Jedva cekam kad cemo se ponovo sukobit ideologijama. To ce znaciti da smo se rjesili ovih archenemiza.
Ako nista makar smo se upoznali.
U smislu da sad znamo da jedni i drugi i treci na ovoj strani zelimo dobro, ali razlicitm nacinima.
Uh, ja sam se bas znao iznenaditi ovakvim krivim srastanjima, cak sam dozivio to od ljudi od kojih sam takve logicke zablude najmanje ocekivaoPrpa.ba wrote: ↑07/01/2020 21:01 Najvaznije, za ne zaboraviti je sljedece: objektivni posmatraci i kriticari, realisti, "kurta i murta", "ja ne glasam", svi oni glasaju. Ne bi oni glasali za SDA, oni glasaju samo za licnog prijatelja ili prijateljicu, poznanika, rodjaka, posten, fin, perspektivan, nije marke ukrao. Ne znaju zasto je u SDA ili satelitskoj strancici, ali dat ce preferencijalni glas iako su 33. na listi.![]()
Bas me interesovalo sta je sljedeca teza nakon sto su sve ostale devastirane.
Ja bi za narandastemoon_walker_90 wrote: ↑07/01/2020 21:39 Samo izlaziti na izbore i ukljuciti mozak. Ima se za koga glasati,samo ne treba rasipati glasove.Ako ne uspiju zeleni novu vladu izabrati, gotovo je sa njima.
Tvoj izbor.putokaz1 wrote: ↑07/01/2020 21:46Ja bi za narandastemoon_walker_90 wrote: ↑07/01/2020 21:39 Samo izlaziti na izbore i ukljuciti mozak. Ima se za koga glasati,samo ne treba rasipati glasove.Ako ne uspiju zeleni novu vladu izabrati, gotovo je sa njima.
Ja bas mislim da hoce jer je ovo prvi put da sda nije ucestvovala u vladi ks, a sve m je ks. Ostalo im je kozmetika,pa cak i drzava. A godinu dana kada nema para gadno je.Ludzak wrote: ↑07/01/2020 21:50 Nama je svake godine predviđanje pada SDA na izborima, a oni svake izbore pobjede. Čitav forum ispišemo o SDA ulizicama i njihovom lopovluku, na kraju, uz pomoć naroda, dođu na vlast. Tako će biti i sljedeće izbore. Ništa se neće razlikovati od prošlih. A mi, mi ćemo i dalje negodovati i pričati o nekakvom glasačkom 'padu' SDA stranke.
ako im sad ne otmemo bOkirovu babovinu necemo nikada... djeca nam odose vani zbog zelenih termita... Zivjela Republika Sarajevo!!!Prpa.ba wrote: ↑07/01/2020 21:01 To su efekti konacne demokratizacije i stvaranja kredibilnih alternativa koja je pocela onog momenta kada su bosnjacki centristi i desnicari uspjeli sjesti sa jugonostalgicnim ljevicarima i gradjanskim centrom i prevazici diskusiju o vjeronauku, Busuladzicu i ostalim "vrucim" temama kojima su nas smarali SDA i Lagumdzijski SDP zadnjih 20 godina. Umjesto toga, dobili smo diskusije o nacinu revitalizacije vodovoda, javnog prevoza, upravljanja olimpijskim centrima, transparentnosti rada Vlade i posljedicnoj edukaciji gradjanstva o vaznosti kantona.. ukratko, teme za sarajlijice umjesto visoke politike u Kantonu. Stotine mjera na kojima se pocelo aktivno raditi nisu ostale nezapazene medju gradjanstvom.
Nije trebalo ni 2 mjeseca da se skoro svaka vidjenija javna licnost svrsta. Od januara 2019. zivimo u novom drustvu u kojem se zna ko je za nacin vladanja i sistem po uzusima SDA, a ko je protiv.
Prvo prebrojavanje ide za manje od 10 mjeseci. Mene raduje, prvi put od rata imamo izbor. Bice to praznik demokratije po svim opcinama KS. Licno sam optimista da znacajna vecina gradjana nece biti za nastavak SDA stila vladanja. I da nakon toga krece cunami i po ostalim kantonima. I to ne onaj Radoncicev.
Najvaznije, za ne zaboraviti je sljedece: objektivni posmatraci i kriticari, realisti, "kurta i murta", "ja ne glasam", svi oni glasaju. Ne bi oni glasali za SDA, oni glasaju samo za licnog prijatelja ili prijateljicu, poznanika, rodjaka, posten, fin, perspektivan, nije marke ukrao. Ne znaju zasto je u SDA ili satelitskoj strancici, ali dat ce preferencijalni glas iako su 33. na listi.![]()
Platforma za progres, treba samo pogledati genezu te stranke da bude jasno da je putanja trasirana.JThomas wrote: ↑07/01/2020 22:49 ne treba imati iluzija, i ako ovi potpuno propadnu oni će pokušavati napraviti ili kupiti nove satelite. raskrinkavanje se svakako desilo, možda i najveće ikad, ali ono nije trajno. njima je jasno da nikoga ko nema koristi ne mogu kredibilno i otvoreno pozvati da glasa za njih. ni botovi to odavno ne rade, nego idu te priče svi su isti, glasajmo za ljude a ne za stranke, lažne dileme kao kanton ili nato, itd.
Sto si nervozan?_Reds_ wrote: ↑07/01/2020 22:55 Jeste li vi svjesni koji ste trolovi postali. Toliki da podrzavaju tkz. vitalne nacionalne interese.
P.... na sve koji se pozivaju na isto, to je nacin kocenja ove drzave na sve strane, bilo to od Bosnjaka Hrvata ili Srba.
Ona se poziva na vitalni nacionalni interes, a iz svemira se vidi da je samo politizacija svega i nista drugo.
Jesi ti svjestan da je bolje nacionalne vitalne interese u KS podrzavati nego sda na bilo koji nacin._Reds_ wrote: ↑07/01/2020 22:55 Jeste li vi svjesni koji ste trolovi postali. Toliki da podrzavaju tkz. vitalne nacionalne interese.
P.... na sve koji se pozivaju na isto, to je nacin kocenja ove drzave na sve strane, bilo to od Bosnjaka Hrvata ili Srba.
Ona se poziva na vitalni nacionalni interes, a iz svemira se vidi da je samo politizacija svega i nista drugo.