IRAN
- SmokingMan
#25726 Re: IRAN
Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
- MorningStar
#25727 Re: IRAN
Slagali ga , jah...SmokingMan wrote: ↑07/01/2020 19:42 Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
nego
-
aerodinamika
#25729 Re: IRAN
iran ima opoziciju prvenstveno medu samim sijama tj najvisim sitskim vjerskim vodstvom u IRaku-Sistani&co.-koji hoce da samostalno upravljaju, a ne da budu podredeni nekom u Teheranu, glavna prepreka iranskom hegemonizmu u Iraku jeste iracka sitska vjerska elitaKorisničkoime wrote: ↑07/01/2020 19:04Podjela Iraka uopste nije ni nuzna niti prijeti realan opasnost od iste ukoliko cijelom pricom upravlja neka sila a Iran je svakako regionalna sila, siiti su daleko najbrojniji, kurdima je Amerika otkazala potporu, sunitska moc nema ni brojcane ni bilo koje drugo uporiste. Tako ne vidim ko bi mogao tu podjelu iznjeti.aerodinamika wrote: ↑07/01/2020 18:41izvoz revolucije u irak znaci i de facto podjelu iraka, iran ce se raspast puno prije nego bilo sta izvezeKorisničkoime wrote: ↑07/01/2020 18:24 Vrata Iraka otvorio je Teheranu Bush Jr.s svojom invazijom, cim je represivni rezim Sadama pao Teheran je pikirao Irak kojem je i prije 35 godina Teheran prvom nanjetio izvoz Islamske revolucije.
Sada je Teheranu neocekivano Trump prosterao crveni tepih.
Medjutim losi Ameri dobri Iranaci i obrnuto taj crno-bijeli svijet ta slika dobrih i losih momaka na BI realno ne prolazi jer svi u toj igri smrde i Ameri i Iranci.
U nekom otvorenom sukobu Iran nema apsolutno nikakve sanse to bi trebalo da bude svakom jasno pa i Hezbolah ekipi sa foruma medjutim sumnjam da je Iran toliko glup pa da se u to upusta, njima rat s SAD nije cilj jer bi to bilo ravno samoubistvu njima je cilj Irak i izvoz Islamske revolucije u Irak te ustrojstvo Iraka prema uzoru Irana a put im je sada znatno olaksan.
Jos od invazije pod Bushom SAD ne znaju kud uderaju, apsolutno ni tada ni sada nisu imali spreman tzv.drugi korak, sta nakon invazije odnosno sta nakon ubistva
teoreticari zavjera bi rekli da su ovome pgodovali ubaceni strani elementiHafis wrote: ↑07/01/2020 19:02 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /200107114
Broj poginulih u stampedu u Iranu porastao na 50, odgođena dženaza Soleimaniju
I ono bi negdje ratovalo. Nisu u stanju organizirati sahranu. Pa što bi tek u ratu bilo kada bi pokapali poginule vojnike, desetak ''jačih'' sahrana i nestalo bi ih.
-
swanfilter
#25730 Re: IRAN
Hah ... Kakvih konstrukcija su ove nase komse sposobni, ne cudi me ovakav naslov ...
-
sumirprimus
#25731 Re: IRAN
Da je iskrivljena. Sta mislis sto salonci toliko podrzavaju vjevericu?SmokingMan wrote: ↑07/01/2020 19:42 Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
- Kikibombona
#25732 Re: IRAN
Tako misli ogroman procenat anti-Amerikanaca. Bezbroj puta sam na tviteru od Arapa procitao, Amerika zeli razvaliti Irak kao sto su razvalili Jugoslaviju.SmokingMan wrote: ↑07/01/2020 19:42 Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
...
I ovdje, kod mudrih konspirativnih glava, za nesrecu Iraka je kriva Amerika. Kurdi americki igraci. Kurdi zele razvaliti Irak samo zato sto im Amerika filuje glave. A nema veze genocid, sto i danas kopaju kosti rodbine po irackoj pustinji, nema veze sto su od nastanka drzave gradjani treceg reda, sto su zrtve represije i progona itd. Nije kriv arapski nacionalizam i drzavna represija, za sve je kriva Amerika.
- rajv0sa
#25733 Re: IRAN
Kako ne kontate vi amerofili da ste vi samo druga strana medalje tih teoretičara zavjere, dok oni tvrde da je za sve kriva Amerika, vi tvrdite da je bezgrešana i da je svaka intervencija bila opravdana.
- mirsek
#25734 Re: IRAN
U Iraku imaju autonomiju pa opet glume separatiste.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 19:56Tako misli ogroman procenat anti-Amerikanaca. Bezbroj puta sam na tviteru od Arapa procitao, Amerika zeli razvaliti Irak kao sto su razvalili Jugoslaviju.SmokingMan wrote: ↑07/01/2020 19:42 Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
...
I ovdje, kod mudrih konspirativnih glava, za nesrecu Iraka je kriva Amerika. Kurdi americki igraci. Kurdi zele razvaliti Irak samo zato sto im Amerika filuje glave. A nema veze genocid, sto i danas kopaju kosti rodbine po irackoj pustinji, nema veze sto su od nastanka drzave gradjani treceg reda, sto su zrtve represije i progona itd. Nije kriv arapski nacionalizam i drzavna represija, za sve je kriva Amerika.
- Kikibombona
#25735 Re: IRAN
Opet teorija zavjere. Imas na youtube video razogovora sa Asadom, te uz to prevod.swanfilter wrote: ↑07/01/2020 19:46 Hah ... Kakvih konstrukcija su ove nase komse sposobni, ne cudi me ovakav naslov ...
A evo sta Asadov drzavni medij kaze nakon sastanka sa liderom SPC
President al-Assad receives Patriarch Irinej of Serbia
https://sana.sy/en/?p=166822
Ja razumijem ove sto rade po zadatku, ali ne kontam zasto se peca raja koja nema interes?
...
Svaki ce arapski nacionalista prihvatiti da je Jugoslaviju razvalila Amerike. To je identicna matrica svih konspirativaca, za sve je kriva Amerika.
- Sanjarko
#25736 Re: IRAN
Citiram zeta: "Amerika zeli rat". Slazem se s njim. Zeli se posopati Amerika sa Iranom izgleda. Ali napisao sam i postirao sam s bloga svog da nece bas to tako lako biti a mozda se posopaju malo pa na pivu ili lulu mira, neko bi ovo
preferirao prije ovo dvoje.
- MorningStar
#25737 Re: IRAN
Kako su dobili autonomiju ? Dali im Iracani jer su fini ?mirsek wrote: ↑07/01/2020 20:03U Iraku imaju autonomiju pa opet glume separatiste.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 19:56Tako misli ogroman procenat anti-Amerikanaca. Bezbroj puta sam na tviteru od Arapa procitao, Amerika zeli razvaliti Irak kao sto su razvalili Jugoslaviju.SmokingMan wrote: ↑07/01/2020 19:42 Ako je ovo dio stvrnog intervjuua sa Asadaom onda on ima totalno iskrivljenu sliku o raspadu Yugoslavije i agresiji Srbije na okolne zemlje.
...
- Sanjarko
#25738 Re: IRAN
Nije za sve. Za toga dosta jeste. Po meni najveci krivac za raspad Jugoslavije je Rusija. Imam razlog zasto u to sumnjam.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:04
Svaki ce arapski nacionalista prihvatiti da je Jugoslaviju razvalila Amerike. To je identicna matrica svih konspirativaca, za sve je kriva Amerika.
-
Korisničkoime
#25739 Re: IRAN
@aerodinamika
Iranu je u interesu Islamska republika Irak organizovana identicno ili slicno kao sam Iran sa vodstvom koje je u cvrstom savezu sa Iranom a ponajprije neprijatelj SAD.
Iran je skoro pa okruzen ili direktnim saveznicima Amerike ili zemljama koje dopustaju stacioniranje i baze SAD dugo vremena bez stvarnog saveznika u regionu osim Sirije, od izuzetnog znacaja Iranu bi bio prvi komsija cvrst i lojalan saveznik kojeg SAD sve i da hoce ne mogu prihvatit kao saveznika.
Mule i Teheranu i mule u Bagdadu puno ce brze naci zajednicki jezik nego bilo ko drugi.
Pogotovo je to promjena na bolje od Sadama i njegove Baht partije koja je bila em vise sekularisticka nego vjerska em sto je ista bila krajnje neprijateljski raspolozena prema Teheranu.
Iranu treba cvrst saveznik i prijatelj u regionu koji se nema nikome obratit i na nikoga drugog oslonit osim na Iran i trenutno je blize tom cilju nego ikada.
Nisam mislio da Iran upravlja Irakom, mislim da Teheran nije toliko naivan da to pokusa progurati.iran ima opoziciju prvenstveno medu samim sijama tj najvisim sitskim vjerskim vodstvom u IRaku-Sistani&co.-koji hoce da samostalno upravljaju, a ne da budu podredeni nekom u Teheranu, glavna prepreka iranskom hegemonizmu u Iraku jeste iracka sitska vjerska elita
Iranu je u interesu Islamska republika Irak organizovana identicno ili slicno kao sam Iran sa vodstvom koje je u cvrstom savezu sa Iranom a ponajprije neprijatelj SAD.
Iran je skoro pa okruzen ili direktnim saveznicima Amerike ili zemljama koje dopustaju stacioniranje i baze SAD dugo vremena bez stvarnog saveznika u regionu osim Sirije, od izuzetnog znacaja Iranu bi bio prvi komsija cvrst i lojalan saveznik kojeg SAD sve i da hoce ne mogu prihvatit kao saveznika.
Mule i Teheranu i mule u Bagdadu puno ce brze naci zajednicki jezik nego bilo ko drugi.
Pogotovo je to promjena na bolje od Sadama i njegove Baht partije koja je bila em vise sekularisticka nego vjerska em sto je ista bila krajnje neprijateljski raspolozena prema Teheranu.
Iranu treba cvrst saveznik i prijatelj u regionu koji se nema nikome obratit i na nikoga drugog oslonit osim na Iran i trenutno je blize tom cilju nego ikada.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#25740 Re: IRAN
RUSKI MINISTAR OBRANE RAZGOVARAO SA ŠEFOM GLAVNOG STOŽERA IRANSKE VOJSKE: "General Soleimani bio je heroj koji je snažno doprinio pobjedi nad terorizmom u Iraku i Siriji, američko ubojstvo je čin bez presedana"
- sadie_forever
#25741 Re: IRAN
Daj nam tvoj blog
Nedostaje mladen maric u ovim danima
- Kikibombona
#25742 Re: IRAN
Da li bi ti zivio drage volje u drzavi koja je nad tvojim narodom pocinila genocid, uz visedecenijsku represiju, negiranje ideniteta, nipodastavanje, sve moguce oblike terora...!??
Kurdi su dio Iraka dok moraju. Referendum je pokazao sta misle o toj drzavi. I danas vade kosti iz iracke pustinje. I danas ih drzava tretira kao strano tijelo i ceka priliku da ih poklopi. Tu mira nema nikad.
- Sanjarko
#25743 Re: IRAN
Stavio sam kopiranu prepisku i blog ovdje na temi. Ne znam koja stranica. Par puta sam stavljao prepisku, a blog jednom. Ne tvrdim da sam upravu uopste u prepisci i blogu.
Na temu u vezi saveznika Amerike i Irana. U politici nema saveznistva nego samo interes. Moze biti privremeni ili duzi. A nekad je slijep.
PS. Taj slijepi tj., zasljepljujuci interes koji nije interes uopste vodi vecinom u propast.
PPS. Znaci ne slijediti nikoga s tim zasljepljujucim interesom, ni Ameriku ni Iran ni bilo koga drugog ako grijesi ili grijese.
Last edited by Sanjarko on 07/01/2020 20:19, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#25744 Re: IRAN
Nisam amerofil ali je intervencija protiv Srbije i srpskih snaga u BiH bila opravdana i ko god tvrdi da su rat u Yugi zapoceli Ameri kako bi unistili veliku Yugu (ciji je najveci samostalni industrijski proizvod za masovnu upotrebu bio jebelo Yugo 45) a ne Srbija sa svojim nacionaliznom ili je glup ili je izdajica ili je zlonamjeran.
Sto se mene licno tice ako ce biti na nasoj strani ako ce svojom vojnom moci garantovati cjelovitu i samostalnu BiH i biti nasi saveznici mogu pola BI sravniti sa zemljom.
Politika je kurva a nase Bosnje se ponasaju kao majka Tereza u javnoj kuci.
Jucer smo imali ponovo kao i za prosli pravoslavni Bozic tzv. "povorku mrznje" kroz Srebrenicu i Bratunac a nase Bosnje oplakuju Sulejmanijanija i hrle da se upisu u knjigu ozaloscenih. Ne kazem da c9vjek nije nikad valjao ali dok nam se radi o glavi nemal 100 kilometara mi se Bosnje zabavili problemima na drugom kraju dunjaluka
- Kikibombona
#25745 Re: IRAN
Nije to svedski stol da uzimas samo ono sto tebi odgovara.Sanjarko wrote: ↑07/01/2020 20:08Nije za sve. Za toga dosta jeste. Po meni najveci krivac za raspad Jugoslavije je Rusija. Imam razlog zasto u to sumnjam.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:04
Dr. Bashar al-Asad kaze da su Srbija i Sirija prosle isto
Bezbroj teoreticara smatra da je Amerika unistila Jugoslaviju. Ne mozes ti reci, Amerika je unistila sve osim Jugoslavije. Mislim, mozes, ali..President al-Assad stressed that what Syria and Serbia have been exposed to in terms of foreign interference attempts to undermine their sovereignty and undermine their social fabric, and the two countries’ peoples steadfastness in the face of such attempts, constitutes solid basis for building popular dialogue and cooperation that establishes groundwork for a long-term relationship that serves the interests of both peoples.
- MorningStar
#25746 Re: IRAN
Zamjerimo se Iranu, poskupe hurme. Zamjerimo se americi... odosmo u 3 lijepe..Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:18Nisam amerofil ali je intervencija protiv Srbije i srpskih snaga u BiH bila opravdana i ko god tvrdi da su rat u Yugi zapoceli Ameri kako bi unistili veliku Yugu (ciji je najveci samostalni industrijski proizvod za masovnu upotrebu bio jebelo Yugo 45) a ne Srbija sa svojim nacionaliznom ili je glup ili je izdajica ili je zlonamjeran.
Sto se mene licno tice ako ce biti na nasoj strani ako ce svojom vojnom moci garantovati cjelovitu i samostalnu BiH i biti nasi saveznici mogu pola BI sravniti sa zemljom.
Jucer smo imali ponovo kao i za prosli pravoslavni Bozic tzv. "povorku mrznje" kroz Srebrenicu i Bratunac a nase Bosnje oplakuju Sulejmanijanija i hrle da se upisu u knjigu ozaloscenih. Ne kazem da c9vjek nije nikad valjao ali dok nam se radi o glavi nemal 100 kilometara mi se Bosnje zabavili problemima na drugom kraju dunjaluka
Na kraju krajeva ne interesuje me ko je upravu... nego ko nas moze satrati ako nismo na njihovoj strani.
- Kikibombona
#25747 Re: IRAN
Nije iskljuceno da ovdje imamo srpske sluzbe koje ulazu napor da Bosnjacima ogade Ameriku i NATO.Korisničkoime wrote: ↑07/01/2020 20:18Nisam amerofil ali je intervencija protiv Srbije i srpskih snaga u BiH bila opravdana i ko god tvrdi da su rat u Yugi zapoceli Ameri kako bi unistili veliku Yugu (ciji je najveci samostalni industrijski proizvod za masovnu upotrebu bio jebelo Yugo 45) a ne Srbija sa svojim nacionaliznom ili je glup ili je izdajica ili je zlonamjeran.
Ja recimo nisam Bosnjak, pa mi tako kao neutralnom covjeku izgleda kao realna mogucnost...
-
Guadalajara
#25748 Re: IRAN
Nije ni njihovo maslo za ramazana...Bitno je da se prodaje Rusko i Americko naoruzanje....Bitno je da americke/eu/ruske firme uzimaju tendere na bliskom istoku...Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:19
Bezbroj teoreticara smatra da je Amerika unistila Jugoslaviju. Ne mozes ti reci, Amerika je unistila sve osim Jugoslavije. Mislim, mozes, ali..
A nama svima na prostoru exyu k.
- Sanjarko
#25749 Re: IRAN
Ne kontas. Nije za raspad Jugoslavije, Amerika kriva nego mi najvise sami, mi ovdasnji narodi i elite, ali i Rusija tj., da budem precizniji tadasnje Ruske elite. Ruski narod je bio za ocuvanje Jugoslavije kako znam.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:19Nije to svedski stol da uzimas samo ono sto tebi odgovara.Sanjarko wrote: ↑07/01/2020 20:08Nije za sve. Za toga dosta jeste. Po meni najveci krivac za raspad Jugoslavije je Rusija. Imam razlog zasto u to sumnjam.Kikibombona wrote: ↑07/01/2020 20:04
Dr. Bashar al-Asad kaze da su Srbija i Sirija prosle isto
Bezbroj teoreticara smatra da je Amerika unistila Jugoslaviju. Ne mozes ti reci, Amerika je unistila sve osim Jugoslavije. Mislim, mozes, ali..President al-Assad stressed that what Syria and Serbia have been exposed to in terms of foreign interference attempts to undermine their sovereignty and undermine their social fabric, and the two countries’ peoples steadfastness in the face of such attempts, constitutes solid basis for building popular dialogue and cooperation that establishes groundwork for a long-term relationship that serves the interests of both peoples.
A imam razlog sto kazem da je Ruskim elitama odgovarao najvise raspad Jugoslavije tada.
- MorningStar
#25750 Re: IRAN
Teorija ti je klimava jer su rusi bili u go**ima do guse u tom periodu.Imali su otprilike nista uticaja i spasavali su sto se moze u vlastitoj kuci.Sanjarko wrote: ↑07/01/2020 20:24
Ne kontas. Nije za raspad Jugoslavije, Amerika kriva nego mi najvise sami, mi ovdasnji narodi i elite, ali i Rusija tj., da budem precizniji tadasnje Ruske elite. Ruski narod je bio za ocuvanje Jugoslavije kako znam.
A imam razlog sto kazem da je Ruskim elitama odgovarao najvise raspad Jugoslavije tada.
Last edited by MorningStar on 07/01/2020 20:25, edited 1 time in total.