IRAN
-
neki
#24851 Re: IRAN
jbt oko čega se vi raspravljate..ko je jači ko djeca u obdaništu.
bilo na stotine ratova u istoriji koji su dokazali da snaga i brojnost vojne sile nije presudna za rezultat.
bilo na stotine ratova u istoriji koji su dokazali da snaga i brojnost vojne sile nije presudna za rezultat.
- Kikibombona
#24852 Re: IRAN
Perzijanci su tijelo Iracanina, Abu Mehdi al-Muhandisa provozali kroz Iran, pa ga sada vracaju u Irak gdje ce biti ukopan. Odavno nisam vidio nesto bizarnije i uvrnutije. Kult smrti.
Body of slain PMF deputy head al-Mohandis to be returned to #Iraq [from #Iran] on Tuesday
- Dozer
#24853 Re: IRAN
Mediji (6 njihovih kompanija kontrolise 96% svjetskih medija):
https://dochub.com/timesoftrouble/NzPg8 ... rlds-media
Kompanije:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_J ... nesspeople
Najprominentnije: https://www.jewishvirtuallibrary.org/pr ... in-america
Pa novi konvencionalni rat se sigurno nece voditi po cukama i vukojebinama kao nas 92-95, nego upravo na daljinu, tj. raketama.
Ali, valjda "konvencionalne rakete" ne spadaju u konvencionalno oruzje...
Last edited by Dozer on 06/01/2020 15:51, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#24854 Re: IRAN
Švico draga...Kikibombona wrote: ↑06/01/2020 14:21Na tom prostoru zive Kurdi, tu nema nijednog perzijskog civila.rocco_siffredi wrote: ↑06/01/2020 13:58Znaci Iran se obračunava sa teroristima u svojoj zemlji i onda Kurdi kmece sto im ne daju bilo kakva prava..
Ti Kurdi levati, umjesto da naprave drzavu na sjeveru Iraka, dok se moglo, oni bi da je prave od 3-4 drzave pomalo.
Pa i jesu samo za topovskog mesa.
U Iranu zivi 10 miliona Kurda. Kako ocekivati da se 10 miliona pokori? Tu imaju dvije opcije: sloboda ili smrt.
Kurda u regionu ima 35-40 miliona.
Nas i Kurda 200 triliona
Pa, padne li ti napamet da će neko provjeriti gluposti koje baljezgaš.
Kurda u tom regionu maximum ima 28 miliona, u tzv Kurdistanu još manje. 6 miliona u Iranu.
Hladno dopisa čitavu populaciju bivše Jugoslavije i nikom ništa.
Slaga po običaju i dodade 50% više... Zašto, svijuti, zašto?
Zato je ova i sve druge teme smijurija. Nema nikakve veze šta se piše, nego ko je veća budala sa više slobodnog vremena da zatrpava smećem.
Ja bih te trajno izbacio poslije ovih stvari, jer ozbiljni sagovornici ne mogu od tebe ništa ozbiljno napisati.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kurdish_populationA rough estimate by the CIA Factbook has Kurdish populations of 12 million in Turkey, 6 million in Iran, about 5 to 6 million in Iraq, and less than 2 million in Syria, which adds up to close to 28 million Kurds in Kurdistan and adjacent regions
- jeza u ledja
#24855 Re: IRAN
Trump ni u jednom trenutku zadnje 3 godine nije imao podrsku "obicnih Amera".MorningStar wrote: ↑06/01/2020 11:10
Prvi svjetski rat nije poceo zbog Srbije a jos manje zbog Gavrila.
Nije helikopter nego dron, da zemlja konstantno prijeti,njene proxy formacije raketirale americku ambasadu i baze gdje se amerikanci nalaze,jednako kao i napad na saudijska naftna postrojenja.Idu kontra interesa amerike po cijelom BI,pokusavaju da u potpunosti preuzmu kontrolu na Irakom.Oteli britanski tanker... znaci za ameriku i vise nego dovoljno razloga - a siktanje lijevo orjentisanih demokrata samo daje vecu podrsku obicnog amera trumpu - jer isti gleda Iran kao prijetnju.
Ne izmislja Trump nista, za sve vaznije dogadjaje predsjednik usa dobije objasnjenje obavjestajnih sluzbi i vojske pa mu se i ponude opcije - opcije koje vojska i te sluzbe kreiraju.. on po svom nahodjenju bira od pacifisticke do ekstremne a za svaku je dobro sve razmotreno i isplanirano prije nego mu se ponudila... ili mislis kao sto sam vec spomenuo da trump ustane ujutro i kae "ma roknite onog nervira me"![]()
Da mi i ti reci ciji si ti klon?
Last edited by jeza u ledja on 06/01/2020 15:52, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#24856 Re: IRAN
Nemoj Kikija dirati Allaxa ti.
Nemoj radi djece...
Nemoj radi djece...
- MorningStar
#24857 Re: IRAN
Zavisi koje smatras "obicnim" ako San Francisko i LA uzimas kao referent onda nejeza u ledja wrote: ↑06/01/2020 15:50Trump ni u jednom trenutku zadnje 3 godine nije imao podrsku "obicnih Amera".MorningStar wrote: ↑06/01/2020 11:10
Prvi svjetski rat nije poceo zbog Srbije a jos manje zbog Gavrila.
Nije helikopter nego dron, da zemlja konstantno prijeti,njene proxy formacije raketirale americku ambasadu i baze gdje se amerikanci nalaze,jednako kao i napad na saudijska naftna postrojenja.Idu kontra interesa amerike po cijelom BI,pokusavaju da u potpunosti preuzmu kontrolu na Irakom.Oteli britanski tanker... znaci za ameriku i vise nego dovoljno razloga - a siktanje lijevo orjentisanih demokrata samo daje vecu podrsku obicnog amera trumpu - jer isti gleda Iran kao prijetnju.
Ne izmislja Trump nista, za sve vaznije dogadjaje predsjednik usa dobije objasnjenje obavjestajnih sluzbi i vojske pa mu se i ponude opcije - opcije koje vojska i te sluzbe kreiraju.. on po svom nahodjenju bira od pacifisticke do ekstremne a za svaku je dobro sve razmotreno i isplanirano prije nego mu se ponudila... ili mislis kao sto sam vec spomenuo da trump ustane ujutro i kae "ma roknite onog nervira me"![]()
Da mi i ti reci ciji si ti klon?
Cuj pa niko nije lud da pred sudom nesto priznaje ako se moze izvuc
-
aerodinamika
#24858 Re: IRAN
Nespin wrote: ↑06/01/2020 15:25Možemo pričati o tome koliko je režim u Iranu autokratski, neliberalan i brutalan... Nema problema. A možemo pričati i o invaziji na Irak čiji je rezultat preko milion mrtvih... Tu i takvu invaziju nije izvršio Iran, ispravi me ako griješim...General War wrote: ↑06/01/2020 15:02Nespin wrote: ↑06/01/2020 14:58
https://www.youtube.com/watch?v=wHmhf_wrcrM
Brate sve je to šuplja, ali ako ti vjeruješ da je tako, onda ok, good for you. Ako je i bilo nekog opravdanja za invaziju na Afganistan tipa Al-Kaida, Osama itd., invazija na Irak je bila čista imperijalističko-cionistička papazjanija čiji je rezultat razorena nacija, uništena regionalna stablinost, okean krvi i dodatna homogenizacija i učvršćivanje Iranskog režima. Ako ne vjeruješ meni, vjeruj Wesley Clark-u:
https://www.youtube.com/watch?v=r8YtF76s-yM
Ili, kao što lijepo reče Dick Chaney u filmu "W":
https://www.youtube.com/watch?v=UnFlsjhpGfw
(Usput, preporučujem i film "Vice" https://www.youtube.com/watch?v=aSGFt6w0wok)![]()
![]()
Ima li kakvih kritickih osvrta iz irana i iraka? Nejma...novinari zavrsili na dizalicama...ili u izgnanstvu.
Sva ova sranja su rezultat poklapanja američke nezajažljive gladi za naftom i regionalnih ambicija Cionističkog režima, koji je, kad smo već kod autoritarnosi i brutalnosti, sto puta brutalniji od Iranskog. Pa u Gazi drže milione ljudi u konc-logoru, o čemu pričamo?![]()
iran- drzi 4 miliona ljudi taoci...“We said 'If enough support is not given for Turkey’s efforts in Idlib, everyone will pay the price of its results.’ The European countries should also share the responsibility to ensure peace in Idlib where almost 4 million people are living.”
-
A_A_AKCIJA
#24860 Re: IRAN
Slobodan, veliš?MorningStar wrote: ↑06/01/2020 13:04Imam vremena pisem... slobodan kao ptica, a forum je za pricu kao kod starih grka kad su sjedili na stepenicama istih i razgovarali.Jedino sto kod nas upadaju perzijanci na stepeniceA_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2020 13:01
A jarane, da ti malo ohaneš od teme. Siluješ, brate.
Od svih informacija koje si nam plasirao, najbitnija je ona da imaš beskonačno mnogo vremena da pišeš gluposti i provociraš, jer nemaš života osim foruma. Evo, sunčan dan, prošetaj malo, ako si bar fizički zdrav.
Taj huškačko navijački ton je odličan za teme sarajevski derbi. Ovdje se govori o milionima mogućih žrtava, a ti priželjkuješ da se od Irana napravi parking.
Ovo što radiš i pišeš je možda samo tebi zanimljivo, a praviš budalu od sebe. Takvi kao ti su sa istim oduševljenjem svršavali na najveću silu Vermacht i sa oduševljenjem pričali o parkingu u Poljskoj. Nikakve razlike nema. Slaviš siledžijski pristup idiota Trumpa, dok ostatak svijeta strahuje hoće li se kod njih pripucati i hoćemo li svi u pizdu materinu zbog idiota.![]()
Huskacki ton dolazi upravo od umal-iranaca nasih koji pozivaju na neke osvete.
Moze bit ja pravim budalu od sebe ti si pametan ili vec ko ali to je vec moj problem jelde ?![]()
Nema goreg ropstva od robovanja govnetu od ideje. Robovanja nečemu što ti je u glavi, od čega ne možeš pobjeći nigdje, jer te prati u stopu. A najgore od svega, ne znaš da si rob.
Ne može je saprati ni jedan sapun niti litri alkohola, ostaje u glavi i tjera te da praviš budalu od sebe. Robuješ, kao što ni jednom čovjeku ne bi robovao.
E ti si tu svoju ideju našao na dnu septičke jame. Ideju da te čini sretnim ismijavanje sa tuđim nesrećom, ismijavanje mrtvih, osakaćenih i unesrećenih. Ideju da te provociranje i vrijeđanje drugih čini boljim čovjekom.
Probaj bilo šta drugo, svanuće ti.
P.S.
U Grčkoj bi te drugi dan zatukli kamenjem.
Nema demokracije bez odgovornosti.
Last edited by A_A_AKCIJA on 06/01/2020 16:06, edited 1 time in total.
- Nespin
- MorningStar
#24862 Re: IRAN
Na prvi pogled izgleda kao zaista fino napisan i mozda poucan post... medjutim kako ga procita onda skonta da si nakupio nekih smece ideja i onako upakovao fino.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2020 16:05Slobodan, veliš?MorningStar wrote: ↑06/01/2020 13:04Imam vremena pisem... slobodan kao ptica, a forum je za pricu kao kod starih grka kad su sjedili na stepenicama istih i razgovarali.Jedino sto kod nas upadaju perzijanci na stepeniceA_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2020 13:01
A jarane, da ti malo ohaneš od teme. Siluješ, brate.
Od svih informacija koje si nam plasirao, najbitnija je ona da imaš beskonačno mnogo vremena da pišeš gluposti i provociraš, jer nemaš života osim foruma. Evo, sunčan dan, prošetaj malo, ako si bar fizički zdrav.
Taj huškačko navijački ton je odličan za teme sarajevski derbi. Ovdje se govori o milionima mogućih žrtava, a ti priželjkuješ da se od Irana napravi parking.
Ovo što radiš i pišeš je možda samo tebi zanimljivo, a praviš budalu od sebe. Takvi kao ti su sa istim oduševljenjem svršavali na najveću silu Vermacht i sa oduševljenjem pričali o parkingu u Poljskoj. Nikakve razlike nema. Slaviš siledžijski pristup idiota Trumpa, dok ostatak svijeta strahuje hoće li se kod njih pripucati i hoćemo li svi u pizdu materinu zbog idiota.![]()
Huskacki ton dolazi upravo od umal-iranaca nasih koji pozivaju na neke osvete.
Moze bit ja pravim budalu od sebe ti si pametan ili vec ko ali to je vec moj problem jelde ?![]()
Nema goreg ropstva od robovanja govnetu od ideje. Robovanja nečemu što ti je u glavi, od čega ne možeš pobjeći nigdje, jer te prati u stopu. A najgore od svega, ne znaš da si rob.
Ne može je saprati ni jedan sapun niti litri alkohola, ostaje u glavi i tjera te da praviš budalu od sebe. Robuješ, kao što ni jednom čovjeku ne bi robovao.
E ti si tu svoju ideju našao na dnu septičke jame. Ideju da te čini sretnim ismijavanje sa tuđim nesrećom, ismijavanje mrtvih, osakaćenih i unesrećenih. Ideju da te provociranje i vrijeđanje drugih čini boljim čovjekom.
Probaj bilo šta drugo, svanuće ti.
P.S.
U Grčkoj bi te drugi dan zatukli kamenjem.
Nema demokracije bez odgovornosti.
To robovanje pretpostavljam ?? Mozda bi trebao da robujem nekom Bogu ? Ili kako je po tebi ispravno ?
Ne pijem
Ko ismijava sta ? Gdje ?
Probaj i ti da se malo spustis na zemlju pisi nesto konkretno ne odredjuj ti nesto ko je pametan a ko ne.
Kamnjem zatukli....
- Kikibombona
#24863 Re: IRAN
KOOONACCNOOOOO!A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2020 15:45Švico draga...
Nas i Kurda 200 triliona
Pa, padne li ti napamet da će neko provjeriti gluposti koje baljezgaš.
Kurda u tom regionu maximum ima 28 miliona, u tzv Kurdistanu još manje. 6 miliona u Iranu.
Hladno dopisa čitavu populaciju bivše Jugoslavije i nikom ništa.
Slaga po običaju i dodade 50% više... Zašto, svijuti, zašto?
Zato je ova i sve druge teme smijurija. Nema nikakve veze šta se piše, nego ko je veća budala sa više slobodnog vremena da zatrpava smećem.
Ja bih te trajno izbacio poslije ovih stvari, jer ozbiljni sagovornici ne mogu od tebe ništa ozbiljno napisati.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kurdish_populationA rough estimate by the CIA Factbook has Kurdish populations of 12 million in Turkey, 6 million in Iran, about 5 to 6 million in Iraq, and less than 2 million in Syria, which adds up to close to 28 million Kurds in Kurdistan and adjacent regions
Vec dugo cekam da se neki som kapitalac uhvati za ovu CIA projekciju.
Naime, turkofili su na temi Republika Turska godinama furali pricu da vecina Kurda ne glasa za HDP, da oni zapravo vole turske stranke.
Ako Kurda ima 12 miliona, a HDP je u junu 2015. godine dobio 6 miliona glasova, sta nam kaze matematika?
Ako je je kurdska stranka dobila 6 miliona glasova, a uzmemo kao pretpostavku da je izlaznost kod Kurda bila 70%, te u racunicu ubacimo maloljetnje (mlada populacija i visok natalitet), do koje cemo cifre doci????
Minimalno 12 miliona. Dakle, nijedan jedini Kurd nije glasao za AKP i CHP.
- Sanjarko
#24864 Re: IRAN
Kazem im ja drevne strategije na djelu. A to sto si rekao prvo mi padne napamet jedan koji daleko dodze i pobjedi daleko veceg slona i njegovu vojsku. Napisao sam prepisku mene i drugih ljudi na blogu i internetu i dao sam to i ovdje. Ne kazem da sam upravu ali nek je samo pola tacno veliki bi belaj nastao a mozda i ne bi jer to pise u tom radu.
Posopaju se cesto slonovi, trava nastrada, a slonovi se poslije dogovore i odu na pivu ili lulu mira.
Meni trave zao. Naroda. Narod je trava. A slonova mi nije zao. Elita. Slonovi su elite.
Last edited by Sanjarko on 06/01/2020 16:38, edited 1 time in total.
- Point.
#24865 Re: IRAN
@Kikibombona će mi ubiti moje simpatije koje gajim prema Kurdima sa svojim konstantnim preuveličavanjima.
However, zapitao bih se za svoje mentalno stanje da podržavam bilo šta onaj kreten Trump uradi ili kaže.
However, zapitao bih se za svoje mentalno stanje da podržavam bilo šta onaj kreten Trump uradi ili kaže.
-
swanfilter
#24866 Re: IRAN
- Point.
#24867 Re: IRAN
Aaaa, Slaven, znači vaskrsnuo. Nisam ni znao da je virtualno šehidio, vidim ja nema ga.swanfilter wrote: ↑06/01/2020 16:35Sad mi je jasno. Ja mu jos htjedoh napisati da promijeni u RedStar. Znaci, blizu sam bio ..
- MorningStar
#24868 Re: IRAN
swanfilter wrote: ↑06/01/2020 16:35Sad mi je jasno. Ja mu jos htjedoh napisati da promijeni u RedStar. Znaci, blizu sam bio ..
- animals
#24869 Re: IRAN
Jos ce ispasti da je Iran slobodarska drzava..
koje se gluposti ne pisu sve ovdje..
koje se gluposti ne pisu sve ovdje..
- MorningStar
- Sanjarko
#24871 Re: IRAN
Jedno smo tad raspravljali ali ja sam vise se zjb-vao u vezi toga tad. On je tad pisao da ce vremenom mozda proizvodnja biti prebacena u ove drzave od Maroka do Indonezije. Ja sam zjb-vao malo, a malo sam ozbiljan bio. Jer ako bi doslo do preslagivanja odnosa, moglo bi doci i do preslagivanja ostaloga malo na SI.
Nevjerujem da ce do bilo cega doci toga. A Amerika ce da nastavi da raste populacijski a ekonomski ne znam. Nemam kristalnu kuglu i nisam prorok. A valjda ovo sve ne eskalira u nesto gore.
Ako eskalira u gore ko zna sta bi bilo. Ja sam naveo nesto u tom blogu sta bi bilo od miliona naroda i izbjeglica i migranata koji bi se pokrenuli pa nadalje.
To samo rad i blog izbacuje kao ozbiljno. Ali kazem nek je samo dio tacan, jb-no ce biti, narodu pa i nama ovdje.
Nevjerujem da ce do bilo cega doci toga. A Amerika ce da nastavi da raste populacijski a ekonomski ne znam. Nemam kristalnu kuglu i nisam prorok. A valjda ovo sve ne eskalira u nesto gore.
Ako eskalira u gore ko zna sta bi bilo. Ja sam naveo nesto u tom blogu sta bi bilo od miliona naroda i izbjeglica i migranata koji bi se pokrenuli pa nadalje.
To samo rad i blog izbacuje kao ozbiljno. Ali kazem nek je samo dio tacan, jb-no ce biti, narodu pa i nama ovdje.
Last edited by Sanjarko on 06/01/2020 16:53, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#24872 Re: IRAN
Jedinstvo umeta.
Veliku Perziju su podrzali samo teroristi u Iraku, Siriji i Libanu
Pakistan won't take sides in Iran-U.S. confrontation: foreign minister
https://mobile.reuters.com/article/amp/ ... ssion=true
- alijagoro
#24873 Re: IRAN
Jel Pakistan i dalje podrzava Talibane ili su smanjili s tim?Kikibombona wrote: ↑06/01/2020 16:49 Jedinstvo umeta.
- Sanjarko
#24874 Re: IRAN
Nije. Ali sta trebamo. Napasti ga, razrusiti ga itd., i uvesti im slobodu itd. A mislis da je u Americi i EU tzv., slobodarskim drzavama briga Elita za nas, narod toliko. Sve veci je jaz izmedzu ljudi kako vidim. Ili imas ili nemas, + ili -.
- animals
#24875 Re: IRAN
Ne, ali to je borba izmedju dvije iste matrice, prevlast na tom teritoriju..
Iran hoce da vlada tom teritorijom, a isto zele Ameri..
samo sto su Ameri jaci..i to je to..
Ameri se bore za svoje interese, a Iran za svoje..