On konta ako sutra 20 zastupnika dodje sekretarki i trazi pecat, da im ona treba dati, jer su eto kao vecina
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8326 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne razumije to on 
On konta ako sutra 20 zastupnika dodje sekretarki i trazi pecat, da im ona treba dati, jer su eto kao vecina
- JThomas
#8327 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ali on se kao pita. nema već mišljenje nego se pita 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#8328 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jesi ti dosadan čovječe sa ponavljanjem jednog te istog. dovoljno se elaboriralo zašto je čelikov izbor nelegalan, zašto nije predsjedavajući i kakav je njegov trenutni status, ali nitko nije elaborirao da li je konaković postupio po zakonu.MUNAFIK wrote: ↑06/01/2020 14:18A jesi ti uporan.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:02da li se konaković ogriješio o član 367 krivičnog zakona fbih?Član 367
Oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa
Ko protupravno oduzme, sakrije, uništi, ošteti ili na drugi način učini neupotrebljivim službeni pečat, knjigu, spis ili ispravu institucije u Federaciji ili druge pravne osobe koja vrši javna ovlašćenja ili se kod njih nalazi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
Kako ti nije jasno da Mirza Celik je još uvijek samo delegat u Skupstini KS i prijedlog kluba bosnjaka da zamjeni Kiflu.
Dakle kada se odrze LEGALNE sjednice Skupstine KS i ako onda ne bude PECATA onda ce neko odgovarat po ovom clanu Zakona...
Ona smijesna nelegalna sjednica 'Skupstine' je cirkus i to znaju svi... A i da su svi bili tu Mirza Celik ne moze biti onako izabran za presjedavajuceg jer on moze biti izabran samo na mjesto KONAKOVICA, a ne na pozociju presjedavajuceg... Dakle nista nisu uradili kako treba, i onda prica.o pecatu OPSTE NE POSTOJI... Nije bitna... Kad se zavrsi procedura i ako tad ne bude pecata onda nek hapse!
ja ovdje pitam da li se konaković ogriješio o član zakona, ti meni o čeliku, nelegalnim sjednicama... razmijem uzročno posljednične veze i koliziju nelegalne sjednice i pečata, ali opet pitam, da li konaković ima pravo da raspolaže pečat, da zarobljava pečat, da upravlja pečatom?
@jthomas, imam mišljenje. mislim da se konaković dobro zajebao što je otuđio pečat i da će ga zbog toga uzjašiti kao magare. a ti što pričaju da je imao nekog osnova, neka izađu na proteste da ga podrže kada ga zelena mafija uzjaše. baš me interesira hoće li ih biti da se prebroje na prste jedne ruke.
Last edited by malakh on 06/01/2020 14:31, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8329 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mi ti odgovaramo da se nije ogriješio. Kako ne kontaš?
Evo još jednom. Dođe 20 građana i ulete u skupštinu, donesu odluke i sada treba da neko te odluke pečati, jer 20 kabadahija konta da mogu raditi šta žele, bez procedura? Naravno da treba izuzeti pečat, odnosno ne dozvoliti da dođu u posjed.
Evo još jednom. Dođe 20 građana i ulete u skupštinu, donesu odluke i sada treba da neko te odluke pečati, jer 20 kabadahija konta da mogu raditi šta žele, bez procedura? Naravno da treba izuzeti pečat, odnosno ne dozvoliti da dođu u posjed.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#8330 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a čovječe, gdje ja sporim to za skupštinu. ja samo pitam tko je konaković da on izuzme pečat, odnosno da govori kako će se raspolagati pečatom? valjda to rade službe, državni službenici?un1ted wrote: ↑06/01/2020 14:29 Mi ti odgovaramo da se nije ogriješio. Kako ne kontaš?
- Bloo
- Globalna šefica
#8331 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sekretar je odgovoran za čuvanje i upotrebu pečata u skladu sa Pravilnikom.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:34a čovječe, gdje ja sporim to za skupštinu. ja samo pitam tko je konaković da on izuzme pečat, odnosno da govori kako će se raspolagati pečatom? valjda to rade službe, državni službenici?un1ted wrote: ↑06/01/2020 14:29 Mi ti odgovaramo da se nije ogriješio. Kako ne kontaš?
- malakh
- JThomas
#8333 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nije uopšte bitno "ko je on", to je lažno pitanje kao i sva druga iz sda-df kuhinje. dva su uslova, da prijeti djelo, i da se sprečavanjem ne pravi veća šteta, odnosno da je to sprečavanje "proporcionalno". niti je uslov "ko je on", niti je uslov da je sekretarka ta koja prijeti djelom. to sad sjedite tamo i izmišljate kako vam odgovara.
- un1ted
#8334 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa valjda tog sekretara neko treba spriječiti u nezakonitoj radnji
valjda treba biti neko normalan?
To znači da ako imate sumnju ili vidite da će neka osoba da ubije nekoga, vi stojite sa strane i kazete, sud će da presudi?
Hajde molim vas, nemojte tražiti opravdanje.
To znači da ako imate sumnju ili vidite da će neka osoba da ubije nekoga, vi stojite sa strane i kazete, sud će da presudi?
-
MUNAFIK
#8335 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vec su ti ljudi objasnili zasto se nije ogrijesio "Sprjecavanje u izvrsenju krivicnog djela"...malakh wrote: ↑06/01/2020 14:27jesi ti dosadan čovječe sa ponavljanjem jednog te istog. dovoljno se elaboriralo zašto je čelikov izbor nelegalan, zašto nije predsjedavajući i kakav je njegov trenutni status, ali nitko nije elaborirao da li je konaković postupio po zakonu.MUNAFIK wrote: ↑06/01/2020 14:18A jesi ti uporan.
Kako ti nije jasno da Mirza Celik je još uvijek samo delegat u Skupstini KS i prijedlog kluba bosnjaka da zamjeni Kiflu.
Dakle kada se odrze LEGALNE sjednice Skupstine KS i ako onda ne bude PECATA onda ce neko odgovarat po ovom clanu Zakona...
Ona smijesna nelegalna sjednica 'Skupstine' je cirkus i to znaju svi... A i da su svi bili tu Mirza Celik ne moze biti onako izabran za presjedavajuceg jer on moze biti izabran samo na mjesto KONAKOVICA, a ne na pozociju presjedavajuceg... Dakle nista nisu uradili kako treba, i onda prica.o pecatu OPSTE NE POSTOJI... Nije bitna... Kad se zavrsi procedura i ako tad ne bude pecata onda nek hapse!
ja ovdje pitam da li se konaković ogriješio o član zakona, ti meni o čeliku, nelegalnim sjednicama... razmijem uzročno posljednične veze i koliziju nelegalne sjednice i pečata, ali opet pitam, da li konaković ima pravo da raspolaže pečat, da zarobljava pečat, da upravlja pečatom?
@jthomas, imam mišljenje. mislim da se konaković dobro zajebao što je otuđio pečat i da će ga zbog toga uzjašiti kao magare. a ti što pričaju da je imao nekog osnova, neka izađu na proteste da ga podrže kada ga zelena mafija uzjaše. baš me interesira hoće li ih biti da se prebroje na prste jedne ruke.
Ko god je izuzeo pecat sprjecio je ovu grupu u nasilnom pokusaju rusenja vlasti u KS mimo svih procedura. Naravno niko njih nije mogao FIZICKI sprjeciti da udju u salu, ali administrativno su sprjeceni da na taj svoj nelegalni cin stave pecat. I tako je izuzimanje PECATA direkta aktivnost u sprjecavanju vrsenja krivicnog djela.
Sve su ti to vec objasnili...
Pokusali su na foru (SDA), znaju da je proslo, preuzeli bi sve i onda bi Sud nekad rekao da su prekrsili procedure, Mirza Celik bi rekao JBG... Desilo se evo izvinjavamo se i to je to...
Po meni najvaznija situacija ovdje je da ovima kojima sila udarila u glavu pokaze da ih se ipak svi ne boje i da ne mize sve biti kako oni kažu!!!
- Thorgerson
#8336 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ajd da obrnemo strane, pa da vidimo sta bi SDA radila da ostane? Daj bgt.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:34a čovječe, gdje ja sporim to za skupštinu. ja samo pitam tko je konaković da on izuzme pečat, odnosno da govori kako će se raspolagati pečatom? valjda to rade službe, državni službenici?un1ted wrote: ↑06/01/2020 14:29 Mi ti odgovaramo da se nije ogriješio. Kako ne kontaš?
Sta god cetvorka da uradi ili petorka ili kako vec ja ih podrzavam, pa makar Dino odnio pečat kući.
Pa dosta je SDA jebavala narod u mozak, neka vide i oni kako je to. Znači moja puna podrška prcanja SDA.
- Pandakonda
#8337 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa upravo i postoji i taj član koji govori o tome da se može počiniti krivično djelo dokle god nije veće od onog šta se pokušava spriječiti. A vjerujem da se svi možemo složiti da je zakazivanje nelegalnih skupština, lažnih imenovanja itd. daleko veće djelo od čuvanja pečataun1ted wrote: ↑06/01/2020 14:41 Pa valjda tog sekretara neko treba spriječiti u nezakonitoj radnjivaljda treba biti neko normalan?
To znači da ako imate sumnju ili vidite da će neka osoba da ubije nekoga, vi stojite sa strane i kazete, sud će da presudi?![]()
- relativno84
- Bloo
- Globalna šefica
#8339 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da li si upoznat sa slucajevima (privatni i javnj sektor) gdje neko zadrzi pecat ili ga stavi van opticaja u svrhu sprijecanja malverzacija, nastanka stete itd.
- malakh
#8340 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
druže, sda bi ih možda i fizički osakatila i tako spriječila pojedince da fizički pristupe skupštini i glasanju. to je moje mišljenje.Thorgerson wrote: ↑06/01/2020 14:43Ajd da obrnemo strane, pa da vidimo sta bi SDA radila da ostane? Daj bgt.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:34a čovječe, gdje ja sporim to za skupštinu. ja samo pitam tko je konaković da on izuzme pečat, odnosno da govori kako će se raspolagati pečatom? valjda to rade službe, državni službenici?un1ted wrote: ↑06/01/2020 14:29 Mi ti odgovaramo da se nije ogriješio. Kako ne kontaš?
Sta god cetvorka da uradi ili petorka ili kako vec ja ih podrzavam, pa makar Dino odnio pečat kući.
Pa dosta je SDA jebavala narod u mozak, neka vide i oni kako je to. Znači moja puna podrška prcanja SDA.
ovdje je glavni problem što se pokušava praviti kult ličnosti u čovjeku koji proziva na kršenje poslovnika, a prvi on ga je u samom početku prekršio.
- madner
#8341 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Covjek vrti pitanje dok ne dobije odgovor kojem se nada.JThomas wrote: ↑06/01/2020 14:39 nije uopšte bitno "ko je on", to je lažno pitanje kao i sva druga iz sda-df kuhinje. dva su uslova, da prijeti djelo, i da se sprečavanjem ne pravi veća šteta, odnosno da je to sprečavanje "proporcionalno". niti je uslov "ko je on", niti je uslov da je sekretarka ta koja prijeti djelom. to sad sjedite tamo i izmišljate kako vam odgovara.
- un1ted
#8342 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
relativno84 wrote: ↑06/01/2020 14:46Nije bas tako, ako je kifla mogao biti i premijer zasto ne i sekretar, tako da sve je ovo vrlo logicno.
Pitanje isto i za tebe. Ukoliko vidiš neleganu radnju u kojoj možeš djelovati, da li ćeš reagovati, ili reći ima sud neka on sudi?
- Styling
#8343 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A, gdje je Dino rekao da je pecat kod njega? Samo je rekao da je "pecat na sigurnom". To moze znaciti da je, recimo, u sefu u skupstini. To sto je rekao da je "pecat na sigunom" ne znaci da ga je uzeo. Ali, avaj, kod nas se tumaci kako kome odgovara.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:50druže, sda bi ih možda i fizički osakatila i tako spriječila pojedince da fizički pristupe skupštini i glasanju. to je moje mišljenje.Thorgerson wrote: ↑06/01/2020 14:43Ajd da obrnemo strane, pa da vidimo sta bi SDA radila da ostane? Daj bgt.
ovdje je glavni problem što se pokušava praviti kult ličnosti u čovjeku koji proziva na kršenje poslovnika, a prvi on ga je u samom početku prekršio.
-
MUNAFIK
#8344 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
On ga nije u SAMOM POČETKU PREKRŠIO... Kako ti to pokušavaš upakovat... Nego su ON i oni insistirali na procedurama a onda su DEVIC I CELIK javno prekrsili sva pravila i procedure i silom pokusali preuzeti vlast mimo svih procedura.malakh wrote: ↑06/01/2020 14:50druže, sda bi ih možda i fizički osakatila i tako spriječila pojedince da fizički pristupe skupštini i glasanju. to je moje mišljenje.Thorgerson wrote: ↑06/01/2020 14:43Ajd da obrnemo strane, pa da vidimo sta bi SDA radila da ostane? Daj bgt.
- Bloo
- Globalna šefica
#8345 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@malakh
Ima.jedna caka u Zakonu o pecatu, a u Poslovniku se ovaj Zakon i spominje.
Član 12.
Pečatom rukuje i upotrebljava ga funkcioner koji rukovodi organom iz člana 2. ovog zakona.
Pečatom može rukovati i upotrebljavati ga i službeno lice organa koje posebnim rješenjem ovlasti funkcioner iz prethodnog stava.
Odnosno, funkcioner je primarna osoba zaduzena za pecat, a sluzbeno lice tj. Sekretar tu funkciju obavlja nakon delegiranja putem ovlastenja ili kroz drugi podakt.
Član 12.
Pečatom rukuje i upotrebljava ga funkcioner koji rukovodi organom iz člana 2. ovog zakona.
Pečatom može rukovati i upotrebljavati ga i službeno lice organa koje posebnim rješenjem ovlasti funkcioner iz prethodnog stava.
Odnosno, funkcioner je primarna osoba zaduzena za pecat, a sluzbeno lice tj. Sekretar tu funkciju obavlja nakon delegiranja putem ovlastenja ili kroz drugi podakt.
- relativno84
#8346 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta sad smo u fazi gdje presudjujemo sami
- malakh
#8347 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a nadalje kaže:Bloo wrote: ↑06/01/2020 14:57 @malakh
Član 12.
a poslovnik o tome kaže:Član 13.
Pečat Kantona čuva i upotrebljava lice koje ovlasti Skupština Kantona.
Član 5.
Skupština ima pečat u skladu sa zakonom.
O čuvanju i upotrebi pečata stara se sekretar Skupštine.
- un1ted
#8348 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fakat ne kontam kako vi razmišljate i kako ne vidite logiku u onemogućavanju činjenja nezakonite radnje i kako ne podržavate ONEMOGUĆAVANJE dolaska u posjed pečatu od strane osoba koje NEMAJU NIKAKVU OVLAST da isti koriste?
Ja se nadam da ste plaćeni za ovakvo komentarisanje.
- Bloo
- Globalna šefica
#8349 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znacimalakh wrote: ↑06/01/2020 15:01a nadalje kaže:Bloo wrote: ↑06/01/2020 14:57 @malakh
Član 12.
Član 5.
Zakon definira, Pravilnik kao interni akt specificira osobu koja moze preuzeti tu funkciju od funkcionera koji vodi organ.
Zakon je iznad Pravilnika, ali molim da neko potvrdi.
- Styling
#8350 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci, posao sekretara je da cuva pecat, da pecat bude na sigurnom i da sprijeci zloupotrebe a pecatom upravlja i koristi ga (ovjerava dokumente) osoba ovlastena od strane skupstine, sto ne znaci nuzno da je to mora biti sekretar, nego po ovlastenju skupstine moze biti bilo ko.malakh wrote: ↑06/01/2020 15:01a nadalje kaže:Bloo wrote: ↑06/01/2020 14:57 @malakh
Član 12.
Član 5.