Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39426 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Pa rekoh ti vec samim izlaskom iz tolikih privilegija ljudi dobiju neki kredibilitet. Ja bih volio da mozemo birati Cercile, Kosigine, Adenauere, Kisindzere, ali biramo ono sto ima...

Mogo je Kufe docekat penziju u udobnoj fotelji u UIO na Marijin Dvoru, mogo je Konakovic dogurat do federalnog premijera ili drzavnog ministra, ti to znas bolje od mene...

U njihov altruizam plaho ne vjerujem, ali da su donijeli novu paradigmu, ma naravno da jesu.
Ajatolah_

#39427 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

KF je epitom ezdealuka, kakva crna druga paradigma... Jes' možda val promjene k'o Ramo Isak.
Konaković je sigurno namazan, ali zasad ne može u istu rečenicu s ovim.
clio_dci120

#39428 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote: 06/01/2020 00:04 Pa rekoh ti vec samim izlaskom iz tolikih privilegija ljudi dobiju neki kredibilitet. Ja bih volio da mozemo birati Cercile, Kosigine, Adenauere, Kisindzere, ali biramo ono sto ima...

Mogo je Kufe docekat penziju u udobnoj fotelji u UIO na Marijin Dvoru, mogo je Konakovic dogurat do federalnog premijera ili drzavnog ministra, ti to znas bolje od mene...

U njihov altruizam plaho ne vjerujem, ali da su donijeli novu paradigmu, ma naravno da jesu.
Evo Batica je objasnio zašto sam se ja prikljucio Rami Isaku, i sve vas pozivam da isto učinite. Novi val promjene i nove paradigme. Volio bih ja da biram Cercila ili da u stranci imamo Adama Smitha, ali jbg ovo je sto imam i sta je tu je... :bih:
jasko_ba

#39429 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

_BataZiv_0809 wrote: 06/01/2020 00:04 Pa rekoh ti vec samim izlaskom iz tolikih privilegija ljudi dobiju neki kredibilitet. Ja bih volio da mozemo birati Cercile, Kosigine, Adenauere, Kisindzere, ali biramo ono sto ima...
Me ne kontaju to ljudi, ali jebaji ga, ionako je nebitno sada. :D Zato je Federooocija rjesenje za sve nas :lol:

Nezir Pivić
Stanje u Zenicatransu je samo još jedan dokaz da je Kasumović prava elementarna nepogoda za Zenicu i njene građane. Ponaša se neodgovorno. Nema niti jedno rješenje za Zenicu, pa ni za Zenicastrans. Ostavio je, po ko zna koji put, radnike ovog preduzeća i njihove porodice na cjedilu. Jednostavno, Kasumović nije dorastao situaciji u kojoj se našao nakon što je izabran za gradonačelnika. Poput šibicara "nudi" i "prodaje" nešto što nije njegovo. Narod ispašta. Zaustavio je razvoj Zenice. Ponaša se nesuvislo. On je jedna velika greška Zenice. Što prije ode, bit će bolje za Zenicu.
Dok je SDA vladala u Zenici, grad se razvijao, a i Zenicatrans je radio.
Puna podrška radnicima Zenicatransa.
Casual's

#39430 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ma ja, umjesto da sa svoje 62 nakon napuštanja SDA uživa u milionima, on se kandidovao za gradonačelnika da spasi grood i da ljudi hodaju uzdignute glave. :lol:
kamen spoticanja

#39431 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ali upravo nisu
neki drugi su imali ideju da postanu federalni premijeri ili popune udobne stolice UIO...pa fudo je upravo zbog toga skinuo zeleni dres "koji jikad nije nosio" i napravio kandidaturu
ta paradigma jeste nova ali je ustvari samo ona faza unutar politicke stranke kad se veliki igraci kolju oko plijena jer plijen postaje sve manji...ne kazem da su ovi sto jos uvijek nose zeleni dres bolja opcija...dapace...
mislim zaista razumijem svaciju,pa i tvoju,zelju da SDA ode na dno dzehenema gdje joj je objektivno i mjesto od 2000tih...i da je odlicna stvar sto im se fudo najebao matereshine...ali ako pratis tendere,rendere,izgradnju,halke,i zaposljavanja vidis da je to jebavanje matere samo dreka
ostalo je ostalo isto...ili malo gore...
skoronikako

#39432 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Hajd što nije "mogao" trpiti da bude u SDA, šta je bilo sad u ovoj novoj stranci? Opet drugi krivi?

U ovoj priči oko ZT, izgleda da svi zaboravljaju jednu bitnu stvar. Grad Zenica NEMA PREVOZA. Niko se ne pita kako je onim ljudima po selima koji nemaju automobila, bitno je se prepucavati ko je kriv za ovo.

Btw. mogao je sa svojim suficitom pokriti gubitke ZT, uraditi reorganizaciju, dovesti svoje ljude i postaviti ZT na zdrave noge i onda fino prozivati SDA za sve ono što su uradili. Nažalost, vrhunac mu je uvaliti svoje ljude i NASTAVITI isto.
ExNihilo

#39433 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ovo Pivićevo šaopštenje napisano stilom pismene vježbe za 4. osnovne.
kamen spoticanja

#39434 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

samo jos fali bio je lijep i suncan dan
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#39435 Re: Zeničani

Post by anex »

skoronikako wrote: 06/01/2020 09:12 Hajd što nije "mogao" trpiti da bude u SDA, šta je bilo sad u ovoj novoj stranci? Opet drugi krivi?

U ovoj priči oko ZT, izgleda da svi zaboravljaju jednu bitnu stvar. Grad Zenica NEMA PREVOZA. Niko se ne pita kako je onim ljudima po selima koji nemaju automobila, bitno je se prepucavati ko je kriv za ovo.

Btw. mogao je sa svojim suficitom pokriti gubitke ZT, uraditi reorganizaciju, dovesti svoje ljude i postaviti ZT na zdrave noge i onda fino prozivati SDA za sve ono što su uradili. Nažalost, vrhunac mu je uvaliti svoje ljude i NASTAVITI isto.
Da je doveo druge ljude, mi bi sada pisali kako je uvalio svoje a ostavio stotine drugih bez hljeba...
Iako je to po meni jedino i zdravo rješnje, nova firma, narodu se ni to ne bi svidjelo...

Koga bi ja skinuo prvo sa radnog mjesta u ZT...to je gospodična za pultom u prodaji karata...Slična je onoj četnikuši Majkić... :D
A odvratna i neljubazna, pogotovo bezobrazna....malo je reć'
Nivelacija

#39436 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Pa doveo je svoje ljude, on je skupstina preduzeca Zenicatrans vec 3 godine. Samo sto minusi vise nisu 300 hiljada, nego 1,5 milion.
I da Almy vec vozi mnogo linija, za Babino sve ;-)
Casual's

#39437 Re: Zeničani

Post by Casual's »

[quote=anex post_id=16163283 time=1578302717
Da je doveo druge ljude, mi bi sada pisali kako je uvalio svoje a ostavio stotine drugih bez hljeba...
Iako je to po meni jedino i zdravo rješnje, nova firma, narodu se ni to ne bi svidjelo...

Koga bi ja skinuo prvo sa radnog mjesta u ZT...to je gospodična za pultom u prodaji karata...Slična je onoj četnikuši Majkić... :D
A odvratna i neljubazna, pogotovo bezobrazna....malo je reć'
[/quote]
Fazon je što je doveo druge ljude - svoje ahbabe. Nandinovu Mašu odma dole uvalio. Postavio svog direktora i svoje ljude u NO.
anex
Nindža revizor

#39438 Re: Zeničani

Post by anex »

Nivelacija wrote: 06/01/2020 10:36 Pa doveo je svoje ljude, on je skupstina preduzeca Zenicatrans vec 3 godine. Samo sto minusi vise nisu 300 hiljada, nego 1,5 milion.
I da Almy vec vozi mnogo linija, za Babino sve ;-)
Almy vozi već duže vrijeme...i vozio je isključivo Mitalce na posao...Sada vozi sve...
Rudnik potpisao sa Mitalom prevoz radnika.
channel10

#39439 Re: Zeničani

Post by channel10 »

jasko_ba wrote: 06/01/2020 07:57
Me ne kontaju to ljudi, ali jebaji ga, ionako je nebitno sada. :D Zato je Federooocija rjesenje za sve nas :lol:

Nezir Pivić
Stanje u Zenicatransu je samo još jedan dokaz da je Kasumović prava elementarna nepogoda za Zenicu i njene građane. Ponaša se neodgovorno. Nema niti jedno rješenje za Zenicu, pa ni za Zenicastrans. Ostavio je, po ko zna koji put, radnike ovog preduzeća i njihove porodice na cjedilu. Jednostavno, Kasumović nije dorastao situaciji u kojoj se našao nakon što je izabran za gradonačelnika. Poput šibicara "nudi" i "prodaje" nešto što nije njegovo. Narod ispašta. Zaustavio je razvoj Zenice. Ponaša se nesuvislo. On je jedna velika greška Zenice. Što prije ode, bit će bolje za Zenicu.
Dok je SDA vladala u Zenici, grad se razvijao, a i Zenicatrans je radio.
Puna podrška radnicima Zenicatransa.
Pazi kolicine bezobrazluka i lazi u ovih par recenica ovog iz nedrage :oops: :run:
skoronikako

#39440 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Ma nije morao baš "svoje" ljude. Valjda u Gradu imamo jednog poštenog ekonomistu koji zna kako i šta?

Pa valjda bi on kao ekonomski mag znao odabrati nekog ko je sposoban.
Nivelacija

#39441 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

anex wrote: 06/01/2020 10:54 Almy vozi već duže vrijeme...i vozio je isključivo Mitalce na posao...Sada vozi sve...
Rudnik potpisao sa Mitalom prevoz radnika.
Neko je pokusao reket opalit Mittalu sa vecom cijenom prevoza sto ce se pokazati da je kljucna greska bila jer ih je neko ozbiljan poput mittala preskocio kao malo dijete :)

https://zurnal.info/novost/22667/zenick ... lXKYMj52BM

Grijanje u saradnji sa sudom plijeni stanove pa prodaje za 20 000 KM i to sudijama i uposlenicima suda :!:
anex
Nindža revizor

#39442 Re: Zeničani

Post by anex »

Au jbt vidi ovog lopovluka...
Pu majku im lihvarsku...
Casual's

#39443 Re: Zeničani

Post by Casual's »

šta je ovo studengrod grohno :D

jučer nakav revolt, 4 čovjeka gledaju
Throttle

#39444 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Pa bio je i nedavno onaj slucaj kad su htjeli uzet stan za 400KM duga :-)
Rothmans

#39445 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Throttle wrote: 05/01/2020 10:35
Rothmans wrote: 05/01/2020 09:34 Kakvi su majstori u Strongu ? Usluga ? Il ako neko zna kako da kontaktiram nekog majstora iz drivuse sto samo radi forda ? Fali ga raja kolko sam cuo
Hvala
Ja bih prije nasao nekog majstora privatno nego tu. Meni su proklizali saraf na karteru kad su zavrtali nakon ispustanja ulja pa iduci put pri zamjeni jedva odvrnuo (nov saraf kosta 4KM, da su rekli da je los rekao bih da zamijene, ovako se supacki usutili. A karter aluminijski pa ne smijes jako nabijat veci kljuc). Nisu mi odradili optiku trapa dobro pa volan ostao ukrivo. Ocu umjesto 4,5 litra nasuli 5 pa izvlacili. Da se razumijemo, to su vjerovatno ona djecurlija sto se tek zaposle, oni mijenjaju ulje, imaju bolje majstore sa iskustvom za komplikovanije stvari al bolje je naci majstora za kojeg znas da te nece zavalit i ici njemu.
Tog za forda hvale, nemam s njim iskustva. Ja bih njemu isao ako vozis forda :thumbup:
ipak završio u centralM-u. odlična usluga :thumbup:
Throttle

#39446 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Imala je raja prituzbi na njih. Ja licno nisam nista radio kod njih al kad vidim one dijelove za traktore i da tu pravim auto...sta znam, meni ne ide. Al super da si rijesio :thumbup:
Casual's

#39447 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Meni su odradili veliki i mali servis super. Jedino što im je za kurac je to što pola šarafa i plastika ne vrate. 8)
ze_cyclist

#39448 Re: Zeničani

Post by ze_cyclist »

Rothmans wrote: 06/01/2020 16:50
Throttle wrote: 05/01/2020 10:35
Rothmans wrote: 05/01/2020 09:34 Kakvi su majstori u Strongu ? Usluga ? Il ako neko zna kako da kontaktiram nekog majstora iz drivuse sto samo radi forda ? Fali ga raja kolko sam cuo
Hvala
Ja bih prije nasao nekog majstora privatno nego tu. Meni su proklizali saraf na karteru kad su zavrtali nakon ispustanja ulja pa iduci put pri zamjeni jedva odvrnuo (nov saraf kosta 4KM, da su rekli da je los rekao bih da zamijene, ovako se supacki usutili. A karter aluminijski pa ne smijes jako nabijat veci kljuc). Nisu mi odradili optiku trapa dobro pa volan ostao ukrivo. Ocu umjesto 4,5 litra nasuli 5 pa izvlacili. Da se razumijemo, to su vjerovatno ona djecurlija sto se tek zaposle, oni mijenjaju ulje, imaju bolje majstore sa iskustvom za komplikovanije stvari al bolje je naci majstora za kojeg znas da te nece zavalit i ici njemu.
Tog za forda hvale, nemam s njim iskustva. Ja bih njemu isao ako vozis forda :thumbup:
ipak završio u centralM-u. odlična usluga :thumbup:
taj lik iz drivuše meni nije na fordu prije 5 godina prilikom servisa "umočio" šarafe od remenice u ono plavo čudo pa poispadali šarafi i morao raditi generalku motora. (ako mislimo na istog)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#39449 Re: Zeničani

Post by gentoo »

U cilju sto kvalitetnije polemike, sad Fudu i Pivica mozede direktno embed-at 😹

Crni cvijet

#39450 Re: Zeničani

Post by Crni cvijet »

gentoo wrote: 06/01/2020 18:50 U cilju sto kvalitetnije polemike, sad Fudu i Pivica mozede direktno embed-at 😹
Kako ovo ide? Jel media, pa link pa opet media? Ja evo ne mogu ni quotat to tvoje, morala sam izbrisati taj dio jer piše da ovo media ne mere :skoljka:
Post Reply