Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:40
malakh wrote: 06/01/2020 23:34
zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:30 fakat SDAovci odlazak Konakovica iz SDA i ovo sadasnje razotkrivanje kriminalaca shvataju bas ono licno...sve bi halalili ali to nikada
i sada naravno iz nemoci ga pljuju i vrijedjaju...i to najvise oni iz prvog safa..."pravi" muslimani jel...to vjere ni islama ni na TVu nije vidjelo,samo korist
sive eminencije elmedina konakovića su hasan čengić, muamer zukorlić, bakir alispahić i amir zukić. doista misliš da je on otišao iz sda?
covjek ima svoju stranku...a to je li promijenio ideologiju,to je drugi par opanaka
ali po onom sto radi zadnjih godinu dana,on vise NIJE sda...ne znam ali meni jedina poveznica SDA i Konakovica sada bi mogla biti islam...eto covjek je vjernik
stvar osobne percepcije. npr. meni vjera nije poveznica, a pogotovo politička.

a mislim da si upratio kada je konaković govorio da on nije protiv sda, već protiv nekih ljudi u sda?
_Reds_

#3702 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Prpa.ba wrote: 06/01/2020 23:48 Moze i kad preskace, dok je Cetvorke otvorene su i aktivnosti zastupnika po sjednicama Skupstine KS.

Za spomenutu zastupnicu Arijanu Memic imamo sljedece: http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inicijative/9932
A za Predsjedavajucu skupstine Kristic imamo sljedece: http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inicijative/9927

Sreca pa borba protiv antikorupcije jos nije uzela svoj danak, pa i oni koji preskacu mogu slobodno procijeniti sta koji zastupnik radi ili ne radi. :)
Hvala. Moze statistika svih poslanika.

EDIT: Nasao.

Zanimljivo Kerla u top.
zippoo87

#3703 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

nisam upratio puno toga od Konakovica,jer ne pratim ni njega ni stranku mu a i ovdje ne pisem o njemu nista...nesto upratim sa teme o vladi KS,sto tamo pisete
meni je dobro sto je otvoreno krenuo na raskrinkavanje SDA kriminala i kriminalaca i sto je hrabar,jer zna da ga drzava nece zastiti a zna i nakakve hinje i kriminalce udara

i ono sto je radio u KS je vise bilo dobro...saradjivao je sa svima,pravio je i kompromise,nije napadao i vrijedjao nikoga iz sestorke...probleme su rjesavali u 4 zida,kako i treba a ne preko avaza i faktora,kako to rade neki drugi
drug_profi

#3704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:40
zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:30 fakat SDAovci odlazak Konakovica iz SDA i ovo sadasnje razotkrivanje kriminalaca shvataju bas ono licno...sve bi halalili ali to nikada
i sada naravno iz nemoci ga pljuju i vrijedjaju...i to najvise oni iz prvog safa..."pravi" muslimani jel...to vjere ni islama ni na TVu nije vidjelo,samo korist
sive eminencije elmedina konakovića su hasan čengić, muamer zukorlić, bakir alispahić i amir zukić. doista misliš da je on otišao iz sda?
covjek ima svoju stranku...a to je li promijenio ideologiju,to je drugi par opanaka
ali po onom sto radi zadnjih godinu dana,on vise NIJE sda...ne znam ali meni jedina poveznica SDA i Konakovica sada bi mogla biti islam...eto covjek je vjernik
Upitno je da li su SDA vjernici. Obzirom sta cine, zanima me kako to opravdavaju kroz vjeru?
Mozda je u tome bas i glavna razlika između Dine i njih, odnosno da je na tom mjestu pocelo da puca dok nije puklo skroz.
Na jednoj strani stranka koja je preduzece ciji je cilj uzeti vlast i sisati budzet... sve ostalo, drzava, narod... samo su marketing.
Na drugoj stranka koja bi da politickim djelovanjem kreira bolje i pravednije uslove zivota za sve, prema onome sto ih uci vjera.
Styling

#3705 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Nista od navedenog nije tacno.
Registarska oznaka

#3706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

malakh wrote: 06/01/2020 22:20
Styling wrote: 06/01/2020 22:00
malakh wrote: 06/01/2020 21:32 gledam press naroda i pravde. zbilja se mora priznati da ozbiljnosti ne manjka, ali jedna stvar, odnosno jedna osoba meni bode oci.

arijana memic, sestra pokojnog dzenana memica, koja je na jedan perfidan nacin iskoristila ubojstvo vlastitog brata, proteste i podrsku gradjana da porodica nadje pravdu, a ona dobila mjesto u skupstini kantona sarajevo.

ona je eklatantan primjer kakav smo mi sljam i kako bi sve iskoristili da se okoristimo i uzmemo pare i moc...
Ne krivim je. Pronasla je nacin da se bori za pravdu za svoga brata. Mnogi bi isto uradili.
a način je? iskreno, sramota me o tome i pričati, kako se jedna dobra namjera građana, da se pomogne porodici u pronalasku pravde, pretvorila u ličnu korist i fotelju.

kada sam ljude bliske njima, u čudu pitao što će ona tu, dobio sam odgovor da je ona samo zbog pravde i da je politika i stranka ne interesiraju. sada, godinu dana poslije, vidim da je po stranačkim sastancima, sijelima, sjednicama, skupovima, organima, redovita. da glasa kako stranka kaže, da podržava ljude iz stranke i da je 100% strnačka i uz stranku...

ps nedavno sam čuo jednu pametnu, baš za ovu malu i politiziranje slučaja dženan memić. "dobar kapitalac za dodatni mandat u skupštini, sa rokom trajanja svega četiri godine".
Umjesto da svi stanu na njenu stranu i pomognu da se ubica pronadje, vi palamudite jer je neko usao u politiku..
Ja nzm kako imate stida to spominjati, a dobro znate da su itekako u to ubistvo ukljucine funkcioneri, i to visoki, SDA. Jer da nije tako, davno bi se ovo rijesilo.

Nije ni cudo sto nam je ovakva drzava, kad se borimo za pogresne stvari. Umjesto da istjeramo pravdu svi zajedno, vi bacate udicu kako je ona usla u Skupstinu...
Kako je usao Devic, kako su usli ostalih 34 kandidata u Skupstinu? Kako te nije stid bgti, imas li trunke obraza ?
A_A_AKCIJA

#3707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Naravno da ga nije stid.

Na zadatku je da podmeće i laže. Pošto obično nema nikakvih dokaza, obično ovako lupi par imena i laži, u nadi da će se neko primiti. Kada ga provale, ušuti se i pređe na drugu temu i sve opet ponovo.

Sve mu se svodi na: ma dobra je vlada, ali Konaković...

Samo u par dana je lagao i petljao o pečatu. Mantrao o krivičnom djelu i ponavljao u nedogled pitanje ima li krivičnog djela, iako je jedno 10 puta dobio odgovor.

Onda se nonšalantno prebacio na Arijanu Memić i poslije plasirao ova imena mračnjaka i njihovu vezu sa Konakovićem.

Sve bez ikakvih argumenata i samo sa ciljem da se makar nešto loše priča.

Provaljen odavno.
jazzer

#3708 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jazzer »

A @ malakhu eto bas onako, slucajno, upalo u oko Arijanino prisustvo press konferenciji.

Salta ok kanale kad' ono neka press konferencija..zainteresuje se malo i nastavi gledati..svidja mu se sta govore
ovi iz NiP-a, ima tu odlicnih ideja, finog svijeta..ali avaj, sto mi je poznata ova cura? Da ono nije Arijana Memic, cijeg
su brata svirepo ubili i za ciju porodicu nema pravde vec godinama, pomisli mladjahni @malakh.

Pa koji ce ona k tu? Sto ne sjedi kuci i ceka pravdu? Pravna drzava ce joj pokucati na vrata i isporuciti ubicu brata.

Mojne nas farbati sviju ti, nismo mi svi slikari naivci. Bar ne onakvi kakvim se ti pravis sa ovim komentarom o Arijani.
agnostic_front

#3709 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agnostic_front »

Zabrinuti gradjanin vol. bogtepito :bih:
Roccohljup

#3710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Hebote, ispade da ako si nekog izgubio (ne dao Bog) na način kako je memić stradao, onda se nikako ne smiješ baviti politikom ili bilo čim drugim jer to znači da koristiš porodičnu tragediju, već sjedi kući i šuti :( Pa stvarno više........ :-) :-) :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#3711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

arijana memić je poznata kao sestra nastradalog dženana memića, tako je bilo i za izbore, tako je dobila glasove. ljudi su glasovali iz sažaljenja, u nadi da će se boriti i pravdu tražiti iz skupštinske klupe. moje mišljenje je da je ljude prevarila i da je sve iskoristila u vlastitu korist.

ljudi su je podržavali i stajali iza porodice, a preko nje se kompletan slučaj uspio politizirati i omogućili su da nip kroz njih dobije dodatnu kampanju. protesti u toku kampanje i na kraju završni skup ispred bbi. govor arijane ispred ljudi koji su učestvovali u protestima, a par dana ranije, govor arijane na stranačkom skupu na ilidži. kako to nije politizacija slučaja? ako nije, volio bih da mi se objasni kako onda izgleda politizacija jednog slučaja, jedne nepravde, za čiju pravdu se bore i građani.

i ja nju ne osuđujemo što je član skupštine, što je izabrala tu opciju da se bori, ali je za svaku osudu što je podrška građana koju su imali kroz porodičnu tragediju i nepravdu, stavljena na raspolaganje političkoj stranci.

ono što je interesantno jeste činjenica da je ona mogla biti neovisni kandidat i ja garantiram da bi po broju glasova sama sebi osigurala mandat. svi bi smo je podržali. ako je izabrala skupštinu prvenstveno zbog toga što želi na taj način da se bori za pravdu, da li je učinila pravu stvar što je to politizirala. ja mislim da nije i to je samo moje mišljenje.
MUNAFIK

#3712 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

malakh wrote: 07/01/2020 10:36 arijana memić je poznata kao sestra nastradalog dženana memića, tako je bilo i za izbore, tako je dobila glasove. ljudi su glasovali iz sažaljenja, u nadi da će se boriti i pravdu tražiti iz skupštinske klupe. moje mišljenje je da je ljude prevarila i da je sve iskoristila u vlastitu korist.

ljudi su je podržavali i stajali iza porodice, a preko nje se kompletan slučaj uspio politizirati i omogućili su da nip kroz njih dobije dodatnu kampanju. protesti u toku kampanje i na kraju završni skup ispred bbi. govor arijane ispred ljudi koji su učestvovali u protestima, a par dana ranije, govor arijane na stranačkom skupu na ilidži. kako to nije politizacija slučaja? ako nije, volio bih da mi se objasni kako onda izgleda politizacija jednog slučaja, jedne nepravde, za čiju pravdu se bore i građani.

i ja nju ne osuđujemo što je član skupštine, što je izabrala tu opciju da se bori, ali je za svaku osudu što je podrška građana koju su imali kroz porodičnu tragediju i nepravdu, stavljena na raspolaganje političkoj stranci.

ono što je interesantno jeste činjenica da je ona mogla biti neovisni kandidat i ja garantiram da bi po broju glasova sama sebi osigurala mandat. svi bi smo je podržali. ako je izabrala skupštinu prvenstveno zbog toga što želi na taj način da se bori za pravdu, da li je učinila pravu stvar što je to politizirala. ja mislim da nije i to je samo moje mišljenje.
Nije Arijana ubila svog brata, to sakrila, naporavila proteste, svalila na druge i onda iskoristila tu podrsku gradjana i postala.clan Skupstine KS...

Djevojka je pametno izabrala politicku platformu preko koje moze da se bori za svog brata protiv ove nepravde... To sto tebi smeta KIFLA njoj ne smeta kao ni ljudima koji su joj dali glas...

Ova tvoja lažna zabrinutost i gdje ti ko fol sve razumijes i podrzavas ALI... Je bas providna.

Svaka cast Arijani sto je odlucila da se jos snaznije bori protiv nepravde. Niko nije za nju glasao iz sazaljenja nego iz PODRŠKE!!!
mousstapha

#3713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mousstapha »

Nije toliki problem Arijanin direktni uazak u politiku. Medjutim, ono sto je ona uradila jeste na neki nacin rizik. Usla je u stranku i kao ulog ponijela dosadasnji aktivizam i direktnu poveznicu sa imenom Dzenana Memica. Eventualno njeno razocarenje moze znaciti i kraj takve borbe. A politika je kurva, nikad ne znas sta se iza brda valja.
Registarska oznaka

#3714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Roccohljup wrote: 07/01/2020 10:28 Hebote, ispade da ako si nekog izgubio (ne dao Bog) na način kako je memić stradao, onda se nikako ne smiješ baviti politikom ili bilo čim drugim jer to znači da koristiš porodičnu tragediju, već sjedi kući i šuti :( Pa stvarno više........ :-) :-) :-)
Pa SDA politika, "Čuti dok te karam"
malakh

#3715 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 07/01/2020 10:56
malakh wrote: 07/01/2020 10:36 arijana memić je poznata kao sestra nastradalog dženana memića, tako je bilo i za izbore, tako je dobila glasove. ljudi su glasovali iz sažaljenja, u nadi da će se boriti i pravdu tražiti iz skupštinske klupe. moje mišljenje je da je ljude prevarila i da je sve iskoristila u vlastitu korist.

Nije Arijana ubila svog brata, to sakrila, naporavila proteste, svalila na druge i onda iskoristila tu podrsku gradjana i postala.clan Skupstine KS...

Djevojka je pametno izabrala politicku platformu preko koje moze da se bori za svog brata protiv ove nepravde... To sto tebi smeta KIFLA njoj ne smeta kao ni ljudima koji su joj dali glas...

Ova tvoja lažna zabrinutost i gdje ti ko fol sve razumijes i podrzavas ALI... Je bas providna.

Svaka cast Arijani sto je odlucila da se jos snaznije bori protiv nepravde. Niko nije za nju glasao iz sazaljenja nego iz PODRŠKE!!!
prvo, ja nisam zabrinut, ja sam ogorcen. ogorcenje dolazi zato sto su me pokusali prevariti, na nacin da se i moje prisustvo skupovima podrske i porotestima, kao i moja podrska porodici memic, mogla iskoristiti da moj glas indirektno ode ljudima, odnosno za opciju, ideolosku orijentaciju, za koju nikada nisam glasovao. da se jednoj stranci da na vaznosti i da se kroz proteste i na taj nacin iskaze priklonjenost gradjana kifli i nipu.

ako pricamo o platformi, imali su idealnu platformu, neovisnu, da udju u skupstinu. arijana da je bila neovisni kandidat, garantiram da bi je gradjani podrzali i da bi je ugurali u skupstinu. garantiram da bi ona sama, kao kandidat, imala puno vise glasova nego sto je imala kao stranacki kandidat.

ja razumijem da ti kao clan ili simpatizer nipa podrzavas njen postupak, ali ti razumi da ima ljudi koji su od samog pocetka uz porodicu, koji su pomagali, odazivali se, branili istu, a onda ih njihov pokusaj nametanja politicke opcije i politizacija svega, razocarala.

ima tema na ovom forumu, vezana za pokojnog dzenana memica. pogledajte svi sto se prije godinu i pol pisalo i koliko se raspravljalo sa provokatorima...
A_A_AKCIJA

#3716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Postoje patološki lažovi i lažovi po zadatku.

Samo ga treba pustiti da piše, da skontaš kakvo društvo želi i za koga laže.

Dakle, nije bitno što Konaković priča istinu i što je SDA odrao u borbi protiv korupcije. Što za svaku iznesenu optužbu protiv tajkuna ima gomilu argumenata i dokaza. Problem je što ga od lijeva do desna podržavaju u tome. Ku'će SDPovac podržati Konakovića, heej? Usudio se da resetuje politički koncept po kojem svi treba da glasamo za svoje, pa makar crkli. Koncept koji garantuje ostanak SDA na vlasti dok se boje ne rastope.

Strašno mu je što se osoba kojoj je nanešena stravična nepravda politički angažuje i bori za pravdu i istinu kroz sistem. Strašno je kada konačno dobije priliku da komesara MUPKS lično pita detalje koji joj se uskraćuju tokom istrage koja ne daje nikakav rezultat. Naivno se pita otkud politika u svemu. A ne pita se kako to da se smrt običnog smrtnika rasteže po sudovima godinama, a jedan Budnjo dobije rješenje od Suda za 24 sata. Tu se pravi lud i to je kao normalno. Pravi se lud, a zna da su slični slučajevi u svijetu pokretali revolucije, a ne samo ulazili u kantonalnu skupštinu. Umjesto da je ostala kući, da cvili i tuguje između četiri zida, ili da kao nezavisni kandidat doprinese besmislu i očuvanju SDA na vlasti. Naravno, u tom grmu leži zec.

Baljezga o kultu ličnosti, a Komšić i danas ima na zidu sliku lika koji nije živ evo 40 godina. Namjerno ubacuje taj koncept kulta ličnosti, jer je to jedini način da ocrni organsku popularnost koju ova Vlada ima među građanima.

Možeš ti spletkariti koliko hoćeš, ali nema više povratka na staro. Sve protiv čega kukaš, boli tvoje poslodavce. Sjeme promjene je posijano. Ljudima je pokazano i dokazano da može i mora bolje. Očekuj još Arijana Memić i sličnih da konačno traže pravdu. Svi koji ne mogu zbog tvojih poslodavaca dobiti posao dok ne zakite, svi koji u medijima mole za novac za liječenje, jer su ga tvoji pokrali, svi koji ne žele da se zbog tri metra drva ide u zatvor, a da Budnjo decenijama harači i ostane neokrznut, svi kojima bodu oči Sjebijine tašne od 20.000 KM...

Sjedi i plači. Nema nazad. Eh, da, možeš pokušati spletkariti kao što i radiš, pa da te ovako javno ismijavamo :D
Ja ću vrlo rado iskoristiti svaku tvoju glupost, da ti je nabijem na nos.
Bujrum.
The BEN10

#3717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

malakh wrote: 06/01/2020 22:33 eh pazi sada ovo. ja garantiram da je prije izbora i dok se sve nije politiziralo, glas porodice memić bio mnogo, mnogo glasniji, nego što je danas. redoviti protesti i enormna podrška. hoćemo li napraviti analizu da se uvjerimo?

nadalje, dok je mala u skupštini, samo jedni protesti, sa 30% odziva od ranije.

i za tebe nije čudno kada netko organizira proteste, digne javnost, dobije podršku javnosti, a onda se kandidira na izborima, ne samostalno, već kao član neke partije i zašuti.

ja sam slučaj pratio od samog početka, bio na protestima i na ilidži i kod scca i kod pozorišta. na ovom forumu se raspravljao sa provokatorima tipa @MensurM koji je pola godine prije izbora počeo spinirati da će ona biti kandidat i da je sve usmjereno da ona prođe i da navlače ljude. mi ga orkestrirano popljuvali, a čovjek ispade u pravu.

da dalje pišemo? da analiziramo podršku prije i poslije izbora, jer je očito da se davno slučaj politizirao.

rijec za sve je izdaja i obmana.
Ne, podrška za slučaj pada jer je narod vidio da nema fajde - SDA kontroliše tužilaštva i sudove, što su demonstrirali i u slučaju Memić. Narod vidi da nema koristi od protesta i to je to.
The BEN10

#3718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2020 11:46 Postoje patološki lažovi i lažovi po zadatku.

Dakle, nije bitno što Konaković priča istinu i što je SDA odrao u borbi protiv korupcije. Što za svaku iznesenu optužbu protiv tajkuna ima gomilu argumenata i dokaza. Problem je što ga od lijeva do desna podržavaju u tome. Ku'će SDPovac podržati Konakovića, heej? Usudio se da resetuje politički koncept po kojem svi treba da glasamo za svoje, pa makar crkli. Koncept koji garantuje ostanak SDA na vlasti dok se boje ne rastope.

Strašno mu je što se osoba kojoj je nanešena stravična nepravda politički angažuje i bori za pravdu i istinu kroz sistem. Strašno je kada konačno dobije priliku da komesara MUPKS lično pita detalje koji joj se uskraćuju tokom istrage koja ne daje nikakav rezultat. Naivno se pita otkud politika u svemu. A ne pita se kako to da se smrt običnog smrtnika rasteže po sudovima godinama, a jedan Budnjo dobije rješenje od Suda za 24 sata. Tu se pravi lud i to je kao normalno. Pravi se lud, a zna da su slični slučajevi u svijetu pokretali revolucije, a ne samo ulazili u kantonalnu skupštinu. Umjesto da je ostala kući, da cvili i tuguje između četiri zida, ili da kao nezavisni kandidat doprinese besmislu i očuvanju SDA na vlasti. Naravno, u tom grmu leži zec.

Baljezga o kultu ličnosti, a Komšić i danas ima na zidu sliku lika koji nije živ evo 40 godina. Namjerno ubacuje taj koncept kulta ličnosti, jer je to jedini način da ocrni organsku popularnost koju ova Vlada ima među građanima.

Možeš ti spletkariti koliko hoćeš, ali nema više povratka na staro. Sve protiv čega kukaš, boli tvoje poslodavce. Sjeme promjene je posijano. Ljudima je pokazano i dokazano da može i mora bolje. Očekuj još Arijana Memić i sličnih da konačno traže pravdu. Svi koji ne mogu zbog tvojih poslodavaca dobiti posao dok ne zakite, svi koji u medijima mole za novac za liječenje, jer su ga tvoji pokrali, svi koji ne žele da se zbog tri metra drva ide u zatvor, a da Budnjo decenijama harači i ostane neokrznut, svi kojima bodu oči Sjebijine tašne od 20.000 KM...

Sjedi i plači. Nema nazad. Eh, da, možeš pokušati spletkariti kao što i radiš, pa da te ovako javno ismijavamo :D
Bujrum.
Hahaha, aaferim brate, to se zove dominacija razuma i argumenata. :kakoste: :thumbup:
muha_sa

#3719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Iz mog doma imaju 4 zagarantovana glasa
The 51st State

#3720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

muha_sa wrote: 07/01/2020 11:59 Iz mog doma imaju 4 zagarantovana glasa
vala kad su tebe kupili to mora da nesto znaci :thumbup:

elem, sto se tice ovog laznog dusebriznistva vala dzaba trud, trebali ste koske bacati prije nego sto vas je pomelo sa scene, sad takva aktivnost je dobro dosla i ide u prilog nip-u
_Reds_

#3721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Sta kazu FGR-ovci, Kifla uzeo glasove SDA-ovcima, a prvi AA Akcija se presaltao i glasao za Kiflu.

Dodushe da se vidjeti da je dobio i neku funkciju.
Akibh

#3722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2020 11:46 Postoje patološki lažovi i lažovi po zadatku.

Bujrum.
:lol: :lol:
Pucajte stranacke pamflete, lijepo je to...
samo nismo svi lobotomci

Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.

Prije toga bio je dugogodišnji (neki bi dodali i osrednji) igrač i kapiten KK Bosna, te igrao u timovima u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. On je 2003. godine, nakon što se povukao iz profesionalnog sporta zasjeo na čelo ovog kluba i funkciju direktora obavljao do 2008. godine. KK Bosna je završila u dugovima, a mnogi danas smatraju da je upravo Dino Konaković zaslužan za njenu propast i prozivaju ga 'grobarom' ovog kluba.

U politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije (SDA). Iste godine je izabran u Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata kandidovao se na lokalnim izborima 2008. godine za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo (KS) i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon općih izbora u BiH u martu 2015. godine imenovan je za premijera Kantona Sarajevo (SDA).
MUNAFIK

#3723 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

U mom okruzenju recimo da imam 30 tak ljudi koji glasaju i glasali su uglavnom za SDA... Prosle izbore vise od pola ih nije vise glasalo za SDA, a naredne nece niko...

Ideju SDA svi podrzavamo ali ove sad ljude koji vode stranku u KS nikako... Jednostavno glasamo svi redom protiv njih!!!
P
Da nisu krali glasove sigurno ne bi presli 40 000 glasova na KANTONU ali tako je to... Dosta su uzdrmani. Oni namaju kapacitet da vode ozbiljne procese... Oni pustaju jednu Sebiju da im diktira sta da rade i da ih pravi sve skupa budalama...
bunk

#3724 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Kakva sumanuta izjava.
Sa kime se sastaju ambasadori SAD i GB kad imaju sastanak sa sda?
Sa Sebijom?
Molim te,prozirno je vise to...
Styling

#3725 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Akibh wrote: 07/01/2020 13:10

:lol: :lol:
Pucajte stranacke pamflete, lijepo je to...
samo nismo svi lobotomci

Elmedin Dino Konaković, rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine, završio je Elektrotehničku školu, a kasnije (iznenada) diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Odsjek menadžment u sportu, u svojim 30-im. Njegov studentski život obilježila je velika afera, jer je, navodno, trogodišnji fakultet uspio završiti za manje od dva mjeseca, međutim, uprkos svemu, index mu krase skoro same desetke.

Prije toga bio je dugogodišnji (neki bi dodali i osrednji) igrač i kapiten KK Bosna, te igrao u timovima u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. On je 2003. godine, nakon što se povukao iz profesionalnog sporta zasjeo na čelo ovog kluba i funkciju direktora obavljao do 2008. godine. KK Bosna je završila u dugovima, a mnogi danas smatraju da je upravo Dino Konaković zaslužan za njenu propast i prozivaju ga 'grobarom' ovog kluba.

U politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije (SDA). Iste godine je izabran u Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata kandidovao se na lokalnim izborima 2008. godine za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo (KS) i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon općih izbora u BiH u martu 2015. godine imenovan je za premijera Kantona Sarajevo (SDA).
Ove dvije rijeci koje su boldovane obaraju kompletan tvoj post. Sve se svodi na rekla-kazala, ljudi pricaju, navodno, itd., sto granici sa klevetom.

Da li je Konakovic procesuiran zbog slucaja KK Bosna i da li neko ima dokaz da je zavrsio fakultet za dva mjeseca? Kada ovo pokazes, mozemo dalje pricati.
Post Reply