Demokratska fronta Željko Komšić

BHCluster

#42176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 12:42
BHCluster wrote: 07/01/2020 12:21
kluz franjo wrote: 07/01/2020 11:48
Ubi se Komšo od "majorizacije HDZ-a".
Ako Željko kaže da je graDŽanski, patriJotski i u interesu BiH da HDZ dobije sve "hrvatske" pozicije u državnoj (6 od 20 članova VM), a i malo kusura u federalnoj vladi (6 od 19 članova vlade), onda je to valjda tako.
Ako se ne slažeš, vidi to sa Željkom.

A pošto si citirao, evo ti isti odgovor, koji je već kolega dobio na svoje pitanje.

Ima ona stara slavonska izreka: "Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
Sam sebi skaces u usta, da li je Komsic imenovao Ankicu Gudeljevic za ministricu? I da tamo gdje je mogao on je kadar HDZ cipelirao. Nartavno nije u rangu “građanske” vlade kantona Sarajevo gdje vlada istinska multi-kulti-tuti-fruti.
Laži, muljanja i bljuvotine nikada ne mogu postati istina.

Za imenovanje Ankice Gudeljevic - jedne "iz skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka" - i ostalih 5 kandidata za VM iz HDZ-a je glasalo i 4 zastupnika iz kluba DF. Znači saglasni su i podržavaju Ankicu Gudeljević.
http://static.parlament.ba/doc/121660_G ... 2-2019.pdf
A sve to u skladu sa dogovorom Željka i Bakira.
A sve opet u skladu sa dogovorima i razgovorima Bakira i Dragana, na kojima Željku nije dozvoljen pristup.

Ja shvatam da postoje ljudi, idolopoklonici Čovića i Komšića, kojima konkretne činjenice i očigledni rezultati ne znače ništa.
I prvi i drugi neće vjerovati u činjenicu da je HDZ najzastupljenija stranka u VM, pored samo 5 zastupnika.
Prvi će nastaviti "guslati" o majorizaciji, a drugi "kako im ga je Komšo zavuk'o".

Da ponovimo staru slavonsku:
"Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
Znaci kad je Nasa Stranka bila protiv uslovljavanja VM Komsic nije valjao sad kad je VM forirano a Program Reformi poslan u Brisel Komsic opet ne valja?
kritikos

#42177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Je li stvarno neko misli da je Komšo isposlovao ANP koji nije ANP ali jeste Program reformi koji je u stvari ANP ali nije ANP ali neka bude ANP?

Dokument koji je potpisalo tročlano predsjedništvo je dokument na engleskom jeziku. A koliko se javno Komšo hvali da se izborio za ovo kao da ga je lično kreirao i podmetnuo mudro i pronicljivo na potpis drugoj dvojici da nisu znali sta ih je snašlo. Frajko ne zna beknut engleskog i još na televiziji kaže da mu je enigma kako je Dodik taj dokument potpisao.

Suština je da su stranci sjeli i napravili dokument i stavi li im na potpis ne pitajući ih hoće li ili neće potpisati, već moraju potpisati. Sjela sva trojica i potpisala. Čudili smo se svi skupa što dokument nije javan i krio se sadržaj mjesecima. Pa nije ni čudo, dok su ga preveli i protumačili svako na svoj način. Oni nisu ni znali šta potpisuju sunce ti j.....pa su razvlačili po medijima pamet (kao oni mudri) i čekali da se prevede i protumači od struke i kupovali vrijeme i zato se dokument skrivali.

Suština je da bi taj dokument na isti način potpisao i Čović na mjestu predsjedavajućeg kao sto je i Dodik pod enigmatičnim okolnostima. Nikakve zasluge tome ne idu Komši osim što se šepuri i hvalisa kao da je otkrio Higgisov bozon.

Jedno pitanje za branitelje lika i djela Komše Obrazlije!
Da li je on ovo isto mogao potpisati i kao član Bh bloka?
Svakako bi izglasali Vijeće ministara i bez njegovih ruku u PSBiH.

Suština je da Komšo ne utiče na procese, da je on u nacionalističkom čamcu kojeg rijeka nosi. On u čamcu mlati onim veslom uprazno i hvali se okolo kako nas vodi do cilja nizvodno.
bunk

#42178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Sustina je da su neki bili spremni Corbynovom doktrinom i nalaskom najmanjeg zajednickog sadrzioca o " desavanjima u 90- im" ostaviti Anp po strani" dok se ne bude moglo o tome razgovarat a rjesavat ono o cemu se ima saglasnost svih" dok su sda,df i sbb uz sd i nezavisne jasno rekli," nema formiranja VM do slanja Anp".
I to je Komsiceva pobjeda.
Za Drzavu za sve nas i to je ono sto pece fgr ili kako se vec zovu ovi sto agitiraju kontra Komsica.
kritikos

#42179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

bunk wrote: 07/01/2020 13:25 Sustina je da su neki bili spremni Corbynovom doktrinom i nalaskom najmanjeg zajednickog sadrzioca o " desavanjima u 90- im" ostaviti Anp po strani" dok se ne bude moglo o tome razgovarat a rjesavat ono o cemu se ima saglasnost svih" dok su sda,df i sbb uz sd i nezavisne jasno rekli," nema formiranja VM do slanja Anp".
Za Drzavu za sve nas i to je ono sto pece fgr ili kako se vec zovu ovi sto agitiraju kontra Komsica.
Ja govorim o kovanici, a ti govoriš je li pismo ili glava.
Ponavljam pitanje: Koja je razlika u potpisu Komšića kao predstavnika Bh bloka ili kao indijanca pojedinca ili kao člana bošnjačke reprezentacije?
U sva tri slučaja ne bi pristao na imenovanje Tegeltije bez potpisa sve trojice na poturen dokument na engleskom jeziku.
bunk

#42180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Razlika je znatna.
Iskoracis ,ukljucis se u pricese i pokusavas stvari popraviti koliko mozes..nije Bosna Sarajevo.
To kad skontate i kad vidite kome je kifla mislio ostatak federacije prepustit progledacete...dotad pozdrav Domovini..
kluz franjo

#42181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

BHCluster wrote: 07/01/2020 13:09
kluz franjo wrote: 07/01/2020 12:42
BHCluster wrote: 07/01/2020 12:21

Sam sebi skaces u usta, da li je Komsic imenovao Ankicu Gudeljevic za ministricu? I da tamo gdje je mogao on je kadar HDZ cipelirao. Nartavno nije u rangu “građanske” vlade kantona Sarajevo gdje vlada istinska multi-kulti-tuti-fruti.
Laži, muljanja i bljuvotine nikada ne mogu postati istina.

Za imenovanje Ankice Gudeljevic - jedne "iz skamarile koja otvoreno lobira protiv BiH i generalno Bošnjaka" - i ostalih 5 kandidata za VM iz HDZ-a je glasalo i 4 zastupnika iz kluba DF. Znači saglasni su i podržavaju Ankicu Gudeljević.
http://static.parlament.ba/doc/121660_G ... 2-2019.pdf
A sve to u skladu sa dogovorom Željka i Bakira.
A sve opet u skladu sa dogovorima i razgovorima Bakira i Dragana, na kojima Željku nije dozvoljen pristup.

Ja shvatam da postoje ljudi, idolopoklonici Čovića i Komšića, kojima konkretne činjenice i očigledni rezultati ne znače ništa.
I prvi i drugi neće vjerovati u činjenicu da je HDZ najzastupljenija stranka u VM, pored samo 5 zastupnika.
Prvi će nastaviti "guslati" o majorizaciji, a drugi "kako im ga je Komšo zavuk'o".

Da ponovimo staru slavonsku:
"Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
Znaci kad je Nasa Stranka bila protiv uslovljavanja VM Komsic nije valjao sad kad je VM forirano a Program Reformi poslan u Brisel Komsic opet ne valja?
Šta tebi znači, to ne znam. Ali prihvatam da postoje ljudi kojima činjenice ništa ne znače.

Svako ko je funkcionalno pismen, neće imati problem da shvati značenje tri jednostavne rečenice:
A stara slavonska kaže: "Nakon što je sav svoj rep izgrizla, sada kera za guzicom juri!"
kritikos

#42182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

bunk wrote: 07/01/2020 13:37 Razlika je znatna.
Iskoracis ,ukljucis se u pricese i pokusavas stvari popraviti koliko mozes..nije Bosna Sarajevo.
To kad skontate i kad vidite kome je kifla mislio ostatak federacije prepustit progledacete...dotad pozdrav Domovini..
Površno!
Iskoračiti možeš jer ti pozicija dozvoljava. Uključen si jer se pitaš. Ne pokušavaš već uslovljavaš pozicijom koju imaš. Nije Bosna Sarajevo, ali jeste Sarajevo u Bosni. Sve procese koje je obavio kao član predsjedništva je mogao obaviti identično i kao član Bh bloka i to da bude principijelan i njegov DF ne glasa za Vijeće ministara. Time bi dokazao da je za Bosnu i njen put u NATO a ne i za nacionaliste.
Ovo oko kifle i ostatka FBiH prosipaj maloj djeci. Znaš ti dobro da FBiH drže SDA i HDZ a svi ostali su slučajni prolaznici. Svi dobro znaju da su HDZ i SDA jedna stranka sa 2 sjedišta i dok ne izbiješ jedno krilo stranke iz igre, sva priča je čisti spin.
kluz franjo

#42183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 07/01/2020 13:25 Sustina je da su neki bili spremni Corbynovom doktrinom i nalaskom najmanjeg zajednickog sadrzioca o " desavanjima u 90- im" ostaviti Anp po strani" dok se ne bude moglo o tome razgovarat a rjesavat ono o cemu se ima saglasnost svih" dok su sda,df i sbb uz sd i nezavisne jasno rekli," nema formiranja VM do slanja Anp".
..."dok su sda,df i sbb uz sd i nezavisne jasno rekli,"...
Ako Srbi, RS, neće u NATO, nećemo ići u NATO! - premudri Bakir I
bunk

#42184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Meh,sitne doskocice je sve sto je preostalo.
Moje oci i usi su usmjerene u izjave Ambasade SAD i GB te Njemacke a one sve tri su na sda,df,sbb,nezavisni ,sd inicijativu oko VM i Anp rekle " amin"..
Tako da...
kluz franjo

#42185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

"Sitne doskočice" Bakira premudrog...
Termoelektrane bez dimnjaka, agresivne kamere, Bisera će imati još gafova,...
"Krupne doskočice" Bakira premudrog...
tajni agent Softić, apelacija o nazivu RS, sve ustavom Hrvatima garantovane pozicije idu HDZ-u, redukovani ANP, ako RS neće u NATO - nećemo u NATO...

Šaljivdžija neki, ovaj tvoj patriJota.
RunnerX

#42186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RunnerX »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 12:42 Ja shvatam da postoje ljudi, idolopoklonici Čovića i Komšića, kojima konkretne činjenice i očigledni rezultati ne znače ništa.
Ne postoje više idolopoklonici Komšića, vjeruj mi, tu je on ugasio za sva vremena.

Sada ga brane zeleni termiti, i to mu je jedina preostala podrška.

Što se njega konkretno tiče, mislim da mu je to ujedno i najveća kazna. Čovjek koji je ne tako davno bio jedan od omiljenih političara u Federaciji, je spao na to da ga brane SDA glasači.

Aferim Komšiću!
zippoo87

#42187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

hahah e moj bunk, mene tebi zao
evo ti i malo smajlija od mene :lol: :lol: :lol:
Znaci lik mu objasnio da ZK nema niti jednu polugu u svojim rukama, ne moze usloviti nikoga, cak ga HDZ ponizava, ne daju mu ni sjediti za istim stolom kada SDA pregovara sa HDZ i ovaj mutavko onda napise da je "razlika ogromna"
i kako da ga covjek ne sazalijeva ?
kao sto rece covjek iznad, uticaj ZK na politicke procese u FBiH i na nivou BiH je NULA , tu niticmoze pomoci, niti odmoci i potpuno je nebitno bio DF u vlasti ili ne
jedino u KS DF je bio bitan i tu je pokazao pravo lice
bunk

#42188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Nemoj tako milion ljudi u Tk ima a Df je tu veoma,veoma bitna karika a to su 2 najbitnija kantona u BiH.
Zayebi to zipoo,znam za koga siljite al nije proslo..
madner

#42189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Milion mozda ima na glasackim spiskovima, ali po popisu jedva vise od 500 000.

Tako je i u TK bez DFa SDA ne moze.
tomhagen

#42190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tomhagen »

zippoo87 wrote: 07/01/2020 14:34
hahah e moj bunk, mene tebi zao
evo ti i malo smajlija od mene :lol: :lol: :lol:
Znaci lik mu objasnio da ZK nema niti jednu polugu u svojim rukama, ne moze usloviti nikoga, cak ga HDZ ponizava, ne daju mu ni sjediti za istim stolom kada SDA pregovara sa HDZ i ovaj mutavko onda napise da je "razlika ogromna"
i kako da ga covjek ne sazalijeva ?
kao sto rece covjek iznad, uticaj ZK na politicke procese u FBiH i na nivou BiH je NULA , tu niticmoze pomoci, niti odmoci i potpuno je nebitno bio DF u vlasti ili ne
jedino u KS DF je bio bitan i tu je pokazao pravo lice

Naravno da je razlika znatna...i ogleda se u još pokojem mjestu u upravnim/nadzornim odborima, ministarstvima i sl. na federalnom i drzavnom nivou. Ostalo sve je šuplja priča. Sve što je ZK uradio kao dio SDA reprezentacije mogao je uraditi i kao dio bh.bloka. Kraj priče.
kluz franjo

#42191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Evo i ja da izrazim "zabrinutost"...

Nešto ne primjećujem da se SDA "slomi" od uvođenja DF-a u vlade Ze-Do i SBK.

Gdje je zapelo formiranje vlade HNK, a gdje na nivou FBiH?
Jesu li barem neku hitnu sjednicu sazvali? Planiraju li?
Ili im je neko "sakrio" pečat?
Ili tamo ne smiju zbog HDZ-a?
Ili koalicija i sporazum Petak 13. važi samo za Bibu i KS?

Evo "zabrinuto" se pitam, a ne znam odgovor.
Ne znam Senade...
BHCluster

#42192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 14:02 "Sitne doskočice" Bakira premudrog...
tajni agent Softić, apelacija o nazivu RS, sve ustavom Hrvatima garantovane pozicije idu HDZ-u, redukovani ANP, ako RS neće u NATO - nećemo u NATO...

Palmer čestitao Komšiću na istrajnosti da BiH održi na NATO putu
bunk

#42193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 15:19 Evo i ja da izrazim "zabrinutost"...

Ne znam Senade...
A ljudi moji ono od Sa ne vidi dalje,a mi ovdje u ruraliji se sturismo :lol: neka te druze kluz neka,Vlada u Tk i vlad u Sk ako naravno don kifla dopusti ce biti dvije bazne od strane sda,df,sbb a onda sto bi Senad sa facea rekao idemo dalje :mrgreen:
BHCluster

#42194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 15:19 Evo i ja da izrazim "zabrinutost"...

Ne znam Senade...
To i jeste poenta nista ne funkcionise. Svi gledaju svoju racunicu pa cak i u Kantonu 10 gdje se HDZ ne moze dogovoriti međusobno. Da nije i tu Komsic kriv?
Akibh

#42195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Akibh »

BHCluster wrote: 07/01/2020 15:31

Jao kakve gluposti Franjo sipa, klasicno stranacko trolanje. Sta on sve udrobi, forum sve trpi fakat
zippoo87

#42196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

bunk wrote: 07/01/2020 14:36 Nemoj tako milion ljudi u Tk ima a Df je tu veoma,veoma bitna karika a to su 2 najbitnija kantona u BiH.
Zayebi to zipoo,znam za koga siljite al nije proslo..
ti moras nesto slagati, pa taman da ti na gujicu izadje
evo ja zivim u tom istom TK i ovdje je sve u K, zahvaljujuci i SDA i SDP i ovim ostalim trabantima, tipa df, sbb, onda banovicki klan i Kukina ekipa

ja gledam da objektivno pisem a ne navijacki kao ti, da pravis budalu od sebe a pokusavas i od drugih
i u laganju treba imati granicu a ti to nemas, ti bez problema dodjes ovdje i bacas bombe i lazi, ljudi te onda demantuju i dokazu da lazes a ti onda okrenes plocu i ides ponovo u isti scenario
ako je neko lazov, zasto je tebi tesko reci jeste, pa neka je i "tvoj"... malo ukusa u pisanju ne bi bilo na odmet
ovo je za zaljenja
zippoo87

#42197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Akibh wrote: 07/01/2020 16:50

Jao kakve gluposti Franjo sipa, klasicno stranacko trolanje. Sta on sve udrobi, forum sve trpi fakat
kako vas neuke botove franjo kajla cinjenicama, sve sto u svoju odbranu imas napisati je ovo sto si i napisao
jadno, tragikomicno
statixx

#42198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by statixx »

To je vijest iz septembra, kasnije nam je Bisera pojasnila da je stvar jasna i da nema MAPA. :mrgreen:
kluz franjo

#42199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ja razumijem kolega, da vi ne biste imali ništa protiv i da je Franjo umjesto Bakira, ali ovo su ipak sve originalne Bakirove "gluposti". Sipane, udrobljene, kakve god, ali njegove osobno.

Popijte čašu vode sa kockicama.
Leda ili šećera, po volji.
Akibh

#42200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Akibh »

kluz franjo wrote: 07/01/2020 17:12
Ja razumijem kolega, da vi ne biste imali ništa protiv i da je Franjo umjesto Bakira, ali ovo su ipak sve originalne Bakirove "gluposti". Sipane, udrobljene, kakve god, ali njegove osobno.

Popijte čašu vode sa kockicama.
Leda ili šećera, po volji.
Hvala kolega,
Tacno ne bi imao nista protiv da ste vi umjesto Bakira, intelekt vam je tu negdje, ne zna se koji je gluplji
Post Reply