Imaj u vidu da se država BiH prema svim svojim narodima ponaša kao maćeha, ne samo prema Hrvatima. Oni koji na BiH gledaju onako kako je prirodno, nisu čak ni konstitutivni. A Republika Hrvatska je najveća maćeha Hrvatima, zato i odlaze tako euforično iz nje.Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 18:47ne mogu naći izvorni post pa citiran tebe.seoBIH wrote: ↑06/01/2020 18:29 Sta kazu BIH hrvati na ovakve komentare Hrvata iz Hrvatske?
Ivan Ko*****
Sta pricate vi gospodine, clanak je pun pogodak u sridu! Prosle izbore pobjedu je presudila dijaspora iako je HR glasala za Josipovica, 5 godina smo bili prisiljeni gledati i slusati naredbe nekoga tko uopce nije izabran od HRVATA vec od DIJASPORE a dijaspora nisu Hrvati, oni su otisli i ne sudjeluju u Hrvatskoj. Mogu oni sami sebe zavaravati, ali su skitnice i beskucnici bez domovine.
Po kojoj teoriji su izabrali na prošlim izborima Hrvati iz Bih nama u HR predsjednicu ? Dakle ti misliš da je tih par tisuća razlike glavnina a ne onih milijun ? Nažalost, možda se oni I osjećaju ka da su bez domovine jer se njihova vlastita država ponaša ka maćeha ali sigurna san da će u Hrvatskoj uvik biti mista za sve koji se osjećaju Hrvatima bez obzira iz koje države dolaze...a tim više ako dolaze iz države koja im oduzima temeljna prava. Zoran s svojim Zoranizmima ne može ništa učiniti po tom pitanju sve I da hoće. Može nas samo zabavljati ka šta je I Kolinda radila. Vidit ćemo samo hoće li biti jednako simpatičan.
Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
- Santic_Aleksa
#1201 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
- Lincoln-Burrows
#1202 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Ja mislim da je Zoran bolji izbor i za Hrvate u BiH i RH i svugdje u svijetu,
ne primjećujem da se netko buni na njegov izbor.
I ovo je vjerojatno najbolji predsjednik do sada.
p.s.
Tuđmana ne računam on je bio ratni predsjednik.
- SaraFina
#1203 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Lincoln-Burrows wrote: ↑06/01/2020 19:13Ja mislim da je Zoran bolji izbor i za Hrvate u BiH i RH i svugdje u svijetu,
p.s.
Najbolji? Pa samo 2 tisuće glasova iz BiH
A KGK 30 000. Je li vi zbilja mislite da smo mi budale. Pa ćete poraz HDZ sad sa Zokijem pretvoriti ( nakon Čovićevog jučerašnjeg pokušaja izbornog inženjeringa i sendvič buseva ) u pobjedu i zaplašivanje bosanskohercegovačkog stanovništva Zokijem i njegovim državničkim sposobnostima?
Pa nije HR Francuska
- Saga Noren
#1204 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
U Hrvatskoj nije lose. Svi koji pričaju da je lose- lažu. Ljudi idu u vanka I rade poslove koje ovdje ne žele raditi-jer ih je sram...a onda se vraćaju za blagdane iz inzemstva I glume gospodu nama koji se ne sramimo ovdje raditi ono što oni rade tamo.Santic_Aleksa wrote: ↑06/01/2020 19:11Imaj u vidu da se država BiH prema svim svojim narodima ponaša kao maćeha, ne samo prema Hrvatima. Oni koji na BiH gledaju onako kako je prirodno, nisu čak ni konstitutivni. A Republika Hrvatska je najveća maćeha Hrvatima, zato i odlaze tako euforično iz nje.Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 18:47ne mogu naći izvorni post pa citiran tebe.
Po kojoj teoriji su izabrali na prošlim izborima Hrvati iz Bih nama u HR predsjednicu ? Dakle ti misliš da je tih par tisuća razlike glavnina a ne onih milijun ? Nažalost, možda se oni I osjećaju ka da su bez domovine jer se njihova vlastita država ponaša ka maćeha ali sigurna san da će u Hrvatskoj uvik biti mista za sve koji se osjećaju Hrvatima bez obzira iz koje države dolaze...a tim više ako dolaze iz države koja im oduzima temeljna prava. Zoran s svojim Zoranizmima ne može ništa učiniti po tom pitanju sve I da hoće. Može nas samo zabavljati ka šta je I Kolinda radila. Vidit ćemo samo hoće li biti jednako simpatičan.
Da konkretiziram...ko želi radit ima posla, pogotovo priko lita. Najobičnija kuharica (bez škole) liti dobija 8 000 kn misečno. Konkretno ja znam s prijom subotom otići čistiti jahte I znam zaraditi dnevno po 1000 kn. Istina je da su potplaćeni visokoobrazovani ljudi ali mogu imati plaću od koje se može normalno živjeti. Druga je stvar što smo svi navikli puno svega uz malo truda. Ma ne virujem da igdi to tako ide. Otićeš vanka I radit ka rob od jutra do mraka I dobićeš pare koje nemaš di potrošit jer nemaš vrimena za sebe.
Ovdje je život druga razina...boljka nego igdi na Svitu... laganini rad, mala zarada...ali ko ti može platiti gust kad iziđeš na marendi I popiješ kavu, proćakulaš s prijateljima….kad imaš život...a nije ti posa život.
- Lincoln-Burrows
#1205 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
BiH birači su se slabo odazvali, ja nisam ni glasao samo komentiram.SaraFina wrote: ↑06/01/2020 19:21
A KGK 30 000. Je li vi zbilja mislite da smo mi budale. Pa ćete poraz HDZ sad sa Zokijem pretvoriti ( nakon Čovićevog jučerašnjeg pokušaja izbornog inženjeringa i sendvič buseva ) u pobjedu i zaplašivanje bosanskohercegovačkog stanovništva Zokijem i njegovim državničkim sposobnostima?
Pa nije HR Francuska![]()
Od Mesića i Josipovića mi je bolji u startu a od Kolinde i nije teško biti bolji.
- SaraFina
#1206 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Čuj nisi ti? Šta je trebalo? Kamenovati dvoličnu cajku u Potočarima?Novak20 wrote: ↑06/01/2020 15:27Histeričnoj cajki nisam ja davao titule kraljice balkana i nagrade Isa-bega.SaraFina wrote: ↑06/01/2020 15:06
Što vas Hrvata u BiH samo 2000 glasa za takvog lika? Ako je zaista tako.
A za histeričnu cajku 30 000?
I sad nas ti ovdje uvjeravaš da je Zoki izbor Hrvata u BiHbudući zaštitnik političkih interesa HDZ koji je bulvalno vodio antikampanju u BiH protiv njega?
Daj sberite se. Ljudski je omanuti. Iako se vama ti gafovi stalno dešavaju![]()
Ne uvjeravam ja nikoga, samo napišem u prvom licu jednine što mislim. Hrvati iz BiH nikada do sada nisu bitno utjecali na izbore za Predsjednika Hrvatske pa ni ovaj puta.
Treći izbor Komšića u Predsjedništvo BiH je uvjerio sve političke opcije u Hrvata da im bošnjačka politika ne misli dobro što se vidi ne samo iz Milanovićevih nego i iz Bernardićevih izjava i Piculinih aktivnosti u EU.
Mi smo takav narod, da uvjek ponudimo najbolje susjedima pa nam se to obije o glavu. Tako i s Kolindom. Koje mogao znati da žbljoha će nakon Potočara i svog hinjaluka verglati o mundžosima u BiH i predstavljati nas bezbjedonosno/sigurnosnom prijetnjom?
Ti polaziš od sebe sličnih, a ja od sebe u toj priči.
- Santic_Aleksa
#1207 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Mogul dobit državljanstvo.Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 19:24
U Hrvatskoj nije lose. Svi koji pričaju da je lose- lažu. Ljudi idu u vanka I rade poslove koje ovdje ne žele raditi-jer ih je sram...a onda se vraćaju za blagdane iz inzemstva I glume gospodu nama koji se ne sramimo ovdje raditi ono što oni rade tamo.
Da konkretiziram...ko želi radit ima posla, pogotovo priko lita. Najobičnija kuharica (bez škole) liti dobija 8 000 kn misečno. Konkretno ja znam s prijom subotom otići čistiti jahte I znam zaraditi dnevno po 1000 kn. Istina je da su potplaćeni visokoobrazovani ljudi ali mogu imati plaću od koje se može normalno živjeti. Druga je stvar što smo svi navikli puno svega uz malo truda. Ma ne virujem da igdi to tako ide. Otićeš vanka I radit ka rob od jutra do mraka I dobićeš pare koje nemaš di potrošit jer nemaš vrimena za sebe.
Ovdje je život druga razina...boljka nego igdi na Svitu... laganini rad, mala zarada...ali ko ti može platiti gust kad iziđeš na marendi I popiješ kavu, proćakulaš s prijateljima….kad imaš život...a nije ti posa život.
Pradjed bio u domobranima u prvom svjetskom ratu, borio se za austriju.
- SaraFina
#1208 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Druže, mislim da će 2022 pokazati se pravo stanje i brojnost Hrvata u BiH.Lincoln-Burrows wrote: ↑06/01/2020 19:24BiH birači su se slabo odazvali, ja nisam ni glasao samo komentiram.SaraFina wrote: ↑06/01/2020 19:21
Pa nije HR Francuska![]()
Od Mesića i Josipovića mi je bolji u startu a od Kolinde i nije teško biti bolji.
Ovo je uvertira.
-
155_mm
#1209 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
ma mozes ti misliti i da je lepa brena zaljubljena u tebe.Lincoln-Burrows wrote: ↑06/01/2020 19:13Ja mislim da je Zoran bolji izbor i za Hrvate u BiH i RH i svugdje u svijetu,
p.s.
nije pitanje kakav je on ili ona. ovdje je pitanje kakve procese ovaj izbor moze proizvesti u HR i da li ce onda oni u HR imati vremena da se bave i BiH i istoj mjeri kao do sada.
- Saga Noren
#1210 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Santic_Aleksa wrote: ↑06/01/2020 19:27Mogul dobit državljanstvo.Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 19:24
U Hrvatskoj nije lose. Svi koji pričaju da je lose- lažu. Ljudi idu u vanka I rade poslove koje ovdje ne žele raditi-jer ih je sram...a onda se vraćaju za blagdane iz inzemstva I glume gospodu nama koji se ne sramimo ovdje raditi ono što oni rade tamo.
Pradjed bio u domobranima u prvom svjetskom ratu, borio se za austriju.![]()
triba ti pribrojat krvna zrnca, znaš kako to ide
- Lincoln-Burrows
- Santic_Aleksa
#1212 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
E, a onda u drugom ratu, krio jevreja u podrumu, pa ga neko ocinko, i poslali čitavu porodicu u jasenovac, al su uspjeli pobjeć. Al važno je da imam jedan papir gdje mu ispod potpisa piše za dom spremni.
- SaraFina
#1213 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Meni je žao što vas je HDZ doveo do ovog sad debakla. A 2022 vjerovatno slijedi i bacanje na političku marginu piličara.Lincoln-Burrows wrote: ↑06/01/2020 19:33Ne komentiram demografska kretanja ali nisu ona ovdje pozitivna nikome.
-
155_mm
#1214 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /200106149Bez očekivanja
|
Vučić poslao Milanoviću možda najkraću čestitku u regionu
u beogradu ogromno razocarenje izborom zokija. kada ovom razocarenju dodamo one poruke covicu iz zokijevog staba moglo bi se bas povjerovati u pricu da su ameri odlucili ove izbore.
za ocekivati je sukob "proruske" i "prozapadne" struje na hrvatskoj politickoj sceni.
- Saga Noren
#1215 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
ma ti si čista RvatinaSantic_Aleksa wrote: ↑06/01/2020 19:34E, a onda u drugom ratu, krio jevreja u podrumu, pa ga neko ocinko, i poslali čitavu porodicu u jasenovac, al su uspjeli pobjeć. Al važno je da imam jedan papir gdje mu ispod potpisa piše za dom spremni.Ako to nije dovoljno, ne znam šta je onda.
![]()
- Santic_Aleksa
#1216 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
biću jednog dana poglavnik
- animals
#1217 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Milanovic je najbolja opcija za Hrvatsku..
HDZ je uvijek los izbor, povratak u proslost..
HDZ je uvijek los izbor, povratak u proslost..
- tandmand
#1218 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
A di je drug Milanović bio 1991. ?
-
zippoo87
#1219 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
i sta je rjesenje ?mostarac1905 wrote: ↑06/01/2020 15:42
te coviceve izjave o trecem entitetu su stare 10 godina, netko ih reciklira da njemu donese poene. ne sjecam se da je slicno izjavljivao pred izbore 2018., nije toliko glup. svak zna da od treceg entiteta nema nista, isto kao sto nema nista od gradjanske bih koju bosnjaci (dijelom) zazivaju birajuci komsica. RS se nikad nece ukinuti, isto kao sto se nikad nece pripojit 'matici'
"BiH nije građanska zemlja nego je utemeljena na etničkim načelima. Ne samo da Komšić nije legitiman nego je upitna i legalnost njegovoga izbora"
ovo nije izjavio Dragan Covic nego Zoran Milanovic na RTLu prije ravno 7 dana.
rahat patnja ?
pa zamisli ti da su sva sada razvijena drustva ostala na nivou recimo zavrsetka rata i da nisu napredovali...sta mislis da li bi imali sada jednu Njemacku,jednu Veliku Britaniju, i na desetine drugih drzava,koje su imale neke dogovore od prije ali nastavili da se razvijaju i napreduju
nacionalisti nam ovdje govore da mi trebamo 1000 goina zivjeti na "mirovnom ugovoru" iz Dejtona i da se ne smije tu nista dirati ili ne daj boze nesto popraviti
je li to tvoja poruka ,tako ti razmisljas ?
pa cudis li se onda sto smo zadnji supak na svijetu po svemu ,sta mislis da li u tom "supku" i ti imas svog "udjela";zbog svojih razmisljanja ?
- Saga Noren
#1220 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
I napisaćeš roman "druga plavojka-Saga" ?
-
zippoo87
#1221 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
ono kada si ili neinformisan ili zlonamjeran ili obojeSaga Noren wrote: ↑06/01/2020 18:47ne mogu naći izvorni post pa citiran tebe.seoBIH wrote: ↑06/01/2020 18:29 Sta kazu BIH hrvati na ovakve komentare Hrvata iz Hrvatske?
Ivan Ko*****
Sta pricate vi gospodine, clanak je pun pogodak u sridu! Prosle izbore pobjedu je presudila dijaspora iako je HR glasala za Josipovica, 5 godina smo bili prisiljeni gledati i slusati naredbe nekoga tko uopce nije izabran od HRVATA vec od DIJASPORE a dijaspora nisu Hrvati, oni su otisli i ne sudjeluju u Hrvatskoj. Mogu oni sami sebe zavaravati, ali su skitnice i beskucnici bez domovine.
kako to drzava BiH oduzima hrvatima pravo ako oni sa 10% ukubnog broja stanovnika u BiH vladaju tom istom drzavom sa 33% vlasti MINIMALNO ???
mozes li mi pojasniti ovu "majorizaciju" ?
- Saga Noren
#1222 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
oboje, da to odmah razjasnimozippoo87 wrote: ↑06/01/2020 20:01ono kada si ili neinformisan ili zlonamjeran ili obojeSaga Noren wrote: ↑06/01/2020 18:47ne mogu naći izvorni post pa citiran tebe.
kako to drzava BiH oduzima hrvatima pravo ako oni sa 10% ukubnog broja stanovnika u BiH vladaju tom istom drzavom sa 33% vlasti MINIMALNO ???
mozes li mi pojasniti ovu "majorizaciju" ?
Upravo da bi se izbjeglo takve zlonamjerne jedinke (ka ti) koje neće misliti na manjinsko stanovnistvo su Hrvati konstitutivni. Ta konstitutivnost im daje pravo na jednu trećinu. Neman ti ja šta puno objašnjavati kad ti ne želiš vidjeti. To je na tvoju sramotu.
-
zippoo87
#1223 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
ja ne vidim odgovor...zamolio bih te da mi pojasnis tu ugrozenost hrvata...pa mozda i "progledam"Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 20:07oboje, da to odmah razjasnimozippoo87 wrote: ↑06/01/2020 20:01ono kada si ili neinformisan ili zlonamjeran ili obojeSaga Noren wrote: ↑06/01/2020 18:47
ne mogu naći izvorni post pa citiran tebe.
mozes li mi pojasniti ovu "majorizaciju" ?![]()
Upravo da bi se izbjeglo takve zlonamjerne jedinke (ka ti) koje neće misliti na manjinsko stanovnistvo su Hrvati konstitutivni. Ta konstitutivnost im daje pravo na jednu trećinu. Neman ti ja šta puno objašnjavati kad ti ne želiš vidjeti. To je na tvoju sramotu.
eto odgovori na ovo lagano pitanjce...nisam jedini kojeg ovo zanima
- Saga Noren
#1224 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Ka prvo pita si kako su ugroženi I da argument da imaju trećinu. Iz tog se iščitava tvoje ogorčenost šta imaju tih 33 %. Možeš li mi pojasniti zašto ti smeta da imaju tih 33 % ?zippoo87 wrote: ↑06/01/2020 20:10ja ne vidim odgovor...zamolio bih te da mi pojasnis tu ugrozenost hrvata...pa mozda i "progledam"Saga Noren wrote: ↑06/01/2020 20:07oboje, da to odmah razjasnimo![]()
eto odgovori na ovo lagano pitanjce...nisam jedini kojeg ovo zanima
Nadalje tražiš da ti pojasnim nešto šta ti pokušavaju pojasniti Hrvati koji žive u Bih. Ako njima ne viruješ zašto bi meni virova ?
Nije meni problem šta ti govoriš to šta govoriš problem mi je na ljudskoj razini to šta si se samouvjeria da si upravu I pošten. Tim svojim postupkom se strpavaš u isti koš s svim onim političarima koji štetu rade Hrvatima. Rade štetu na ljudskoj razini, izigravaju pravdu. Pravno su oni ispravni.
Da se razumijemo ni Hitler ništa nije radia protuzakonito, lipo je donia zakone koji mu odgovaraju I provea ih. Pravo I Pravda koji put nisu isti.
-
zippoo87
#1225 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
vidim da nemas uopste argumenata...nego eto,cisto da piskaras nesto,nema veze sto je glupost cistaSaga Noren wrote: ↑06/01/2020 20:19
Ka prvo pita si kako su ugroženi I da argument da imaju trećinu. Iz tog se iščitava tvoje ogorčenost šta imaju tih 33 %. Možeš li mi pojasniti zašto ti smeta da imaju tih 33 % ?
Nadalje tražiš da ti pojasnim nešto šta ti pokušavaju pojasniti Hrvati koji žive u Bih. Ako njima ne viruješ zašto bi meni virova ?
Nije meni problem šta ti govoriš to šta govoriš problem mi je na ljudskoj razini to šta si se samouvjeria da si upravu I pošten. Tim svojim postupkom se strpavaš u isti koš s svim onim političarima koji štetu rade Hrvatima. Rade štetu na ljudskoj razini, izigravaju pravdu. Pravno su oni ispravni.
Da se razumijemo ni Hitler ništa nije radia protuzakonito, lipo je donia zakone koji mu odgovaraju I provea ih. Pravo I Pravda koji put nisu isti.
kada mi odgovoris na pitanje,onda postavi ti meni pitanje...mozemo li se ovako igrati ?
evo da obrnem i malo karikiram...ako hrvati u BiH imaju 33% vlasti,a imaju,to su cinjenice...onda ispade da oni sami sebi prave zakone koji ih "majoriziraju" i obespravljuju ?
pitanje za tebe---jesu li hrvati u BiH toliko glupi pa da sami sebe zakonski ponistavaju ?
naravno da nisu
ali je ovo samo jedna obicna mantra jedne fasiticke stranke u BiH koja predstavlja dio hrvata i koja im je dobar politicki instument u datom trenutku??
a ti ako ne razumijes dobro odnose u BiH,nemoj ni komentarisati...nisi vegeta da se u sve mijesas
i a,meni hrvati ni njihov udio u vlasti uopste ne smetaju...smetaju mi supljoglavci koji pokusavaju nesto postici lazima i ucjenama