Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iz ovih par dana "insajderskih" informacija, benzinci padaju ko s kruske, lambda i co2 su glavni problem.
indikativno je da auti prolaze poslije kvalitetnog malog servisa.
tek je pocetak i apsolutno me ne zanima sta druge stanice rade, znam da benzinci imaju velikih problema.
auti sa izvadjenim katalizatorima imaju nenormalne vrijednosti.
padne i dizel poneki ali to je lakse rijesiti nego benzinca.
novi fol u oglasima ce biti prosao eko test http://www.fmpik.gov.ba/bh/aktuelnosti/ ... e-bih.html
Bakir1 wrote: ↑06/01/2020 14:59
spremajte aute na vrijeme za eko test.
posebno benzince.
mala je prolaznost veoma.
SlovaKIA Ceed 1.4 benzin, 100 KS, 2018. prva registracija,euro 6, maloprije sa tehničkog. Tehničar me upozorio prije pristupanja eko testu na eliminaciju i slabu prolaznost, kaže padaju benzinci samo tako, lakše dvičina dizel prodje. Prikopčao "zvera", ozon iz auspuha, CO 0.00, lambda 1.003, "stehiometrijska" smjesa, idealno.
Eto danas sam se vrtio po kanalu ha je koji benzinac dosao.
Uglavnom auti koji su dosli ugrijani i koji se voze normalno i ponekad odu preko 5000 prolaze.
Uguseni i grobovi padaju ko s kruske
Haman je kod mene danas tako bilo. Autoput od Visokog do Stupa, 140 km/h na tempomatu, "drito" na tehnički, ozon iz auspuha. Kontam da provedem crijevo iz garaže do dnevnog boravka, kad napadnu one PM čestice da mi "ubaciva" čistu havu, da ne dajem pare za one prečistače zraka.
Bakir1 wrote: ↑06/01/2020 15:08
iz ovih par dana "insajderskih" informacija, benzinci padaju ko s kruske, lambda i co2 su glavni problem.
Izvini što quotam ovako zaredom, ali misliš na vrijednosti CO (a ne CO2) na leru i povišenom broju obrtaja i lambda odnos? Jer tako stoji na dosadašnjim papirima, da su to faktori koji utiču na prolazak ne eko testu (kao i koeficijent zatamnjenosti gasova).
Evo ja sam postavljao onu sliku prije 20dana, prije NG, 1.6 benzin 49kkm 2015 Euro 6, auto pod garancijom, mali servis u ovlaštenom svake godine ili 12-13kkm
shheff wrote: ↑06/01/2020 17:02
Evo ja sam postavljao onu sliku prije 20dana, prije NG, 1.6 benzin 49kkm 2015 Euro 6, auto pod garancijom, mali servis u ovlaštenom svake godine ili 12-13kkm
Bakir1 wrote: ↑06/01/2020 15:08
Izvini što quotam ovako zaredom, ali misliš na vrijednosti CO (a ne CO2) na leru i povišenom broju obrtaja i lambda odnos? Jer tako stoji na dosadašnjim papirima, da su to faktori koji utiču na prolazak ne eko testu (kao i koeficijent zatamnjenosti gasova).
Da co i lambda odnos.
Na linku koji sam okacio FMPiK kaze eliminatorne vrijednosti iz zadnjeg pravilnika o dim. I masama.