u toku dana.

P.S. TV je odličan kad prikazujete 4k sadržaj, a loš kad gledam obični SD signal sa kablovske. Još jedna stvar mi se ne dopada a to je "lag" i pauza pri "šaltanju kanala", kada prebaciš kanal skoro 2sekunde čekaš da se prebaci a do tad gledaš crni ekran :shock:
CooK

#11244 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

jarobot wrote: 08/01/2020 06:06
dzeko1 wrote: 07/01/2020 23:05 Ma vidiš da se ušuti i izgubi čim neko spomene da ima problem na Philipsu, što brazzi nije pomogao, kad je takav stručnjak za Philips, samo smara normalnu raju. Prodaje maglu često ljudima ovdje koji su neaktivni, pa ne znaju o kome se radi i da ih zavali za tv, i on i onaj delegat jarobot.
Što niko nije pomogao onome tipu što mu se samsung pregrijava nego jop čovjeka ismijavali da ima i tv i grijanje zimi. Nepto kao 2 u 1
Ne znam za druge ali ja sam mu htio pomoci ali se ustanovilo da covjek nema apsolutno nikakvih problema sa radom televizora osim sto je primjetio da mu se na jednom dijelu grije na 45-50°C sto je prihvatljiva temperatura za neke televizore. Ako imas infracrveni termometar izmjeri i ti na svom TV-u najtopliji dio i vidjeces da nece biti puno manje.
Ja cu pokusati pomoci svakoj osobi bez obzira na brand televizora ali smatram da nemam potrebu pomagati nikome sa Philipsom jer mislim da taj brand bower prati puno vise od mene i poznaje bolje od mene. E sad zasto se on izgubi svaki put kada neko sa Philips televizorom zatrazi pomoc to govori o njemu.
Nego de ti procitaj treci pasus zadnjeg posta na prethodnoj stranici, treba malo citati i pratiti a ne samo pisati.
CooK

#11245 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Pauza wrote: 08/01/2020 11:03
semirsar wrote: 07/01/2020 22:33

1. Updateovao sam ga na Android Oreo 8.0. Ne znam da li će imati i 9.0 s obzirom da je model iz 2019.
2. Izgleda da se ne može povezati ovaj TV sa Sony Bluetooth soundbarom. Tako su izgleda napravili. Add new BT device i nema šanse da ga pronađe, a na telefonu BT ga uredno vidi i lagano se "nakači". sad sam ga povezao HDMI kablom i radi posao. Imam i Optički kabal ali nisam uspio pravilno da povežem. NE znam koje opcije trebam upaliti u Settings-ima TV-a.

P.S. TV je odličan kad prikazujete 4k sadržaj, a loš kad gledam obični SD signal sa kablovske. Još jedna stvar mi se ne dopada a to je "lag" i pauza pri "šaltanju kanala", kada prebaciš kanal skoro 2sekunde čekaš da se prebaci a do tad gledaš crni ekran :shock:
Nije TV los kada gledas SD kanale nego ti je prevelik TV odnosno premala udaljenost za gledanje SD kanala. Bilo je price o tome na prethodnim stranicama gdje sam ja pisao da se dobro razmisli i uzme odgovarajuca velicina TV-a u odnosu na rezoluciju sadrzaja koji se najvise gleda i udaljenosti TV-a od mjesta gledanja. Cak smo postavljali tabele i linkove vezano za to ali izgleda da ti nisi to upratio.
jarobot

#11246 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

CooK wrote: 08/01/2020 12:37
Ne znam za druge ali ja sam mu htio pomoci ali se ustanovilo da covjek nema apsolutno nikakvih problema sa radom televizora osim sto je primjetio da mu se na jednom dijelu grije na 45-50°C sto je prihvatljiva temperatura za neke televizore. Ako imas infracrveni termometar izmjeri i ti na svom TV-u najtopliji dio i vidjeces da nece biti puno manje.
Ja cu pokusati pomoci svakoj osobi bez obzira na brand televizora ali smatram da nemam potrebu pomagati nikome sa Philipsom jer mislim da taj brand bower prati puno vise od mene i poznaje bolje od mene. E sad zasto se on izgubi svaki put kada neko sa Philips televizorom zatrazi pomoc to govori o njemu.
Nego de ti procitaj treci pasus zadnjeg posta na prethodnoj stranici, treba malo citati i pratiti a ne samo pisati.
Samo sam napisao da je ispala šega sa čovjekom nisam tebe konkertno spomenuo .
Vidim imao čovjek problem sa filipsom palio mu se u toku noći ,ako pročitaš napisao sam mu nekolko postova gdje sam faktički prekopirao postavke sa mog televizora koji nema tih problema i opet kaže da mu se pali noću u odeđeno vrijeme kad sve otkopča s njega e sad pošto je android trebao je ući malo u postavke androida možda ima neki proces koji mu to radi ,ali to je teško objasniti ovako na daljinu . Možda i Easy link uključen i na telefonu instalisan filips aplikaciju za upravljanje i tu nešto namješteno. I na kraju ako vrati na fabričko stanje pogasiće sve servise i krenuti iz početka. Na kraju se pitam da on nas sve malo ne handri.
A ovaj drugi što ima problem sa mrežom i ima lokalnu mrežu a nema interneta ili je pogrešno odabrao tip enkripcije ili je šifru pogrešno napisao i terća stvar možda ima konflikt adresa između uređaja u ruteru. Treba i mrežu znati postaviti i konfigurisati.
Sad za ovaj sony gore što ne povezuje audio uređaje na bluetooth , mislim da je tu ogranjčenje na androidu 8.0 nema AV servise na bluetoothu , sad opet moram komparaciju napraviti na 49pus7503 je android 8 i također ne ide AV preko Bluetooth Dok na 58PUS 7304 android 9.0 i i AV prko bluetootha ,konkretno imam zakačene i slušalice i BT zvučnik.
Pozdrav !
P.S poštujem znalce ali me nerviraju tipovi profila jednog diabole koji je obični poltron i nema iskreno poima ni o čemu.
nema potrebe dizati tenzije
Pauza

#11247 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

CooK wrote: 08/01/2020 12:51
Pauza wrote: 08/01/2020 11:03

Nije TV los kada gledas SD kanale nego ti je prevelik TV odnosno premala udaljenost za gledanje SD kanala. Bilo je price o tome na prethodnim stranicama gdje sam ja pisao da se dobro razmisli i uzme odgovarajuca velicina TV-a u odnosu na rezoluciju sadrzaja koji se najvise gleda i udaljenosti TV-a od mjesta gledanja. Cak smo postavljali tabele i linkove vezano za to ali izgleda da ti nisi to upratio.
Ne može TV nikad biti preveliki isto kao što još neka stvar ne može biti prevelika! :D
Kako god, TV se kupuje jednom u 5-10 godina i u tom periodu obično se mijenjaju mjesta stanovanja pa tako i sobe u kojima stoji TV. Inače udaljenost ovog 65" TV od mjesta gledanja je trenutno 3,5m.
zippoo87

#11248 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

mozda zato sto se niko ovdje ne predstavlja kao strucnjak za samsung tv

drugo, ispao si i smijesan i neuk citirajuci cooka i provaljivajuci se sa ovim dole linkom
ti ocito ne znas razliku izmedju prave recenzije i hand on-a
MTV

#11249 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Zlatni ignore :thumbup:
majstor.yoda

#11250 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

CooK wrote: 08/01/2020 09:52 Znaci trenutno OLED tehnologija dominira kvalitetom prikaza slike i nema loseg OLED televizora nego samo moze biti odlican i malo manje odlican.
Ovo me podsjeća na vrijeme kad sam jednom curi rekao šta mislim o jelu koje je taj dan napravila. Poslije sam došao pameti :D
Post Reply