Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:23 da te ne citiramo vise,opet ces ostati bez odgovora na pitanja i pisati nove postove :D
pa reci da ne pazimo na tebe

nego,da ovo sto ni mi tacno ne znamo (treba reci da svako tumaci na svoj nacin)ostavimo do sutra i da sutra vidimo sta ce se desiti,jer je Konakovic meni se cini najavio sutra neku presicu,na kojoj ce dati odgovore
misliš na kojoj će ubjeđivati građane da je ispravan, a onda dirigirano ovdje da čitamo kako se od njega stvara kult ličnosti i kako njegovo govno miriše?

hajde, pričekat ćemo do sutra.

da ne zaboravimo:
malakh wrote: 06/01/2020 23:16 od silnih replika, ne mogu sve pohvatati, pa ovako jedan post za sve.

prvo sto me iznenadjuje jeste cinjenica koliko na forumu ima laznih ljevicara i latentnih sda glasaca, samo u njenim razlicitim oblicima. koliko je drustvo blisko sda, a da ni sami nisu svjesni toga.

nadalje, koliko postoji perfidnih pokusaja prebacivanja teme sa jedne na drugu i truda da se opravda jedan nelegalan postupak, drugim nelegalnim postupkom.

cinjenica jeste da je subotnja sjednica skupstine farsa i zabokrecina, ali je isto tako cinjenica da je bahatost i smionost pojedinca, takodjer farsa i nelegalan cin. moglo se to sve sprijeciti policijom, koju bahati kifla kontrolira. moglo se pismenim putem obratiti sekretarki da ne prisustvuje sjednici i da odlozi pecat. zasto se to nije uradilo? sada ce gomila pohrliti da me napadne i da kaze da ne shvatam, da spiniram, da ne znam procedure, a od kifle stvarati kult licnosti, jer se koristio clanom 71. poslovnika, a i sam prekrsio clan 5. istog.

ako je to sprijecavanje u cinjenju kaznenog djela i zastita gradjana, zasto nije otudjio pecat kada se istim pecatila njegova odluka o prodaji termi za bagatelu?

zakon odlicno poznaje institucije koje sprijecavaju grupu ili pojedinca u cinjenju kaznenog djela, a to nije kifla, niti funkcija koju on obavlja. jednu takvu instituciju i sam kontrolira preko kovacevica i selimovica, koja usko suradjuje sa tuzilastvom i koja obajvestava dezurnog tuzioca o svemu. zasto nije iskoristio spostvene poluge moci, ako je htio nesto sprijeciti? ako cemo se vaditi na institucije i pristrasnost istih, ja pitam, a tko ih je stvarao ,slagao i preslagao u posljednjih 12 godina, u kantonu sarajevo? odgovor je jasan, djelomicno i kifla, sa sefovskih pozicija.

i ono sto me najvise rastuzuje jeste cinjenica da se od kifle,covjeka mizernog znanja, dosta sumnjive i nekredibilne proslosti, pravi kult licnosti.

za kraj. sjecam se tog 2. maja 92., vecernji sati, pusimo cigare i komentiramo pojedina zbivanja, kada jedan uzoriti starjesina rece, da su usli i uzeli pecat i protokol, popusili bi ga mi dobro.
refffko

#8402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by refffko »

izvrsni direktor wrote: 06/01/2020 19:36
bunk wrote: 06/01/2020 19:12 Zoki je i moj favorit bio,naravno iz potpuno suprotnih razloga od sadasnjih junosa u sdp BiH..najelokventniji i najnacitaniji covjek u politici u Hrvatskoj vec 15 godina..uz naravno neobjasnjive ispade s vremena na vrijeme..
Favorit ti je bio covjek koji nas naziva big shitom ?

Sda patriote...
Sta je slagao?
Je li veci problem sto to neko javno kaze, ili to sto realno jesmo?
Prpa.ba

#8403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Apsolutno se slazem da od Kifle ne treba praviti kult licnosti. Da su ljudi zeljni da neko "jebe majku SDA i njenim kurtonima", stoji i to, pa u zelji izgore. Mada je vecina starije forumske raje i dalje korektna i rezervisana, tvrde samo da je prijestup diskutabilan i da ce Sud odluciti, kao i da su velike sanse da Kifla dobije i finu kaznu.

Ipak, mene rastuzuje i jos jedan kult licnosti koji vidim na forumu.

Par tema ispod nalazi se tema o DF-u gdje se isto tako pravi kult licnosti oko jos jednog sarajlije skromnih intelektualnih kapaciteta, a ucinka, moglo bi se reci, jos skromnijeg i od Kifle. Stavise, ucinak mu je i nizi od ucinka njegove skromne nezaposlene supruge za koju zlobnici tvrde da je ni za sta uzimala pare u Turistickoj zajednici KS, a i da ima neke apartmane na Vlasicu. Umjesto rezervisanosti spram njegovih postupaka, tamo se urinira i dominira nad neistomisljenicima, a povremeno ulete i geostratezi tvrdeci kako su svi neistomisljenici salonski cetnici ili ustase.

Izgleda da smo kao drustvo osudjeni na kultove licnosti.

Da bunkovski zakljuckim: nazalost. :mrgreen:
zippoo87

#8404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by zippoo87 »

Prpa.ba wrote: 06/01/2020 23:40 Apsolutno se slazem da od Kifle ne treba praviti kult licnosti. Da su ljudi zeljni da neko "jebe majku SDA i njenim kurtonima", stoji i to, pa u zelji izgore. Mada je vecina starije forumske raje i dalje korektna i rezervisana, tvrde samo da je prijestup diskutabilan i da ce Sud odluciti, kao i da su velike sanse da Kifla dobije i finu kaznu.

Ipak, mene rastuzuje i jos jedan kult licnosti koji vidim na forumu.

Par tema ispod nalazi se tema o DF-u gdje se isto tako pravi kult licnosti oko jos jednog sarajlije skromnih intelektualnih kapaciteta, a ucinka, moglo bi se reci, jos skromnijeg i od Kifle. Stavise, ucinak mu je i nizi od ucinka njegove skromne nezaposlene supruge za koju zlobnici tvrde da je ni za sta uzimala pare u Turistickoj zajednici KS, a i da ima neke apartmane na Vlasicu. Umjesto rezervisanosti spram njegovih postupaka, tamo se urinira i dominira nad neistomisljenicima, a povremeno ulete i geostratezi tvrdeci kako su svi neistomisljenici salonski cetnici ili ustase.

Izgleda da smo kao drustvo osudjeni na kultove licnosti.

Da bunkovski zakljuckim: nazalost. :mrgreen:
a da bude smijesno,od ZK kult prave upravo ovi sto druge prozivaju da od Konakovica prave kult licnosti :D
izgleda da taj bunkovski zakljucak ima "ono nesto" u sebi...nazalost :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#8405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:44
a da bude smijesno,od ZK kult prave upravo ovi sto druge prozivaju da od Konakovica prave kult licnosti :D
ne, krivo. kult ličnosti od kifle prave članovi i simpatizeri naše stranke i sdpa. najbolji primjer ti je citirani post kolege @Prpa.ba, koji je blagonaklonjeniji spram konakovića, i postovi par forumaša, na prethodnim stranicma, a koji su naklonjeni našoj stranci i sdpu. u suštini, na jednu lošu na kiflu, dobiješ popare, kao da si peđu ili nikšića najgrublje izvrijeđao.

svaka čast kifli na tomu. zavidno je da uspješno okuplješ svoju bazu desnog centra, a brane te liberali i ljevičari.

@Prpa.ba ja da sam napisao isti post, deset ih bi se zalijepio sa optužbama da spinujem, obavještajac, vaki naki. dovoljno je da kažem da se slažem sa istim, a u vezi obojice.
baxus

#8406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

malakh wrote: 06/01/2020 23:38

da ne zaboravimo:
malakh wrote: 06/01/2020 23:16 od silnih replika, ne mogu sve pohvatati, pa ovako jedan post za sve.

prvo sto me iznenadjuje jeste cinjenica koliko na forumu ima laznih ljevicara i latentnih sda glasaca, samo u njenim razlicitim oblicima. koliko je drustvo blisko sda, a da ni sami nisu svjesni toga.

nadalje, koliko postoji perfidnih pokusaja prebacivanja teme sa jedne na drugu i truda da se opravda jedan nelegalan postupak, drugim nelegalnim postupkom.

cinjenica jeste da je subotnja sjednica skupstine farsa i zabokrecina, ali je isto tako cinjenica da je bahatost i smionost pojedinca, takodjer farsa i nelegalan cin. moglo se to sve sprijeciti policijom, koju bahati kifla kontrolira. moglo se pismenim putem obratiti sekretarki da ne prisustvuje sjednici i da odlozi pecat. zasto se to nije uradilo? sada ce gomila pohrliti da me napadne i da kaze da ne shvatam, da spiniram, da ne znam procedure, a od kifle stvarati kult licnosti, jer se koristio clanom 71. poslovnika, a i sam prekrsio clan 5. istog.

ako je to sprijecavanje u cinjenju kaznenog djela i zastita gradjana, zasto nije otudjio pecat kada se istim pecatila njegova odluka o prodaji termi za bagatelu?

zakon odlicno poznaje institucije koje sprijecavaju grupu ili pojedinca u cinjenju kaznenog djela, a to nije kifla, niti funkcija koju on obavlja. jednu takvu instituciju i sam kontrolira preko kovacevica i selimovica, koja usko suradjuje sa tuzilastvom i koja obajvestava dezurnog tuzioca o svemu. zasto nije iskoristio spostvene poluge moci, ako je htio nesto sprijeciti? ako cemo se vaditi na institucije i pristrasnost istih, ja pitam, a tko ih je stvarao ,slagao i preslagao u posljednjih 12 godina, u kantonu sarajevo? odgovor je jasan, djelomicno i kifla, sa sefovskih pozicija.

i ono sto me najvise rastuzuje jeste cinjenica da se od kifle,covjeka mizernog znanja, dosta sumnjive i nekredibilne proslosti, pravi kult licnosti.

za kraj. sjecam se tog 2. maja 92., vecernji sati, pusimo cigare i komentiramo pojedina zbivanja, kada jedan uzoriti starjesina rece, da su usli i uzeli pecat i protokol, popusili bi ga mi dobro.
Nećemo zaboraviti,
Iz očaja si se totalno razotkrio. Evo trunis 5 dana ovdje zaboga odakle nekom muda da se suprotstavi kabadahijama iz SDA.

Dino ispao mangup! Izgleda da to najviše boli.
A kad se svi ćorci ispale i čovjek ne završi i zatvoru kako to ovdje pojedinci priŽeljkuju, pored toga sto je mangup ispast će i pametan.

Ima da žene počnu za njega glasat ko nekad sto su za Harisa Silajdzica glasale.

Nadam se da te nisam dodatno rastužio.
malakh

#8407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

baxus wrote: 07/01/2020 00:12
malakh wrote: 06/01/2020 23:38

da ne zaboravimo:

Nećemo zaboraviti,
Iz očaja si se totalno razotkrio. Evo trunis 5 dana ovdje zaboga odakle nekom muda da se suprotstavi kabadahijama iz SDA.

Dino ispao mangup! Izgleda da to najviše boli.
A kad se svi ćorci ispale i čovjek ne završi i zatvoru kako to ovdje pojedinci priŽeljkuju, pored toga sto je mangup ispast će i pametan.

Ima da žene počnu za njega glasat ko nekad sto su za Harisa Silajdzica glasale.

Nadam se da te nisam dodatno rastužio.
zašto pokušavaš prebaciti na neku ličnu osnovu? razotkrio, rastužio, najviše boli?

suprostavio se jeste, to ne sporim, ali na njihov način i ušao na njihov teren, potpuno go i bez oružja, a nasuprot sebe ima armadu naoružanu do zuba. da li je to pametno? ja bih rekao da i nije baš. da li je hrbaro? itekako.

ali najbitnije jeste što se iz svakog novog citiranja mojih postova, dokazuje koliko se od kifle pravi kult ličnosti.
drug_profi

#8408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Dobro si ti. Nije daleko ta famozna "Za Harisa"... pomama. Mogao bi Dino postat popularan kod tetki i nana.
Fino izgleda, fino prica, hadzija...
baxus

#8409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

drug_profi wrote: 07/01/2020 00:23 Dobro si ti. Nije daleko ta famozna "Za Harisa"... pomama. Mogao bi Dino postat popularan kod tetki i nana.
Fino izgleda, fino prica, hadzija...
Vodu nam pustio, kerova nas spasio.

Dino institucija. Treba mu sve pecata u Kantonu sto ima Ustavom prepisat.
madner

#8410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Nista zabrinutost sto SDA SBB I Df krse ustav KS?
putokaz1

#8411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/01/2020 14:38
Chmoljo wrote: 05/01/2020 14:37 I opet nema odgovora.
Ima, kako nema.

Đe pečat, je odgovor :D
Vidjet ce se se 8 og ko je Gazda u Kuci,pardon u KS
RunnerX

#8412 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by RunnerX »

refffko wrote: 06/01/2020 23:39
izvrsni direktor wrote: 06/01/2020 19:36
bunk wrote: 06/01/2020 19:12 Zoki je i moj favorit bio,naravno iz potpuno suprotnih razloga od sadasnjih junosa u sdp BiH..najelokventniji i najnacitaniji covjek u politici u Hrvatskoj vec 15 godina..uz naravno neobjasnjive ispade s vremena na vrijeme..
Favorit ti je bio covjek koji nas naziva big shitom ?

Sda patriote...
Sta je slagao?
Je li veci problem sto to neko javno kaze, ili to sto realno jesmo?
Ovo ti je situacija kao sa crncima u Americi, kada crnac crncu kaže nigga' to je ok, ali kada ih bijelac tako nazove odmah lete noževi, čaše, flaše... rasizam, itd...

Naravno da smo big shit, nefunkcionalna država, bez i najmanje šanse da će se nešto promijeniti, a i kad se nešto promijeni (kao u Kantonu Sarajevo), odmah se pokrene mašinerija i to se razjebe. Samo ovoga puta na spektakularan način, nož u leđa nam zabije čovjek za kojeg smo jedinog bili sigurni da to neće uraditi.
JThomas

#8413 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

a ustvari jednostavno je, i čaršaf je nepotreban. ako nema uslova da kifla uzme pečat, ne bi bilo ni da ga uzme policija bez sudskog naloga ili mjere osiguranja. ako je on učinio krivično djelo, učinila bi ga i policija. jer šta će policiji pečat skupštine ako se koristi normalno. to ne smije ni policija.

u situaciji gdje oni u 12 i 15 šalju pozive mailom za 1 za "sjednicu" - hitnost svakako postoji, i ni budnjo ne bi mogao čekati mjeru osiguranja. pravo mišljenje ne mogu dati ni ovako kafanski, iz vrlo jednostavnog načina što stvarno ne znam (a ne "ne znam" i "pitam se") šta je tačno bilo s pečatom. ali zakuhali su sami i argumente su dali sami.
Control panel

#8414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

Nije tema ali moram da odgovorim ovim sto prozivaju milanovica za ono big shit. Da malo vise pratite njegov tad znali bi sa on puno koristi metafore i malo komplikovan rijecnik obicnom puku slabo razumljiv.
Kada je rekao da nasa drzava nije stzava, nista nije pogrijesio. Ovakve frankestjan drzave nema nigdje u svijetu. I nemojte se ljutiti sto je covjek rekao istinu o nama u jednoj recenici.
Kad je rekao big shit i da se tamo nema sa kim razgovarati. Pa sve ce vam biti jasno na koga je mislio. Ko su bili clanovi predsjednistva tada. Covic, izetbegovic i ivanic.
Treba li vam dalje objasnjavati sta je big shit.
_Reds_

#8415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Control panel wrote: 07/01/2020 08:12 Nije tema ali moram da odgovorim ovim sto prozivaju milanovica za ono big shit. Da malo vise pratite njegov tad znali bi sa on puno koristi metafore i malo komplikovan rijecnik obicnom puku slabo razumljiv.
Kada je rekao da nasa drzava nije stzava, nista nije pogrijesio. Ovakve frankestjan drzave nema nigdje u svijetu. I nemojte se ljutiti sto je covjek rekao istinu o nama u jednoj recenici.
Kad je rekao big shit i da se tamo nema sa kim razgovarati. Pa sve ce vam biti jasno na koga je mislio. Ko su bili clanovi predsjednistva tada. Covic, izetbegovic i ivanic.
Treba li vam dalje objasnjavati sta je big shit.
Da je to rekao neko drugi, pa hajde.

Sam Milanovic i njegova drzava, nije daleko od toga. Tako da... Na kraju krajeva, ta ista njegova drzava konstatno radi na destabilizaciji ove drzave.
Mlatio je on gluposti i u kampanji sada.
A_A_AKCIJA

#8416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 07/01/2020 00:10
zippoo87 wrote: 06/01/2020 23:44
ne, krivo. kult ličnosti od kifle prave članovi i simpatizeri naše stranke i sdpa. najbolji primjer ti je citirani post kolege @Prpa.ba, koji je blagonaklonjeniji spram konakovića, i postovi par forumaša, na prethodnim stranicma, a koji su naklonjeni našoj stranci i sdpu. u suštini, na jednu lošu na kiflu, dobiješ popare, kao da si peđu ili nikšića najgrublje izvrijeđao.

svaka čast kifli na tomu. zavidno je da uspješno okuplješ svoju bazu desnog centra, a brane te liberali i ljevičari.

@Prpa.ba ja da sam napisao isti post, deset ih bi se zalijepio sa optužbama da spinujem, obavještajac, vaki naki. dovoljno je da kažem da se slažem sa istim, a u vezi obojice.
Prvo, za kult ličnosti, nužan uslov je da budeš ličnost. :D

Podvojene ličnosti, jedan dan jedno, a sutra drugo, teško dobiju sledbeništvo poput kulta.

Pa što ne kažeš odmah u čemu je problem. Kako bi divna politička scena bila da građani ne razmišljaju svojom glavom. SDPovac samo svoje da hvali, NS ovac svoje, a većina naravno Bakiraaa :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Prpa voli Tita, a Banksy Banksyja,
Šta ću sada ja, zagorio na Komšića.
JThomas

#8418 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

i zovneš policiju, i šta će ona, čitati poslovnik, cijeniti je li čelik ili je danijela pravi predsjednik i uručiti pečat pravom predsjedniku. naravno da neće. niti može, niti treba, reći će tužite se sudu. a oni bi onda rekli pa bila je policija to dokazuje da je sve u redu :mrgreen:
madner

#8419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Sve po zaslugama, Komso je imao pa izgubio podrsku mase.
JThomas

#8420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

zato ima podršku selektora reprezentacije.
bunk

#8421 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

madner wrote: 07/01/2020 10:59 Sve po zaslugama, Komso je imao pa izgubio podrsku mase.
Koje mase izgubiio?
50 forumasa i nekih clanova njihovih obitelji koji silje za ns ili nip 24/7.
Uozbilji se,forum nije mjerilo ni za jednu ulicu u Sa ...
Dendrlix

#8422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dendrlix »

bunk wrote: 07/01/2020 11:18 Koje mase izgubiio?
Na poslu imam jedno 15ak kolega koji su glasali za ŽK. Svi sebi jbu majku što glasaše za njega. U službi u kojoj radi 30ak ljudi, pola je reklo nikad više za ŽK. Nijedan nije na forumu.
Brzo će opštinski izbori pa bumo vidjeli.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by un1ted »

OOOOO itekako je izgubio :) Prije bih glasao za čovketa kojeg znam da će me jebati 4 godine, nego imati lažnu nadu i vjeru, na koju mi se posere ovako.
The BEN10

#8424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

bunk wrote: 07/01/2020 11:18
madner wrote: 07/01/2020 10:59 Sve po zaslugama, Komso je imao pa izgubio podrsku mase.
Koje mase izgubiio?
Apsolutno.
Nema te sile koja će pridobiti glasove dobijene predizbornim paketima.

Image
bunk

#8425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Zamisli 600k u paketicima.
Locked