Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
bunk

#8226 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 04/01/2020 11:19
bunk wrote: 04/01/2020 10:49 Prvo.meggle maslac je oko 4,7KM.
Drugo,ovdje su "liberali" najbucniji u psovanju i inace trashtalkanju svakoga ko nije popusio pricu od strane "lidera BH bloka" :mrgreen:
Sreca pa ti nisi popusio pricu o 100 000 radnih mjesta, najvecem gradilistu desetljeca, autoputu za 10 godina,...

Ma ustvari i nisi..
Pa to o gradilistu itekako ce biti.
Od termoelektrana preko autoputeva..
Lova od akciza je na racunu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8227 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 04/01/2020 18:23
malakh wrote: 04/01/2020 18:04
Prpa.ba wrote: 04/01/2020 17:25 To je sprjecavanje u cinjenju krivicnog djela.
a konakovic ima ovlasti da to cini na nacin kako je ucinio? :lol: :lol:
A kako je on to ucinio?

Kolegij sa Konakovicem zakazao Skupstinu za 8. januar donijeli odluku da nema hitne sjednice i zakazali jos jednu za 16. Januar.

To sto je u medjuvremenu Celik odrzao neku nelegalnu Skupstinu mimi svih procedira ne obavezuje nikoga nizasta... Eto sad kifla trebao dotrcat u Sarajevo jer je Celik Mirza reko da mu treba pecat... Mislim smijesno...
pečat se trebao nalaziti kod sekretara skupštine kantona sarajevo, a ukoliko je sekretar na odmoru, pečat ostaje u sekretarijatu, odnosno službi, a ne kod konakovića, čelika, petog desetog. glavno pitanje glasi, da li je konaković sukladno zakonu reagirao u trenutku kada je otuđio pečat i kada je sam (iako u tom trenutku i nije bio predsjedavajući) odlučio otuđiti pečat i sebi dao za pravo da odlučuje što će se pečatiti, a što ne u ime službe za zajedničke poslove?

i da, gdje je to kifla bio, da je trebao "dotrčat" u sarajevo?
MUNAFIK

#8228 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

malakh wrote: 04/01/2020 22:26
MUNAFIK wrote: 04/01/2020 18:23
malakh wrote: 04/01/2020 18:04

a konakovic ima ovlasti da to cini na nacin kako je ucinio? :lol: :lol:
A kako je on to ucinio?

Kolegij sa Konakovicem zakazao Skupstinu za 8. januar donijeli odluku da nema hitne sjednice i zakazali jos jednu za 16. Januar.

To sto je u medjuvremenu Celik odrzao neku nelegalnu Skupstinu mimi svih procedira ne obavezuje nikoga nizasta... Eto sad kifla trebao dotrcat u Sarajevo jer je Celik Mirza reko da mu treba pecat... Mislim smijesno...
pečat se trebao nalaziti kod sekretara skupštine kantona sarajevo, a ukoliko je sekretar na odmoru, pečat ostaje u sekretarijatu, odnosno službi, a ne kod konakovića, čelika, petog desetog. glavno pitanje glasi, da li je konaković sukladno zakonu reagirao u trenutku kada je otuđio pečat i kada je sam (iako u tom trenutku i nije bio predsjedavajući) odlučio otuđiti pečat i sebi dao za pravo da odlučuje što će se pečatiti, a što ne u ime službe za zajedničke poslove?

Gdje god da se kifla nalazio to šta kaze MIRZA CELIK preko SDA portal FAKTOR ( i generalno) za njega i za bilo koga drugog nije bilo obavezujuce jer taj Mirza je jos uvijek samo clan Skupstine KS i prijedlog kluba bosnjaka za zamjenu KIFLE i on nema apsolutni nikakvo pravo da nekoga pozova niti iko ima obavezu da se njemu odaziva u ovom pitanju.

Kontali su na foru to sve odradit naravno mimo zakona i pravila i onda se smijat svima u facu i govorit "eto vam Ustavni Sud... Žalite se"... Pa nije niko glup i svaka cast KIFLI na mudima, hrabriji je i pametniji od svih njih... Nema pecata da ne bi na foru nezakonite odluke MIRZA CELIK opecatio i poslao u Sluzbeni list... Ovako je ostao samo izabran na NELEGALNOJ SKUPSTINI i to je to... Ali eto nek se zali Ustavnom sudu :zzzz:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8229 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

nema smjene preko noci... zakon je jasan, 18 ruku, procedura, smjena predsjedavajuceg, izabiranje novog pa zakazivanje sjednice o budzetu sto su sbb i df glasali protiv a njihovi ministri u vladi... ne moze po sistemu sdO procentima djeljenja vlasti nego po zakosnkim osnovama... ovo samo pokazuje koje bezekonje ce nastupiti PONOVO u KS dolaskom ovog mafijaskog trojca...

crno na bijelo
Image

SARAJEVO, (Patria) - Za 8. januar zakazane su dvije sjednice Skupštine KS. Jednu je zakazala stara većina tačnije ono što je od nje ostalo (Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH, NBL), a drugu bez zvaničnog pečata nova većina koju čine SDA, SBB i DF. Postoji mogućnost da za održavanje sjednice četvorke neće uopće biti kvoruma jer oni imaju 15 zastupnika. S druge strane, na sjednici koju je zakazao Mirza Čelik neće se pojaviti premijer KS Edin Forto odnosno Vlada KS kao predlagač tačaka dnevnog reda pa je i ta sjednica upitna. Postoji opravdan strah da će se Kanton Sarajevo naći u pravnoj i finansijskoj blokadi ukoliko se ne usvoje odluke koje će omogućiti normalno funkcionisanje Kantona Sarajevo i institucija.

Danijela Kristić iz Naroda i pravde nakon povlačenja Elmedina Konakovića izabrana je za predsjedavajuću Skupštine Kantona Sarajevo. Zvanični dokument sa pečatom objavila je na Facebook profilu.

"Obzirom da se u javnosti već nekoliko dana polemiše o tome, ko je zapravo legalan, a ko nelegalan predsjedavajući Skupštine, želim svima da objasnim. U skladu sa Poslovnikom Skupštine, Član 10. definisan je izbor predsjedavajućeg. Naime, Skupština potvrđuje izabrane kandidate a kandidati između sebe biraju predsjedavajućeg, te samo o tome obavještavaju Skupštinu. Svi zastupnici su 27. decembra u 12 sati putem maila dobili zapisnik sa sastanka rukovodstva, na koji je bila pozvana i dopredsjedavajuća Smiljana Viteškić, međutim, ona se nije odazvala. Odluku i sve popratne dokumente su svi dobili u 12 sati putem službenog maila Skupštine KS", navela je Kristić.

Ona se pozvala i na Ustav Federacije BiH navodeći da je "Ustav Federacije BiH potpuno konsekventan kada u svim slučajevima odlučivanja o interesima konstitutivnih naroda ne propisuje mogućnost većinskog preglasavanja."

"Takav je slučaj i sa ustavnom odredbom relevantnom za ovaj ustavnosudski spor, koja glasi: Tri kandidata koja potvrdi skupština kantona odlučuju između sebe ko će biti predsjedavajući.“ (član V.7.(5) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine), jer se ona bazira na ravnopravnom položaju svakog konstitutivnog naroda. Polazeći od toga da ni Ustav Federacije Bosne i Hercegovine, ni Ustav Zeničko-dobojskog kantona ne predviđaju drugačije rješenje osim zajedničke odluke, u ovom slučaju dva nominirana kandidata, Vijeće smatra da nominirani kandidati moraju uložiti svaki napor da dođu do zajedničke odluke."

Kristić je kazala da čekaju i objavu Odluke u Službenim novinama, te je poručila novoj većini da se mogu obratiti Ustavnom sudu.

Nova većina (SDA, SBB i DF) održala je u subotu 28. decembra sjednicu na kojoj je izabrala Mirzu Čelika za predsjedavajućeg Skupštine KS. Poziv za sjednicu upućen je bez pečata i saglasnosti Kolegija Skupštine. Čelik je danas pozvao da se vrati pečat kako bi Skupština normalno funkcionisala.

Na press konferenciji koja je održana 30. decembra Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini KS kazao je da je četvorka pokrenula proceduralne stvari. Ponovio je da je već zakazana sjednica na kojoj će nova većina moći odrediti datum sjednice na kojoj će se glasati o smjeni Vlade i ona će se održati 16. januara.

“Ukoliko pokušaju implementirati zakone sa Skupštine KS od subote (28. decembra op.a.) povrijedit će vitalne nacionalne interese Hrvata, a vjerovatno i iz reda Ostalih”, istakao je Konaković.

Govoreći o pečatu, kazao je da je pečat zaštićen sve dok se ne imenuje legalno novo rukovodstvo.

“Ali nećemo dozvoliti da to bude ovako kako oni pokušavaju raditi. Ukoliko se utvrdi, povreda vitalnog nacionalnog interesa je opasnija priča od smjene Vlade KS”, ističe Konaković.
trazili ste evo vam ga... :izet:
jebo vas faktor ABA3 saff i ostale podanicke novine i portali... selam :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#8230 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 04/01/2020 22:43
malakh wrote: 04/01/2020 22:26 pečat se trebao nalaziti kod sekretara skupštine kantona sarajevo, a ukoliko je sekretar na odmoru, pečat ostaje u sekretarijatu, odnosno službi, a ne kod konakovića, čelika, petog desetog. glavno pitanje glasi, da li je konaković sukladno zakonu reagirao u trenutku kada je otuđio pečat i kada je sam (iako u tom trenutku i nije bio predsjedavajući) odlučio otuđiti pečat i sebi dao za pravo da odlučuje što će se pečatiti, a što ne u ime službe za zajedničke poslove?

Gdje god da se kifla nalazio to šta kaze MIRZA CELIK preko SDA portal FAKTOR ( i generalno) za njega i za bilo koga drugog nije bilo obavezujuce jer taj Mirza je jos uvijek samo clan Skupstine KS i prijedlog kluba bosnjaka za zamjenu KIFLE i on nema apsolutni nikakvo pravo da nekoga pozova niti iko ima obavezu da se njemu odaziva u ovom pitanju.

Kontali su na foru to sve odradit naravno mimo zakona i pravila i onda se smijat svima u facu i govorit "eto vam Ustavni Sud... Žalite se"... Pa nije niko glup i svaka cast KIFLI na mudima, hrabriji je i pametniji od svih njih... Nema pecata da ne bi na foru nezakonite odluke MIRZA CELIK opecatio i poslao u Sluzbeni list... Ovako je ostao samo izabran na NELEGALNOJ SKUPSTINI i to je to... Ali eto nek se zali Ustavnom sudu :zzzz:
opet se nije odgovorilo na moje pitanje. evo i ja i ti se slažemo vizavi mirze čelika, vizavi sjednice i svega, ali da li je konaković prekršio zakon, da li se stavio iznad i skupštine i vlade i državnih službenika i osobe ovlaštene za korištenje i upravljanje pečatom? čovjek je na silu otuđio pečat i imat će takvu kvalifikaciju, jer ne može reći da je predsjedavajući i da on potpisuje i pečati, kada je to danijela.

nisam pravnik, ali laičko znanje mi govori da kifla nije postupio skuladno zakonu. saznao sam da je sačinjena službena zabilješka o tome i vjeruj mi da će ga to koštati. kad tad će mu mafija iz sda to staviti na leđa.
saravara

#8231 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by saravara »

malakh wrote: 04/01/2020 23:09
malakh wrote: 04/01/2020 22:26 pečat se trebao nalaziti kod sekretara skupštine kantona sarajevo, a ukoliko je sekretar na odmoru, pečat ostaje u sekretarijatu, odnosno službi, a ne kod konakovića, čelika, petog desetog. glavno pitanje glasi, da li je konaković sukladno zakonu reagirao u trenutku kada je otuđio pečat i kada je sam (iako u tom trenutku i nije bio predsjedavajući) odlučio otuđiti pečat i sebi dao za pravo da odlučuje što će se pečatiti, a što ne u ime službe za zajedničke poslove?

opet se nije odgovorilo na moje pitanje. evo i ja i ti se slažemo vizavi mirze čelika, vizavi sjednice i svega, ali da li je konaković prekršio zakon, da li se stavio iznad i skupštine i vlade i državnih službenika i osobe ovlaštene za korištenje i upravljanje pečatom? čovjek je na silu otuđio pečat i imat će takvu kvalifikaciju, jer ne može reći da je predsjedavajući i da on potpisuje i pečati, kada je to danijela.

nisam pravnik, ali laičko znanje mi govori da kifla nije postupio skuladno zakonu. saznao sam da je sačinjena službena zabilješka o tome i vjeruj mi da će ga to koštati. kad tad će mu mafija iz sda to staviti na leđa.
A šta ako sekretar nije dao pečat (tj nije postupio protuzakonito)?? A Dino ih jednostavno zahebavao ??
ultima_palabra

#8232 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote: 04/01/2020 19:23 S genitivnim h se i dalje bori...
Drzava je u pitanju, nema vremena za gramatiku...
putokaz1

#8233 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Cim se vrati Poturak sa Umre valja sabrat 18,mozda mac novog pecu,smijenit Konakovica,vladu inpromjenit poslovnik,ili da ustavni sud donese u korist SDA rjesenje... Kaze kolega 4 orka ima 15 ruku,...
NIP6,SDP3,NS4,NBL1+dva Damira i Jasna
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8234 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Odgovoreno ti je. Odgovorio ti je i pravnik, samo što se praviš blesav.
drug_profi

#8235 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

bunk wrote: 04/01/2020 22:11
izvrsni direktor wrote: 04/01/2020 11:19
bunk wrote: 04/01/2020 10:49 Prvo.meggle maslac je oko 4,7KM.
Drugo,ovdje su "liberali" najbucniji u psovanju i inace trashtalkanju svakoga ko nije popusio pricu od strane "lidera BH bloka" :mrgreen:
Sreca pa ti nisi popusio pricu o 100 000 radnih mjesta, najvecem gradilistu desetljeca, autoputu za 10 godina,...

Ma ustvari i nisi..
Pa to o gradilistu itekako ce biti.
Od termoelektrana preko autoputeva..
Lova od akciza je na racunu.
:lol:
Moj bunk, jesi ti saljivdjija neki...
cvrčak_na_hedonizmu

#8236 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Zanimljivo je kako elaboriras o pecatu, vidim to ti je bas zanimljivo, nelegalne sjednice i sve ostalo sto proizilazi iz toga ocito nije toliko zanimljivo. Doduse, nista cudno od koga dolazi :stidljiv:
putokaz1

#8237 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Obje strane bi u Drzavi bile kaznjene
Tzv vecinavzbog nelegalnecsjednice a Tzv 4orka zbog pecata i jedni i drugi nisu FER
piupiu

#8238 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by piupiu »

muzicar_iz_parka wrote: 04/01/2020 21:10 Ako ga je sakrio u biblioteku, pečat je na sigurnom
:lol: :lol: :lol:

Zapravo, nije smiješno. :|
cvrčak_na_hedonizmu

#8239 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

putokaz1 wrote: 05/01/2020 03:39 Obje strane bi u Drzavi bile kaznjene
Tzv vecinavzbog nelegalnecsjednice a Tzv 4orka zbog pecata i jedni i drugi nisu FER
Kakve ti gluposti pises, to je poezija. Isto podvojena licnost.

Pa ne bi bio slucaj pecat da nije bilo nelegalne sjednice.

Ovlazis li se na pomisao da ce SDA opet zajahati ?
stranacc

#8240 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by stranacc »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 05/01/2020 04:07
putokaz1 wrote: 05/01/2020 03:39 Obje strane bi u Drzavi bile kaznjene

Ko je dos'0 :-D

Jel istina da si za marke ..ono levat pa hajd :run:
:kiss:
putokaz1

#8241 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

[/quote]

Ako bude jos 1 Papak vladat ce do izbora 2020 i tad kaput gube Grad Sarajevo,pod uslovom da se 4 orka ne raspane oko kandidata za Centar.Bar 1 iz 18 mora doc u tabor 4orke,ali zasad nijedan od 18 ne odstupa ni pedlja
JThomas

#8242 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

samo neutralno, objektivno i zabrinuto. pitali, ili "pitali" kako on to može - ja vam rekao kako i u kojem slučaju može. da prijeti protivpravno djelo, i da šteta sprečavanjem nije veća. ako je pečat instrument izvršenja - ne mora njegov čuvar biti taj koji prijeti djelom, da bi krajnja nužda došla u obzir. to niti piše, niti pravilnom logikom proizlazi. možda neko mimo njega/nje hoće da nezakonito upotrijebi pečat. naročito ako je taj neko to javno najavio, a čuvar pečata upravo otišla na odmor da ne bi razmišljala o tome.

ako bježiš od napada pa moraš razbiti prozor - ne mora prozor biti od tog ko te napada da bi čin bio legitiman. zato se i zove krajnja nužda.

ja ne kažem ni jeste ni nije. ne znam ni je li stvarno otišla na odmor ili nije, čitam ovdje ali ja ne znam. ali kažem i tvrdim da se može pričati. jer je prostor za to stvoren najavama i žurbom.
Cherry-Cherry

#8243 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Cherry-Cherry »

Ima Konaković petlju svaka čast. :thumbup: :bih:
putokaz1

#8244 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Cherry-Cherry wrote: 05/01/2020 08:35 Ima Konaković petlju svaka čast. :thumbup: :bih:
Podsjeća me na Delića,SDA spavača :lol:
elk

#8245 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by elk »

Zamalo na padoh sa wc solje 8-)

Masovni radovi
Najvece gradiliste
100000 radnih mjesta
Pare od akciza

I krezavi dedo iz sapne bi mu reko da smanji dozivljaj. Mada bi glasao dedo nesumnjivo tako kako glasa zadnjih 30 godina. Nece valjda za komuniste i cetnike. Ima on oci i malo mozga. Ali avaj.
malakh

#8246 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

saravara wrote: 04/01/2020 23:37 A šta ako sekretar nije dao pečat (tj nije postupio protuzakonito)?? A Dino ih jednostavno zahebavao ??
najbolja opcija, ali kog vraga bi onda sekretar sacinjavao sluzbenu zabiljesku?
Bosanski_kralj

#8247 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bosanski_kralj »

Je li se gdje može provjeriti informacija od kad je sekretar skupštine na toj poziciji? Ako je imenovan na to radno mjesto u prošlom mandatu, jasno je na čiju stranu naginje.
malakh

#8248 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Chmoljo wrote: 05/01/2020 01:23
Odgovoreno ti je. Odgovorio ti je i pravnik, samo što se praviš blesav.
gdje mi je odgovoreno? daj nemoj me i ti zahebavati...

napisano je sto svi znamo. nelegalna skupstina, nelegalan predsjedavajuci, sve nelegalno, akti se ne smiju pecatiti, itd itd. dakle, navedeni su razlozi otudjivanja pecata, ali to ne znaci da konakovic, kao pojedinac i u tom trenutku dopredsjedavajuci ima zakonsko pravo i osnova otudjiti pecat.
malakh

#8249 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: 05/01/2020 09:44 Je li se gdje može provjeriti informacija od kad je sekretar skupštine na toj poziciji? Ako je imenovan na to radno mjesto u prošlom mandatu, jasno je na čiju stranu naginje.
od 2012. godine. izvor, registar uposlenih u kantonu sarajevo i ne znam koliko je tocno.
malakh

#8250 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

JThomas wrote: 05/01/2020 08:08 samo neutralno, objektivno i zabrinuto. pitali, ili "pitali" kako on to može - ja vam rekao kako i u kojem slučaju može. da prijeti protivpravno djelo, i da šteta sprečavanjem nije veća. ako je pečat instrument izvršenja - ne mora njegov čuvar biti taj koji prijeti djelom, da bi krajnja nužda došla u obzir. to niti piše, niti pravilnom logikom proizlazi. možda neko mimo njega/nje hoće da nezakonito upotrijebi pečat. naročito ako je taj neko to javno najavio, a čuvar pečata upravo otišla na odmor da ne bi razmišljala o tome.

ako bježiš od napada pa moraš razbiti prozor - ne mora prozor biti od tog ko te napada da bi čin bio legitiman. zato se i zove krajnja nužda.

ja ne kažem ni jeste ni nije. ne znam ni je li stvarno otišla na odmor ili nije, čitam ovdje ali ja ne znam. ali kažem i tvrdim da se može pričati. jer je prostor za to stvoren najavama i žurbom.
ne razumijem, ako je otisla na godisnji, otkud na sjednici i to na svom radnom mjestu?

Image

Image
Locked