Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
- Styling
#1051 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Ono sto se meni svidja u izboru Milanovica, ako to posmatramo u malo sirem kontekstu, je poruka hrvatskih gradjana da desnica vise nema uporiste kao sto je imala, da populizam ne prolazi, a uz promjene u Italiji, koaliciju ljevice koja je preuzela Finsku i novu koaliciju u Austriji, daje mi nadu da dolazi do pozitivnih promjena u EU i da populizam gubi na zamahu. Taj vjetar bi trebale stranke opozicije kod nas iskoristiti na slijedecim izborima.
-
Nadzorna_ploca
#1052 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Ista meta isto odstojanje.
- duh_sa_sjekirom
#1053 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Izborom Milanovića ne očekujem neki radikalan zaokret u politici prema BiH. Možda neće biti nekih izjava u stilu njegove prethodnice ali ni to nije zagarantovano.
Sabor i Vlada su još uvijek pod šapom HDZ-a, a tu je stvarna moć
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1054 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Pa milanovic je vise desnicar nego ljevicar 
- muha_sa
#1055 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Jel u Hercegovini dan žalosti 
- duh_sa_sjekirom
-
mostarac1905
#1057 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
milanovic je u izjavama u kampanji pokazao da nece biti nikakve promjene u odnosu prema bih. prikazao je komsica i izborni zakon kao veliki problem. covicevo pozivanje na glasanje za kgk teski autogol.duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/01/2020 09:03 Izborom Milanovića ne očekujem neki radikalan zaokret u politici prema BiH. Možda neće biti nekih izjava u stilu njegove prethodnice ali ni to nije zagarantovano.
kad se pogleda premoc po zupanijama, cini mi se da je i jucer bilo 13-7 za kitarovicku, a to je bitno za parlamentarne izbore gdje ne vrijedi 1 covjek 1 glas. sdp moze do vlasti samo u slucaju koalicije s krajnjom desnicom koja je jucer mahom bojkotirala.
- zlo zlo
#1058 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
koliko ja upratila izjava je bila da je on za jedinstvenu Bih (zato ovih što prozivaju Herceg-Bosnu na aparatima
) tako je uvijek i bilo s komunistima u Hr, Bih je Bih, vaša zemlja vaš problem, imam ja svojih.
Ova je visila u BIH po vazda a Sarajevo nije ni posjetila službeno, to sve govori.
Zoki neće tako
Samo što je on samo predsjednik, politiku Hrvatske još uvijek drže ovi što vas žele razjebat. Nadajmo se i tu uskoro promjeni..za dobro svih nas.
Ova je visila u BIH po vazda a Sarajevo nije ni posjetila službeno, to sve govori.
Zoki neće tako
Samo što je on samo predsjednik, politiku Hrvatske još uvijek drže ovi što vas žele razjebat. Nadajmo se i tu uskoro promjeni..za dobro svih nas.
-
hAZNADAR
#1059 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Koje stranke, kod nas nema ljevice,...Styling wrote: ↑06/01/2020 07:05 Ono sto se meni svidja u izboru Milanovica, ako to posmatramo u malo sirem kontekstu, je poruka hrvatskih gradjana da desnica vise nema uporiste kao sto je imala, da populizam ne prolazi, a uz promjene u Italiji, koaliciju ljevice koja je preuzela Finsku i novu koaliciju u Austriji, daje mi nadu da dolazi do pozitivnih promjena u EU i da populizam gubi na zamahu. Taj vjetar bi trebale stranke opozicije kod nas iskoristiti na slijedecim izborima.
Milanovic jeste ljevica, ali i patriota, domoljub,... tako da sumnjam da ce nalaziti partnera, druga,... u sarajevskom SDP koji se od Milanovica razlikuje i interesom i agendom.
-
155_mm
#1060 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
cija izjava?zlo zlo wrote: ↑06/01/2020 10:04 koliko ja upratila izjava je bila da je on za jedinstvenu Bih (zato ovih što prozivaju Herceg-Bosnu na aparatima) tako je uvijek i bilo s komunistima u Hr, Bih je Bih, vaša zemlja vaš problem, imam ja svojih.
Zoki neće tako![]()
Samo što je on samo predsjednik, politiku Hrvatske još uvijek drže ovi što vas žele razjebat. Nadajmo se i tu uskoro promjeni..za dobro svih nas.![]()
- zlo zlo
#1061 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Milanovica, debata prvi krug. 
- zlo zlo
#1062 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
evo ti
http://ba.n1info.com/Vijesti/a398443/Mi ... u-BiH.html
"Odgovoriti u minuti na temu 'politika prema BiH' nakon 30 godina saplitanja i preplitanja, to je uvreda prema BiH i prema Hrvatima u BiH. Ja mogu reći šta sam radio kao premijer puno, finansijski. Kada je gorilo doslovno išao sam u Mostar, javno sam govorio o nekim problemima, o izbornom zakonu, prvi, ali svesti jednu zemlju na minutu toga nije dostojna nijedna država, pa ni BiH. Tamo žive naši ljudi, Hrvati, to je kompleksan odnos, tamo nikada nisam išao po glasove i novac kao HDZ-ovci, nemam stida, niti sada, ali znaju da sam tu za njih i da ću biti za njih, ali isto tako i za jedinstvenu BiH jer to je ipak susjedna država, druga država, tamo živi pola miliona Hrvata i ulaskom u EU mnogi odlaze".
http://ba.n1info.com/Vijesti/a398443/Mi ... u-BiH.html
"Odgovoriti u minuti na temu 'politika prema BiH' nakon 30 godina saplitanja i preplitanja, to je uvreda prema BiH i prema Hrvatima u BiH. Ja mogu reći šta sam radio kao premijer puno, finansijski. Kada je gorilo doslovno išao sam u Mostar, javno sam govorio o nekim problemima, o izbornom zakonu, prvi, ali svesti jednu zemlju na minutu toga nije dostojna nijedna država, pa ni BiH. Tamo žive naši ljudi, Hrvati, to je kompleksan odnos, tamo nikada nisam išao po glasove i novac kao HDZ-ovci, nemam stida, niti sada, ali znaju da sam tu za njih i da ću biti za njih, ali isto tako i za jedinstvenu BiH jer to je ipak susjedna država, druga država, tamo živi pola miliona Hrvata i ulaskom u EU mnogi odlaze".
- Dr. Kuca
#1063 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Hrvati 2 drzave bez svog predsjednika 
- BHCluster
- Styling
#1065 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
[/i]
Ja od njega licno ne ocekujem previse, ali cinjenica da je Hrvatska skrenula ulijevo, i da sada imamo cetiri predsjednika republika bivse Jugoslavije koji su lijevi centar, uz nove vjetrove koji pusu u Evropi, moglo bi se nesto napraviti na slijedecim izborima ovdje, ako se bude znalo.hAZNADAR wrote: ↑06/01/2020 10:08Koje stranke, kod nas nema ljevice,...Styling wrote: ↑06/01/2020 07:05 Ono sto se meni svidja u izboru Milanovica, ako to posmatramo u malo sirem kontekstu, je poruka hrvatskih gradjana da desnica vise nema uporiste kao sto je imala, da populizam ne prolazi, a uz promjene u Italiji, koaliciju ljevice koja je preuzela Finsku i novu koaliciju u Austriji, daje mi nadu da dolazi do pozitivnih promjena u EU i da populizam gubi na zamahu. Taj vjetar bi trebale stranke opozicije kod nas iskoristiti na slijedecim izborima.
Milanovic jeste ljevica, ali i patriota, domoljub,... tako da sumnjam da ce nalaziti partnera, druga,... u sarajevskom SDP koji se od Milanovica razlikuje i interesom i agendom.
- SaraFina
#1067 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
BiH i ne treba radikalan zaokret kad je politika HR posrijedi. HR je nama susjedna država, ali njen položaj u EU je beznačajan. Međutim, kad te prvi susjedi olajavaju kao što to Kolinda imala običaj, onda to ne baca lijepu sliku o nama svijetu. Žena je bila bolesna po tom pitanju, promašaje sve u HR kompenzirala je izigravajući državnicu Hrvatima u BiH.duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/01/2020 09:03 Izborom Milanovića ne očekujem neki radikalan zaokret u politici prema BiH. Možda neće biti nekih izjava u stilu njegove prethodnice ali ni to nije zagarantovano.
Dovoljno će biti da Zoki ne glumi tračaru i poput K.G.K na svakom skupu EU ili sastanku povodom (nevezano čega) ne pominje radikalne islamiste i mudžahedine u BiH kao prijetnju stabilnosti u regionu.
Ostalo sve korektno koliko može.
Onako bahat lik sigurno neće zaboraviti ni mobilizaciju HDZ-a i buseve glasača te 30 000 podrške protukandidatkinji. Dovoljno pametnom.
-
hAZNADAR
#1068 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Mozda ce to isto Zoki raditi malo diskretnije. I samim tim i efektnije.SaraFina wrote: ↑06/01/2020 10:23BiH i ne treba radikalan zaokret kad je politika HR posrijedi. HR je nama susjedna država, ali njen položaj u EU je beznačajan. Međutim, kad te prvi susjedi olajavaju kao što to Kolinda imala običaj, onda to ne baca lijepu sliku o nama svijetu. Žena je bila bolesna po tom pitanju, promašaje sve u HR kompenzirala je izigravajući državnicu Hrvatima u BiH.duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/01/2020 09:03 Izborom Milanovića ne očekujem neki radikalan zaokret u politici prema BiH. Možda neće biti nekih izjava u stilu njegove prethodnice ali ni to nije zagarantovano.
Dovoljno će biti da Zoki ne glumi tračaru i poput K.G.K na svakom skupu EU ili sastanku povodom (nevezano čega) ne pominje radikalne islamiste i mudžahedine u BiH kao prijetnju stabilnosti u regionu.
Onako bahat lik sigurno neće zaboraviti ni mobilizaciju HDZ-a i buseve glasača te 30 000 podrške protukandidatkinji. Dovoljno pametnom.
- SaraFina
#1069 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
zlo zlo wrote: ↑06/01/2020 10:04 koliko ja upratila izjava je bila da je on za jedinstvenu Bih (zato ovih što prozivaju Herceg-Bosnu na aparatima) tako je uvijek i bilo s komunistima u Hr, Bih je Bih, vaša zemlja vaš problem, imam ja svojih.
Zoki neće tako![]()
Samo što je on samo predsjednik, politiku Hrvatske još uvijek drže ovi što vas žele razjebat. Nadajmo se i tu uskoro promjeni..za dobro svih nas.![]()
Ne može HR BiH razjebati. Nema te kapacitete niti poluge. Niti će kad imati.
Ali da se 5% relaksiraju odnosi, biće odlično.
- zlo zlo
#1070 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
dobre droge
žena izgubljena u vremenu i prostoru.. samo ko papiga ponavljala ono što joj plenki u uho
Zoki jest bahat, prgav i svašta ali nije zao. To je bitna razlika.
žena izgubljena u vremenu i prostoru.. samo ko papiga ponavljala ono što joj plenki u uho
Zoki jest bahat, prgav i svašta ali nije zao. To je bitna razlika.
-
hAZNADAR
#1071 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Pa nije nam se bilo nesto posrecilo sa Socijalistickom partijom Srbije i Savezom nezavisnih Socijaldemokrata.Styling wrote: ↑06/01/2020 10:17 [/i]Ja od njega licno ne ocekujem previse, ali cinjenica da je Hrvatska skrenula ulijevo, i da sada imamo cetiri predsjednika republika bivse Jugoslavije koji su lijevi centar, uz nove vjetrove koji pusu u Evropi, moglo bi se nesto napraviti na slijedecim izborima ovdje, ako se bude znalo.hAZNADAR wrote: ↑06/01/2020 10:08Koje stranke, kod nas nema ljevice,...Styling wrote: ↑06/01/2020 07:05 Ono sto se meni svidja u izboru Milanovica, ako to posmatramo u malo sirem kontekstu, je poruka hrvatskih gradjana da desnica vise nema uporiste kao sto je imala, da populizam ne prolazi, a uz promjene u Italiji, koaliciju ljevice koja je preuzela Finsku i novu koaliciju u Austriji, daje mi nadu da dolazi do pozitivnih promjena u EU i da populizam gubi na zamahu. Taj vjetar bi trebale stranke opozicije kod nas iskoristiti na slijedecim izborima.
- zlo zlo
#1072 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
SaraFina wrote: ↑06/01/2020 10:27zlo zlo wrote: ↑06/01/2020 10:04 koliko ja upratila izjava je bila da je on za jedinstvenu Bih (zato ovih što prozivaju Herceg-Bosnu na aparatima) tako je uvijek i bilo s komunistima u Hr, Bih je Bih, vaša zemlja vaš problem, imam ja svojih.
Zoki neće tako![]()
Ne može HR BiH razjebati. Nema te kapacitete niti poluge. Niti će kad imati.
Ali da se 5% relaksiraju odnosi, biće odlično.
Ne može ali politika Hdz-a to pokušava
- SaraFina
#1073 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Zašto bi? Hercegovina nikad neće dati potporu SDP-u. Hrvati u BiH nikad neće stvoriti oporbu koja bi koristila SDP-u kao birčko tijelo. I Zoki je na kraju dužan svojim biračimau RH a ne Čoviću i HDZ-u BiH.hAZNADAR wrote: ↑06/01/2020 10:26Mozda ce to isto Zoki raditi malo diskretnije. I samim tim i efektnije.SaraFina wrote: ↑06/01/2020 10:23BiH i ne treba radikalan zaokret kad je politika HR posrijedi. HR je nama susjedna država, ali njen položaj u EU je beznačajan. Međutim, kad te prvi susjedi olajavaju kao što to Kolinda imala običaj, onda to ne baca lijepu sliku o nama svijetu. Žena je bila bolesna po tom pitanju, promašaje sve u HR kompenzirala je izigravajući državnicu Hrvatima u BiH.duh_sa_sjekirom wrote: ↑06/01/2020 09:03 Izborom Milanovića ne očekujem neki radikalan zaokret u politici prema BiH. Možda neće biti nekih izjava u stilu njegove prethodnice ali ni to nije zagarantovano.
-
155_mm
#1074 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
jedina korist zokijeve pobjede za BiH je to sto ce se oni sad vise pozabaviti sami sobom u medjusobnim borbama za vlast. i time se manje baviti sa nama.
HR po prirodi svoje trenutne politike ne moze biti nikakav prijatelj BiH.
po trenutnoj politici veci prijatelji BiH su madjarska, austrija i italija nego HR.
HR po prirodi svoje trenutne politike ne moze biti nikakav prijatelj BiH.
po trenutnoj politici veci prijatelji BiH su madjarska, austrija i italija nego HR.
- ferratilis
#1075 Re: Izbori u Republici Hrvatskoj 2019
Moze li se negdje vidjeti podatak koliko je ljudi u BiH glasalo za Milanovica?